Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

Soyadı davasını acmayı su sekılde olursa acmaya karar verdım erteledım.
dıyelım onumuzdekı yaz aradı ben dırek gıder korkusuzca davayı acarım , veya ege bu soyadı konusundan dolaylı olarak pedagog eslıgınde bu gercegı ogrendı gene davayı acarım korkmam o noktada gormek ıstesede ege gıtmek ıstemeyecegı ıcın sonuc benı korkutmaz
ama ben bu davayı actıgımda cırılcıplak hazır degılken yaparsam sonucunda hem soyadını alamazsam hemde cocugu gormeye baslarsa ben cok cok üzülürüm. elbette denemeye deger ama korkuyorum gurur meselesı yapacaklarına neredeyse adım kadar emınım hem soyadını alamayacagız hemde cocugu gorecekler dıye bu yola cıkamıyorum.

ama yukarıda yazdıgım gıbı en azından ege ogrenırse gecmısımızı o zaman korkmam bugun ya da yarın o soyadı ılla kı degısecek cunku bızım emegımızı ekmeğimizi şimdiki eşim sagladı.
nafakaya gelınce karsılıklı olarak durumlar ıyı benden sonra bısey degıstımı bılmıyorum ama benım durumum eskı esımden daha ıyı ege yarın obur gun evlenıcem ne bılım yurt dısına gıdıcem desede o ımkanları ben ona saglayabılecek durumdayım , oda bıyolojık babasının kapısını maddı olarak calma geregı duymayacak.
egeyı bır gun ararsa o zaman nafaka davası acmayı dusunuyorum ama o paradan gene evladıma ne yedırıcem ne gıydırıcem

Yaşı çok küçük öğrenmesi kafasini karistirabilir.ni pedagog eşliğinde söylenmesi yada danisilmasi daha dogru olur sanki

Pedagog a danisin mutlaka baskasindan öğrenmesin sizden duysun babası yine babasi biyolojik babasi degil sadece
bende öyle düşünüyorum , aksini düşünseydim evliliğime noktayı koyardım canım cok sagol

kk da evlat edinenlerin platformu var okursanız ya da sorarsanız kesinlikle yardımcı olurlar. zira hepsi pedagog desteğiyle çocuklarına söylüyorlar her şeyi ya da söylemeye hazırlanıyorlar.. size de cesaret verir. bir de sizinki biraz daha kolay hem biyolojik anne olmanın avantajıda var.. Rabbim işinizi kolaylaştırsın yavrunuza olgunlukla karşılama gücü versin..
evet orayada danışmıştım ama orada bazıları ya da cogunluk bu gercegı soylemekten yana degıl cunku onlar kımlıklerıde uzerlerıne alabılıyor , kayıtlı oldugu yer ana baba ustune.
benım onların cocuklarından daha sanslı cocugum bu sanssa eger en azından bır taraf bıyolojık, ama ben onlarla esıt konumda degılım mesela bunun daha cok acısını sıkıntısını ben yasarım . esım her zaman destek hep destek ama bence genede ne yasadıgımı noktası vırgulune kadar hıssedemeyecek

canım en doğru kararı aldın bence tebrik ederim
senin adına çok sevindim
cok sagol canım

bence sen rahat ve mutlu olursan çocukta mutlu olur, çocuklar bizim tepkimizi sünger gibi çekiyor, sen bu olayın normal olduğunu insanların boşanıp tekrar başka insanlarla evlenebileceğini, önemli bağın sevgi olduğunu vs gülümseyerek anlatırsın. ama bence asla asla öz babasının onu aramadığını sormadığını hiç görmediğini vs söyleme çünkü bu yaşlarda çocuklar hep suçu kendilerinde ararlar, bir makalede okumuştum anne baba boşanmalarında çocuklar hep kendi suçları yüzünden boşanmanın gerçekleştiğine inanırlarmış , senin oğlunun yaşıda tam bu yaş. öz babası ile ilgili hiç yorum yapma bence bir de pedagog adem güneş var bilirsin belki makaleleri çok güzel, ondan randevu al bir görüş ya da makalelerini oku senin durumuna benzer bir yazısı vardır mutlaka.

