Cimri koca duzelir mi?

Konunda kendimi buldum resmen sana cevap yazmak için üye oldum.doldum.duzelmiyor 5 aylık evliyim 3 aylik hamileyim eşimin bana bu sürede verdiği el harçlığı 100 tl geçen gün bana limiti düşük ek kart çıkarmasını istedim kabul etmedi. Canın ne isterse bana söyle getiririm yada benim yanımda al ddiyor.resmen bana ev bekçisi muamelesi. Ben düzelme beklemiyorum bile değişmeyecek eminim :KK43:
allah kolaylık versin sizlere

Konunun hepsini okumadım. Eksik yorum yaparsam kusura bakma ama son mesajın bana çok açıklayıcı geldi. Çocuk psikolojisinde çok ilgileniyorum ben ve annesine bu kadar bağımlı, işini kurmuş ama 32 yaşında hala annesi küserse acaba paraya el koyar mı diye düşünen biri, büyürsen de muhtemelen devamlı annesini, en kıymetli şeylerini, güvenini, bakımını kaybetmekte korkusuyla büyür ve bu konuda aşırı tutumlu ve dikkatli olur. ileride Bu kaygılar parayla bütünleşeceği için en önemli şeylerden biri olan parasını kaybetme korkusu, elindekileri tutma bırakmama yani cimriliğe dönüşür.

Cimrilik çocukluk yoksunluklarından ileri gelir. Geçmişteki sevgisizlik ve korkular büyüyünce elindekini sıkı sıkı tutma, cimriliğe dönüşür.

Yani değişir mi bilmiyorum. Allah kolaylık versin ama bir arkadaşımın kocası 12 yıllık evlilikte bile hala evdeki deterjan kullanımını sorun ediyordu. Deterjan yani bu, kullandıkta bitecek. Kadının lüksü bile değil ama bunları sorun ediyordu. Ve arkadaşım hala kaç yıllık giydiği iç çamaşırların yenisini almak için kavga ediyordu adamla.

Bu konuda yapabileceğiniz adamla ciddi ciddi oturup konuşmak, biraz tatlı dil, biraz sertçe. Yani net bir şekilde. Bak bunlar benim ihtiyaçlarım. Karşılaman gerekir. Eğer her seferinde senden istemem seni görüyorsa, canını sıkıyorsa mesela gelirinize göre aylık şu kadarlık bir bütçem olsun, kartım ona göre olsun. Ben o parayı bilirim, sen de ona göre aylık bir ödeme yaparsın filan diye çözümler getirmeye çalışın. Cimri insan zor.

Ben bu konuda nureddin yıldız hoca ınn bir yorumunu çok beğeniyorum. Kadın bakımlı ve güzel olmalıdır ve bunun sağlamak da erkeğin sorumluluğudur. Her ay eve erzak için ayırdığım para bu diyerek hesapladıkları gibi, eşlerine de bu da senin kişisel bakımın için gerekli olan bütçe ve zaman diye ayrıca düşünmeli ve bunu temin etmelidir.
Cok guzel aciklamissiniz. Davran
Bu adam annesinin sözünden çıkamıyor belli.
Annesi para konusunda sürekli baskı yaptığı içinde size tek kuruş harcamıyor.
Düzelecek olsaydı çoktan tavrını koyardı annesine.
Ya bu şekilde kabul edeceksiniz herkesin kesesi ayrı olacak ya da boşanacaksınız.
Siz kendi ihtiyacınızı karşılarsınız ama ben olsam mutfak masrafına o karışmıyorsa ben de karışmazdım.
belki de hayatinda ilk defa annesine karsi cikiyordur bosanmak istemiyorum diyerek. Bakslim bundan sonra baska bi degisiklik olucak mi?

Ayrıl gitsin bu adam senden üç kuruşu kaçırıyorsa yedirdiği baska kişiler vardır
Yok iste oyle degil. Biz her an beraberiz. Bensiz disari cikmaz, is gezisine bile beni goturur. Oyle bi sey yapicak bi zamani yok. Sorun bu kizin geliri var, ailesinin durumu iyi paraya ihtiyaci yok demesi. Ve benim icin ya da ev masraflari icin bi harcama yapmamaya karar vermis olmasi garip geliyo. Bi de evlenmeden once senin yasadigin hayati yasatabilecegime guvendigim icin babanin karsisina ciktim diyodu. Arkadaslari da durumu biliyo, bir iki yakin arkadasina bahsettim paraya karsi tutumu boyle diye. Onlar benim yerime laf sokuyo ama alinmiyo bile.

