- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
Benim eski kocam böyleydi.
Kendi ailemin maddi durumu iyiydi. Herşeyi ben alıyordum. Çalışmadığım halde.
Hiç sormazdı sen ne giyiyorsun, ne harcaman var diye.
Annem her gelişinde mutfağa birşeyler alırdı.
Bir defasında ek kart istedim, limiti 500 TL kart çıkarttı. Migros'ta 150 TL'lik alışveriş yaptım diye aynı ay iptal ettirdi.
Çalışmaya başladım, bakıcı ücretini sen öde dedi. Kirayı geçen ay ben ödedim, bu ay sen öde dedi. Bunları derken aylık geliri 10bin TL idi. Kiramız 450, bakıcı ücreti 400 TL idi.
Eski kocam demiştim di mi
Özet: Düzelmez.
erzak alışverişine birlikte çıkma ihtimaliniz yok mu? çıktığınızda listedekileri mecbur alacak, evde yemek pişmeyecek mi?Kizlar daha sekiz aylik evliyim. Simdiden pismanim ama bir yil dolana kadar beklemeye karar verdim. Sorunlar duzelmezse bitiricem. Sorunlardan biri de esimin cimriligi. Ailesine karsi haddinden fazla eli acik. Ama beni hala benimseyemedi heralde. Evlenmeden once de sonra da dogumgunlerimde cok guzel hediyeler almistir. Ama genel olarak hicbir ihtiyacimi karsilamiyor. Erzak alisverisi icin para istemek zorunda kaliyorum ve bozuluyor. Bazen ustumde yok diyor bazen kredi kartini veriyor icinde limit olmuyor. Maddi durumu cok cok iyi. Ve genel olarak ailesine de boyle olsa karakteri bu diyip kirilmadan duzeltmeye calisicam ama bana karsi boyle olunca bilincli oldugunu dusunuyorum. Acik acik konussam sogukluk olacak. Zaten aramiz cok kotuydu, bosanacaktik. Yeni duzeliyoruz. Daha farkli nasil bir yol izleyebilirim?
Benim eski koca markete gittiğimizde dışarıda arabada bekliyorduerzak alışverişine birlikte çıkma ihtimaliniz yok mu? çıktığınızda listedekileri mecbur alacak, evde yemek pişmeyecek mi?
orada direkt öder o zaman. siz de istemekle uğraşmazsınız.
Benim eski koca markete gittiğimizde dışarıda arabada bekliyordu
Ya da kasaya gelince benim yanımda cüzdanım yok diyordu
peki sizi seviyor muydu? Severek mi evlendiniz? Buna baglanaya calisiyorum. Sevmiyorsa sahiplenmiyor diye dusunmek lazim heralde.Benim eski kocam böyleydi.
Kendi ailemin maddi durumu iyiydi. Herşeyi ben alıyordum. Çalışmadığım halde.
Hiç sormazdı sen ne giyiyorsun, ne harcaman var diye.
Annem her gelişinde mutfağa birşeyler alırdı.
Bir defasında ek kart istedim, limiti 500 TL kart çıkarttı. Migros'ta 150 TL'lik alışveriş yaptım diye aynı ay iptal ettirdi.
Çalışmaya başladım, bakıcı ücretini sen öde dedi. Kirayı geçen ay ben ödedim, bu ay sen öde dedi. Bunları derken aylık geliri 10bin TL idi. Kiramız 450, bakıcı ücreti 400 TL idi.
Eski kocam demiştim di mi
Özet: Düzelmez.
Benim arabam var. ben oyle kardesine aldin ben de bunu istiyorum diyebilecek insan diilim ki. Zaten oyle desem adim paragoze cikar.Iyi de adamın üstünde para yoksa akşama getirsin
Limiti biten değil başka kart versin sana kart çıkarsın
Bunları açıkça söyle vermiyorsa da buradaki gibi açıkça zor kardeşine araba aldın bana niye vermiyorsun diye
Bir de sizin arabanız var mı sen de kendine büyük şeyler iste 25000 tl lik tek taş mesela
Yok gozu disarda da diil. Cok iskolik. Evlendigimizden beri bensiz bi arkadasiyla bi kahve icmisligi yok. Is gezilerine gider beni de goturur. Sorun o diil.150 binlik araba alan bazı adamlar eve 2 liralık bulgur almayabilir. Eğer durum buysa; gözü dışardadır. Düzeldikleri henüz görülmemiştir. Sizin hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim.
