- 19 Haziran 2019
- 166
- 63
- 36
-
- Konu Sahibi mecnununleylasii
Evet boyle gorenlerin beni anlamasi mumkun degil. Fakat okuman yazman olduguna gore bu sitede akli basinda olan ve olaya o acidan bakmayanlar da var. Onladla da gayet guzel ve " saygı cercevesinde " fikir alisverisi yapabiliyoruz zaten. Niye acmayacakmisim baslik ?Madem bu konudaki kararınız kesin ve böyle görenlerin sizi anlaması mümkün değil, o zaman neden başlık açıyorsunuz?
Ben de bunu anlamıyorum. Neden o zaman cinsellik olmadan evlilik yürür mü diyorsunuz madem sizi anlamayacak insanlar?
Bir şey soruyorsunuz, insanlar kendi fikirlerince cevap veriyorlar, belki içinizi rahatlatan cevaplar olmadığı belki duymak istemediğiniz şeyler olduğu için "asla öyle değildir, zaten öyle görenlerin anlaması mümkün değil" diyorsunuz. O zaman körler sağırlar birbirini ağırlar misali sadece sizin fikrinizi paylaşanlar mı yorum yapsın, nedir yani?
Madem insanların sizi anlaması mümkün değil, bunu sormayın o zaman.
Sanki size zorla yazdılar.
Hem sorup hem yanıtları beğenmeyince zaten anlamanız mümkün değil...
Bu arada bu yazdığımı da beğenmeyeceksiniz mutlaka çünkü duymak istediğiniz şey bu değil ama bence de evet, arkadaşlık dışındaki kadın-erkek ilişkisinin temelinde cinsellik de vardır. İnsan doğasının gereği. Sizin evliliğiniz ise istisna, eşiniz sizi böyle kabul edip şikayetçi değilse kimseye laf düşmez, mevcut düzeninizi devam ettirirsiniz.
Tanımadığınız etmediğiniz, üstelik size "siz" diye hitap eden insana karşı kullandığınız üsluptan sonra saygıdan dem vurmanız ironik olmuş :) Tanımadığınız insanlarla senli benli konuşulmaz, "güzel kafanı yorma", "full boş yapmışsın" falan denmez, bunlar genelgeçer saygı kurallarıdır. Bu kuralları içselleştirdiğinizde eminim saygıdan dem vurmanız abes kaçmayacaktır.Evet boyle gorenlerin beni anlamasi mumkun degil. Fakat okuman yazman olduguna gore bu sitede akli basinda olan ve olaya o acidan bakmayanlar da var. Onladla da gayet guzel ve " saygı cercevesinde " fikir alisverisi yapabiliyoruz zaten. Niye acmayacakmisim baslik ?
Sen de mesajlarima kahkaha emojisi falan birakan saygi yoksunu kisilerden birisin. Emin ol ki soylediklerin zerre umrumda degil zaten sacmalamissin niye baslik aciyosun diye. Anlayacak insanlar da var anlamayacak olanlar da. Ben haya ve edep sahipleriyle muhattabim onlara sordum sorumu. Olmayanlara da haddini bildirdim. Sen guzel kafani yorma bu analizlere
Sen sunu algila once, ben kimsenin fikrine karsi cikmadim. Elbette insanlar "kendi fikirlerince " yorum yapabilir. Ama bu yorum saygi cercevesinde olursa hesaba alinir. Hadsiz yorum yaparsan cevabini alırsın bu kadar. Ben saygısını bozmayan kimsenin yorumuna BENİM DUSUNCEME ZIT OLSA BİLE laf etmedim. Once bunu bi algila. Benim duymak istedigim falan birsey yok. Benim zittim bir suru gorus var burada, çok normal ben sadece saygisizlik edenlere sinirlendim. 29 yaşındayım oz elestiri gucum var sen okudugunu algilayamiyorsun daha seninle ugrasacak degilim ben. İnsanların sizi anlamasi mumkun degil sorma demissin ya haahhahah. Ben evliligi sadece cinsellik icin yasayanlar anlayamaz dedim. Tum insanlar demedim. Sen bu sitede herkesin evliligi cinsellik icin mi yasadigini saniyosun ? Ustte yazanlari oku da bi ufkun acilsin full boş yapmışsın. Eşim beni kabul edip sikayet etmiyorsa kimseye laf dusmezse sana da düşmez sen oncelikle okudugunu algilayabilme yetisi kazan, sonra konusuruz yine ben hep eleştiriye acigim rahat ol sen.
