çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Dogru o da tamam bitti o zaman diyecektir gururundan. Ben aslinda onu hala seviyorum evet ama kendime kiza kiza. Onu aklimdan atamadigim kalbimden atamadigim icin kiziuorum. Kac gundur disardan bakiyorum evliligimize ne kadar baski altindaymisim diyorum. Mutsuzmusum istedigim cogu seyi kisitlamis. Arkadaslarim esleriyle surekli plan yaparken tatillere gidip bizi de davet edwrlerken benimkisi hep birilerine kulp takar elestirir ve sonunda biz gitmezdik. Ya da ailesinden biri gelirdi kuzeni dayisi vs. annesine ve bizim plzn iptal olurdu, bakin ustelik bize gelmiyor misafir ama hep plan iptal olurdu ve hasmetmaablara giderdik oturmaya. Benim ailemde olsa ayni durum plan falan degismezdi eminim. Ya da benim arkadaslarimls gorusmkte cooook isteksizken hatta cogu kez gelmezken ben onun arkadas toplantilarina hep giderdim. Bunlar bile ne kadar incelikten yoksun davranislar. Biz hakikaten bakiyorum da iki kisi yasasak mutlu olurduk belki ama hayat ssdece 2 kisilik degil. Onun ilk asik oldugum o bagimsiz kendine guvenen ozgurlukcu halleri ile simdiki aileci, asiri muhafazakar ve bencil hali arasinda daglar kadar fark var. resmen degismis adam ya da hep boyleydi daha az gosterdi kendini ya da ben goremedim asktan. Simdi sevgi saygi azaldikca hatta ondaki saygi bitmis acik a ortada, ben nasil devam edeyim? Ailemla iliskilrri bile sinir bozucu herkes icin demedigi laf kalmadi. Dusunuyorum ben onun ailesine zaten sinir oldum kimse arkamda durmadi arayip sormadi. Simdi ben bu omurgasiz anneye mi torun verecegim?
Evlilik iki kisinin birbirini ileriye tasimasini gerektirmez mi? Bakiyorum beni ileriye degil geriye tasimis. Kendime guvenim azalmis, sosyalligim azalmis arkadaslarimi goremez olmusum. Ailemi gorusumuzde mutsuz bir suratsiz bir koca, tatilde keyfimi kacirir rahat guneslenemem denize giremem, cocukluktan tanidigim yazlik arkadaslarima laf eder tadimi kacirir. Spontan plan yapamaz olmus cunku her haftasonu once anasini ya da kizkardesini arar ne yapacaklarini sorar, bizim gormemiz gereke bi akraba gelmistir mutlaka oraya gideriz ya da daha kotusu bize cagirir onlari gelen misafirle, benim haftasonu planlarim yatar. Spora gidelim derim kiskancliktan gitmek istemez millet bakar diye dusunur. Kiyafetlerime zaten karisir. Kitapligima kitaplarimi dizdigimde bile bana dedigi laf o kadar kibirliki: bu kadar kitabi okudun mu? Oluyan insan boyle mi olur?! Bense ne diyecegimi bilemedim sok oldum.