Kizlar daha sekiz aylik evliyim. Simdiden pismanim ama bir yil dolana kadar beklemeye karar verdim. Sorunlar duzelmezse bitiricem. Sorunlardan biri de esimin cimriligi. Ailesine karsi haddinden fazla eli acik. Ama beni hala benimseyemedi heralde. Evlenmeden once de sonra da dogumgunlerimde cok guzel hediyeler almistir. Ama genel olarak hicbir ihtiyacimi karsilamiyor. Erzak alisverisi icin para istemek zorunda kaliyorum ve bozuluyor. Bazen ustumde yok diyor bazen kredi kartini veriyor icinde limit olmuyor. Maddi durumu cok cok iyi. Ve genel olarak ailesine de boyle olsa karakteri bu diyip kirilmadan duzeltmeye calisicam ama bana karsi boyle olunca bilincli oldugunu dusunuyorum. Acik acik konussam sogukluk olacak. Zaten aramiz cok kotuydu, bosanacaktik. Yeni duzeliyoruz. Daha farkli nasil bir yol izleyebilirim?
Bugun mesela isyerine ugramayacakti. Hep disaridaydi isleri. Beni de yanina aldi birlikte zaman gecirelim diye. Kapanmasina yakin migrosa girelim dedi. Ne varsa topladi ama o kadar yogun calisiyo ki. Her zaman firsat bulamiyorum. Ayrica mutfaga gerekenler oyle depolamakla olmuyo ki. Meyvesi sebzesi var. olay bu da diil. Onlari ben de alirim tabi ki de dedigim gibi ailesine ve bana verdigi onem ayni diil. Bana sadece bi ihtiyacin var mi diye sorsa yeticek.erzak alışverişine birlikte çıkma ihtimaliniz yok mu? çıktığınızda listedekileri mecbur alacak, evde yemek pişmeyecek mi?
orada direkt öder o zaman. siz de istemekle uğraşmazsınız.
Dusuk yaptimeski konularini da hatirliyorum.
esinin tek onemsedigi kisiler annesi ve kardesi zaten.
kardesine 150 liralik araba almasina sasirmadim.
onceden hamileydin, hala hamilemisin bu arada ?
bence esin seni sevmiyor, seni sahiplenememis.
bunun icin istersen bin takla at bir sey deyismez.
bir gun belki dualarin kabul olursa seni sahiplenir, ya da kiz kardesi evlenir uzaga gider, ya da annesi uzaga gider belki o zaman sana baglanir.
ama su an ki durumda baya baya bir zor gorunuyor.
Iki kere istedim bi daha da istemem zaten. Evin erkegi o ya verir diye dusundum.Kendi geliriniz varsa neden erzak parası istiyorsunuz ya da kredi kartı dileniyorsunuz ki?
Dusuk yaptim((( ailesi parmaginda oynatiyo. Annesi ben kizima bakmak zorundayim ama ona bakmak zorunda diilim demis. Oyle anneye boyle evlat olmasi anormal diil zaten
Evin erkeği diye bir şey mi var? İkiniz de çalışıyorsanız, ikiniz de harcayacaksınız.Iki kere istedim bi daha da istemem zaten. Evin erkegi o ya verir diye dusundum.
canım mutfak masrafına yardım etmesinmi kocası ikisininde geliri varsa oturup çözüm bulmalılar,kadın hem erzak alıp hemde onları pişiricekKendi geliriniz varsa neden erzak parası istiyorsunuz ya da kredi kartı dileniyorsunuz ki?
evet bu konuya çözüm bulmaları gerek..ya para oluncada paylaşılmıyor ne kötü:)bizim alt kat komşumuz adam pilot kadın bankacıydı,maddi konularda acayip çekişiyorlardı,yaşlı başlı oldukları halde,hatta rahmetli adam bir ara eve aldığı kaba eşyaları not alıyorduEvin erkeği diye bir şey mi var? İkiniz de çalışıyorsanız, ikiniz de harcayacaksınız.