Yok iste oyle degil. Biz her an beraberiz. Bensiz disari cikmaz, is gezisine bile beni goturur. Oyle bi sey yapicak bi zamani yok. Sorun bu kizin geliri var, ailesinin durumu iyi paraya ihtiyaci yok demesi. Ve benim icin ya da ev masraflari icin bi harcama yapmamaya karar vermis olmasi garip geliyo. Bi de evlenmeden once senin yasadigin hayati yasatabilecegime guvendigim icin babanin karsisina ciktim diyodu. Arkadaslari da durumu biliyo, bir iki yakin arkadasina bahsettim paraya karsi tutumu boyle diye. Onlar benim yerime laf sokuyo ama alinmiyo bile.
düzelmez kardeş bu adam .Yarın bir gün memleketinizde bir cenazeniz olsa yol parası için göndermez seni bu adam .Demedi deme .Bu modeller hep aynı .Modaları geçti bunların .elinden çıkarmaya bak .

Benim kendi gelirim var ve hicbir ihtiyacimi karsilamiyor derken zaten bunu beklemiyorum ama arada bir sorsa yetecek. Ayrica calissam bile mutfak masrafini karsilamasini beklerim. Benim alacagim maas en fazla 2bin lira. Daha yeni kardesine 150.000 liralik araba aldi. Anlatabiliyor muyum?
Pess! Aranızda ki sorun tam olarak ne? Cimrilik haricinde boşanmaya kadar götüren nedenler neydi?
Sanki sizi yıldırma politikası izliyor. Ayrılıp giden siz olun da, bişey vermesin diye.

Maadem kendi geliriniz varmış, bir süre hiç ondan 5 kuruş bile istemeyin. Dışarda yiyip için, ya da kendine kadar yemek hazırlayıp, o gelmeden bitirin. Mutfak hep tamtakır olsun. Bakalım ne yapacak...

bu adam düzelmez ne biçim düşünüyor anlamış değilim. evine bakmakla yükümlü. senin paran var diye üç kuruşun hesabını yapamaz. senin paran benim param mı olur evlilikte..
bence hic bir kadın bu davranışları haketmez arkadaşım.. sen ciddi bir konuşma yap derim.. ilerde çocugunun masraflarını da senden bekler.
param yok der, oflar puflar.

Pess! Aranızda ki sorun tam olarak ne? Cimrilik haricinde boşanmaya kadar götüren nedenler neydi?
Sanki sizi yıldırma politikası izliyor. Ayrılıp giden siz olun da, bişey vermesin diye.

Maadem kendi geliriniz varmış, bir süre hiç ondan 5 kuruş bile istemeyin. Dışarda yiyip için, ya da kendine kadar yemek hazırlayıp, o gelmeden bitirin. Mutfak hep tamtakır olsun. Bakalım ne yapacak...
iyi fikir kız .

Pe

peki sizi seviyor muydu? Severek mi evlendiniz? Buna baglanaya calisiyorum. Sevmiyorsa sahiplenmiyor diye dusunmek lazim heralde.

Evet aşık olarak evlendik. Evlenmeyi çok istedik, 10 ayda evlendik.

Ama aşık olmak ve sevmek çok farklı şeyler.
Sevgi ve saygı birbirinden ayrılamaz şeylermiş, sonradan öğrendim.

Bizim evliliğimizde "gerçek" sevgi yokmuş. Çokça sevgi sözleri, aşk, şehvet, heyecan varmış ama sevgi yokmuş. O olmayınca saygı da yokmuş, merhamet de yokmuş, şefkat de yokmuş. Benim ihtiyacım olan şeylerin hiç biri yokmuş.

Market alışverişi değil ki benim ihtiyacım. 2-3 tane kıyafet de değil. Her ay alınması gereken ayakkabı da değil.

Ama başımın okşanması, "sana değer veriyorum"un sadece dilde olması değil, yaşantıyla da gösterilmesi. "Her zaman yanındayım"ın hissettirilmesi. "Dünya bir yana, sen bir yana"nın gözlerine bakınca görülmesi.

Bizim evliliğimizde "biz" olamadık. Sizin "sanırım 30bin kazanıyor" cümlenizi okuyunca onu hatırladım birden. Çünkü ben de eski eşimin ne kadar kazandığını hiç bilmedim. Sadece tahmin ettim. Kazandığı para ile ne yaptığını asla bilemedim. "Ben kazanıyorum, sana ne, o benim param" yorumlarını duydum hep. "Şunu şöyle yapalım mı, bunu alalım mı" dediğini duymadım.