Ay sen de kendini amma bisey saniyosun diye guldum, ama ayip etti yani. Bakiyorum aile durumumuz bizim daha iyiydi , onlarin durumu bizden biraz asagida diyorum ki onu mu kompleks yapti kendine, benim okudugum lise cok iyi bi yer istanbulda o bursada okumus, bunlari takti belki de kafasina. Liseden arkadaslarima kulp mu takmadi kimseyle gorusmez oldum, halbuki ne genisti cevrem.Hep beni bi yandan severken bi yandan alttan alta cekememezlik. Beni kac kere ailesinin yaninda kucuk dusurdu zor durumda birakti .kasi gozu oynadi kizdiginda herkes anladi onun kafasi bozulmus bi seye kavga etmisiz ama noraz napsin. Bisey olmamis gibi davranmata devam etmeye calistim, aileyle sohbete devam. Ne sacma kalk git haketmeyen adamin yaninda ne duruyosun dimi. Anneye babaya gule gule keyfim kacti kusura bakmayon de git. Onlar kizsinlar ogullarina napiyosun oglum ayip degil mi desin( derler mi gerci o da supheli) Ben dusundukce diyorum ki ben hakkaten salakmisim. Bi insan hic mi kin tutmaz ya. Hemen affettim her zaman. Biraz sert durabilseymisim biraz kin tutsam , sinirle yuz vermeseymisim. Yok. Hep barisalim kus olmayalim diye caba bende.boyle boyle simartmisim onu. Bakiyorum ben ikimizsek mutluymusum cogunlukla ama bir kisi daha varsa yanimizda eyvah, hemen denge degismis. Guya bana yuz vermemeler, ilgilenmemeler, evin erkegiyim tripleri, yani aslinda ben cogunlukla mutsuzmusum. Beni kariyerimde geriye goturmesini, hakaretleri ve kufurlerini de hatirlatayim sizlere. Simdi hala nesini seviyodun diyeceksiniz ben de bunu soruyorum kendime, ne diye vazgecemiyorum niye nefret edemiyirum ondan? Daha bana ne kotuluk yapacakti allahaskina, beni ailemi hersekilde asagilamis. Yine affetmek istemiuorum cunku yine kiymet bilmeyecek . Yine ailesine sinir cizmeyecek. Yine ayni komplekslerle ezmeye calisacak. Allahim sen. Sogut sen guc ver bana.

Yorum yapan okuyan herkese tesekkur ederim. Siz olmasaydiniz benim icin bu surec dayanilmaz olurdu belki de coktan geri donerdim cunku yanlis yaptigimi dusunecektim. O kadar alistirmis ki beni kendimde suc aramaya. O kendinde hata gormez bir narsistken ben yine cabalayacak kurtarmaya calisacaktim belki de. Hepiniz her yorumunuzla hayat deneyiminizi paylastiniz. Sagolun yurekten tesekkurler hepinize. Insallah bu surec cok zor gecmez cabuk hallolur ve onu cabuk unutabilirim...

böyle biriyle mutlu bir evlilik sürdürmeniz çok zor.çocuk yokken boşanmak sizin için daha iyi olabilir.hayırlısı olsun hakkınızda.
Insallah daha iyi olur benim icin,ben de bu evlilikte mutlu olamadim olacagim gibime de gelmiyor. Hayirlisi olsun diyorum . Zor da olsa bosanmaya niyetliyim...

Dedigim gibi esini sen daha iyi taniyorsun, yeni seyler anlattikca bizdeki fikirler de degisiyor.

Anlattigina gore iyilikten de pek anlamayacak biri. O zaman bekle bakalim, ne yapacak?

Hayirlisi olsun insallah.

şımarıklık fazla alttan almaktan ve elinin alında görmekten oluyo bunlar neyfendinin bi tarafı kalkmış çok özür dilerim ama insanlıktan çıkmış ağzımdan kötü sözler çıkıyo yazmayım daha allah sana kolaylık versin onuda senin eline düşürsün canım

arkadaşlar benim de hayatımı kabusa çeviren bir kocam var. şöyleki: 7 yıldır tanışıyoruz. aynı işyerinde tanıştık. 4 yıldır evliyiz ve 2 yaşında çoçuğumuz var. çalışan bayanım.kocam ilk sevgilimdi. sanırım hata da buradan kaynaklandı. evlenmemeliydim. ailem ve yakınlarımın karşı çıkmalarına rağmen seviyorum diye resti çekip evlendim. ama yapayalnız evlendik. ailesi hiç birşey yapmadı herşeyi kendimiz borçlanarak yaptık. eğitimi, işi benden daha aşağıdaydı ama ben bunları dert etmemiştim. sadece bana iyi davranması, gönlümü alacak güzel kelimeler etmesi, aşık olması, beni merak etmesi, arayıp sorması, ilgili olması beni etkilemişti. ve hep böyle devam etmesini istemiştim. onun işinin düşüklüğü, maaşının azlığı, eğitiminin düşük olmasının benim için sorun olmadığını ona söylemiştim. o da bana hep sadık. aşık, ilgili olacağını beni daima sevip, iyi davranacağına söz vermişti. ama yine de içten içe kendimi yiyor birgün değişir mi acaba diye düşünmekten kendimi alamıyordum. o da hiç değişmeyeceğini söylüyordu.