Yorumları okudum da ne saygısız insansın ya.Once bunu cozsen belki kalan sorunların da çözülürEvet boyle gorenlerin beni anlamasi mumkun degil. Fakat okuman yazman olduguna gore bu sitede akli basinda olan ve olaya o acidan bakmayanlar da var. Onladla da gayet guzel ve " saygı cercevesinde " fikir alisverisi yapabiliyoruz zaten. Niye acmayacakmisim baslik ?
Sen de mesajlarima kahkaha emojisi falan birakan saygi yoksunu kisilerden birisin. Emin ol ki soylediklerin zerre umrumda degil zaten sacmalamissin niye baslik aciyosun diye. Anlayacak insanlar da var anlamayacak olanlar da. Ben haya ve edep sahipleriyle muhattabim onlara sordum sorumu. Olmayanlara da haddini bildirdim. Sen guzel kafani yorma bu analizlere
Sen sunu algila once, ben kimsenin fikrine karsi cikmadim. Elbette insanlar "kendi fikirlerince " yorum yapabilir. Ama bu yorum saygi cercevesinde olursa hesaba alinir. Hadsiz yorum yaparsan cevabini alırsın bu kadar. Ben saygısını bozmayan kimsenin yorumuna BENİM DUSUNCEME ZIT OLSA BİLE laf etmedim. Once bunu bi algila. Benim duymak istedigim falan birsey yok. Benim zittim bir suru gorus var burada, çok normal ben sadece saygisizlik edenlere sinirlendim. 29 yaşındayım oz elestiri gucum var sen okudugunu algilayamiyorsun daha seninle ugrasacak degilim ben. İnsanların sizi anlamasi mumkun degil sorma demissin ya haahhahah. Ben evliligi sadece cinsellik icin yasayanlar anlayamaz dedim. Tum insanlar demedim. Sen bu sitede herkesin evliligi cinsellik icin mi yasadigini saniyosun ? Ustte yazanlari oku da bi ufkun acilsin full boş yapmışsın. Eşim beni kabul edip sikayet etmiyorsa kimseye laf dusmezse sana da düşmez sen oncelikle okudugunu algilayabilme yetisi kazan, sonra konusuruz yine ben hep eleştiriye acigim rahat ol sen.
Ne kadar incitici, kışkırtıcı ve ne kadar merhametsiz bir yorum.Kadının kadına bunu yapması çok üzücü.Başlattığınız bu diyalogla konu nekadar çirkin söylemlere varmış.Yazık.En mantıklısını yaptınız. Bu çift karı kocalığı unutmuş ana baba kardeş gibi olmuşlar. Hasta etmişler birbirlerini. Bir de gelmiş aşığız diye kendilerini kandırıyorlar.
O.kadar haklisiniz ki.. Bana bu saygisizligi yapan insanlara cevap dahi vermiyorum artik. Terbiyelerini belli ediyolar sadece. Verdigimiz cevaplari da anlayamiyorlar ne yazık ki.. Saygisizlik diz boyu bir de saygi bekliyorlar. Size cok cok tesekkur ediyorum gercekten tam da icimdekileri yazmissiniz ya. Harikasiniz. Guzel ahlaginizi takdir ediyorum..Ne kadar incitici, kışkırtıcı ve ne kadar merhametsiz bir yorum.Kadının kadına bunu yapması çok üzücü.Başlattığınız bu diyalogla konu nekadar çirkin söylemlere varmış.Yazık.
