Popüler Konu Coca-Cola bizim hakkımızda ne düşünüyor ?

Her ramazan yapıyorlar bı de, bende deli oluyorum:duduk:

Ben de her Ramazan bi görüyorum "İftar sofralarının geleneksel içeceği" falan fıstık... Diyorum "Büyük büyük büyük büyük babamlar da kolasız iftar sofrasına oturmazlarmış hhevet" :KK70:

Yok, onların reklam tarzı bu. Ülkedeki çoğunluğa bakar ve kültüre bağlarlar, ortak noktalara otururlar, tıpkı x araştırma firmasının kendilerine getirdiği şu kk araştırısı gibi.Burada İftar sofrası olur, Pakistanda bilmem ne günü, Hindistanda renk bayramı, Amerikada paskalyası Noeli, öbür tarafta Hanukası, bar mitzvahı vırtı zırtı... Herkesin, her kültürün geleneksel içeceği olur kendileri :KK70:

Bayan Mükemmelin peşinde: ‘Çocuk da, kariyer de yapan’, ‘evli, mutlu, çocuklu’ ve güzel görünümlü kadın.

KK kullanıcısı olan kadınların bir çoğu kendilerine bir takım hedefler koymuş ve o hedeflere ulaşma arzusu içinde: Sanki zihinlerinde bir “mükemmel kadın” ideali var ve o ideale kendisini yaklaştırmaya çalışıyor.

Bu idealin ana unsurları:

- Evli
- Çocuklu
- Çalışan
- Zayıf / fit
- Güzel
- Çocukları ile çok yakından ilgilenen
- Yapmak istediği şeylere zaman da ayırabilen
- Kendine güzel kıyafetler ve aksesuarlar alan

Sürekli bir çabalama hali: Bayan mükemmel yolundaki hedeflerine ulaşmak bir taraftan mutlu ediyor, ama diğer taraftan o hedefler ve idealin varlığı kaygı yaratıyor.
Bunu kk değil aslında toplum yapıyor kk da toplumun yansıması bazı yönden ama tek başına kadınlar değil erkekler de kadınların böyle olmasını istedikleri için kadınlar da durumu burada paylaşıyorlar
Toplumdan kastım da kkya girmeyen o saf dışı bırakılan 35 yaş üstü kadınla ile erkekler...:işsiz:

Takip edildiğimizi bileydik bdvyi kaynana başlığıyla doldurmazdık ya.

Bitcoindi, euroydu..
Ne bileyim karadelikti
Uzaylılardı falan konuşurduk.
Püh ayıp oldu.

Resmen evine çatkapı misafir gelen sunumsuz yeni gelin gibi kaldık :ruh:

Beni üzen şeyler:“En büyük derdim eşimin ailesi…”

Not: KK kullanıcılarının en önemli kaygılarını birinci bölümde belirtmiştik. Bunlardan bazılarını (örn. hamile kalamamak) araştırma amaçlarımızla ilgili olmadığı için ele almadık. Bunlardan çocuğunun ve kendisinin beslenmesi ile ilgili olanlarını önümüzdeki iki bölümde ele alacağız.

Bir Derdim Var’, forumun en büyük ana başlıklarından bir tanesi ve burada en çok konuşulan konu eşinin ailesi ile özellikle de kayınvalide ile ilgili problemler.

- “Evlenip de ellere karışma” mevzusu çerçevesinde kayınvalide, görümceler ve eş ile yaşanan problemler burada anlatılıyor ve diğer kullanıcılardan nasıl hareket etmesi yönünde akıl danışılıyor.

- Yaşanan problemlere örnek vermek gerekirse:
// Kayınvalidenin her şeye dahil olmak istemesi.
// Kayınvalidenin kocasının üzerinde bir kontrol kurması.
// Kayınvalidenin kendisinden habersiz beyaz eşya alması:

- Verilen tavsiyeler duruma göre değişse de yaygın “taktik” saygısızlık yapıyor durumuna düşmeden ona karşı koyduğunu belli etmek üzerine. Örneğin: “Kendini korumak için kibarca laf sok”.

Adında “dert” kelimesi geçen bir forumda daha çok bu konunun konuşulması kültürel bir olgu olan kaynanalığın hala çok önemli olduğuna işaret ediyor.
Toplumun kanayan yarası... Ben de başta en çok açılan konu hamilelik vs deyince BDV nerede dedim işte buradaymış! :) Güzel özetlenmiş

Aslında her paylaşımın son özet cümlesi yerinde

Bir yandan "vay be tespite bak" derken diğer yandan "neden izin almamışlar ki" diyorum!

Baktım yazın annem erkek kardeşime cola almaya bakkala yolladı bende annemi önüme aldım başladım anlatmaya anne sen hep kebabın yanında cola içiyormusun şimdi mi aklına geldi son günlerde canım çekiyor dedi bir daha içme alzheimer yapıyor dedim o günden itibaren vazgeçti biraz aklımız var ondanda olmayalım dedi şimdi içmiyor artık o korku ona yetti
Ne mi içiyoruz şalgam veya ayran

Toplumun kanayan yarası... Ben de başta en çok açılan konu hamilelik vs deyince BDV nerede dedim işte buradaymış! :) Güzel özetlenmiş

Aslında her paylaşımın son özet cümlesi yerinde

Bir yandan "vay be tespite bak" derken diğer yandan "neden izin almamışlar ki" diyorum!
Tespitler yerinde olabilir evet, ama siyah gazoz(:-))’a bu tespitlerin ne faydası olabilir ki? İyi niyetli göremiyorum ben maalesef.

Son düzenleme:
Back