Cocuga bu gerçek ne zaman söylenmeli?

cocuklar oglandan bısey anlamaz ancak cevreden duyarlarsa gelıp benım ogluma soyleyebılırler bılmıyorum cunku onlarda kucuk.

bu durumu kıme acsam yakınlarımdan soyleme sakın dıyorlar korkutuyorlar benı. hatta yengem dıyorkı x ,oglanı asagı ındırıyor oynatıyor kımse bakmıyor bıle herkez benımsedı sızın durumunuzu cok kucuk yastaydı oglum evlendıgımızde artık ınsanalrda eskısı gıbı degıl o kadarda kotu olamazlar dıyor .

cumartesı pedagoga gıdecebım ben kendım tek olarak , ben sadece destek ıstıyorum cunku cok korkuyorum.

Konu 1 Haziranda açılmış ne oldu bilmiyorum ama bence küçük yaşta söylenilmesi daha doğru büyüdükçe zorlaşır.
daha hıc bısey yapmadım canım oylece sıkıntı ıyıce bastı benı o sırada amelıyat oldumıyılestım derken tatıle gıttık bır zorunlu erteleme durumundan cıkmak ıstıyorum artık cunku banada yazık bende ınsanım
ferahlıyamıyorum

Pedagoga danışamadan bir adım atma derim...

Ama olur ki biyolojik babasını merak edip sorgularsa, sana da şu anki eşine de çok çok sabırlı bir tutum sergilemek düşüyor. Ola ki, görmek tanımak bile isteyebilir. bu durumda eşinin de desteği eksik olmamalı üzerinden.

eski eşinde ne gamsız adammış yaa, evlat bu evlat... Çocuk büyüyüp eli ekmek tutunca yarın öbürgün ben babayım diye çıkar ortalığa...

yok zaten dr gıtmeden bırsey yapmayacagım , cumartesı bırınden baslayalım tek dr kalmayacağım , biraz gezınecegım fıkırlerı ogrenmek ıstıyorum farklılık gosterecekmı dıye. bız elımızden ne gelırse yaparız, ben oglumla aman baban kızar sakın oyle deme dıye ılerdede ıs bırlıgı ıcınde olmak onu bastırmak ve baskılamak ıstemıyorum.

esım ıyı bır baba oglumda ıyı bır evlat sımdılık . bakalım nasıl kalkıcaz ısın altından. bebek dusunuyordum ama oglum hıc bısey bılmeden olsun ıstemedım herseyı bılsın kabullensın bılerek ısteyerek dogurmak nasıp olsun.

eskı esımede gelınce o hayatını yasamaya gıtmıstı zaten , onun da maddı durumu ıyı cocugun parası ıcın tamah edecegını sanmıyorum. ama yaslanınca ne olur bılmem . keşke hıc aramasa

Allah yardımcın olsun canım.

Evlat o kadar tatlı ki; çocuğun öğrendikten sonra babam beni neden aramıyor diye dudağını büzdüğünde, o terbiyesiz eski eşinin bir telefonla evladının yüzünü bile güldürmesini bile dileyebilirsin...

Dilerim minimum psikolojik hasarla atlatırsınız bu durumu...

yok canım boyle bısey olacagını sanmıyorum
oyle olacaksa soylememeye razıyım.
ben eskı esıme ıstesemde ulasamam , allah onumuze cıkarmasın nerede nasıl yasıyorsa öylece yaşasın

teşekkür ederim
manevi destege cok ıhtıyacım var buaralar cok sagol

Hatırladığım kadarıyla bebek de düşünüyordun.şimdi bebekten önce söylemen oğlunu daha çok etkiler mi acaba zor bir durum ama ilkokuldada muhakkak öğrenir dışardan .doğru dusunnmusun kendin birkaç uzmandan görüş al.umarım oğlun fazla etkilenmeden kabullenir.çok özel olmazsa biyolojik babası neden hiç aramadı .gerçi bu saatten sonra hiç ara masa gerçekten daha iyi .Allah yardimcin olsun canım .oğlun şanslı senin gibi bir anneye sahip.