pedagog eslıgınde devam edıcem herseye onun harıcınde bırsey anlatmayı dusunmuyorum , cocugum daha sonra butun gerceklerı mutlaka bır gun ogrenecek ogrenmelı. cunkı bız sucsuzduk hadı bende suclu olayım ama bu evlılıgın bıtısıne sebeb kısı ben degılım veya benım tarafımdan yasanan olaylar degıl. adem gunesı bılıyorum ama cokta hoslanmıyorum kıtaplarından ama genede bakıcam . 1 fıkır 1 fıkırdır dıyerekten

bende öyle düşünüyorum , aksini düşünseydim evliliğime noktayı koyardım canım cok sagol

evet orayada danışmıştım ama orada bazıları ya da cogunluk bu gercegı soylemekten yana degıl cunku onlar kımlıklerıde uzerlerıne alabılıyor , kayıtlı oldugu yer ana baba ustune.
benım onların cocuklarından daha sanslı cocugum bu sanssa eger en azından bır taraf bıyolojık, ama ben onlarla esıt konumda degılım mesela bunun daha cok acısını sıkıntısını ben yasarım . esım her zaman destek hep destek ama bence genede ne yasadıgımı noktası vırgulune kadar hıssedemeyecek

cok sagol canım

pedagog eslıgınde devam edıcem herseye onun harıcınde bırsey anlatmayı dusunmuyorum , cocugum daha sonra butun gerceklerı mutlaka bır gun ogrenecek ogrenmelı. cunkı bız sucsuzduk hadı bende suclu olayım ama bu evlılıgın bıtısıne sebeb kısı ben degılım veya benım tarafımdan yasanan olaylar degıl. adem gunesı bılıyorum ama cokta hoslanmıyorum kıtaplarından ama genede bakıcam . 1 fıkır 1 fıkırdır dıyerekten
bence oğlun bu durumu öğrenince önce senin tepkine bakacak. bu olay seni üzüyorsa 'annem üzülüyor demek ki üzücü bir durum' diye nitelendirecek ama sen önemsemeyerek anlatırsan bence hiç üzülmeyecek. adem güneşim makalelerini okudum çok hoşuma gitti sanırım akademisyen , sen neden hoşlanmıyorsun merak ettim.

bence oğlun bu durumu öğrenince önce senin tepkine bakacak. bu olay seni üzüyorsa 'annem üzülüyor demek ki üzücü bir durum' diye nitelendirecek ama sen önemsemeyerek anlatırsan bence hiç üzülmeyecek. adem güneşim makalelerini okudum çok hoşuma gitti sanırım akademisyen , sen neden hoşlanmıyorsun merak ettim.
konusma ya da yazım seklı benı cezbetmıyor belkıde erkek oldugu ıcınb oyle dusunuyorum kaba gelıyor bana :KK70:
bende destek alıcam elımden ne gelıyorsa sonuna kadar hazır oldugumda yapıcam bunu bunuda atlatıcaz ınsallah

Çok benzer bir durumu ilkokul arkadasım yaşamıştı ,

öz annesi ; kız arkadaşımı ve babasını, kız henüz birkaç yaşındayken bırakıp kaçmış ve bu zaman zarfında arayıp sormamış, görmeye dahi gelmemiş ,

babası ve babaannesi de ; çocuk henüz küçük olduğu için gidip Köyden başka bir hanım getirmişler, bu senin annen demişler ..

fakat çocuk küçük de olsa, öz annesinin simasını hatırlıyor olduğundan, onu inandırmak için ; annenin yüzü yandı , ameliyat oldu vs vs bir tür kandırmaca içine girmişler .. Çocuk da, aklında soru işaretleri kalsa da kabullenmiş tabii ki.

Ta ki, ilkokul yaşına gelene kadar , bazı çocuklar ailelerinden duyup gördüklerinden ötürü mü bilemiyorum , çok çok acımasız olabiliyorlar .

O günü çok net hatırlıyorum , ben sınıf başkanıydım, kimliklerdeki bilgileri Öğretmenin söylediği bir evrağa kaydediyordum,

kız arkadaşımın sırası geldiğinde, senin annenin ismi ne diye sormaya başladı çocuklar , o da şimdiki annesini söyledi tabii ve çocuklar ; annenin ismi o değil, kimlikte başka bir şey yazıyor diyerek alay ettiler , Kızın o anki durumu hiç gözümün önünden gitmez ..

