• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cimri erkek nasıl yola gelir?

Merhaba arkadaşlar, eşim aşırı derecede cimri. Bir liranın bile hesabını yapar. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşımı ona atıyorum birikim yapıyoruz. Bir şey alsam kaça aldın, neden şuradan almadın şura daha ucuz diye başımın etini yer. Evlenmeden önce bu kadar değildi. Sizin bir tavsiyeniz var mı? Sizce nasıl değişir ya da değişir mi
Siz değişin önce.maaşınızı hesabınızda tutun ihtiyacınızı alın kalan hesapta birikmeye devam etsin.

Yola gelmez. Maaşınızı vermemenizi ve harcama konusunda hesap vermemenizi, ayrıca cimriliği konusunda oturup konuşmanızı öneririm.

ben kendi üzerime tapulu olmayan ev araba ya benim demem evli bile olsam ki evliyim.kendi hesabımda olmayan paraya da benim demem.ister 3 kuruş isterse milyon tl olsun bir kadının ayrı birikimi güvencesi olmalı eşi dünya iyisi karekterli olsa da.ne o çocuk gibi bana paraaaa ver ayakkabı alacağımm bana para verrrr makyaj mazemesi alacağımmm.ev kadınına da çalışana da layık değil bu hayat tarzı
Konudan bağımsız olacak ama evlendikten sonra edinilen mallar ortak oluyor. Tabi mal mülk değil huzur, mutluluk önemli o ayrı.

Çalışan kadınların maaş kartlarının eşinde olması da bana çok absürt geliyor. Adam para verecek de harcanacak 🙄. Sorsak ekonomik özgürlüğümmmm var ama benim derler.....

Çalışan kadınsın konu sahibi. Senin emeğin, senin hakkın. Hani ev , araba birsey alırsınız birlikte ödenir amenna . Ama böyle çalıştığın , kazandığın parayı bile harcayamamak çok kötü bir durum değil mi?
Evet 😔

Cimri insan yola gelmez, kendimden biliyorum 😅😅😅
Yapacağıniz tek akıllıca haraker maaş kartını ondan almak olacak. Kartı ondan alın, ortak giderler için eve eşit bir miktar birakin, devamı da sizde dursun. Kendi parasını gönlünce degerlendirsin, yatırım yapsın. Siz de kendi paranızı gönlünüzce değerlendirin. Sahsen çalışıp çalışıp zırnık gormeyeceksem enayi miyim, niye çalışayım? İnsanlar hobi olarak değil, para kazanmak için çalışırlar. Siz resmen patronunuza değil, Kocaniza çalışıyorsunuz. Yetmiyor bir de her gün ev işi,yemek vs vs yapıyorsunuz. Bu evliliğin size katkısı tam olarak nedir? Yani "inanılmaz bir sevgi aşk var,o yüzden bunca çabam" desen yine anlayacağım ama senin kadınsal harcamalarına bile laf eden adamla ne aşkı yaşanabilir ki?
Bence silkelenin,kendinizi kullandırmaya bir son verin.
Haklısınız. 😔

Bana soru sormamışsınız. Size nasıl bir saygısızlık yaptım, anlamadım. Soru soran hanımefendilere de cevap yazdım.
Ben bir soru sormadim . Soru soran yada yorum yapanlara cevabı dikkat edersiniz su an yazıyorsunuz . Dünden beri insanlar biseyler yazıyor soruyor ama siz tepkisiz kalmıştınız ondan bahsettim aslinda .yani konunuza yorum yapanlara herhangi bir cvp , msj yazmiyor oluşunuzu saygısızca buldum demek istedim.

Elbette ortak ama bir boşanma olayında o malları kaçırma derdine düşüyor çiftler. Ne hilelere ne yollara başvuruluyor tahmin bile edemezsiniz. Bunu yapanlar da bir zamanlar sizi çok seven şatafatlı düğün yaptığınız çiçekler alan takılar takan adamlar oluyor maalesef😅bir erkeğin insafına bırakmasın hiç bir kadın kendini derim ben
Konudan bağımsız olacak ama evlendikten sonra edinilen mallar ortak oluyor. Tabi mal mülk değil huzur, mutluluk önemli o ayrı.

Elbette ortak ama bir boşanma olayında o malları kaçırma derdine düşüyor çiftler. Ne hilelere ne yollara başvuruluyor tahmin bile edemezsiniz. Bunu yapanlar da bir zamanlar sizi çok seven şatafatlı düğün yaptığınız çiçekler alan takılar takan adamlar oluyor maalesef😅bir erkeğin insafına bırakmasın hiç bir kadın kendini derim ben

Aynen öyle. Ben turkiyede yasamiyorum. Is arkadasim evlenecek ve ofiste aptallik etme, anlasma yap diye ogut veriyorlardi gecen. Insanlar duygusalliktan uzaklasiyor gittikce. Eskiden kadina guzel dugun yapmak, hediyeler vermek erkek icin gurur meselesiydi. Simdi erkekler ne koparsam kar diyorlar.

Aynen öyle. Ben turkiyede yasamiyorum. Is arkadasim evlenecek ve ofiste aptallik etme, anlasma yap diye ogut veriyorlardi gecen. Insanlar duygusalliktan uzaklasiyor gittikce. Eskiden kadina guzel dugun yapmak, hediyeler vermek erkek icin gurur meselesiydi. Simdi erkekler ne koparsam kar diyorlar.
Evet öyle yemek hesabını bile bir sen öde bir ben diyorlar sevgiliyken. Tabi ki arada kadın da ödemeli ama alman usulüne dönünce tuhaf oluyor.

Cimrilerin normale döndüğünü hiç görmedim. Örnekse babam. Tuvalet kağıdının kaç gün gittiğini kontrol eder. mabadınızı önce iyice yıkayın sonra tek parça kağıtla silin diye kavga ederdi.
o tür cimri adamlar evlerine bu kadar cimridir.dışarda dostlarına ahbaplarına son derecede eli açık gözükürler.

Back