Cinsellik olmadan evlilik olur mu ?

Çok şanslısınız çok güzel bir ilişkiniz var. Siz de elinizden geleni yapım bu sorunu aşın l, en azından siz de eşinizi mutlu edebilmek için. Evet yasadiklariniz hiç kolay şeyler değil ama mutlu olmayı hakediyorsunuz. Önce eşiniz sonra da kendiniz için bunu yapın. Aslında bunu yazmak istemiyordum ancak cinsellik olmadan evlilik olmaz, sevgililik olur belki

Tesekkur ediyorum yorumunuz icin. Cok cabaladim inanin. Ama bir yerden sonra yeterli oldugumu goremeyince birakip gitmem en doğrusu keske beni tanimasaydi sevmeseydi diyorum. Ama biliyorum ki yine cok uzulecek..

Söylediğim suçlama değil belki ben benim yaşadıklarımı anlatsam sen 2 gün uyuyamazsın. Ama geçmişe takılarak kendimizi sadece orda bırakırız. Bana savunma yapman fikrimi değiştirmeyecek çünkü anlattıkların beni doğruluyor maalesef. Hayatını cesurca kabullenip çözmek için uğraşmazsan 8 degil 18 sene de gecse hiçbir sey değişmeyecek. Ben yargilamak yahut aşağılamak için söylemedim. Ama bence gerçek bu. Umarım en doğru zamanda en doğru terapistlerle çalışıp sorununu çözebilirsin. Bak cümleye benim yaşadıklarımı bilsen 2 gün uyuyamazsın diye başladın. Bunu birakmak zorundasın. Çok zor biliyorum ama yeni bi hayata baslayabilmek için kendine acımayı birakmak zorundasın. Allah yardimcin olsun insallah

Hanfendi ben zaten size yasadiklarimi anlatacak degilim. Sadece basit seylerdir diye dusunmemeniz adina soyledim. Yoksa size karsi savunma falan yapacak da degilim. Ettiginiz diger cumleye karsi savunma yaptim cunku sacma bir cumle kurdunuz. O cumlenizr karsin söylediklerim fikrinizi degistirmiyorsa umrumda degil lakin degistirmedigine gore askin anlamini bilmiyosunuz adiniza uzuldum. Diger guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim. Allah size de mutluluk versin yolunuz acik olsun.

Tesekkur ediyorum yorumunuz icin. Cok cabaladim inanin. Ama bir yerden sonra yeterli oldugumu goremeyince birakip gitmem en doğrusu keske beni tanimasaydi sevmeseydi diyorum. Ama biliyorum ki yine cok uzulecek..

Bırakıp gitmek kaçmak olur, o kalıp düzeltmek istiyor. Belli ki aklı başında biri. Siz de aklinizi toparlayın. Kalıp savaşmalısınız. Burada 20 sene vajinismus ile uğraşan insanlar var ve pes etmiyorlar. Sizinki farklı bir sorun ancak aşabilirsiniz. Kendinize güvenin ve ayrılma gitme düşüncelerinizi unutun. Yapabilirsiniz. Bu bizim fıtratımızda var. Sadece o durtulerinizi harekete geçirmeye ihtiyacınız var. Bunu yapabileceğinize inanıyorum demiyorum, yapabileceğinizi biliyorum. Bilinç altı terapisi var Bu durumlar için mutlaka gidin ertelemeyin.

Cok tesekkur ederim..

Gerçekten çok zor şeyler yaşamışsınız Allah yardımcınız olsun. Ancak Türkiyede çoğu kadının irili ufaklı cinsel tacize maruz kaldığını hepimiz biliyoruz. Bir tanıdığım babası tarafından tacize uğrayıp evlenip kurtulmak istediğinde seni kimseye vermem benimsin diyen bir pisliğin evinde kalıyordu.Söylediğinde kimse inanmadı eve kilitlediler polise gitmesin diye.Zar zor evlendi kocası aşağladı aynı eziyetlere rağmen savaşmayı seçti, küçük kız kardeşini pisliğin yanından aldı korudu kolladı.
Buna benzer veya daha beter şeyler yaşamış olabilirsiniz ama sizin şansınız dönmüş size aile eş dost herşeyle bağlı bir hayat arkadaşınız var. Bence önce kendinize acımayı bırakmanız, güçlü olmanız gerek geçmişte yaşadıklarınızın sorumlusu siz değilsiniz ama şuan yaşadıklarınızın sorumlusu malesef sizsiniz ve değiştirmek de sizin elinizde.
Eğer ki fiziksel olarak bir psikolojik rahatsızlığınız yoksa özür dileyerek söylüyorum şizofreni gibi.
Size kimse evet travmalarınız yüzünden cinsel hayatınız sağlıklı değil eşiniz sıkılır diyemez deseler bile eşim beni çok seviyo bırakmaz diyorsunuz bundan emin olduğunuz kadar kendinizden de emin olun lütfen ve gerçekten geçmişin yükünü taşımayı bırakın.
Umarım güzel bir gelecek sizi bekliyor olucaktır.

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Benimbasima taciz gelmedi ama aciklayamayacagim kadar kotulerini yasadim.şizofreni değilim.. Onerilerinizi dikkate almaya calisacagim. Lakin sunu da soylemek istiyorum ben esim benibirakmaz demedim. Ilk sorarken de " en sonunda bi yerde usanir mi benden " demistim. Ben sadece esimin bana asik oldugunu, benim yanimda zorunluluktan durmadigini soylemek istedim. Iyi gunler dilerim tesekkurler tekrar..

Öyle bi hayattan sonra böyle bi adama denk gelmişsiniz kendi ağzınızla anlatıyosunuz nekadar iyi biri olduğunu.