Nedense ben sizin bu durumunuzu kendiminkine benzettim.
Eşiniz ve siz gerçek anlamda evlenememiş gibisiniz "Biz" olmayı başaramamışsınız.

Allah yardımcınız olsun, işiniz zor.

Günlerdir konuşmuyorum herseyi yaptım kafa yapısı bu değişmez zaten beni 10 gun once tartışma anında evden kovdu 5 gun aramadi esyalari mi toplayıp avukata verdiğimi ogrenince geldi sulalesini toplayıp ağladı yalvardi 1 şans verdim sonuç bu

Nasil tiplerle evlenmissiniz ya Allah yardim etsin. Bana kalsa affetmeseydiniz keske. Boyle birine omrunuzu vermeye deger mi?

Anladığım kadarıyla çocuğunuz yok. Medem kendi geliriniz de var.. Her gün ihtiyacınız kadar yiyecek alın. Hatta dışarıda yiyin. Mutfak masrafının anlam ve önemini kavrasın eşiniz..

Bilemiyorum ki. Ogretmenim. Isten cikarildim ve bunu temmuz ayinda ogrendim. Agustosta dugunum vardi. O aralar baska is bulmaya zamanim bile yoktu. Bir sene ara vereyim dedim. Su anda freelance ceviri yapiyorum. Ailemin durumu iyi. Kira gelirim var. ihtiyaclarimi da evin ihtiyaclarini da karsilayabilirim ama kardesine ve bana karsi tavrina bakinca icimden gelmiyor.

evin ihtiyaçlarını niye sen karşılayacakmışsın ki cnm Allah Allah. durumu bu kadar iyiyken. nasıl evlendiniz. görücü usulü fln mı . bence bu adam sizi sevmiyor
ben burdan sinirlendim

Kizlar daha sekiz aylik evliyim. Simdiden pismanim ama bir yil dolana kadar beklemeye karar verdim. Sorunlar duzelmezse bitiricem. Sorunlardan biri de esimin cimriligi. Ailesine karsi haddinden fazla eli acik. Ama beni hala benimseyemedi heralde. Evlenmeden once de sonra da dogumgunlerimde cok guzel hediyeler almistir. Ama genel olarak hicbir ihtiyacimi karsilamiyor. Erzak alisverisi icin para istemek zorunda kaliyorum ve bozuluyor. Bazen ustumde yok diyor bazen kredi kartini veriyor icinde limit olmuyor. Maddi durumu cok cok iyi. Ve genel olarak ailesine de boyle olsa karakteri bu diyip kirilmadan duzeltmeye calisicam ama bana karsi boyle olunca bilincli oldugunu dusunuyorum. Acik acik konussam sogukluk olacak. Zaten aramiz cok kotuydu, bosanacaktik. Yeni duzeliyoruz. Daha farkli nasil bir yol izleyebilirim?

Siz cimrilik demişsiniz ama cimrilik değil bu. O kadara eli açık birinin sadece size karşı böyle olması bece hiç normal değil. İnsan eşinin sormasına bile ihtiyaç duymaz. Evden çıkarken kendi bırakır ' al cnm bişeye ihtiyacın olursa burdan alırsın' falan der yani. Bence gerekte başka bir neden vardır.8 aylık evlilikte bu sıkıntılar hiç mi hiç normal değil. Öyle erkekler varki yemez yedirir içmez içirir. Sizin ki nerdeyse sizin elinizdeki lokmayı alacaka valla.

Kizlar daha sekiz aylik evliyim. Simdiden pismanim ama bir yil dolana kadar beklemeye karar verdim. Sorunlar duzelmezse bitiricem. Sorunlardan biri de esimin cimriligi. Ailesine karsi haddinden fazla eli acik. Ama beni hala benimseyemedi heralde. Evlenmeden once de sonra da dogumgunlerimde cok guzel hediyeler almistir. Ama genel olarak hicbir ihtiyacimi karsilamiyor. Erzak alisverisi icin para istemek zorunda kaliyorum ve bozuluyor. Bazen ustumde yok diyor bazen kredi kartini veriyor icinde limit olmuyor. Maddi durumu cok cok iyi. Ve genel olarak ailesine de boyle olsa karakteri bu diyip kirilmadan duzeltmeye calisicam ama bana karsi boyle olunca bilincli oldugunu dusunuyorum. Acik acik konussam sogukluk olacak. Zaten aramiz cok kotuydu, bosanacaktik. Yeni duzeliyoruz. Daha farkli nasil bir yol izleyebilirim?