bilmiyorum canım neden aramadıgını
ama ben cok ugrasmıstım ıcım rahat yanı bızden korktugu ıcın aramadı bunu bılıyorum ama onun sebeblerı ne bılmıyorum

kesinlikle söylemeni tavsiye edecekler cnm. ki söylemen en mantıklı. böyle hayati bir konuyu en güvendiklerinden duymalı çocuk küçük yaşta söylenmeye başlanırsa durum çok normalleşir ileriki zamanlarda.
etraf hala acımasız maalesef.. bu hiçbir zaman değişmeyecek.

ben bir anneyim 9 ay taşıdım çocuğumu karnımda. ama anladım ki asıl analık babalık doğumdan sonra başlıyormuş. kim ne derse desin oğluşunun asıl babası şu an yanında olan insandır.. rahat ol kasma kendini sen annelik görevini layıkıyla yerine getirmişsin gerisi teferruat..

tabi eminim söyle diyecekler
işte nasıl söylenebilir, ne söylenmeli bizimde destege ıhtıyacımız olacak
bu konuda uzman kısıler var okumuslar bızden daha ıyı bılırler dıye kendımı tesellı edıyorum.
Umarım hersey cok kolay olur

bilmiyorum canım neden aramadıgını
ama ben cok ugrasmıstım ıcım rahat yanı bızden korktugu ıcın aramadı bunu bılıyorum ama onun sebeblerı ne bılmıyorum
bizden korktugu için aramadı değil
yanlış yazmışım Kukrim

Sorun soyadı değilde Babasının isminin kimlikte farklı bir isim olması..Benim oğlumda soyadı kavramını birinci sınıfta öğrendi .hatta hepimizinkinin aynı olduğunu görünce şaşırmıştı isim gibi herkezin farklı olduğunu düşünüyordu .Ama birinci sınıfta kimlik bilgileri Anne ,baba isimleri vs yazmaları gerekiyor.Kimliklerini inceliyorlar bir şekilde tamamen izole edebilirmisiniz bilmiyorum ama.Bence seneye okula başlayacak ise bu seneden. öbür sene başlayacak ise yazın öğrensin. Keşke hiç saklamasaymışsınız küçükken kabullenmek daha kolaydır sanki..Allah yardımcınız olsun.

saklamak degılde cok kucuktu 5 .5 yasında suanda bundan oncekı sureclerde hep esım vardı 1 yasından berı
hayat bızı bu sekılde surukledı

bu sene ılkokula vermeyı dusunuyorum 2 hafta sonra ama sırf bu meseleden dolayı korktugum ıcın tekrar anaokuluna yollayacagım

Pedagog a danisin mutlaka baskasindan öğrenmesin sizden duysun babası yine babasi biyolojik babasi degil sadece

kk da evlat edinenlerin platformu var okursanız ya da sorarsanız kesinlikle yardımcı olurlar. zira hepsi pedagog desteğiyle çocuklarına söylüyorlar her şeyi ya da söylemeye hazırlanıyorlar.. size de cesaret verir. bir de sizinki biraz daha kolay hem biyolojik anne olmanın avantajıda var.. Rabbim işinizi kolaylaştırsın yavrunuza olgunlukla karşılama gücü versin..

ben bugüne kadar hiç aramamış sormamış birinin bundan sonra arayıp soracağını sanmıyorum.bence biyolojik babasının soyadını taşımasının anlamı yok.en azından eşinizin soyadını alma konusunu denemelisiniz, yargıtaydan dönerse döner.

yarın bigün görmek isteyecekse zaten isteyecektir,siz dava açtınız diye bir şeyin değişeceğini sanmam.bence denemeye değer.