arkadaşlar şu an yapayalnız kaldım.
bütün gün aramazsam aramıyor.
hiç arkadaşım kalmadı
kariyer planlarım yok oldu
ona muhtaç duruma geldim
çok mutsuzum
eski sosyal mutlu günlerime dönmek istiyorum
ama bu adamla imkansız
seven bir eş böyle ilgisiz olamaz kabul edemiyorum bunu ki benim evlenirken ondan istediğim tek şey ilgi,merak,sevgiydi
o da yok şimdi

Evet haklisin kesinlikle simariklik yaptigi. Ben kaldirdim bi taraflarini bunun. Simdi is cikisi konusalim diye arasam mi diyorum. Yani daha dogrusu aramam lazim ama hic elim gitmiyo. Bi yandan da hsftaici ben seni ariycam dedim, aramazsam bosanmak istemedigimi dusunecek. Bulusmadan tlfda mi soylesem?

ilgisiz davran kaale alma tepkisiz kayıtsız kal ve bu arada gayet de iyi görün hem ggörsel hem ruhsal açıdanki seni kendine bağımlı görmesin ayrılcağı için kendini yerden yere vurcağını peşinden koşcağını sanmasınki o senin peşinden koşsun kendine daha bi bak hatta ayıp kaçacak ama hiç olmadığın kadar çekici seksi ve bakımlı olki ne kaybedeceğini görsün canım bu bile onlara ders oluyo inan bana erkekler kendilerini salan kadınları nedense zayıf ezik görüyo

Konustuk. Bitti bosanmak istiyorum sen de istiyodun dedim tamam dedi. Olabildigince canuk bitsin ostiyorum, avukatla gorusucem yarin seni arar dedim, tamam dedi. Herseye tamam. Ev bakiyomus bi de. Yine ailesiyle oturcak heralde daha buyuk bi ev bakiyodur..sormadim tek mi olucam ailenlevmi diye. O sordu sen babanlarda kaliyosun dimi dedi , evet dedim simdilik. Hic karsilikli oturmadik yuruduk ozellikle istedim birbirimzn yuzune bakmayalim. Ilk bulustugumyzda, ayrilirken 1-2saniye bakti. Yolun acik olsun dedi uzgun bi ses, seninki de diyen ben. Ayrildik hic dokunmadan opmeden sarilmadan. Iki yabanci gibi. Ona karsi nettim , umrumda degil cok iyiyim cabucak bitsin bu evlilik havasindaydim, az ve oz konustum. Ona soru sormadim ilgilenmedim. O da kendini cekti benim halime karsilik az konustu. Basim dik ayrildim hicbisey istemedim. Ama giderken bakti bi, bennden bi gulumseme gorse sarilirdi tutatrdi elimden tam oyle bi andi. Iyi ki yapmadi cunku karsi koyamazdim sarilirdim kesin. Gitti ben taksi bekliyorum onumden gecse diye can atiyorum arabayla. Onumden gecse gel seni birakiyim dese. Hem ayrilmayi istemisim hem ne bu hissiyat, ben de bilmiyorum. Demin banyo yaptim, biraz agladim. Daha cok aglarim saniodum ama kesildi. Evliyken ki siddetli aglamalarimdan eser yok, heralde zamaninda cok uzulmusum artik gozyasim gelmiyor. Yolun acik olsun dedi. Seninde dedim..

yazdıklarına içim cız etti
Allah yardımcın olsun, inşallah hakkında hayırlısı neyse o olsun, Allah kolaylık versin sabrını arttırsın