Konu sahibi probleminden bahsetmiş cinselliğin gerekliliğinin farkında ama ruhsal olarak yapamadığını anlatmış.Yaşadıklarını küçümsemek,(ki tam olarak ne yaşadığından bahsetmemiş) ben daha beterini yaşadım ama harika şevişiyorum,aşk yaşıyorum minvalinde yorumlarda ne demek?
Her ruh,beden farklıdır.Aynı olumsuzluklara maruz kalmış her iki insanında tepkileri farklı olabilir.Birinin bu yanı güçlüdür bir başkasının en güçsüz tarafıdır.
Ruhlar farklı olduğu gibi ilişki dinamikleri farklıdır.Sizin ilişkinizi ayakta tutan cinselliktir başkasınınkini sevgidir,alışkanlıktır vs.Bunun genellemesini yapamazsınız.
Çok üzüldüm yazdıklarınıza.Ne rahat yazmışsınız birbirlerini hasta etmişler,aşığız diye kandırıyorlar.Nasıl kurabiliyorsunuz? yardım isteyen birine böyle keskin,acıtıcı cümleler inanın anlayamıyorum.
Ne kadar incitici, kışkırtıcı ve ne kadar merhametsiz bir yorum.Kadının kadına bunu yapması çok üzücü.Başlattığınız bu diyalogla konu nekadar çirkin söylemlere varmış.Yazık.
Konu sahibi probleminden bahsetmiş cinselliğin gerekliliğinin farkında ama ruhsal olarak yapamadığını anlatmış.Yaşadıklarını küçümsemek,(ki tam olarak ne yaşadığından bahsetmemiş) ben daha beterini yaşadım ama harika şevişiyorum,aşk yaşıyorum minvalinde yorumlarda ne demek?
Her ruh,beden farklıdır.Aynı olumsuzluklara maruz kalmış her iki insanında tepkileri farklı olabilir.Birinin bu yanı güçlüdür bir başkasının en güçsüz tarafıdır.
Ruhlar farklı olduğu gibi ilişki dinamikleri farklıdır.Sizin ilişkinizi ayakta tutan cinselliktir başkasınınkini sevgidir,alışkanlıktır vs.Bunun genellemesini yapamazsınız.
Çok üzüldüm yazdıklarınıza.Ne rahat yazmışsınız birbirlerini hasta etmişler,aşığız diye kandırıyorlar.Nasıl kurabiliyorsunuz? yardım isteyen birine böyle keskin,acıtıcı cümleler inanın anlayamıyorum.
Doğru? Yapmayın Allah aşkına bukadar sığ cümleler nasıl doğru olabilir.Doğruyu söylüyorum siz pembe masal istiyorsunuz.
Tüm mesajları okudunuz mu? Konu sahibi pek yardım istiyor gibi değil zaten. Ne tavsiye verilse olumsuz karşılamış.. Bir yanlışı destekleyerekte kişiye yardımcı olamayız.. Sırf mutlu olsun doğru yapıyorsun demekte hayli mantıksız değill mi? Nasıl değiştirecek kişi yanlışlarını? Karşıt fikir önemlidir, ders çıkarabilene..Doğru? Yapmayın Allah aşkına bukadar sığ cümleler nasıl doğru olabilir.
Doğruysa bile böyle söylenmez.Hele ki o an çıkmazda olan,desteğe ihtiyacı olan bir insana bu şekilde hiç söylenmez.
Ne oldu şimdi doğrularınız çok mu yardımcı oldu konu sahibine?
Neden bırakamayasınız ki!?Yok birakamiyorum ne yazik ki. Terapiye de gittim defalarca ise yaramadi. Zevk olay degil. Esimin o konuda sorunu yok beni de mutlu etmek icin herseyi yapiyor ama benim durumum farkli. Sevemiorum cinselligi psikolojim kaldirmiyor.
