- 18 Nisan 2018
- 194
- 219
- 103
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Destek olacak kimseniz yok mu babası nerde?bence bi an önce pedagoga gidin ters giden bişeyler olduğu kesin
Çok üzüldüm. Facebook’ta attachment parenting Türkiye grubu var, doğal ebeveynlik filan, orda çok güzel yardımcı oluyorlar. Bir de oraya yazsanız, grup adminleri danışman, mutlaka yardımcı olurlar diye düşünüyorum
yanlış anlattım düşünceleri mi..Eve döner Dönmez tekrar gideceğim. Bir kez götürdüm bir şeyi yok dedi.
Babası izin alamadı çalışıyor. Evde hiç kimse böylesine tepkiler vermiyor. Yani en azından ben iki saat aynı cümleyi tekrarlamıyor ve bir şey fırlatmıyorum.
Sadece sevin.. çünkü tüm bu davranışları aslında size ulaşma çabası.. sizin ona olan sevginizi ilgilinizi sınıyor,sabrınızı ölçerek. Çünkü çocUklar başka yol bilmez ve tek istedikleri her koşUlda kabul görüp sevilmektir. Biz malesef elaleme çok kulak kesiliyorZ ve 3. Şahıslar yüsünden çocuğumUzla ilişkimizi zedeliyoruz. Benim de o yaşta kızım var ve ona karşı sert olduğum günlerde çok daha yaramaz oluyor özellikle tepki vereceğimi bildiği şeyleri yapıp beni zorluyor. O küçük insanlar bizim sandığımızdan çok daha hisli. İçimden o an onla oynamak gelmese yüzüm değişse sesim değişse hemen bi huysuzluk yapar.. hele ki bu yaşları tam benlik kaygısı ve değer duygusunun oluşumu.. kabullenildiğini sevildiğini hissetmek ister en çok da annesinden.. şöyle düşünüyorum ben hep bu günler geçecek,kim hep aynı kalmış ki..güzel bi çocukluk bırakın ona siz de bu en tatlı zamanlarını keyfe dönüştürmenin yolunu bulun çünkü isteseniz de istemeseniz de büyüyorlar ve herşeyin farkındalar ve zamanla uzaklaşıyorlar. Bugün ilişkinize sağlam temel atarsanız ilerde daha büyük sıkıntıları beraber kolayca göğüslersiniz. Bırakın o 40 kişinin çocuğu aynı olsun sizinki sizin biriciğiniz olsun.. biraz da onu anlamaya sevgiyle suyuna gitmeye çalışın,çözülecektir.. onlar sizin içinizden geçenleri bile okur..
Sevgiyle kalın annelik zor ama çok güzel
6 yaşında ve hala aynı mı. Demeyin öyle ya. Düzelir diye minicik bir umudum var zaten. Kim taşlarsa taşların umurumda değil. Siniri alınmış anneler, heykel gibi çocukları ile ahkam kesmesin mümkünse.
Yanlis anlamayin ama bu sadece simarik bi cocuk yetistirmeye yarar bence.
Ben ortaligi yikip dokcem annem bana annecim annecim diyecek daha beterini yaparim demek ki bu kizilcak bi sey degil derim
okurkeen cinnet geliyor. Ya sabır. Annem beni dövdü. Ve asla böyle yapamadim. Yaparsam başıma ne geleceğini cok iyi biliyordum çünkü.Hiç teselli edecek sözüm yok çünkü oglum aynı sizinki gibi 1 yasına girdi ve basladı suan 6 yasında... Herseye aglar ıstedıgı olmadıgı zaman yerlere yatar bagırır sen kötüsün sen yapmadın senın kalbin tastan vs.. Sınırı gecmezse bıseyler fırlatır katılana kadar aglar. Gezmeye gideriz en basiti bır avm Bı oyuncak gorur alacaksın da alacaksın hayır oglum alamayız dedıgım an ortalık savas yerine döner. İnsanlar ıcın de bana cok bagırır ve asla sustan durdan anlamaz.. Yapma derim inatla yapar yap derim yine yapar.. Bazen cimciklememek için kendimi cok zor tutuyorum.. Gecenlerde yine boyle bır olaydı çirkef gıbı bagırma yeter dedım. 10 gün boyunca sen bana cırkef dedın sen kötü annesin dedı.. İnanın sızı cok ıyı anlıyorum. Bas etmesi cok zor laf dinlemeyen cocuk hepsinden zor.. Yapılacak herseyı yaptım kurslar okullar kitaplar etkinlikler konustum konustum yok benden baskasına etkisi olmamıs konustuklarım.. Bazen agzının tam ortasına ındıresım geliyor yalan degıl. Simdi taslanırım burda da.. Banyoya gıdıp cok havlu ısırıp agladıgım oldu sacımı basımı yoldugum da.. Gecer mi bilmiyorum umarım gecer..
Yetişkin mantığı sizin dediğinizi gerektiriyor, fakat sadece 2 yaşındaki bir çocuğun (gelişimini halen sürdüren, olgunlaşmamış) mantığı anlaşılmak, kendinden taraf olan, koşulsuz anne sevgisine muhtaç.Yanlis anlamayin ama bu sadece simarik bi cocuk yetistirmeye yarar bence.
Ben ortaligi yikip dokcem annem bana annecim annecim diyecek daha beterini yaparim demek ki bu kizilcak bi sey degil derim
Okurken cinnet geliyo
okurkeen cinnet geliyor. Ya sabır. Annem beni dövdü. Ve asla böyle yapamadim. Yaparsam başıma ne geleceğini cok iyi biliyordum çünkü.
Besin olarak annesinin başının etini tercih ediyor demek..Malesef oyle.. Bı arkadasim çağırır mesela kahve ıcelım diye gideriz.. Meyvesuyu soylerım kendi de meyvesuyu ıster genelde.. Hayır ben milkshake ıcıcem der yahu 6 yasında sen nerden biliyorsun onu.. Hayır demeye korkuyorum inanın hayır bızde küfür gıbı sanki.. Bagıra bagıra aglar. Sıcak bir cay ıcmeyelı yıllar olmustur belki.. Kahvaltı da dahi oyle koltuk tepelerinde gezer inatla sabırla gıder getiririm oturturum. Cunku yemek vermedıgım zaman yemek demez. Aclıktan olecegını bilse yine de yemek istiyorum demez.. Etten baska hıcbısey yemez. Ayy cok dolmusum yaa
. DemekkiBesin olarak annesinin başının etini tercih ediyor demek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?