Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Bir yolun daha sonuna gelmıs bulunuyoruz
Bundan sonra bol bol dua ısteyecegım sızden, eger yapmak ıstedıgımız seyı hukuksal boyutta yapabılırsek dünyadakı en buyuk mutlulugu yasacagımı dusunuyorum, bundan sonra hıc aglamayacagım hıc uzulmeyecegım.
Ne oldugunu acıklayamıyorum ancak manevı olarak enerjıye cok fazla ıhtıyacım var. Dılerım bır kac zaman ıcınde mujdeyı verebılecegım sıze
Rabbim yardımcınız olsun, dualarım sizinle. Allah gönlünüze göre versin, rast getirsin her neyse şu an içinde bulunduğunuz durum... Müjdeli haberinizi bekliyoruz...

Bir yolun daha sonuna gelmıs bulunuyoruz
Bundan sonra bol bol dua ısteyecegım sızden, eger yapmak ıstedıgımız seyı hukuksal boyutta yapabılırsek dünyadakı en buyuk mutlulugu yasacagımı dusunuyorum, bundan sonra hıc aglamayacagım hıc uzulmeyecegım.
Ne oldugunu acıklayamıyorum ancak manevı olarak enerjıye cok fazla ıhtıyacım var. Dılerım bır kac zaman ıcınde mujdeyı verebılecegım sıze
canım . herşey gönlüne göre olusun inşallah . çok sevinirim . oğlun çok mutlu olsun . siz de öyle

Nolur son yazdığıniz konu ne oldu diye sormayın bende yazmayayim o bende kalsın. Ege bi kaç gündür garip sorular sorma ya başladı edirnedeydikk Uyandık beş dk sonra senin soyadın ne dedi söyledim.benim niye bu dedi. Durdum istemiyorum sende benim soyadıma gel dedi. Geçti.
Bu aksam türkçe dersinden mektup yazıyordu bende yanindaydim sonuna adini soyadını yazacaktı benim soyadimla esma alay ediyor dedi neden dedim bilmem dedi ne diyor dedim senin soyadın güzelki dedim. X yazayım mı dedi eşimin soyadı yazma dedim. Değiştirelim anne soyadımi hemen yarin dedi. Soramadim içime kuşku düştü acaba benim soyadım farklimi dedi de alay ediyorlar onunla anlamadım olabilir söylemiş olabilir.
Uzun sure yalnızca kaldık zaten ev tadilattan beraber uyuyoruz bi haftadir. Yatarken soordum merak ettim arkadaşın neden alay ediyor ne diyor dedim. Eminim bilinçli şekilde atlattı söylemek istemedi sanki kaçtı gibi. Biraz daha sordum ısrar ettim awn birşey mi söyledn dedim yoo dedi.
Elini optum merak ettiğin bisey olursa bana sor,canın sıkılırsa bana şöyle ben senin yara bandinim dedim. Sen buyu sana anlatacak çok şeyim var dedim neşeli aslında hictekeyifli olmak istemiyorum saatlerce ağlayıp uzulmek istiyorum beddua etmek istiyorum eski eşimin boğazını sıkmak hesap sormak istiyorum senin yuzunden diye. Ne anlayacaksın dedi oho hikaye çok dedim seni ilk gördüğüm günü anlaticamm dedim. Anlattım . sordu optum optum iiyiki geldin ege iyi ki geldin kalbim dedim. Sende iyi ki varsın anne seni çok seviyorum dedi.
Anne ben doğduğumda babam var mi ydi yokmuydu dedi kaldım bilmem sence dediim benim yanimdamiydi yokmuydu dedi sence dedim yine yoktu yoktu dimi dedi. Bilmem ki diye gidikladim güldü atatürkçü kendisi aacayip derecede iyi bir insan olacak benim oglum sonrada uykuya daldı ataturkle ilgili konuşurken. Bense agliyorum sanki artık herşey bitti uzulecek benim oğlum kalbi kırılacak ama artik istemiyorum bu şekilde yaşamayı yaşatmayı yüreğim ağzımda dolaşmayı.
Bi kere yazmısmiydim bilmiyorum seni yalnizMi bırakıyordu babam oynamiyordu senle dedi