Açıkçası ben de eşinizin sizi sevdiğini düşünmüyorum.Önemli olan hediyeler falan almak değilki. Ne kadar sizi düşündğü asıl gösterir sizi sevdiğini. Seven koca böyle mi yapar. Bence evliliğiniz hakkında bir daha düşünün.

150.000 e arabamı aldı kardeşine yuhhhh yorum yapması zor..:KK57:
hangi akla hizmet ediyor acaba eşiniz, ben size olan samimiyetinden şüphe ettim

Evet aşık olarak evlendik. Evlenmeyi çok istedik, 10 ayda evlendik.

Ama aşık olmak ve sevmek çok farklı şeyler.
Sevgi ve saygı birbirinden ayrılamaz şeylermiş, sonradan öğrendim.

Bizim evliliğimizde "gerçek" sevgi yokmuş. Çokça sevgi sözleri, aşk, şehvet, heyecan varmış ama sevgi yokmuş. O olmayınca saygı da yokmuş, merhamet de yokmuş, şefkat de yokmuş. Benim ihtiyacım olan şeylerin hiç biri yokmuş.

Market alışverişi değil ki benim ihtiyacım. 2-3 tane kıyafet de değil. Her ay alınması gereken ayakkabı da değil.

Ama başımın okşanması, "sana değer veriyorum"un sadece dilde olması değil, yaşantıyla da gösterilmesi. "Her zaman yanındayım"ın hissettirilmesi. "Dünya bir yana, sen bir yana"nın gözlerine bakınca görülmesi.

Bizim evliliğimizde "biz" olamadık. Sizin "sanırım 30bin kazanıyor" cümlenizi okuyunca onu hatırladım birden. Çünkü ben de eski eşimin ne kadar kazandığını hiç bilmedim. Sadece tahmin ettim. Kazandığı para ile ne yaptığını asla bilemedim. "Ben kazanıyorum, sana ne, o benim param" yorumlarını duydum hep. "Şunu şöyle yapalım mı, bunu alalım mı" dediğini duymadım.

Nedense ben sizin bu durumunuzu kendiminkine benzettim.
Eşiniz ve siz gerçek anlamda evlenememiş gibisiniz "Biz" olmayı başaramamışsınız.

Allah yardımcınız olsun, işiniz zor.
Siz bosanmaya nasil karar verdiniz? O en son noktayi nasil koydunuz?

Siz bosanmaya nasil karar verdiniz? O en son noktayi nasil koydunuz?

Boşanmaya karar verdim çünkü evlilikten beklediğim şey huzur ve mutluluktu. Oysa bunları bulamamıştım. 2011'de dava açtım. Sonra benden özür diledi. Ailemden özür diledi. Yeminler etti.

Davamı geri aldım.

Meğer bankadaki menkullerini başkasına aktarmak içinmiş. Ben davadan vazgeçince hesabındaki bloke kalktı. Ama benim haberim yok tabi bunlardan. Yüzüme gülüp arkamdan iş çevirmiş.

Bir kaç ay sonra gene bana küsmeye başladı. Gene beş karış surat aynı evin içinde. Ev sahibi kira için beni arıyor, 2 aydır ödenmemiş.

Kardeşim doğum yapacak, İstanbul'a gidelim dedim. Benim de yeğenimin eşi doğum yapacak, ikisine bir gideriz dedi. Bu arada kardeşimin doğum tarihi Mart, yeğeninin eşininki Haziran :KK59:
Havaalanında ayrıldık. Beni kardeşim ve eşi karşılamaya gelmişti, onların arabasına binmedi. Kendisi yeğenini çağırmış, onun arabasına bindi ve gitti. 2 hafta İstanbul'da kaldık ayrı evlerde. Ben annemde, o annesinde. Telefon edip sormadı bile kardeşin doğurdu mu diye. Tebrik bile etmedi beni. Dönüş günü havaalanında buluşup evimize döndük.

En son daha benim tayinim çıkmadan, nereye bile çıkacağı belli olmadan kendisine ait tüm eşyaları toplayıp minibüsüne yükledi ve beni ve 2 kızımızı terör şehrinde bıraktı gitti. Bana da istifa et, gel diye mesaj çekti.

Evimize geri dön dedim, dönmedi. Ben de 2012'de yeniden dava açtım.
Bu kez geri döndü davanı geri al diye yalvarmaya.