Evet okudum.Tabiki bahsettiğim şey yanlışı desteklemek değil.Karşıt fikirler muhakkak ki çok değerli.Tüm mesajları okudunuz mu? Konu sahibi pek yardım istiyor gibi değil zaten. Ne tavsiye verilse olumsuz karşılamış.. Bir yanlışı destekleyerekte kişiye yardımcı olamayız.. Sırf mutlu olsun doğru yapıyorsun demekte hayli mantıksız değill mi? Nasıl değiştirecek kişi yanlışlarını? Karşıt fikir önemlidir, ders çıkarabilene..
Buradan okuduğumuz üç beş cümle ile hiç bir yargıya varamayacaksak konu açıp yardım istemekte abes oluyor ya, ne yapalım başka ??Başka bir açıdan daha bakmaktır bu bence siz tüm yorumları tekrar tekrar okuyun, konu sahibinden alıntılama yapıp uzatamayacağım konu sahibinin üslubunun korunacak bir yanı yok ki zaten banlanmıştı .. Konu sahibine yardım edebilecekseniz buyrun siz deneyin, bir öneri sunsanıza, ne çözüme ulaşacaksınız merak ettim ..Evet okudum.Tabiki bahsettiğim şey yanlışı desteklemek değil.Karşıt fikirler muhakkak ki çok değerli.
Benim bahsettiğim şey konuya giriş şekli,keskin yargıları ve acımasızca yaptığı ithamlar.
“siz dokunmaya bile karşısınız.” demiş.Konu sahibi zaten bunu istese de yapamadığını ve problem olduğunu yazmış.
“Yalnızca gerçek aşk iyi eder. Siz kendinizi kandırıyorsunuz Sizinki aşk değil sadece aile birliği olmuş” Bu kanıya nasıl varmış burdan okuduğu üç beş cümleyle?
“Siz eşinizi de sevmiyorsunuz bana kalırsa. Sığınmışsınız hepsi bu. Eşiniz aldatıyor da olabilir aylarca cinsellik olmadan sağlıklı bir insan duramaz. Mümkün değil. Sizi arzulamıyor, cinsel istek duymuyordur, çekici bulmuyordur vs. Eşinizin de psikolojik ya da sağlığıyla ilgili problemleri olabilir”
Bu nasıl bir yanlışı düzeltme yöntemidir?
Burdan okuduğu üç beş cümle ile hiç bir yargıya varamaz demedim.Keskin bi şekilde “siz aşık değilsiniz kendinizi kandırıyorsunuz” gibi cümleler kurmak için üç beş cümle yeterli değil demek istedim.Buradan okuduğumuz üç beş cümle ile hiç bir yargıya varamayacaksak konu açıp yardım istemekte abes oluyor ya, ne yapalım başka ??Başka bir açıdan daha bakmaktır bu bence siz tüm yorumları tekrar tekrar okuyun, konu sahibinden alıntılama yapıp uzatamayacağım konu sahibinin üslubunun korunacak bir yanı yok ki zaten banlanmıştı .. Konu sahibine yardım edebilecekseniz buyrun siz deneyin, bir öneri sunsanıza, ne çözüme ulaşacaksınız merak ettim ..