Ben oo zaman tanimiyordumki babanın demiştim. O zamanda nasıl evlenmeden çocuğun oldu ki diyip konuyu apar topar kapamiati ege aklında oldurdu da anladı da babamı söylemiyor kaçıyormu benim küçük oğlum kaldiramiyormu bunları çok üzülüyorum çok üzülüyorum anlatamam asla anlamayacaksiniz.
Simdi düşünüyorum bir kaç gün önce esmlle konuşuyorlardı eşim ona seni seviyorum dedi oda ne kadar dedi çok desi herkesdenmi çok dedi evet annendende cok dedi oda inanmiyorumkionce annemi seviyosun sonra beni dedi şımarık şımarık aslında başka bi şeyden dolayı mı dedi niye öyle dedi ne zAman bu sıkıntı kalkacak allahım nolur oğlum üzülmesin lütfen. Yaşadım yaşıyorum yaşayacağım bana gelsin nolur. Anlıyor musunuz bir küçük gidim bile olsa ha kızlar?

Gozlerim doldu okurken :/ Allah yardimciniz olsun harika bir anne ve cok iyi kalpli bir kadinsiniz. Insallah her sey sizin istediginiz gibi iyi guzel sonuclanir bu olaydan hepiniz mutlu cikarsiniz

İ
Gozlerim doldu okurken :/ Allah yardimciniz olsun harika bir anne ve cok iyi kalpli bir kadinsiniz. Insallah her sey sizin istediginiz gibi iyi guzel sonuclanir bu olaydan hepiniz mutlu cikarsiniz
Ben egenin bazı şeylere anlam yukleyecegini sanıyorum mesela ben daha kuralciyim ama bana daha bağlı istediği şeyi yapmiyoruz her zaman patronun o olmadığını anladım hayatin çokta pembe olmadığını kavrasin diye acaba bunlara hep iste bu yüzden mi diyecek diye çok üzülüyorum zaten ege iyi bir çocuk gerçekten iyi biri o cokmu uzulecek istememiş olmak aranmamis olmak

Lütfen üzülmeyin. Ne kadar iyi bi annesiniz ve onu ne kadar cok seven bir babayla evlisiniz.
Konu 2 yıl önce açılmış neredeyse. Aradaki sayfaların hepsini okumadım siz son durumunuzu yazınca.
Bence bir pedagog ile bu konuyu artık anlatmalısınız. Kendi içinde sorgulaması belki istemedende olsa babasının sevgisini sorgulamasına neden olabilir. Kafasında oturtamadığı şeyler var belli ki.
Bence sadece bir sprem hücresinden gelen dna lar ile baba olunmaz. O yüzden belki annelik kadar zor baba olmak. Ama şimdi ki eşinizin ona olan sevgisine bakarsak onun gerçek babası eşiniz zaten. Sizr düşen bunu doğru şekilde anlatmak.

Çok etkilendim yazdıklarınızdan.Allah yardımcınız olsun.sevgi dolu bir evde büyüyor bence kolay atlatacaktır öğrenince.üzülmeyin.minik oğlunuzla hep gülün inşallah

Ya mutlaka herkesin çocuğu kendine çok kıymetli çok iyi çok güzel benimki de öyle çok mutlu bir çocuk artik mecburum eli kulağında mevzu iki sene geçmek üzere konu açılmalı ve hala oo cesareti kendinde bulamıyorum. Şuanda eşimi uyandirmamak için kendimi zor tutuyorum ona da hep anlatıp ağlıyorum sen boye yaptıkça acaba evllenmeseydik bu kadar üzülmeyecekmiydin diye aklimdan geçiyor diyor anlatamıyorum bu defa da.. Sanırım sabaha kadar ağlayıp kusacagim

Bişeyler yazmak istiyorum ama tutuldum.
Umarım her şey gönlünce olur bu konuda, çocuklar bazen insanı çok şaşırtıyorlar, belki de çok kolay geçecek bu dönem.
Zaten pedagog yardımı almıştınız, yanlış adım atacağınızı sanmıyorum, o yüzden kendinize güvenin, Ege artık hazırsa anlatın.

