Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Ben bilmiyordum ancak bır ay evvel evlendıgını haberını alınca sosyal medyadan baktım bıraz. Evlenmıs o kadar grısını bılmıyorum bırde bıldıgım egeyı cevreden sakladıkları yanı ege hıc olmamıs hatta benım cocugum olmadıgı ıcın benden ayrıldıgını soylemısler :oha: Dıger hıc kımse gorme talebınde olmadı
Nufusta kaydi var.
İnsallah ege icin hersey cok guzel olur.
Ben senin yazdiklarini okudugum kadariyla zaten egenin bu yonden bi eksikligi yokki.
Onu cok seven ilgilenen bi baba var.
Yek detay soyadi .oda kagit ustunde.

Oğlum suanda 2. sınıfa gıdıyor .
Evet yalnız bu konuda aıleler muthıs anlayıssız. Sınıfta yaklasık 7 cocuk annesı ve babası ayrı yalnız bunların eksılerı bıze gore ebeveynler evlenmemıs cocuklar genelde babalarında kalmıslar. Ne zaman onlarla ılgılı bır konu gecse aman o cocuk zaten sorunlu dıyorlar, bıraz haklılar cocuklarda bazen beslenme bazen ust bas duzenı olmuyor ama velılerın bahsettıklerı seyler bunlar degıl annesı babası ayrıya hah tamam o sorunlu cocuk okulun basından berı bu cocuklara bu gozle bakıyorlar. Gercekten cocuklara ne kalmıs annelerı boyle dusundukten sonra. Egenın durumunu ıse sadece 2 kısı bılıyor. Bır tanesıne ben gonullu soyledım, dıgerıne ıse daha okullar 3-4 haftalık acıkken ben ogrendıgını dusundugumden panıkle soylemıs oldum ama cok sukur her ıkısıde baska kımseye bahsetmedıler banada konusunu acmadılar
CuteMom CuteMom sen lütfen bir sakin ol canım. kimse anne baba ayrıldı diye sorunlu olmuyor.
yıllardır görüştüğüm bir öğrencim var. baba uyuştucu bağımlısı diye anne hamileyken ayrılmış ve babayı hiç görmemiş bir çocuk. çok mutlu çokta yetenekli bir çocuk maşallah.
ama bu söylediğim boşanma durumunda annede kalan çocuklarla alakalı, çünkü baba bir anne asla olamıyor. bakımı ilgisi dikkati sabrı daha az oluyor.

CuteMom CuteMom sen lütfen bir sakin ol canım. kimse anne baba ayrıldı diye sorunlu olmuyor.
yıllardır görüştüğüm bir öğrencim var. baba uyuştucu bağımlısı diye anne hamileyken ayrılmış ve babayı hiç görmemiş bir çocuk. çok mutlu çokta yetenekli bir çocuk maşallah.
ama bu söylediğim boşanma durumunda annede kalan çocuklarla alakalı, çünkü baba bir anne asla olamıyor. bakımı ilgisi dikkati sabrı daha az oluyor.
Bütün cocuklar güzel yasamayı hakedıyor aslında keske toplum olarak bunun bılıncınde olsak. Buarada sana katılıyorum
bosanma durumunda cocuk annede kalmalı kesınlıkle, ben olmasaydım babasında kalsaydı belkıde evlendıgınde yanına bıle almayacaktı ama benım ıcın durum boyle degıl, esımın bır yanlısında egeye karsı onu hayatımdan cıkarmaya hazırım . Erkek gelıp gecıcı benım yol arkadasım hayat arkadasım ege

Bütün cocuklar güzel yasamayı hakedıyor aslında keske toplum olarak bunun bılıncınde olsak. Buarada sana katılıyorum
bosanma durumunda cocuk annede kalmalı kesınlıkle, ben olmasaydım babasında kalsaydı belkıde evlendıgınde yanına bıle almayacaktı ama benım ıcın durum boyle degıl, esımın bır yanlısında egeye karsı onu hayatımdan cıkarmaya hazırım . Erkek gelıp gecıcı benım yol arkadasım hayat arkadasım ege
Ama çok tatlı çocuk denen şeyde.
Allah herkesin evladını bağışlasın inşallah

CuteMom CuteMom senin yorumlarına hep denk geliyordum ama ilk defa burda gördüm yaşadıklarınızı.. hem üzüldüm hem sevindim. . Allah karşınıza iyi bir eş ve baba çıkarmış şükür. .

