• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çırptık Çırptık Karıştırdık Kendimize Yeni Bir DİYET Yaptık:))))

• Konu Sahibi Konu Sahibi alzen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Seni okurken kendimden utandım:50:Ben daha 22 yaşında ve bekar olmama rağmen selülitler ve çatlaklar cirit atıyor :43: En azıdan senin bir nedenin var , allah bağışlasın kızın var maaşallh :16: Ben de artık tüm suçu hayat düzenine, sağlıksız gdolu besinlere, hımm sonra hızlı yaşam şekline ,vakitsizliğe falan atayım :1: Hoşgeldin bu arada tekrardan :)

ah birdy kaderimiz aynı galba selülit çatlak konusunda :50: ben eskiden çok zayıftım lisede 43 falandım bi anda kilo aldım 47 oldum sonra yine bi anda verdim 45lere düştüm falan hep böyle aldım verdim derken bu hale geldi bacaklarım :43: bu zamana kadar hep sıkılaştırıcı krem falan sürdüm ama hep düzensiz kullandım hiçbir faydası olmadı. Ama son 10 gündür çok sıkı bakım yapıyorum. Haftada en az 5 gün spor yapıyorum. Spordan önce bitkisel yağ sürüp masaj yapıyorum. Spordan sonra duşta kabak lifi ve yosun sabunuyla masaj yaparak yıkıyorum, forumda okumuştum yararı oluyomuş baya. sonrasında da niveanın selülit kremini sürüyorum. daha 10 gün oldu öyle gözle görülür bi değişiklik yok ama, ay sonuna kadar faydası oldu mu olmadı mı anlaşılır herhalde. umarım kurtulurum şu dertten, daha bu yaşta böyleysem :(

iyi akşamlar arkadaşlar
şişkinliğim büyük bi hızla artmaya devam ediyo :) noluyo böyle anlamadım. bide üstüne üstlük akşam yemeğinde karnıbahar yedim. yarın uçuşa geçerim herhalde :)
bügün öğlen öyle ayaküstü atıştırdım. aralarda ceviz badem bi fincan yeşil çay. akşam yemeğinde 1 dilim tam tahıllı ekmek, koca bi tabak salata, bi tabakta kıymalı karnıbahar yemeği yedim. arkadaşlar bişey sormak sormak istiyorum yeşil çayı akşamları içiyomusunuz? uyku kaçırdığını duymuştum o yüzden akşamları içemiyorum. uyku problemim varda.

ah birdy kaderimiz aynı galba selülit çatlak konusunda :50: ben eskiden çok zayıftım lisede 43 falandım bi anda kilo aldım 47 oldum sonra yine bi anda verdim 45lere düştüm falan hep böyle aldım verdim derken bu hale geldi bacaklarım :43: bu zamana kadar hep sıkılaştırıcı krem falan sürdüm ama hep düzensiz kullandım hiçbir faydası olmadı. Ama son 10 gündür çok sıkı bakım yapıyorum. Haftada en az 5 gün spor yapıyorum. Spordan önce bitkisel yağ sürüp masaj yapıyorum. Spordan sonra duşta kabak lifi ve yosun sabunuyla masaj yaparak yıkıyorum, forumda okumuştum yararı oluyomuş baya. sonrasında da niveanın selülit kremini sürüyorum. daha 10 gün oldu öyle gözle görülür bi değişiklik yok ama, ay sonuna kadar faydası oldu mu olmadı mı anlaşılır herhalde. umarım kurtulurum şu dertten, daha bu yaşta böyleysem :(
Sorma sormaaaa ....Ay ne güzel uğraşıyorsun öyle.Ben de bir ara krem kullanmaya başlamıştım ama sonra sonra üşnedim, atladım falan derken kaldı:( Zayıf insanlarda bile oluyor gerçi bu ama yani niye olsun değil mi ? Bazen kıyafet falan deniyorum bir mağazada, ışıklar tam tepeden vuruyor nasıl görünüyorlar! Tamam tamam ııhh olmadı bu diye içeri kaçıyorum :1: Umarım işe yarar tatlım sen de , ben de senden örnek alırım hem :16:

iyi akşamlar arkadaşlar
şişkinliğim büyük bi hızla artmaya devam ediyo :) noluyo böyle anlamadım. bide üstüne üstlük akşam yemeğinde karnıbahar yedim. yarın uçuşa geçerim herhalde :)
bügün öğlen öyle ayaküstü atıştırdım. aralarda ceviz badem bi fincan yeşil çay. akşam yemeğinde 1 dilim tam tahıllı ekmek, koca bi tabak salata, bi tabakta kıymalı karnıbahar yemeği yedim. arkadaşlar bişey sormak sormak istiyorum yeşil çayı akşamları içiyomusunuz? uyku kaçırdığını duymuştum o yüzden akşamları içemiyorum. uyku problemim varda.

