yanlış anlamazsanız bişey sorucam sizde eşinizin soyadı alsanız sadece çocuğun ki farklı olsa. yukarıda bi arkadaşta yazmış sürekli öz babasından bahsedince çocuk baba çok önemli biri şeklinde düşünür diye. sorduğunda da anlatın "baba olmak için illa soyadların aynı olmasına gerek yok. ben başka biriyle evliydim sen o zaman doğdun ama anlaşamadık ayrılık yaşandı. (şimdiki babası) baban seni çok sevdi baban olmak istedi biz evlendik diye açıklasanız durumu. eşinizde yanınızda olsa o da konuşsa "sen benim oğlumsun" diye. bide böyle bişey oluyo mudur bilmiyorum ama eşiniz üstüne alamaz mı çocuğu
Gerçekten çok zor bir durum. Kendimi sizin yerinize koyup düşünüyorum da ben şu an söyleyemezdim sanki. Yani daha çok küçük bu gerçeği nasıl algılar kafasında neler kurar kestirmek zor. Oğlunuzla benzer yaşlarda bir oğlum var özellikle okul zamanı çok kırılgan oluyor. Tabi ben bu konuda uzman değilim sadece bir anne olarak duygularımla konuşuyorum. Aynı olayı yaşayan bir yakınım vardı. Yıllarca annesinin ikinci eşini öz babası bildi. Adamcağız o kadar iyi yürekliydi ki çocuğa öz babasından kat kat iyi davrandı. Daha sonra gerçeği öğrendiğinde çok çabuk atlattı. Konularınızdan bildiğim kadarıyla sizin eşiniz de oğlunuzla çok ilgili. Yani biraz daha büyüdüğünde öğrenirse sanki daha kolay atlatır.
Şimdiki Eşinizin üzerine alamiyor musunuz cocuguuzu ?
bi pedagoga sorsan bunu? gercekten karısık durum, Allah kolaylaştırsın
Neden bilecek ki?
Sizce bilmesinin nasıl bi anlamı var?
Bence bu durumda evladınız için kar zarar hesabı yapmalısınız.
Bilmesinin artılarını ve eksilerini ölçüp biçip tartmalısınız.
Bence en iyisi hiçbir zaman bilmemesi, ve oğlunuz henüz olayların farkında değilken eşinizin soyadını alması.
Merhaba kızlar
oğlum bıyolojık babanın soyadını tasıyor. ben ise kızlık soyadımı kullanıyorum yabancı benım soyadım. üçümüzünde soyadı farklı.
eşim oglumu evlatlık edınebılıyor yanı davanın adı bu , evlatlık davası bu davayı bıyolojık babaya acıyor , dava sürecinde davalı bıyolıjık babaya ulasılmasa veyahut haberı olmasa bıle hakım bu kararı ona sorarak verecekmıs ama hakım bazen buna gerek duymayabılıyormus bızımde elımızde maddı manevı hıc bır sorumlulugunu yerıne getırmedıgıne daır belgeler var ıspatlayabılırız buraya kadar sıkıntı yok ama dava yargıtaydan donebılır, o noktada bır sekılde haberlerı olup buna ıtıraz ederler. gururludurlar soyadından dusurmek onlara tokat gıbı gelecektır. bu noktada soyadını alsam bıle cocugu gorme hakkını kaybetmıyor bıyolojık baba , sadece soyadını alıyor ve mırasından men oluyor benım oglum.
soyadını alsakta almasakta o noktada artık cocugu alıp gormeyı talep edecekler dıye dusunuyorum. sımdıye kadar aramamıs sormamıs hıc cabalamamıs bırıyle oglumu paylasmak ıstemıyorum ve eskı esımede bu kolaylıgı saglamak ıstemıyorum. bunda senın bır agırlıgı olmalı bır davayla olmamalı bu.
ben bilsem öldü , ölecek, ne bilim hiç bir zaman aranmayacak net olsa emin olsam hadi soyadını kandırdık yalan söyledik , ama bunun garantisi yok , evet şimdiye kadar aranmadı görülmedi ama ya sonra?
okul cagı var mutlaka ögrenecek , birinden duyma ihtimali var veya ilkokula basladıgında direk karşısınada cıkabilirler ben o noktada bu işlerin cok karışacağına inanıyorum .
eşim hiç istemiyor aslında bok buyutuyorsun bır tek o degıl bunu yasayan dıyor, ona farklı gozle supheyle yaklassın ıstemıyor haklıda
öyle işte