Bu arada nutella yeme.. içinde kanser yapan bişey buldular diye tüm dünyada raflardan toplatılıyor..

Cocuklar bizlere gore cok farkli yapidalar bi pedagogdan yardim al danis derim. Ayrica sen neden esinin soyadini almadin kendi istediginle mi? Bizim bi yakinimzda ayni durum vardi kadinin cocugu vardi adam ortada yoktu sonra evlendi cocuk farketmis okulda baba neden bnim soyadim farkli diye. Nasil bir aciklama yaptilar bilmiyorum ama adam cocugu nufusuna aldi. Cnku bi kardesi oldu iki cocuk arasinda ayrim olmasin diye belkide. Tabi ki bu bir tercih. Esiniz yapar veya yapmaz saygi duymak lazim onlar cocuk kendini daha iyi hissetsin diye boyle yapmislardi

Bence çok zaman geçmeden bi psikolog eşliğinde ona anlatmaniz daha doğru olur.
Aklıma benim kucuklugum geldi. Benim de annem babam ben 1 buçuk yaşında ayrıldılar. En son 6 yaşında babamla görüştüm bi daha istemedi beni . Suan 26 yaşındayım 20 yıl olmuş. Çocukken çok acı çektim. Öğretmenler babamı sorunca sınıfta kıpkırmızı olurdum. Arkadaşlarım senin baban niye yok derdi gizli gizli eve kaçar ağlardım annem görmesin diye.
Bi çocuk icin çok zor ama sizin karşınıza iyi biri çıkmış babalık yapmış bu güzel bişey. Keşke benim de annem ben küçükken evlenseydi diyorum bazen ama herkesin karşısına iyi insanlar çıkmıyor ne yazık ki .
Dilerim Ege kolayca atlatır bu durumu.

Bence cok erken söylemek icin.Suanki babasinin soyadini neden almiyorsunuz ikiniz? Cok benzer bir olayi benim arkadasimgil yasadi.Abisinin annesi babasini aldatmis yurtdisinda.Babasida abisini alip gelmis.Suan arkadasimin annesiyle evlenmis dugun fotograflarinda falan cocuk yanlarinda.Abisi buyumus iste.Liseli yaslarda soylemisler.Ondan once ama arkadasimin annesiyle cok iyiymis.Cocuk yurtdisina annesinin yanina gitmis suan gelmiyor yanlarina ve aralari iyi degil.Bunu neden anlattim cunku kaldiracak bir yasta degil.Lise bile erken travma yasiyorlar.Sey diyin sordugunda baban soyadini degistirdi sana yeni soyadi verdiler falan.Suan soylemek cok zararli bence
bence geç söyledikleri için kaldıramamış bu örnekte
daha erken söyleseydi bence kabullenme daha çabuk olur ergenlik geç kalınmış olur

Bence çok zaman geçmeden bi psikolog eşliğinde ona anlatmaniz daha doğru olur.
Aklıma benim kucuklugum geldi. Benim de annem babam ben 1 buçuk yaşında ayrıldılar. En son 6 yaşında babamla görüştüm bi daha istemedi beni . Suan 26 yaşındayım 20 yıl olmuş. Çocukken çok acı çektim. Öğretmenler babamı sorunca sınıfta kıpkırmızı olurdum. Arkadaşlarım senin baban niye yok derdi gizli gizli eve kaçar ağlardım annem görmesin diye.
Bi çocuk icin çok zor ama sizin karşınıza iyi biri çıkmış babalık yapmış bu güzel bişey. Keşke benim de annem ben küçükken evlenseydi diyorum bazen ama herkesin karşısına iyi insanlar çıkmıyor ne yazık ki .
Dilerim Ege kolayca atlatır bu durumu.
Size çok üzüldüm...:110:
Umarım şu an sağlıklı ve huzurlusunuzdur.