İyi akşamlar denizintuzu :) İsmini söylemeyi hep istemiştim oh rahatladım :1: Ben fırsat bulduğum her an içiyorum tatlım.Ama özellikle akşamları iyi oluyor.Hem tok tutuyor hem de aç karnına daha çok etki ediyor.Valla benim uykumu hiç kaçırmadı şimdiye kadar ama çok uykucu olduğum için olabilir :) Bu arada o şişkinlik bende de tam GAZ devam , yalnız değilsin :1:

Son düzenleme:
yeşil çayın içinde kafein olduğu doğru uyku kaçırdığı da doğrudur.enerji verir çünkü.ama bende etki etmiyor.

Herkese iyi akşamlar canlar!! Yeni gelenlere de hoşgeldinizz, sefalar geitrdiniz :3: Ben bugün bildiğiniz zombi gibi gezdim.Bahar yorgunluğu mudur nedir ayaklarımı sürüyerek, ağzımı kapatmaya çalışarak dolaştım tüm gün :1: 1 saat önce yemek yedim de öyle geldim kendime.Şimdi de yulaf kepeğinden ekmek yaptım kendime.Bu 4. deneyimim , umarım bu sefer kabarır :18:
Bugün yediklerime gelirsek, yine proteine doydum canlar! Dukan iyi hoş da işte tavuk, balık , ciğer derken artık kendimi national geographic'ten bir parça gibi hisseder oldum :1:

Sabah
akşamdan ılık suya bıraktığım 3 kuru erik
1 bardak ılık su
yulaf kepeğiyle krep
light peynir
çay

Öğle
ızgara tavuk

Akşam
Tavuk ciğeri
yoğurt
yarım soğan

1 saat sonra da sporumu yapacağım. Zira 2 gündür iyi kaytardım haydi biraz enerji :8:
ya ben şu dukan diyetini bi türlü çözemedim çok karışık geldi bana. yok atak dönemi yok seyir dönemi :) mesela yulaf kepeği ne? nerden alınıyo? :) ara öğün yok mu ekmek yok mu. gerçekten faydalı olacağını bilsem alıyım kitabı yapmaya çalışıyım ama yapabilirmiyim acaba :)

bende arada sırada niveanın q10 sıkılaştırıcısını sürüyorum.gece sürüp termal kemer taksam ne olur acaba?

ya ben şu dukan diyetini bi türlü çözemedim çok karışık geldi bana. yok atak dönemi yok seyir dönemi :) mesela yulaf kepeği ne? nerden alınıyo? :) ara öğün yok mu ekmek yok mu. gerçekten faydalı olacağını bilsem alıyım kitabı yapmaya çalışıyım ama yapabilirmiyim acaba :)

canım banada karışık geliyor dukan.yulaf kepeğini migros ve kipa gibi büyük marketlerde rahatlıkla bulabiliyorsun artık.eskden bulmak epey zordu.ara öğün değilde sınırsız beslenme var sanırım dukanda.istediğin saatte istediğin kadar protein alabiliyorsun.ve meyve yemiyorsun diyet boyunca.

ve hayatın boyunca bir kaşık yulaf kepeğini her gün almak gerekiyor bu diyette.ama yapanlar epey başarılı oluyor azımsanmayacak kilolar verebiliyorlar.

İyi akşamlar denizintuzu :) İsmini söylemeyi hep istemiştim oh rahatladım :1: Ben fırsat bulduğum her an içiyorum tatlım.Ama özellikle akşamları iyi oluyor.Hem tok tutuyor hem de aç karnına daha çok etki ediyor.Valla benim uykumu hiç kaçırmadı şimdiye kadar ama çok uykucu olduğum için olabilir :) Bu arada o şişkinlik bende de tam GAZ devam , yalnız değilsin :1:
haha ismim çok hoş dimi :)) neyse ben akşamları yeşil çaya bulaşmıyım bari ne olur ne olmaz :)) yalnız olmadığımı bilmek güzel bu arada :))

canım banada karışık geliyor dukan.yulaf kepeğini migros ve kipa gibi büyük marketlerde rahatlıkla bulabiliyorsun artık.eskden bulmak epey zordu.ara öğün değilde sınırsız beslenme var sanırım dukanda.istediğin saatte istediğin kadar protein alabiliyorsun.ve meyve yemiyorsun diyet boyunca.

