- 12 Eylül 2007
- 7.588
- 15.235
İğneye doğuma kadar devam, asprini doğumdan bir hafta öncr kesmeye karar verdik bugün drla konuşup.Canım ne karar aldınız nezaman bırakcan coraspirini
Bizde öyle uapcaz bakalım hadi hayırlısı olsun canımİğneye doğuma kadar devam, asprini doğumdan bir hafta öncr kesmeye karar verdik bugün drla konuşup.
Canim ben drla bu konuyu konustum normal doguma engel degil bu durum ignenin etkisi 12 saat asprinde 1 hafta zaten doguma yakin dr kesiyo bunlari normal doguma engel degil yani rahat olmalisin o konuda.merhabalar umarım topikten gitmemişsinizdir hanımlar.
şuan bende sizinle aynı endişeleri yaşıyorum. bebeklerinizi eminim büyümüştür. bende 2 kayıp sonrası ğne ve coraspirin kullanıyorum. normal doğum yapanınız var mı aranızda ? yoksa hep sezeryan mı oldunuz ?
benim dr. um ayrıldı canım son 3 ayda dr. suz kaldım. kendisine güvenmiştim ama biliyorsun bir çok dr. özelde hiç sıkıntı olmasa bile sezertan yapıyor. endişem bu yüzden. banada mantıklı geliyor aslında evet 24 saat etkili. doğum süreci nasıl bilmiyorum ama pat diyede gelmiyordur herhalde. son ay belki coraspirin kesilir. iğnede bir işaret gelince bırakılır diyorum ama dr. çok önemli. inşallah bulurum iyi bir dr.Canim ben drla bu konuyu konustum normal doguma engel degil bu durum ignenin etkisi 12 saat asprinde 1 hafta zaten doguma yakin dr kesiyo bunlari normal doguma engel degil yani rahat olmalisin o konuda.
Ignenin etkisindeyken kanaman olsa bile mudahaleyle iynenin etkisini aninda kesebiliyolar canim bende ayni kaygilari yasamistim ama gereksiz sen bunlara takma kafani bence netten filanda arastir gidecegin drlari iyi bir dr bulursun umarim.benim dr. um ayrıldı canım son 3 ayda dr. suz kaldım. kendisine güvenmiştim ama biliyorsun bir çok dr. özelde hiç sıkıntı olmasa bile sezertan yapıyor. endişem bu yüzden. banada mantıklı geliyor aslında evet 24 saat etkili. doğum süreci nasıl bilmiyorum ama pat diyede gelmiyordur herhalde. son ay belki coraspirin kesilir. iğnede bir işaret gelince bırakılır diyorum ama dr. çok önemli. inşallah bulurum iyi bir dr.
sağ ol canım ya içim rahatladı. bugün kontrolümüz vardı dr. um çok şükür senle aynı şeyleri söyledi. evet mümkünmüş normal doğum. zaten bizim bebek ters durmayı çok seviyor :) 5. ayda bir döndü bidaha hiç oturmadı. kafası hep aşağıda :) yine aşağıdaydı. coraspirini 1-2 ay önce bırak dedi sadece. iğne çok mühim değilmiş.Ignenin etkisindeyken kanaman olsa bile mudahaleyle iynenin etkisini aninda kesebiliyolar canim bende ayni kaygilari yasamistim ama gereksiz sen bunlara takma kafani bence netten filanda arastir gidecegin drlari iyi bir dr bulursun umarim.
hayır hiç olmadıMerhaba kizlar, bu iğneyi kullandiktan sonra uyuşukluk hissiniz oldu mu hiç elinizde kolunuzda?
Benim hiç olmadı hibor kullanıyorum ben 6 ay olduMerhaba kizlar, bu iğneyi kullandiktan sonra uyuşukluk hissiniz oldu mu hiç elinizde kolunuzda?