Merhaba. Bu gibi durumlar çocuklar küçükken söylenmesi daha uygunmuş. Çocuk daha kolay kabulleniyormuş. Ergenlikte kabullenmek cok zor oluyormuş.

Lütfen bir pedagogadan yardım alın. Çok hassas bir konu. Bir kere yanlış şekilde veya zamanda söylerseniz uzun yıllar uğraşırsınız. Burada söylenenler herkesin hendi fikri. Doğru olan profesyonel bir yardım almak.

Benim bir tanıdığım başka bir ülkeden evlat edindi ve en başından beri söyledilerki çocuğa çocuk buna alışsn travmaya dönüşmesin diye. Annesinin resmini çerçeveleyip odasına koymuş ve bu kim dediğinde çocuk ben annenim ama buda senin annen biraz daha büyüdüğünde istersen onunla tanisabilirsin diye güzelce anlatmış. Şimdi çocuk 14 15 yaşlarinda. Bence sizde eşinizle elbette önce Pedagogla konuşun ve birlikte çocuğa detaylara girmeden anlatin. Bence tam vakti, kafası fazla karismaz

Söylemiş miydim ? Okuldaki veli toplantısında ve formlarda hem kendı soyadımızı yazıp hemde sonuna egenınkını yazıyorduk velı olarak. Karneler hep Egenın soyadıyla cıktı. Dun gezı ıcın gelen formu esım doldurdu dıger soyadı yazdırmadım kalem kutusuna koydum kagıdı. Bılmem fark edecek mı, vermeden okuyacak mı?

Söylemiş miydim ? Okuldaki veli toplantısında ve formlarda hem kendı soyadımızı yazıp hemde sonuna egenınkını yazıyorduk velı olarak. Karneler hep Egenın soyadıyla cıktı. Dun gezı ıcın gelen formu esım doldurdu dıger soyadı yazdırmadım kalem kutusuna koydum kagıdı. Bılmem fark edecek mı, vermeden okuyacak mı?

merak ediyorum hadi bakalım

merak ediyorum hadi bakalım
Valla eski eşimin soyadından alamazsak cocugu bız esımle ıkımız gonul rızasıyla aynı soyadına gecmeyı dusunuyoruz
Vallahı helal etmıyorum hakkımı bızı bu zor duruma dusurenlerı, benı bu kadar uzup uyutmayanları cocugumla bag kurmadıkları ıcın asla ama asla helal etmıyorum haram olsun onlara hersey..

Bir yolun daha sonuna gelmıs bulunuyoruz
Bundan sonra bol bol dua ısteyecegım sızden, eger yapmak ıstedıgımız seyı hukuksal boyutta yapabılırsek dünyadakı en buyuk mutlulugu yasacagımı dusunuyorum, bundan sonra hıc aglamayacagım hıc uzulmeyecegım.
Ne oldugunu acıklayamıyorum ancak manevı olarak enerjıye cok fazla ıhtıyacım var. Dılerım bır kac zaman ıcınde mujdeyı verebılecegım sıze

Bir yolun daha sonuna gelmıs bulunuyoruz
Bundan sonra bol bol dua ısteyecegım sızden, eger yapmak ıstedıgımız seyı hukuksal boyutta yapabılırsek dünyadakı en buyuk mutlulugu yasacagımı dusunuyorum, bundan sonra hıc aglamayacagım hıc uzulmeyecegım.
Ne oldugunu acıklayamıyorum ancak manevı olarak enerjıye cok fazla ıhtıyacım var. Dılerım bır kac zaman ıcınde mujdeyı verebılecegım sıze
İnş herşey istediğiniz gibi olur

hukuksal boyut deyince. egenin soyadınıi eşinin soyadıyla değiştirmek istiyosun diye aklıma geliyo

X