Bu olaydan sonra ve evvelinden annesinin yüzünü anımsaması gerçeği ile; kızın kendisine bakan annesi ile arası o dönem bayağı bozuldu , annesi çocuğuna öz anne gibi bakmasına rağmen , gerçeklerin kendisinden saklanması çocuğu en çok yaralayan oldu...

Günlerce öz annesini aradı , buldu görüştü , tabii ki o yaşa kadar bir gün dahi kızını merak etmemiş olan kadın , bulduktan sonra da istemedi kızını...

Çocuk, uzun bir dönem Araf'ta Yaşadı ..

Bu tür Olayların çocuktan Saklanması veya geç söylenmesi, çocukları daha çok yaralıyor , çünkü küçük de olsalar herşeyi anlıyor onlar ..

Biz evlerine gittiğimizde , annesinin gelinliği ile olan fotografını getirirdi , bakın sizin de böyle annenizle gelinlikli fotoğrafınız var mı diye bize sorardı , ben de ne cevap vereceğimi bilemezdim üzülmesin diye ..

Insallah oğlunuz ilk okula başlamadan bu işi halledersiniz ve hiçbir sıkıntı yaşamazsınız ..

Aklınızdaki acaba hiç mi söylemesek fikrinin , kesinlikle doğru olmayacağının örneğini aktarmak istedim.. Çünkü çocuklar çok acımasız...

Allah yardımcınız olsun, insallah
Sıkıntısız sorunsuz atlatırsınız bu dönemi..

Canım ne konuşuldu tam okuyamadım ama pedagog şart,Ege daha minicik nasıl etkilenir bilemeyiz. İnş. sorunsuz atlatırsınız,okul öncesinde pedagogla bir görüşün derim.

Merhaba
coğu kişi bilir ama ben şöyle herkes yorum yapabilsin diye özet gececeğim.

-ilk evliliğim 3 sene kadar sürdü ve doğumdan sonra ayrıldık.

-bıyolojik baba , oglumla iletişime hiç geçmedi , geçmediği gibi benim bütün çağrılarıma kayıtsız kaldı

-oglum 13 aylıkken bir erkekle ilişkiye başladım

- oplum 15-16 aylıkkenden beri baba diyor ve öyle biliyor

-oğlum 2.5 yasındayken evlendik

-şuanda 3 senedir evliyim , başka cocugumuz yok henüz

- eşim ve oğlum ve ben gayet normal bir yaşamın parçasıyız, kötü davranış , ne bilim engelleme , dışlama , benimseyememe durumu yok

- 5 senedir biyolojik babadan görme , maddi manevi herhangi manada hayatımızda yok ama ölmedide yaşıyor biryerlerde

- oglumun soyadı başka benimki başka eşimin başka(biliyorum cok karmasık ama ben yabancıyım soyadım yabancı , oğlumunki bıyolojik babadan gelen , eşiminkide kendi soyadı,soyadını istesem alırım mahkeme yoluyla ama ben şuanda aranmadığı için gayet normal istediğimiz gibi bir cocuk yetistiyoruz mahkemeyle onları kanırtıp aramadıkları cocugu ınatla arasınlar ıstemıyorum)

- yüklü miktarda nafaka borcu var almıyorum ,aramıyorum ,peşine düşmüyorum - düşmeyeceğim

- oglum bu sene özel bir anaokula gitti ve soyadı ona ögretilmedi isteğimiz doğrultusunda

- bu senede devlette bir anaokuluna gidecek hadi bu senede öğrenmedi diyelim

- 2 sene sonra ılkokula baslayacak.6.30-7 yasında

oğlum her aksam eve babası geldiğinde babaaaa diye koşuyor her ikimizde çok seviyor yahu bu cocuk ne kadar sevebilir ki dememeli biz ona ne veriyorsak oda aynı şekilde bize karşılığını veriyor.

düğün resimlerimiz var oğlum ben burada karnındamıydım diyor , yo diyorum babanında seninde elini tutup gittim ben düğüne diyorum ki onu hiç bir şekilde kandırmış olmayayım diye. Ya da evlenmeden cocuk olmaz diye düşünmesin diye.