Biz esimle çocuk sahibi bile olamadık ben egeyi çok sevdiğim için ve bu belirsizliği asamadigimiz için cani gönülden yeniden anne olmayı arzulayamadim bile ancak ve ancak bunu geçtiğimiz haftalarda oturtrum kendi içimde. Kimseyi sucllamiyorum ama niye niye yine biz uzulelim niye hep ben agliyayim . niye benim kiyamadigim oğlum uzulsun istemiyorum ama mecburen olacak artik ne olacaksa. Sanki içim gocuyor bu aksam ağırlık üstüne ağırlık biniyor kalbime

Rabbim yardımcın olsun
Ege çok şanslı bi çocuk senin gibi bi annesi ve onu çok seven bi babası var.
Eminim büyüdügünde anlıcaktır babalıgın tek sperm vermekle olmadıgını.

Ben oo zaman tanimiyordumki babanın demiştim. O zamanda nasıl evlenmeden çocuğun oldu ki diyip konuyu apar topar kapamiati ege aklında oldurdu da anladı da babamı söylemiyor kaçıyormu benim küçük oğlum kaldiramiyormu bunları çok üzülüyorum çok üzülüyorum anlatamam asla anlamayacaksiniz.
Simdi düşünüyorum bir kaç gün önce esmlle konuşuyorlardı eşim ona seni seviyorum dedi oda ne kadar dedi çok desi herkesdenmi çok dedi evet annendende cok dedi oda inanmiyorumkionce annemi seviyosun sonra beni dedi şımarık şımarık aslında başka bi şeyden dolayı mı dedi niye öyle dedi ne zAman bu sıkıntı kalkacak allahım nolur oğlum üzülmesin lütfen. Yaşadım yaşıyorum yaşayacağım bana gelsin nolur. Anlıyor musunuz bir küçük gidim bile olsa ha kızlar?
Sen zaten bilinçli bi annesin Cute. Burda sana verilecek bütün önerileri gözün kapalı yaparsın yapacaksın Eminim.
Ama Ege bunları sorduğunda büyük bi hüzünle kaplanmasın yüzün. Öyle bir okuyorlar ki ifadelerimizi, dediklerimiz önemini kaybediyor. Kızım 5,5 yaşında artık ablasını çok dikkatle özenle seçtiği sorularla soruyor son bir kaç aydır. Pedagog o hatırlamadığı için acıyla sormuyor ama sizin ifadenizde ki acı onu daha çok meraklandırıyor. Siz olması gereken bu ve hayatımızda herşey yolunda mesajları verdikçe merakı azalacaktır dedi ve öyle oldu.

Yani sana sorduğunda babasını anlat, ama iyi ama kötü. Ama eğer baban gitmiş olmasaydı asıl altın kalpli babayı bulamayacaktık. Mutsuz olacaktık belkide. Şuan çoğu babadan daha iyi daha çok seven bi babamız var'' gibi şeyler söyle.
Ciddiyetle anlatınca sormayı bırakıyorlar, geçiştirdiler etraftan araştırıyorlar.

Ha bide Çok uzattım ama kızım bana ablasının nasıl vefat ettiğini sordu ilk zamanlar, bende biraz büyü herşeyi anlatacağım dedim. Sonra kendinden büyük (8yaş) kuzenine sormuş ve oda çocuk aklıyla vahşet gibi anlatmış. Anladım ki geçiştirmek iyi değil. Arızanın üzerine arıza koyuyor maalesef..

Sen zaten bilinçli bi annesin Cute. Burda sana verilecek bütün önerileri gözün kapalı yaparsın yapacaksın Eminim.
Ama Ege bunları sorduğunda büyük bi hüzünle kaplanmasın yüzün. Öyle bir okuyorlar ki ifadelerimizi, dediklerimiz önemini kaybediyor. Kızım 5,5 yaşında artık ablasını çok dikkatle özenle seçtiği sorularla soruyor son bir kaç aydır. Pedagog o hatırlamadığı için acıyla sormuyor ama sizin ifadenizde ki acı onu daha çok meraklandırıyor. Siz olması gereken bu ve hayatımızda herşey yolunda mesajları verdikçe merakı azalacaktır dedi ve öyle oldu.