Ben yetemiyorum ayrılalım, o olmuyo ayrılalım bu olmuyo ayrılalım falan çok gereksiz şeyler. Fazla naz aşık usandırır çaba göstermek yerine adama sürekli ayrılık teklif ediyosunuz bunu şımarıklık olarak görüyorum. Ben olsam sinirlenirdim.
İnsanlar birbirini haketmeli sizde çabalamalısınız.
Madem okadar iyi bi eşiniz var sizde biraz hakkını vermeye çalışın emeğinin

Oncelikle tesekkurler yorumunuz icin. Ben 8 yillik bi surecten bahsediyorum. Neler neler yaptım dedim zaten asmak icin.. Yoksa elbette dusunmedim basta ayriligi. Beni o raddeye getiren seyler oldu. Tamamen ayrilmayi bile i yil sonunda düşünüyorum o yuzden simarik veya cabasiz degilim belirtmek isterim. Tesekkurler yine de ..

Ilk basta tebrik ederim onca seye ramen uni okumussunuz kendimden utandim

2. Si eger anlattiklarinz harfi harfine dogruysa esinizle ilgili eger cok sanslisinz donup bunu dusunmelisinz boyle adam kaldi mi ?? Tum gecmisinizi unutmaniz icin bir firsat acisini unutmaiz icin diyeyim hayatimizda tramvalar yasiyoruz bnmdr basima geldi rabbim kimseye yasatmasin 1 sene ustesinden gelemedim ustune evlendigimde 1 sene sikinti cektim . Yillarca tedavi gordm smdi bos geliyor hersy (tabi sizinkilerin yaninda hic ama bazi hissettirdklerinin ayni oldugunu dusunuyorum) su anda evladima odakliyim . Szde esinize odaklansaniz?? Ilacsiz nefes alamayan ben bambaska 1 insanim 1 senedir. Her hangi bir tedavi ile degil tamamen icten gelen bir donusumle. Cikman icin dibe vurman gerek victoria dedm herseyi kabullendim olan hersey yaradandan incinmen gerek ki gercek sevgiyi hissedesin kiymet bilesin. Snde esine odaklanmalisin

Oncelikle yorumunuz icin cok tesekkur ederim.. Bende size buyuk gecmis olsun diyorum ve mutlu hissettiginiz icin asabildiginiz icin tebrik ederim. Basarili i ogrenci oldum hep. Mutlu hayati bulamadin, o zaman gidip onu alacaksin dedim. Uniyi kazandim. Tabi esimin destegi buyuk oldu okulu bitirmem de.. Ama sonunda meslek sahibi oldum sukur. Anlattiklarim harfi rfine doğru. Arkadaslarim bile der esin evliya gibi adam diye. Zaten esime hissettigim buyuk sevgi olmasa cok daha farkli olrdum. O beni hayatta tuttu. Onu bazen baba olarak hayal ediyorum ne guzel baba olur bu adamdan diyorum. Ama cocugum olmuyor. O benim icin hic onemli degil tum dunya ayri olsun sen ol benle sadece der hep ama ben ona bu mutluluklari yasatamadigim icin cinselligi bile beceremedigim icin kendimi yetersiz hissedetek ayrilmak istedim hep o da beni birakmadi asla. Bazen birakip gideyim herseyi diyorum iste. Ama buradaki cevaplardan da boyle bisey yaparak ona buyuk haksizlik yapacagimi anldim tekrar

Bence cinselliğe bakış açınızla ilgili önce bunu değiştirmeniz lazım. İnsanın sevdiğiyle bütünleşmesi olarak bakın olaya, bir sevgi eylemi olarak. Direkt seks yapmaya çalışmayın aşama aşama deneyin, birbirinizin bedenini tanıyın bu şekilde doktorunuzla da görüşün ilacın yan etkisiyse ilacınızı değiştirebilir ya da miktarını azaltabilir. Ayrılmak çözüm değil eşinize haksızlık yapmış olursunuz sizin için bu kadar uğraşıp ailesini bile karşısına almış birisi için daha fazla uğraşmalısınız bence

Terapiye cok gittim ancak ise yaramadi ne yazik ki.. Soylediklerinize benzer seyler denedik 8 yildir cabaliyorum olmuyor. Olacagina inancim kalmadi. Ama yine de dikkate alacagim onerilerinizi tesekkurler..

Geçmişi geride bırakın ve bulunduğunuz anı yaşayın, geçmişte yaşadıklarınızı düşünüp sabrınızı tüketmeyin,
Maşaallah çok fedakar ve sizi seven bir ediniz var, hem kendiniz hem de eşiniz için daha fazla çabalayın, cinsellik olmadan evlilik olmaz , ev arkadaşı olur sadece

8 yil oldu ama ileride olmaz belki haklisiniz..

Şunu unutma sen çok güçlüsün bu kadar zorluğa rağmen okumuşsun ve yazından anladığım kadarıyla kendini geliştirmişsin.Ve sen çok şanslısın böyle iyi bir eşe sahip olduğun için.Sakin kendini yetersiz görme ama çabalamayi bırakma eşin için değil kendin için çünkü cinsellik bir ihtiyaçtır ve psikojiye çok iyi gelir.EMDR tedavisi oldun mü bilmiyorum ama araştır istersen iyi bir psikiyatrist ve iyi bir psikologla inşallah aşar ve bebeğini kucağına alırsın..
Beni bırakır mı demişsin ya bunun emin ol cinsellikle hiç bir alakası yok.Bir çok kadın malesef eşini her türlü mutlu ettiği halde ya aldatiliyor ya şiddet görüyor.Yani kadınla alakalı değil karşıdakinin kişiliğiyle alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…