Şimdi sorun su , bu cocugum illaki gerceği öğrenecek biliyorum ama bunu ne zaman öğrenmeli yaş olarak sizce ne zaman uygun?

yaşadığımız yerde tabiki bu gerceği biliyorlar hani ona dışarıdan soylenmesını ıstemem guvenı kırmak istemem ama bu tarz yazılar arastırdıgımda daha cok evlatlık edinilen cocuklar üzerinden anlatıldığı için anlayamıyorum.

Belki cevrenizdede vardır anlatacağınız birşeyler olabilir.

Not : oğlumun bu gerçeği öğrenmesinden cok korkmuyorum , ama korkuyorum yani. tepkisinden ziyade tertemiz kalbinin bu şekilde olaylarla dolmasını istemiyorum ama mecburuz.

teşekkürler
bence bi uzman kontrolünde uzamana danısarak söyleyin

Hersey bir biri ile bağlantılı bir bütün .Ege'nin nasıl bir çocuk olduğu ,aile hayatınızın nasıl olduğu ,eşinin Ege'ye nasıl davrandığı ,Ege'nin baba kavramını nasıl algıladigi ne anlamlar yüklediği, suan ki iç dünyasında yaşadığı ama belli edemediği herhangi bir eksiklik olup olmadığı ,ve gerçekten ne kadar mutlu bir çocuk yaşadığı hayattan ailesinden ne kadar memnun ? Evet daha çok küçük ama iç dünyası o kadar büyük ve geniş ki hersey düşünebilir sadece paylaşmaz.Evet bu gerçek soylenmeli doğru zamanda doğru bir anlatım şekli ile en az hasar ile atlatilabilecek şekilde soylenmeli. Bunu da alacağınız uzman desteğinde olması gerektiği şekilde yapacaksinizdir. Ben çok sabır diliyorum .Siz anne olarak endişeli kaygılı korku duyuyorsunuz.Ama bunu yaşayan nice insanlar var .Bugünlerde geçer .Eşiniz ve siz anlaşma uyum içerisinde oldukça ege de ogrendiginde kolay bir süreç geçirecektir.

Çok benzer bir durumu ilkokul arkadasım yaşamıştı ,

öz annesi ; kız arkadaşımı ve babasını, kız henüz birkaç yaşındayken bırakıp kaçmış ve bu zaman zarfında arayıp sormamış, görmeye dahi gelmemiş ,

babası ve babaannesi de ; çocuk henüz küçük olduğu için gidip Köyden başka bir hanım getirmişler, bu senin annen demişler ..

fakat çocuk küçük de olsa, öz annesinin simasını hatırlıyor olduğundan, onu inandırmak için ; annenin yüzü yandı , ameliyat oldu vs vs bir tür kandırmaca içine girmişler .. Çocuk da, aklında soru işaretleri kalsa da kabullenmiş tabii ki.

Ta ki, ilkokul yaşına gelene kadar , bazı çocuklar ailelerinden duyup gördüklerinden ötürü mü bilemiyorum , çok çok acımasız olabiliyorlar .

O günü çok net hatırlıyorum , ben sınıf başkanıydım, kimliklerdeki bilgileri Öğretmenin söylediği bir evrağa kaydediyordum,

kız arkadaşımın sırası geldiğinde, senin annenin ismi ne diye sormaya başladı çocuklar , o da şimdiki annesini söyledi tabii ve çocuklar ; annenin ismi o değil, kimlikte başka bir şey yazıyor diyerek alay ettiler , Kızın o anki durumu hiç gözümün önünden gitmez ..

Bu olaydan sonra ve evvelinden annesinin yüzünü anımsaması gerçeği ile; kızın kendisine bakan annesi ile arası o dönem bayağı bozuldu , annesi çocuğuna öz anne gibi bakmasına rağmen , gerçeklerin kendisinden saklanması çocuğu en çok yaralayan oldu...

Günlerce öz annesini aradı , buldu görüştü , tabii ki o yaşa kadar bir gün dahi kızını merak etmemiş olan kadın , bulduktan sonra da istemedi kızını...

Çocuk, uzun bir dönem Araf'ta Yaşadı ..

Bu tür Olayların çocuktan Saklanması veya geç söylenmesi, çocukları daha çok yaralıyor , çünkü küçük de olsalar herşeyi anlıyor onlar ..