Yani sana sorduğunda babasını anlat, ama iyi ama kötü. Ama eğer baban gitmiş olmasaydı asıl altın kalpli babayı bulamayacaktık. Mutsuz olacaktık belkide. Şuan çoğu babadan daha iyi daha çok seven bi babamız var'' gibi şeyler söyle.
Ciddiyetle anlatınca sormayı bırakıyorlar, geçiştirdiler etraftan araştırıyorlar.

Ha bide Çok uzattım ama kızım bana ablasının nasıl vefat ettiğini sordu ilk zamanlar, bende biraz büyü herşeyi anlatacağım dedim. Sonra kendinden büyük (8yaş) kuzenine sormuş ve oda çocuk aklıyla vahşet gibi anlatmış. Anladım ki geçiştirmek iyi değil. Arızanın üzerine arıza koyuyor maalesef..
Kizinizmivefat etti. Başınız sağolsun kucukmuydu varmiydi küçük kızınız çok üzüldüm kusura bakma yazacak paylaşılacaktır onca şey var ancak şuanda duyguların akıp gidiyor her yazilani okudukça içimde duran sıkıntı bin parçaya bölünüp dağılıyor. Esim yani egenin asil babası ve onun ailesi çok iyiler omur boyu onlara borçlu kalacağım ama egenin babannesine ve dedesine bunu hissetmesini istemiyorum tepelerine tepelerine çıkarken durup düşünmesin benim oğlum.

Soracakmi biyolojikbabayi görmek isteyecek mi o zaman ne yapacağım da var inanın kızlar son bir senedir saçların beyazladi durup hangisine uzuleyim bilemiyorum

Şimdi sizin gerçeği anlatmaniz lazım. Çocuk sormaya başlamış. İlkokul 2 ye gidiyor. Bu sene olmasa seneye anlayacak zaten. Ya da gidip yanlis baska bir senaryoya inanacak. Soyadı değiştirmek vs güzel fikirler ancak sizin sorunuzu çözmez.

Pedagog a gitmişsiniz zaten. Sorunca söyleyine demişti diye hatırlıyorum. Belki yanlış hatirliyorumdur.

Eşinizle oturun nasıl anlatacağınizi kimin anlayacağını vs konuşun. Bilemiyorum ama bence babası söylese daha iyi olur. Siz de olun tabi yanında. Hikaye gibi anlatabilirsiniz. Neyse tabii yöntemi belirleyin gidin yine pedagog ile konuşun onun yönlendirmesi ile artık zamanı geliyor açıklayın.

Bunun dışında çocuk sorunca siz kaçamak yanıt veriyor gibisiniz. Siz sorunca çocuk kaçamak yanıt veriyor. Yani ortada kocaman bir gerçek var. İkiniz de canımız yanacak korkusuyla hareket ediyorsunuz. Baba oğul biraz zaman gecirsinler. Allah yardımcınız olsun zor durum. Ama unutmayın Ege çok şanslı bir çocuk. Güzel sevgi dolu annesi ve babası var.

Yazışmaları okuyamadım ama bir pedagog eşliğinde veya önerisi dahilinde açıklamanız daha doğru olmaz mı?

Birde kendimi çok yalnız hissediyorum bazen aslında sikintimi paylastigim insanlarla bile konuşmuyorum icimden gelmiyor bir turlu derdimi açmak senelerce var olan bir mevzu sikildilar diye düşünüyorum. Bazen hic böyle olmasaydı esimle biyolojik çocuğumuz ege olsaydı diyorum içim sizliyor bazen eski eşim ölseydi keşke diyorum olseydide ufacık bi tanecik ogluma bu acilari yasatamasaydi diyorum .

X