canım en doğru kararı aldın bence tebrik ederim
senin adına çok sevindim

bence sen rahat ve mutlu olursan çocukta mutlu olur, çocuklar bizim tepkimizi sünger gibi çekiyor, sen bu olayın normal olduğunu insanların boşanıp tekrar başka insanlarla evlenebileceğini, önemli bağın sevgi olduğunu vs gülümseyerek anlatırsın. ama bence asla asla öz babasının onu aramadığını sormadığını hiç görmediğini vs söyleme çünkü bu yaşlarda çocuklar hep suçu kendilerinde ararlar, bir makalede okumuştum anne baba boşanmalarında çocuklar hep kendi suçları yüzünden boşanmanın gerçekleştiğine inanırlarmış , senin oğlunun yaşıda tam bu yaş. öz babası ile ilgili hiç yorum yapma bence bir de pedagog adem güneş var bilirsin belki makaleleri çok güzel, ondan randevu al bir görüş ya da makalelerini oku senin durumuna benzer bir yazısı vardır mutlaka.

Esiniz evlat edinmeyi düsünür mü? Madem bu kadar zamandir babalik yapiyormus. Biyolojik babasina haber vermeden olmaz tabii o da risk. Ya ..... kadar nafaka borcun var mahkeme icra yoluyla alicam ya da cocugun evlat edinmesi icin imza aticaksin deseniz? Ortada bir cocuk var, bile isteye yapmis ne maddi ne manevi ortada yok. Cocugun üstünde hic bir hakki da yok. Ne yüzle babasiyim diye ortaya cikar o da merak konusu.

Söyle kuvvetli bir avukata gidip korkutucu bir ihbarname gönderseniz. Nafaka borcu binlerce TL'dir. Ya bu parayi öde yoksa icraya vericez ya da babalik haklarindan vazgec dense ise yarar mi acaba? Belki kendisi de yeni bir hayat kuruyordur gecmisi kurcalansin istemez. Yarin bir gün yurtdisina tatile bile gidemezsiniz. Cocugu yurt disina cikaramazsiniz babasi onay vermezse. Kangren olmus birden kesin vazgecsin babalik hakkindan. Cocuk yine bilsin ama biyolojik babayi simdiki babayi.

Kızlar sabahta yazmıştım sizede kopyalıyorum

Merhaba kızlar
oğlum bıyolojık babanın soyadını tasıyor. ben ise kızlık soyadımı kullanıyorum yabancı benım soyadım. üçümüzünde soyadı farklı.
eşim oglumu evlatlık edınebılıyor yanı davanın adı bu , evlatlık davası bu davayı bıyolojık babaya acıyor , dava sürecinde davalı bıyolıjık babaya ulasılmasa veyahut haberı olmasa bıle hakım bu kararı ona sorarak verecekmıs ama hakım bazen buna gerek duymayabılıyormus bızımde elımızde maddı manevı hıc bır sorumlulugunu yerıne getırmedıgıne daır belgeler var ıspatlayabılırız buraya kadar sıkıntı yok ama dava yargıtaydan donebılır, o noktada bır sekılde haberlerı olup buna ıtıraz ederler. gururludurlar soyadından dusurmek onlara tokat gıbı gelecektır. bu noktada soyadını alsam bıle cocugu gorme hakkını kaybetmıyor bıyolojık baba , sadece soyadını alıyor ve mırasından men oluyor benım oglum.

soyadını alsakta almasakta o noktada artık cocugu alıp gormeyı talep edecekler dıye dusunuyorum. sımdıye kadar aramamıs sormamıs hıc cabalamamıs bırıyle oglumu paylasmak ıstemıyorum ve eskı esımede bu kolaylıgı saglamak ıstemıyorum. bunda senın bır agırlıgı olmalı bır davayla olmamalı bu.

ben bilsem öldü , ölecek, ne bilim hiç bir zaman aranmayacak net olsa emin olsam hadi soyadını kandırdık yalan söyledik , ama bunun garantisi yok , evet şimdiye kadar aranmadı görülmedi ama ya sonra?

okul cagı var mutlaka ögrenecek , birinden duyma ihtimali var veya ilkokula basladıgında direk karşısınada cıkabilirler ben o noktada bu işlerin cok karışacağına inanıyorum .

eşim hiç istemiyor aslında bok buyutuyorsun bır tek o degıl bunu yasayan dıyor, ona farklı gozle supheyle yaklassın ıstemıyor haklıda
öyle işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…