Cimri koca duzelir mi?

Eşimleyim tek kelime konuşmuyoruz umrunda değilmiş gibi davranıyor. Eve dondum ya korkuları bittibitti.ama ben ondan ayrılacağım günün planlarını yapiyorum.zor bir durum.
ayrı mı yatıyosunuz birazda polyanacılık oyna bakalım git sarılseni seviyroum de bu evlilik böyle olmamalı biz nasıl evlendik de
anlamadıgım seni geri gel diye cagrıp nasıl yalnında degil
sizinki nasıl evlilk ya

onun kafasında kadın kocasının sözünden çıkmaz sarılmakla yola gelecek biri değil bildiğinden sasmadi hiç evet ayrı yatiyoruz.onun için şu anda ele güne karşı bu evde olmam yeterli.

Annesi de eşinin annesine olduğu kadar düşkünse oğluna zaten öyle bir şey yapmaz kaybetmek istemediği için ama tut ki yaptı diyelim. Şirket eşinin üstüneyse tüm parayı alsa ne olacak ki, ayda 30.000 lira kazanıyordur diyorsun, sadece o parayla bile krallar gibi yaşayıp üstüne birikim yapılır. Zaten mutsuzsun görüldüğü kadarıyla, eşinin annesi boşansın diye baskı yapıyormuş, sen 1 yıl dolsun diye bekliyorum diyorsun, kaybedecek bir şeyin yok yani en fazla yine boşanmaya gider iş al karşına konuş.

Kendine yetebilecek, akıllı bir insansın bence, ya daha kötü olursa diye stres içinde yaşamaya değmez, olacağına varacak iş.

Reactions: anu
onun kafasında kadın kocasının sözünden çıkmaz sarılmakla yola gelecek biri değil bildiğinden sasmadi hiç evet ayrı yatiyoruz.onun için şu anda ele güne karşı bu evde olmam yeterli.
yaa ne biliyim biraz daha anlatsan sen git yanına sarıl op bakalım ne yapıcak

Konunun hepsini okumadım. Eksik yorum yaparsam kusura bakma ama son mesajın bana çok açıklayıcı geldi. Çocuk psikolojisinde çok ilgileniyorum ben ve annesine bu kadar bağımlı, işini kurmuş ama 32 yaşında hala annesi küserse acaba paraya el koyar mı diye düşünen biri, büyürsen de muhtemelen devamlı annesini, en kıymetli şeylerini, güvenini, bakımını kaybetmekte korkusuyla büyür ve bu konuda aşırı tutumlu ve dikkatli olur. ileride Bu kaygılar parayla bütünleşeceği için en önemli şeylerden biri olan parasını kaybetme korkusu, elindekileri tutma bırakmama yani cimriliğe dönüşür.

Cimrilik çocukluk yoksunluklarından ileri gelir. Geçmişteki sevgisizlik ve korkular büyüyünce elindekini sıkı sıkı tutma, cimriliğe dönüşür.

Yani değişir mi bilmiyorum. Allah kolaylık versin ama bir arkadaşımın kocası 12 yıllık evlilikte bile hala evdeki deterjan kullanımını sorun ediyordu. Deterjan yani bu, kullandıkta bitecek. Kadının lüksü bile değil ama bunları sorun ediyordu. Ve arkadaşım hala kaç yıllık giydiği iç çamaşırların yenisini almak için kavga ediyordu adamla.

Bu konuda yapabileceğiniz adamla ciddi ciddi oturup konuşmak, biraz tatlı dil, biraz sertçe. Yani net bir şekilde. Bak bunlar benim ihtiyaçlarım. Karşılaman gerekir. Eğer her seferinde senden istemem seni görüyorsa, canını sıkıyorsa mesela gelirinize göre aylık şu kadarlık bir bütçem olsun, kartım ona göre olsun. Ben o parayı bilirim, sen de ona göre aylık bir ödeme yaparsın filan diye çözümler getirmeye çalışın. Cimri insan zor.

Ben bu konuda nureddin yıldız hoca ınn bir yorumunu çok beğeniyorum. Kadın bakımlı ve güzel olmalıdır ve bunun sağlamak da erkeğin sorumluluğudur. Her ay eve erzak için ayırdığım para bu diyerek hesapladıkları gibi, eşlerine de bu da senin kişisel bakımın için gerekli olan bütçe ve zaman diye ayrıca düşünmeli ve bunu temin etmelidir.

yaa ne biliyim biraz daha anlatsan sen git yanına sarıl op bakalım ne yapıcak

Karşılığında iyi davranır sonra bildigini yapar.daha önce aynı şeyleri yaşadık. Hep ben kabul edicem onun istedigi hayati yasayacagim. Bende 10 yıldır çalışan 5 yıldır yanliz yaşayan biriydim.onun istediği gibi olmam imkansız asalak olamam. Sağlık sorunlarım yüzünden işten ayrıldım doğum sonrası işime dönucem. allah beni kurtarsın diyorum bu insandan.