Ama bu numarayı yemiştim daha önce. Kararlıydım. Aynı evin içinde küslük, inatlaşma olmuyor. Olursa o zaten evlilik olmuyor.

Hani bazı arkadaşlar demiş ya market alışverişi yapmıyorsa kendine kadar al, kendine yemek yap, kendin ye benzeri.
E o zaman evlilik olmuyor ki o. İnatlaşmak, kendi sinirlerimizi bozmak, yıpranmak, üzülmek için mi evleniyoruz.

Yeniden evlenirsem önce "dost" olacağım. Bu benim en iyi arkadaşım diyeceğim. Bana saygı duyacağından emin olacağım. Sonra evlenebilirim.

Boşanmaya karar verdim çünkü evlilikten beklediğim şey huzur ve mutluluktu. Oysa bunları bulamamıştım. 2011'de dava açtım. Sonra benden özür diledi. Ailemden özür diledi. Yeminler etti.

Davamı geri aldım.

Meğer bankadaki menkullerini başkasına aktarmak içinmiş. Ben davadan vazgeçince hesabındaki bloke kalktı. Ama benim haberim yok tabi bunlardan. Yüzüme gülüp arkamdan iş çevirmiş.

Bir kaç ay sonra gene bana küsmeye başladı. Gene beş karış surat aynı evin içinde. Ev sahibi kira için beni arıyor, 2 aydır ödenmemiş.

Kardeşim doğum yapacak, İstanbul'a gidelim dedim. Benim de yeğenimin eşi doğum yapacak, ikisine bir gideriz dedi. Bu arada kardeşimin doğum tarihi Mart, yeğeninin eşininki Haziran :KK59:
Havaalanında ayrıldık. Beni kardeşim ve eşi karşılamaya gelmişti, onların arabasına binmedi. Kendisi yeğenini çağırmış, onun arabasına bindi ve gitti. 2 hafta İstanbul'da kaldık ayrı evlerde. Ben annemde, o annesinde. Telefon edip sormadı bile kardeşin doğurdu mu diye. Tebrik bile etmedi beni. Dönüş günü havaalanında buluşup evimize döndük.

En son daha benim tayinim çıkmadan, nereye bile çıkacağı belli olmadan kendisine ait tüm eşyaları toplayıp minibüsüne yükledi ve beni ve 2 kızımızı terör şehrinde bıraktı gitti. Bana da istifa et, gel diye mesaj çekti.

Ama bu numarayı yemiştim daha önce. Kararlıydım. Aynı evin içinde küslük, inatlaşma olmuyor. Olursa o zaten evlilik olmuyor.

Hani bazı arkadaşlar demiş ya market alışverişi yapmıyorsa kendine kadar al, kendine yemek yap, kendin ye benzeri.
E o zaman evlilik olmuyor ki o. İnatlaşmak, kendi sinirlerimizi bozmak, yıpranmak, üzülmek için mi evleniyoruz.

Yeniden evlenirsem önce "dost" olacağım. Bu benim en iyi arkadaşım diyeceğim. Bana saygı duyacağından emin olacağım. Sonra evlenebilirim.
Cok zor seyler yasamissiniz gercekten. Ayrilabilmenize, guclu olmaniza cok mutlu oldum. Ben de aradigimi bulamadim. Ayni evin icine girmeden anlayamiyor insan karsisindakini. Ama hadi olmadi deyip daha bir sene bile dolmadan cekip gidemiyorum. Hala bi umudum var heralde. Dun mesela konuyu actiktan sonra disaridayken hadi alisveris yapalim deyip markete soktu beni. Bugun yine kredi kartini verdi daha alinacak seyler vardi diye. Sasirdim. Gerci tek sorunumuz bu degil ki. Evlendigini daha anlayamadi. Annesinden kopamadi, daha duskun oldu. Benim yaptigim bazi hatalardan sonra annesi bosan diyecek kadar baski kuruyor. Eski konularimdan belki bilirsiniz, eski sevgili sorunu var. Ben zaten paranoyak bir insanim. Bugun mesela bir sey oldu. Ayri bir konu acabilirim bununla ilgili. Bu sefer kesin aldattigini dusunuyorum. Kisacasi guven ve sahiplenme yok sanirim. Neyse. Hayirlisi olsun hepimiz icin.

Davamı geri aldım.

Ne güZel güçlü duruşunuzdan dolayı tebrik ederim sizi. Bundan sonra kendinize anlaşmalı bir koca değil kendinize bir dost bi hayat arkadaşı bulursunuz işallah..

X