neyse ben iyice bi araştırıyım çözmeye çalışıyım. bakalım yapabilecekmiyim :)

Bana da ilk başta çok karışık gelmişti ama kitabı okuyunca kolay anlıyorsun.Yulaf kepeği ekmek yerine geçen bir besin oluyor diyet boyunca.Atak döneminde 1.5 kaşık, seyirde 2 kaşık yeme hakkın var.İnsanlar neler yapıyor! Kekler, poğaçalar, tatlılar, krepler, ekmekler..O şeklide tüketiyorsun.Ara öğün var tabi ki, aslında acıktığın her an yemek yiyebiliyorsun dukan diyetinde.saat veya miktar sınırlaması yok.O bakımdan aç kalmıyorsun asla.Ama tabi izinli olan şeylerden.Genelde herşeyi yiyebiliyorsun, yağsız ve proteinliyse.Ama hiç meyve, kuruyemiş ve ekmek yok.Onun yerine eğer canın tatlı çekerse, tatlandırıcılara izin var,Dilediğin gibi tatlı yapabilir veya çayına kahvene katabilirsin.En büyük şart, asla ama asla kaçamak yapmamak, çok dikkatli olmak ve bol bol sıvı tüketmek.Tabi ki yapabilirsin sen de ama çok kararlı olman lazım.Zayıflayınca hemen biten bir diyet değil.Verdiğin kilo başına da 10 gün güçlendirme evresi var ki eğer sıkılır ve bu evreyi yapmazsan verdiklerini fazlasıyla geri alma riskin çok yüksekmiş.Yani sonuna kadar gitmek gerekiyor.Eğer dayanırsan, çok da güzel kilo verdiriyor gerçekten.

Son düzenleme:
Bana da ilk başta çok karışık gelmişti ama kitabı okuyunca kolay anlıyorsun.Yulaf kepeği ekmek yerine geçen bir besin oluyor diyet boyunca.Atak döneminde 1.5 kaşık, seyirde 2 kaşık yeme hakkın var.İnsanlar neler yapıyor! Kekler, poğaçalar, tatlılar, krepler, ekmekler..O şeklide tüketiyorsun.Ara öğün var tabi ki, aslında acıktığın her an yemek yiyebiliyorsun dukan diyetinde.saat veya miktar sınırlaması yok.O bakımdan aç kalmıyorsun asla.Ama tabi izinli olan şeylerden.Genelde herşeyi yiyebiliyorsun, yağsız ve proteinliyse.Ama hiç meyve, kuruyemiş ve ekmek yok.Onun yerine eğer canın tatlı çekerse, tatlandırıcılara izin var,Dilediğin gibi tatlı yapabilir veya çayına kahvene katabilirsin.En büyük şart, asla ama asla kaçamak yapmamak, çok dikkatli olmak ve bol bol sıvı tüketmek.Tabi ki yapabilirsin sen de ama çok kararlı olman lazım.Zayıflayınca hemen biten bir diyet değil.Verdiğin kilo başına da 10 gün güçlendirme evresi var ki eğer sıkılır ve bu evreyi yapmazsan verdiklerini fazlasıyla geri alma riskin çok yüksekmiş.Yani sonuna kadar gitmek gerekiyor.Eğer dayanırsan, çok da güzel kilo verdiriyor gerçekten.

teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için. ben iyice bi düşünüp taşınıyım :) çünkü fazla sıkıntıya gelemem ben öyle kaçamakta yaparım yerine göre :) bakalım bu şekilde bi sonuca ulaşamazsam. mecburen denerim bende :)

bende arada sırada niveanın q10 sıkılaştırıcısını sürüyorum.gece sürüp termal kemer taksam ne olur acaba?

bende termal şort var, spor yaparken onu giyiyorum acaip terletiyo bazen de gece yatarken giyiyorum. Düzenli kullanımda faydası olur sanırım. Kremlerde işte sadece destek, mucize beklememek gerek ama ben bunu bilmeme rağmen 10 gündür bi değişim yok diye üzülüyorum :50: gece sürüp termal kemer taksan yararlı olabilir bence. ama kremleri banyodan sonra sürmek en iyisi çünkü gözenekler o zaman daha açık oluyo daha iyi içe nüfus eder herhalde :44:

kızlar hepiniz harikasınız bana şevk verdiniz doğrusu.