Bu adam annesinin sözünden çıkamıyor belli.
Annesi para konusunda sürekli baskı yaptığı içinde size tek kuruş harcamıyor.
Düzelecek olsaydı çoktan tavrını koyardı annesine.
Ya bu şekilde kabul edeceksiniz herkesin kesesi ayrı olacak ya da boşanacaksınız.
Siz kendi ihtiyacınızı karşılarsınız ama ben olsam mutfak masrafına o karışmıyorsa ben de karışmazdım.

Valla bu erkekler hanım alınca bedavadan hizmetçi mi alıyorum diye düşünüyorlar? Doğru bir noktaya parmak basmışsın. Seni bence de benimseyememiş. Çünkü ailede bütçe ayrımı olmaz, eve giren ortaktır, senin benim olmaz. Hele ki bir erkek mutfak erzağı almıyorsa bence işe yaramaz. Akşama yemek pişecek, kadında çalışıyor yani bir işin ucundan tut. Kadın hem çalışsın, hem alışverişe koşsun, hem yemeği yapsın. Ee nasıl gidiyor bu devran. Ve bu meselenin maddi durumla hiç alakası yok. Evim diyen karım diyen adam sarıp sarmalar, böyle şeyleri sorun etmez. Bence açık açık konuş. Ailesini katma. Öncesinde senin onu nasıl kocan gibi gördüğünü anlat. Ama bu davranışlarını yabancıladığını anlat. Belki de onu daha tanıyamamışsındır. Sorun çözmeye odaklı konuş, suçlarcasına değil. Yani insan evladıysa zaten aranız daha kötü olmaz.

Keşke benim kocam da cimri olsa. Emin ol savurgan kocadan daha iyi

ne demek kardeşine araba aldı eşi dururken erkekler bunun bilincinde olmalı madem aile olma kapasiten yok neden evlendin nedir bu onun ailesi sensin bu böyle olmalı...

ne alakası var.
Parası olduğu halde cimriymiş adam .
Çalışmasını gerektirecek bir durum yok ki.
Çok alakası var. Dünyanın en zengin insanıyla evlensem yine çalışırım ben. Ekonomik özgürlüğümü, toplum içindeki statümü, topluma katkımı hiçbir şeye değişmem. Yan gelip yatayım, kocam bana baksın fikri bana çok uzak. Nitekim konu sahibinin sorunu eşinin cimri olması değil, eşinin eşine ve evliliğe bakış açısı...

ekonomik özgürlüğünüz olmadığında ya da sakat kalıp iş göremez hale geldiğinizde kocanız size bakmamalı mı ?

ekonomik özgürlüğünüz olmadığında ya da sakat kalıp iş göremez hale geldiğinizde kocanız size bakmamalı mı ?
Kimsenin görevi bana bakmak değil, sakat kalırsam da emekli maaşım ve bakıcım olur, dert etmeyin. Ayrıca konu sahibinin konusunu dağıtmak istemiyorum, size iyi günler.

Sirket sadece esimin ustune degil, detaylari bilmiyorum. Bosanicam dedigi zamanlarda ben istemiyorum diye usteledim. Ne zamanki tamam bildigin gibi yap demeye basladim, yumrugumu masaya vurucam dedi ama tabi bosanmasam da ne kadar mutlu olucam belirsiz. Ozellikle kardesine bakmak zor geliyo aslinda. Yani bir yandan veriyor bir yandan omur boyu ona mi bakicam diyor. Bir de kardesi hic deger bilmiyor. Onun acisini benden mi cikariyir nedir bilmiyorum.

Allah yardimcin olsun.
bana bi isyeri acalim desen ne der acaba?
butik gibi, pastane gibi

Kimsenin görevi bana bakmak değil, sakat kalırsam da emekli maaşım ve bakıcım olur, dert etmeyin. Ayrıca konu sahibinin konusunu dağıtmak istemiyorum, size iyi günler.
Emekli olamadan çalışamaz duruma gelemez misiniz ?
Kimse kimseye bakmak zorunda değil öyle mi?
İnşallah öğretmen filan değilsinizdir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…