çok kötü oldum okurken sanki sizinle beraber yaşadım aynılarını bi anda sevgiliml yaşadıklarımız geldigözümün önüne nerdeyse aynı şeyler allaha çok şükür değişti artık ama şu an nasılsınız kesin karar boşanıyo musunuz?çok can yakıcı bi konu boğazıma düğümlendi anlattıklarınız eşiniz de sizi seviyo ama ailesi sizden daha çok önem taşıyo gibi geldi bana bi de erkekler iş güç derken herşeyi unutuyolar tüm sıkıntıları evlerinde çıkartıyolar tabi bu moral bozukluğu onlara hak kazandırmaz bunları yapmaya ama ne bilim inşallah istediğiniz herşey gönlünüzce olur bence siz bu süreçte onu tartmaya devam edin boşanma sürecinde belki size karşı davranışları değişir kaybedeceğini anlayınca tamamen değişebilir erkekler her zaman böyledir kaybedeceğini anlamadan bi değişim yaşamazlar ama siz işlemleri başlattınız veya başlatacaksınız tam anlayamadım orayı ama eşinizin davranışlarına bakılacak olursa sizi seviyo ama sıkıntılı süreçten ötürü sizden çıkartıyo olabilir en ufak bişeyi maddi durumunuz da iyi anladığım kadarıyla bende yakında evlenmeyi planlıyorum ve bunları okudukça gördükçe çevremde korkmaya başladım hele ki sizin söyledikleriiz az çok sevgilimi anlatıyo olunca dahaa çok korkuttu allah hayırlısı versin takip ediyo olucam yazdıklarınızı neler yaşadığınızı dertlerini okumak isterim destekçi olmak isterim merak etmeyin her şerde bi hayır vardır

çok kötü oldum okurken sanki sizinle beraber yaşadım aynılarını bi anda sevgiliml yaşadıklarımız geldigözümün önüne nerdeyse aynı şeyler allaha çok şükür değişti artık ama şu an nasılsınız kesin karar boşanıyo musunuz?çok can yakıcı bi konu boğazıma düğümlendi anlattıklarınız eşiniz de sizi seviyo ama ailesi sizden daha çok önem taşıyo gibi geldi bana bi de erkekler iş güç derken herşeyi unutuyolar tüm sıkıntıları evlerinde çıkartıyolar tabi bu moral bozukluğu onlara hak kazandırmaz bunları yapmaya ama ne bilim inşallah istediğiniz herşey gönlünüzce olur bence siz bu süreçte onu tartmaya devam edin boşanma sürecinde belki size karşı davranışları değişir kaybedeceğini anlayınca tamamen değişebilir erkekler her zaman böyledir kaybedeceğini anlamadan bi değişim yaşamazlar ama siz işlemleri başlattınız veya başlatacaksınız tam anlayamadım orayı ama eşinizin davranışlarına bakılacak olursa sizi seviyo ama sıkıntılı süreçten ötürü sizden çıkartıyo olabilir en ufak bişeyi maddi durumunuz da iyi anladığım kadarıyla bende yakında evlenmeyi planlıyorum ve bunları okudukça gördükçe çevremde korkmaya başladım hele ki sizin söyledikleriiz az çok sevgilimi anlatıyo olunca dahaa çok korkuttu allah hayırlısı versin takip ediyo olucam yazdıklarınızı neler yaşadığınızı dertlerini okumak isterim destekçi olmak isterim merak etmeyin her şerde bi hayır vardır

Cok üzüldüm adiniza...allah ne hayirliysa onu etsin...insallah gec olmadan akli basina gelir...belliki oda bi umit etmis ama adimmi atamamis bilemiycem artik...severek ayrilmak zor...siz güclü olun...elinizden geleni yaptiniz...allah yardimciniz olsun...

okurken bile kötu oluyor ınsan ama bosver sakın uzulme coluk cocuk oldmadan bıtmesı en hayırlısı önune daha neler cıkar rabbım neler gösterır...

Sanki ben yasiyormusum anlatilanlari gibi uzuldum. Hayirlisi olsun.
Cok kiziyorum esine, annesi yuzunden birbirini seven iki inanin geldigi noktaya bak. Simdi kafasini duvarlara vursun, o daha yeni yeni farkina variyor her seyin.

Ama her sey bitmis degil, insallah akli basina vaktinde gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…