Ya siz ne diyorsunuz ? Hangi oneriye karsi cikmisim ben ? Ilk sorumun sonunu ile okusaniz anlarsiniz hiçbirşeye karsi durmadigimi. Ben sadece sorunlarimi dile getirdim. Kac defa onerilerinizi dikkate alacagim ibaresi kullandim bi okuyun allah askina.. Sizin gibi sacma yorum yapanlara sinirlenince ben saygisiz olmam kusura bakmayin. Ayrica ben her yoruma karsi ciksam bile kimse bana saygisizlik edemez. Bir suru insanin saygisizlik ettigi icin tepki gosterdigi birini " e yani bu kadin da kabul etmiyo o yüzden basalim hakaretleri, saygisizligi" kafasıyla savunmussunuz. Gercekten sizlerle ugrasmaya degmez.Tüm mesajları okudunuz mu? Konu sahibi pek yardım istiyor gibi değil zaten. Ne tavsiye verilse olumsuz karşılamış.. Bir yanlışı destekleyerekte kişiye yardımcı olamayız.. Sırf mutlu olsun doğru yapıyorsun demekte hayli mantıksız değill mi? Nasıl değiştirecek kişi yanlışlarını? Karşıt fikir önemlidir, ders çıkarabilene..
Ahahhaha ya valla cok komiksiniz. Bana bu yorumu yapan arkadas da banlandi. Benim uslubum karsimdaki kisi saygisizlik yaparsa ona gore sekil alirm saygi bekleyen saygi gosterecek. Isiniz gucunuz yok oneri isteyen insanin konusunda o insanin acigini arayip doğrunun yaninda duran biriyle tartisiyorsunuzBuradan okuduğumuz üç beş cümle ile hiç bir yargıya varamayacaksak konu açıp yardım istemekte abes oluyor ya, ne yapalım başka ??Başka bir açıdan daha bakmaktır bu bence siz tüm yorumları tekrar tekrar okuyun, konu sahibinden alıntılama yapıp uzatamayacağım konu sahibinin üslubunun korunacak bir yanı yok ki zaten banlanmıştı .. Konu sahibine yardım edebilecekseniz buyrun siz deneyin, bir öneri sunsanıza, ne çözüme ulaşacaksınız merak ettim ..
Yorumunuzun hepsine teker teker katiliyorum ve size tesekkur ediyorum boyle duzgun ve temiz dusuncelere sahip oldugunuz icin. Elbette kimsenin kimseyi korudugu yok. Korunmaya da muhtaç değilim bunu bi anlayin. Tartismayi baslatan kendisinin kurdugu terbiye sınırını asan sert cumleler. Ve buna zaten birsürü insan tepki gosterdi. 2 -3 kisi de hala savunma derdinde bu saygisizligi. Bu kadar sert agir incitici kiskirtici yorumlar karsisinda kendileri sakin kalabilir miydi cok merak icindeyim. Habire uslubumdan dem vurmuslar. En basta burada insanlarin asabini bozan kisinin uslubuna laf yok benimkine var. Siz saygi peşinde degilsiniz ancak beni yermek pesindesiniz. ( bunlari suan alintilama yaptığım bayanin tartistigi kisiye soyluyorum) Oyle olsa ılk saygisizlik edene de lafiniz olurdu. Ama aksine onu savundunuz. Benim ne eşime ne askima ne aileme kimse laf edemez. Hele ki boyle cirkin laflar. Ederse bende ne uslup dinlerim ne birsey. Bunu kafaniza yazin. İnsanları asagilamak icin hakaret edip de sonra gercekleri soyluyoruz bilmem ne ayagina yatmasin kimse lutfen. Ve evet evlilik yasamayan biri hanfendinin de dedigi gibi sağlıklı yorum yapamaz konuya. Ama simdi o zaman niye baslik actin derler sanki sitede herkes bekarBurdan okuduğu üç beş cümle ile hiç bir yargıya varamaz demedim.Keskin bi şekilde “siz aşık değilsiniz kendinizi kandırıyorsunuz” gibi cümleler kurmak için üç beş cümle yeterli değil demek istedim.
Korumak? Ben kimseyi korumuyorum.Tekrar okursanız konu sahibinin korunmaya ihtiyacı olmadığını görürsünüz.Yazdıkları ve üslubu evet hoş değil ve onayladığımı söylemedim.Dikkat ederseniz tartışmalarına istinaden bir şey yazmadım.Ben olayın şu kısmındayım.Bu acımasız ve saldırgan tavır neden.Bir kadın bir kadına bunu neden yapar.