ben mümkün oldugunca kendi çapımda egzersiz ve spor yapmaya çalısıyorum.bugün dışarı çıkıp yürüyüş yapamadım,yarın haftasonu iş te yok nasıl olsa sabah erken kalkıp yürüyeceğim 5 km yürüyorum yürüyünce iyi oluyor.evde 2500 adım attım bugün salonum oldukca büyü:14: saat tuttum 25 dk sürdü müzik eşliğinde yaptım .

akşam yediklerime gelince
kabak yemeği(dünden kalmıstı)
2 kaşık bulgur pilavı
et haşlama çok az
1 havuç
1 fincan sade kahve

ha bugün 3 lt su tükettim suan itibari ile cok fazla çay ve ayran tüketiyorum gün içinde

Cümleten günaydınn :54: Güne dün yaptığım dukan ekmeğiyle başladım.Yine ve yine kabarmadı ama en azıdan tadı süperdi :16: Bugün oldukça hareketli bir gün olacak..En yakın arkadaşımın doğum günü.Ama şu da bir gerçek ki aslında çok farklı iki insanız.Küçüklük arkadaşları birlikte büyüyünce birbirine çok bağlı oluyor ama bir o kadar da farklılaşıyor maalesef...Onu çok seviyorum ama işte bu tür eğlenceleri, ortamları, sevmiyorum...Neyse, yine hatır için katlanacağız:)
Sabah kahvaltım ; Dukan ekmeği arasına 1 dilim hindi füme, peynir,2 küçük salatalık, normal çay( yarım splendalı)+ kayısılı form çayı
Yumurta hakkımı sonraya saklıyorum.Haşlanmış taze fasulyeye yumurta kırıp nefis bir ayranla mideye inderegandi yapmayı planlıyorum da :56: Daha sabahtan bütün günün öğünlerini düşünmek, kafada yapmak ve defalarca yemek..Ah ah diyetin gözü çıksın :)) Hepinize kolay gelsin canlar :32:

Son düzenleme:
günaydınn sabah lor peynirli ve dereotlu omlet(tereyağında),2-3 dilim domates,1 salatalık,şekersiz açık çay,1 ince belli bardak badem kuru üzüm karışımı,6 zeytin,avuç içi kadar ezine peynir

bu arada sabah kalkar kalkma ılık su ardından 1 su bardağı sirkeli ılıksu .

Bu arada kızlar saçları dökülenler için bir şey öğrendim onu paylaşmak istiyorum.Özellikle dukan diyeti yaparken çok fazla saç dökülmesi hızı artan insan olduğunu okudum.Belki başka diyetlerde de oluyordur.Ama bende bu durum değişmedi, neden acaba diye düşünürken bir yerde okudum ki saç dökülmesini önleyen etkin madde ciğerde çok fazlaymış.Ciğeri haftada 1 2 defa tüketenin bu sorunu azalıyormuş.Zaten dışarıdan yapılan takviyeler ancak %1 etki ediyor saç sağlığına, doktor bana öyle söylemişti.En önemlisi besinlerle güçlendirmek.Siz de bol bol ciğer yiyin, sevmeyenler de en azından haftada 1 öğün tüketmeye çalışırlarsa iyi olur :16:

herkeze günaydın kızlar:16:bu gün kendimi gayet dinç hissediyorum:8: bugün saat10.30 itibariyle yemeye başladım sabah menüm;biraz peynir,1tane haşlanmış yumurta,2tane zeytin,2dilim çavdar ekmegi,şekersiz çay,ve biraz bal.Dünki yaptıgım menümün hiç birine uyamadım,misafirim geldi kayınvaldeme gittik zeytin yaglı sarma,kızartmalar,pilav v.s yani yiyemiyecegim herşey vardı.Ama ben giderken ıspanak aldım fırında yagsız ıspanak yaptım onu yedim yogurtla.Çarşamba günü kızlar kilo kontrolü var,hadi bakalım kaç kişi ne kadar vericek inş. hepimiz vermiş oluruz:13:

günaydın kızlar

sabah sporumu yaptım 20 dk:21::21::21:

bir haşlanmış yumurta
çok az peynir
yarım domates
yarım salatalık
yarım dilim kek(malesef) yedim ekmek yememiştim ama
1 bardak çay
1 saat sonra 1 bardak ayran içtim
3 bardak su içtim

Back