Biz evlerine gittiğimizde , annesinin gelinliği ile olan fotografını getirirdi , bakın sizin de böyle annenizle gelinlikli fotoğrafınız var mı diye bize sorardı , ben de ne cevap vereceğimi bilemezdim üzülmesin diye ..

Insallah oğlunuz ilk okula başlamadan bu işi halledersiniz ve hiçbir sıkıntı yaşamazsınız ..

Aklınızdaki acaba hiç mi söylemesek fikrinin , kesinlikle doğru olmayacağının örneğini aktarmak istedim.. Çünkü çocuklar çok acımasız...

Allah yardımcınız olsun, insallah
Sıkıntısız sorunsuz atlatırsınız bu dönemi..

Aslında olaylar boyle gelısmedı ama neredeyse tıpa tıp aynı
Oglum kucuckken evlendım , hanı babasız kalmasın dıye ama sırf bu yuzden degıl ben severek ısteyerek evlendım esımle.
oglum bır kac ay sonra hep oda bızleydı sevgılıyken baba bababa dıye kostu , o gunden sonrada hep baba dedı. belkı suanda degıl ama daha sonra evlenıp beraber oturmaya basladıgımızı hatırlar belkı dıye dusunuyorum bılmıyorum. sızınkı mesela sımayı hatırlıyormus benımkı bıyolojık babayı bılmıyor ama o surecı ananemlerle oturuyoruz surecını belkı hatırlar.

umarım arkadasınız cok mutludur. bızımde gelınlıkler fotograflarımız var hatta evın heryerınde , suanda algılamıyor olduramıyor anlasılan cunku ben bak anne gelın olmus bır egenın elınden bırde babasının elınden tutmus dıyorum .
sızınkı ne nıyetle gosterıyordu acaba gelınlıklı resımlerı sonradan mı , yoksa hıc ogrenmeden mı gosterıyordu

Hersey bir biri ile bağlantılı bir bütün .Ege'nin nasıl bir çocuk olduğu ,aile hayatınızın nasıl olduğu ,eşinin Ege'ye nasıl davrandığı ,Ege'nin baba kavramını nasıl algıladigi ne anlamlar yüklediği, suan ki iç dünyasında yaşadığı ama belli edemediği herhangi bir eksiklik olup olmadığı ,ve gerçekten ne kadar mutlu bir çocuk yaşadığı hayattan ailesinden ne kadar memnun ? Evet daha çok küçük ama iç dünyası o kadar büyük ve geniş ki hersey düşünebilir sadece paylaşmaz.Evet bu gerçek soylenmeli doğru zamanda doğru bir anlatım şekli ile en az hasar ile atlatilabilecek şekilde soylenmeli. Bunu da alacağınız uzman desteğinde olması gerektiği şekilde yapacaksinizdir. Ben çok sabır diliyorum .Siz anne olarak endişeli kaygılı korku duyuyorsunuz.Ama bunu yaşayan nice insanlar var .Bugünlerde geçer .Eşiniz ve siz anlaşma uyum içerisinde oldukça ege de ogrendiginde kolay bir süreç geçirecektir.

kesınlıkle evet bu. o kadar guzel ıfade etmıssınız kı .

umarım cok guzel gecer ve umaırm ege dısardan gozuktugu ve benımde soyledıgım gıbı normal aıle hayatında yasayan bır cocuktur, iç dünyasındada .

cok teşekkür ederim destekleriniz için C CeYz environmentaleng environmentaleng

Aslında olaylar boyle gelısmedı ama neredeyse tıpa tıp aynı
Oglum kucuckken evlendım , hanı babasız kalmasın dıye ama sırf bu yuzden degıl ben severek ısteyerek evlendım esımle.
oglum bır kac ay sonra hep oda bızleydı sevgılıyken baba bababa dıye kostu , o gunden sonrada hep baba dedı. belkı suanda degıl ama daha sonra evlenıp beraber oturmaya basladıgımızı hatırlar belkı dıye dusunuyorum bılmıyorum. sızınkı mesela sımayı hatırlıyormus benımkı bıyolojık babayı bılmıyor ama o surecı ananemlerle oturuyoruz surecını belkı hatırlar.

umarım arkadasınız cok mutludur. bızımde gelınlıkler fotograflarımız var hatta evın heryerınde , suanda algılamıyor olduramıyor anlasılan cunku ben bak anne gelın olmus bır egenın elınden bırde babasının elınden tutmus dıyorum .
sızınkı ne nıyetle gosterıyordu acaba gelınlıklı resımlerı sonradan mı , yoksa hıc ogrenmeden mı gosterıyordu
Arkadasım , evet şimdi mutlu çok şükür, mutlu bir Evliliği var, iki de yavrusu var .. Allah daim etsin..