Benim test sonucumda da cok gerekli degil ama tedbir amacli kullanalim demisti dr. Sonra ayrintili ultrasonda bebegin kordonunun kan akisina bakinca kullanmaniz iyi olmus demisti baska bi ayrintili ultrason doktoru. Bence kullanin. Ben kullandim hic bir zararini gormedim. Normal dogum da yaptim.Merhabalar arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım.5 haftalik hamileyim .2 yıl önce 8 haftalik bir bebek kaybım oldu.Yapılan tetkiklerde 3 tane değerimin kan pıhtılaşmasına yatkınlık olduğunu gösterdiği söylendi ve doktorum tedbir amaçlı kan sulandırıcı iğne ve coraspirin verdi.Kan sulandırıcı iğne hakkında netten küçük bir araştırma yaptım ve yazılanları okudukça çok kötü oldum.Şu an kullanıp kullanmamakta kararsızızım.Benim gibi doktor önerdiği halde kullanmayan ve bebeğini sağlıkla kucağına alan var mı aceba ?
Cnm igneni ihmal etme . Bebegin icin dayanmaktn baska care yokki. Gobekten vuruyorum bn cnm kolu bilmiyorum ama sana tavsiyem kendin vur emin ol o kadar aci ve morarma olmaz hele bi de alistiktan sonra . Bnm daa once esim vuruyodu hem cok morariodu hem cok aciyodu. Simdi bn kendim yavas yavas sakin vuruyorumArkadaslar lutfen bana yardimci olun . Hamileligimin 8. Haftasindayim ve artik bu ignelere dayanamiyorum . Karindan yapiyoruz mosmor oldu her yerim . Bugun yaptirmadim eşime canim cok aciyor çünkü. Ama içim içimi yedi sürekli Ağlıyorum ya bebege bisey olursa die . Ama karnimda da vurulacak yer kalmadi sertleştiler . Koldanda vurmayi bilmiyoruz . Yarin doktora gidip nasil vurulmasi gerekiyor ogrencez . Koldan mi daha cok aciyor gobekten mi ? Yardimci olur musunuzben suan vicdan azabı cekiyorum vurulmadigim icin
Teşekkürler. Rabbim yavrunuza uzun ve güzel bir ömür nasibetsin inşaallah.Darısı bize..Benim test sonucumda da cok gerekli degil ama tedbir amacli kullanalim demisti dr. Sonra ayrintili ultrasonda bebegin kordonunun kan akisina bakinca kullanmaniz iyi olmus demisti baska bi ayrintili ultrason doktoru. Bence kullanin. Ben kullandim hic bir zararini gormedim. Normal dogum da yaptim.
Cevabiniz icin tesekkur ederim .Cnm igneni ihmal etme . Bebegin icin dayanmaktn baska care yokki. Gobekten vuruyorum bn cnm kolu bilmiyorum ama sana tavsiyem kendin vur emin ol o kadar aci ve morarma olmaz hele bi de alistiktan sonra . Bnm daa once esim vuruyodu hem cok morariodu hem cok aciyodu. Simdi bn kendim yavas yavas sakin vuruyorum
Canim bak inan bi kere dene sonra kendin yaparsin baskasina guvenemezsin. Emin ol bn daa kotu oluyodum cunku tutuyodu beni hastaneye girince fenalasan biriyim bn igne gorunce bayilirim yani o kadar ama esim yoktu veis basa dusunce Rabbim o gucu verio cnm. Biz 20 haftalik olduk cnm ins . Sen kac haftaliksnCevabiniz icin tesekkur ederim .
Ben normaldede igneye bakamam panik atak oluyorum igne görünce. Eşim vuruyorken bakmiyorum bile cunku bakarsam bir daha vurduramam . Ertesj gun hemen vuruldum .bugundr doktora gittik koldan nasil vurulmasi gerektigini gosterdiler. Sizin kaç haftalik bu arada beneginiz :)
Masallah ne kadar guzel . Hala vuruluyor musunuz yoksa igne???Canim bak inan bi kere dene sonra kendin yaparsin baskasina guvenemezsin. Emin ol bn daa kotu oluyodum cunku tutuyodu beni hastaneye girince fenalasan biriyim bn igne gorunce bayilirim yani o kadar ama esim yoktu veis basa dusunce Rabbim o gucu verio cnm. Biz 20 haftalik olduk cnm ins . Sen kac haftaliksn