Yardım konusuna gelince ben yardım edebileceğimi düşünseydim zaten gereken cevabı yazardım.İnsana “gerçekler” adı altında yada “öneri ” adı altında aşşalayıcı,incitici,kıştırtıcı yorumlar yapmakta gördüğünüz gibi işe yaramıyor.Bakınız şuan sayfada çözüm değil neler konuşuluyor.
Tartışmanın fitilini ateşleyen,kışkırtan cümleler kurup kurup sonra bunlar gerçekler denmesini kişinin kendi mutsuzluğunu dışa vurması olarak görüyorum.Bekar birinin evlilik hakkında bu kadar net cümleler kurabileceğine de inanmıyorum.
Neyse konuyu daha fazla amacından uzaklaştırmayalım.İyi günler.
Aslinda haklisiniz. Ben de ayni seyi dusundum. Terapistler pek ise yaramadı. Tabi orayi da bosvermem sanirim esimle birlikte bi tatile cikmak biraz basbasa kalmak iyi gelecek.. Elbette farkindayim cinselligin onemini. Bunun icin 8 yildir mucadele verdim. Gecen gun dogum gunumde yalniz kaldik. Biraz daha iyiydi hersey. Herseyden uzaklasmaya ihtiyacım olabilir..Cinsellik normalde çifti birbirine bağlayan çok güçlü bir olgu. İnsanın çok büyük bir ihtiyacı da aynı zamanda. Bunu yasayamamaniz çok üzücü. Biz eşimle bir süre yakınlaşmasak ister istemez bir mesafe giriyor aramıza. Sizin durum istisnai bir durum. Ama olsun canım yapmayıverin diyemeyeceğim. Evliligin büyük bir dinamiği ve kendinizi yapamadığınız için kötü hissediyorsunuz. Bu cinsellik terapistleri var sanırım tam terim adlarını bilmiyorum. Onları arastirsaniz. Başka terapi alsanız. Ya da bir süre bu işleri bir kenara bırakıp sadece eşinize sarılsanız. Bazen çok kafaya takmak da insanı kötü etkiliyor. İnsan kendini serbest bırakınca kendiliğinden gelişiyor.
Ilaclarim psikolojik ilaclar olduğundan birakinca kotu duruma geliyorum. Ama doktoruma tekrar danisacagim birakma konusundaNeden bırakamayasınız ki!?
İlaçları bırakın ve sonra hayatınızı gözden geçirin.. Çünkü şuan hisleriniz istekleriniz fikirleriniz vs hepsi yanıltıcı olabilir.
Biraz rahatlamak iyi gelecektir. Direkt ilişkiye girmek yerine afedersiniz biraz açık olacak ama on sevişmeyi uzun tutsanız mesela başka şekilde eşinizi tatmin etmeye çalışsanız elle vs artık anlayışınıza hangisi uyarsa. Mesela masturbasyon vs denediniz mi direkt ilişki yerine önce kendi cinselliginizi keşfetmeye çalışsanız. Yavaş yavas kademe kademe. Hiçbir sorunu olmayan kişiler bile cinsellikten yeterince zevk almıyor kendini tanımadığı için. Mücadele etmek yerine süreci yavaş ve kendi dinamiginde akmaya bırakmak faydalı olabilir.Aslinda haklisiniz. Ben de ayni seyi dusundum. Terapistler pek ise yaramadı. Tabi orayi da bosvermem sanirim esimle birlikte bi tatile cikmak biraz basbasa kalmak iyi gelecek.. Elbette farkindayim cinselligin onemini. Bunun icin 8 yildir mucadele verdim. Gecen gun dogum gunumde yalniz kaldik. Biraz daha iyiydi hersey. Herseyden uzaklasmaya ihtiyacım olabilir..