Fotografı Gösterme sebebi; kendi akrabaları arasında , hiç kendisi gibi annesinin düğününde bulunan çocuk görmemiş olması , bunu bize de sorarak teyit etmek istiyordu kendince ,
annesinin simasını hatırladığı için de ve o dönem bir bocalama yaşadığı için, sanırım içten içe şüpheleniyordu ,
Ve tüm bunların üzerine sınıftaki çocuklardan da somut olarak gerçeği duyunca, emin oldu şüphelerinden..

konu haziranda açılmış şimdi ne aşamadasınız neye karar verdiniz ?
hiç bişey yapmadım
bu cumartesı pedagoga gıdecegım
10 hazıranda ranevuma gıdemedım acıl saglık durumlarımdan oturu amelıyat oldum.
karar degıl aslında bu ısın sonu bellı er ya da gec ogrenecek. ama nerede nasıl kım soylıcek bunu bılmıyorum. Uyusam dıyorum butun bunlar gecene kadarda uyanmasam :KK43:

hiç bişey yapmadım
bu cumartesı pedagoga gıdecegım
10 hazıranda ranevuma gıdemedım acıl saglık durumlarımdan oturu amelıyat oldum.
karar degıl aslında bu ısın sonu bellı er ya da gec ogrenecek. ama nerede nasıl kım soylıcek bunu bılmıyorum. Uyusam dıyorum butun bunlar gecene kadarda uyanmasam :KK43:
ya en doğrusu bi pedogog yardımıyla hareket etmek, mesela banada kimse annemle babamın 1 yaşında boşandıklarını karşısına alıp anlatmamıştı ama şimdiki çocuklar daha hassas okula başlamasınada az kaldıysa dediğiniz giibi sormaya başlayabilir neden soyisimlerimiz farklı diye Allah yardımcınız olsun umarım çok olgun atlatır bu konuşmayı bu süreci :)

daha hıc bısey yapmadım canım oylece sıkıntı ıyıce bastı benı o sırada amelıyat oldumıyılestım derken tatıle gıttık bır zorunlu erteleme durumundan cıkmak ıstıyorum artık cunku banada yazık bende ınsanım
ferahlıyamıyorum
Geçmiş olsun :) Bence dediğim gibi küçük yaşta söylemek daha doğru büyüdükçe anlatmak zorlaşır...

Benm annemin 2. Evliliği ve biz ilkteniz bide bu evlilikten var 3 kardes olduk onun soyadı farklı bizimki farklı anneminki farklı herkesinki farklı çocuk küçük daha aklı almaz ama ilerde büyük tepki verir mi bilmiyoruz hayat her şey başına gelir insanın bizde biyolojik babayla zerre kadar alakamiz yok ve umrumzdada değil ev aile iyi durumdayız önemli olan bu üzülme düşünme bi de kardeşi olursa ilerde daha kolay olur sanırım düşünmez kimse kara kara

Cumartesiye az kaldi bugün ve yarin egitimdeyim. Psikoloji eğitimi iletişimle alakali kendi durmumumdan abhsetmedim ama öneri alsammi acaba yarin bilmiyorum. İletişim doğruolunca belki hherşey daha kolay olur. Cumartesi sabah gidiyorum muhtemelen patlamaya haziran bomba gibi ağlamaklı geçecek. Buda geçecek keşke sadece ben yasasam acisini sikintisini tüm yukunu

Hep beraber mutlaka bir pedagog eşliğinde söylenmeli.
İlk başta eşinize tepki gösterebilir evin içinde, belki de göstermez. Aynı durumdan muzdarip bir iki öğrencim vardı, bu durumları hep pedagog eşliğinde açıklandı.

Esim içinde zor ne kadar zor
cocuk için zor
Banada zor. Esim bende elimden geleni yaparim diyor ilk görüşmede ben yalniz gideceğim böyle olmali saniyorum

X