• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

sevgili noraz, boşanmak istemediğin gün gibi ortada ama ben hiçbir şeye tek taraflı bakmamanı öneririm.. genellikle biz kız tarafı olduğumuz için kendi anne-babamızın yaptıklarını müdahaleden çok vericilik olarak algılıyoruz, ama karşı tarafın ailesinin yaptığını vericilik bir tarafa dursun özel hayatı ihlal olarak algılıyoruz.. barışma şartlarına baktım da, ailelerle görüşmek için eşit günler hatta saatleri şart koşmuşsun iyi de neden? sen aileni görmüyor musun? bırak o da görmesin senin aileni.. illa ailenin ters birşey yapmış olmasına da gerek yok, sevmiyor olabilir.. aynı şey onun ailesi için de geçerli.. sen tüm aileyle mücadeleye girersen kaybedersin, senin sorunun eşin.. paragraf paragraf eşinin ailene saygı duymasını isteyeceğine, sana saygı duyması gerektiğini anlatmalısın bence.. aileleri bir tarafa bırakmadan evlilik ne yazık ki yürümüyor :50:

sevgili noraz, boşanmak istemediğin gün gibi ortada ama ben hiçbir şeye tek taraflı bakmamanı öneririm.. genellikle biz kız tarafı olduğumuz için kendi anne-babamızın yaptıklarını müdahaleden çok vericilik olarak algılıyoruz, ama karşı tarafın ailesinin yaptığını vericilik bir tarafa dursun özel hayatı ihlal olarak algılıyoruz.. barışma şartlarına baktım da, ailelerle görüşmek için eşit günler hatta saatleri şart koşmuşsun iyi de neden? sen aileni görmüyor musun? bırak o da görmesin senin aileni.. illa ailenin ters birşey yapmış olmasına da gerek yok, sevmiyor olabilir.. aynı şey onun ailesi için de geçerli.. sen tüm aileyle mücadeleye girersen kaybedersin, senin sorunun eşin.. paragraf paragraf eşinin ailene saygı duymasını isteyeceğine, sana saygı duyması gerektiğini anlatmalısın bence.. aileleri bir tarafa bırakmadan evlilik ne yazık ki yürümüyor :50:

Dun aksam komsumla konustum. Sonra eve geldim. Dusunup durdum. Zor uyudum. Tekrar konusmaya karar verdim. Hatta dediginz gibi o hatira kutumu da gostericem. Hala sevdigi ortada. Devam edelim derse ailelerle bi sure gorusmesek unutulsa zamanla.. bilmiyorum terapiye gitse, yine bunlsri dusunuyorum. cunku ailesinin burda1 ay olmadigi zamsn var ve o zaman hic kavga etmedik kuzu gibiydi. Devam etmek istemiyorum diyebilir yine o zaman severek ayrilicaz derim vicdan yapsin bu sefer ya da ben ayrilmk istemiyorum mu desem? Dun konustugm komsym cok tatli olgun bi kadin, benden sogan istedi ve gozyaslarina boguldum , tam maili yeni okumustum. o yuzden gel konusalim dediginde gittim. Anne gibi konustu seviyosan savas onun icin annesine karsi tatktik uygula kocani yanina cek eve bagla, gibi seyler soyledi. Konusmalarinda hep annesi doldurmus iste dedi ki hakli. Siz kapiyi kapatinca herkes dis kapinin mandali olur diyo. Icim biraz umit doldu. Ailemdeki buyuk kadinlar, yengemlet teyzem de buna benzer konusmustu. Erkekler daha korumaci daha bitsin gitsin tavri icinde. Ben de sogudum saniyodum ama o kadar icten yazmis ki maili cok kotu oldum.kendini rahatlatmak icin mi hala ailemi beni suclamak icin mi.. Yoksa acisindan sevgisinden bunlar da kamuflaj mi.. Off allahim hayirlisini nasip et. Bgn konuscm ama istemiyorum derse inatlA o zaman daha zor ben bi sans daha verelim demis olcam.. O da istememis. Komsu teyzem askta gurur olmaz dedi, sen sevdigin icin cabala duzelir ben de ayni seyleri yasadim simdi ben el ustundeyim annesi uzak diyo.. Insallah ben de gorebilirim huzurlu gunleri.

Bi mesaj attim uzunca, yumusatma mesaji bulusuncaya kadar biraz yumusasin artist artist gelmesin diye. Hayirlisi.

Tartıyordur kafasında mutlaka. BU işten zararlı cıkmaman lazım. Tekrar bir araya gelseniz bile bağımsız bir evliliğiniz olmalı. Kuzenler, aileler, akrabalar olmadan....

Evet ben de onu dusunuyorum. Kapiyi kapatinca ikimiziz gerisinin ne dedigi fasa fiso dedim. Babamlarin dahil olmasina takmis kafayi. Bu kadar gururlu insan gormedim. Ayrilirsak o da kabul dedim. Benim senle evli olmak icin tek nedenim sevgi dedim. Baska bir ihtiyacim yok evli olmak icin. Yeterki sen kendin ol boyle icten ol gururu bi tarafa birak, ben de kendim olarak sadece hissettiklerimle geliyorum, yuzyuze konusalim ikimiz dedim. Arasam mi hadi ben hazirlaniyirm nerde buluscaz desem?

Evet ben de onu dusunuyorum. Kapiyi kapatinca ikimiziz gerisinin ne dedigi fasa fiso dedim. Babamlarin dahil olmasina takmis kafayi. Bu kadar gururlu insan gormedim. Ayrilirsak o da kabul dedim. Benim senle evli olmak icin tek nedenim sevgi dedim. Baska bir ihtiyacim yok evli olmak icin. Yeterki sen kendin ol boyle icten ol gururu bi tarafa birak, ben de kendim olarak sadece hissettiklerimle geliyorum, yuzyuze konusalim ikimiz dedim. Arasam mi hadi ben hazirlaniyirm nerde buluscaz desem?

:) bekle biraz, yedi aylık mı doğdun :D

iyide bu sorunlari gundeme getiren ailen degildiki!
bagirmalari cagirmalari psikolojik siddetleri ustune yurumeler
bunlara ailenmi sebep olmus

ailenin sucu arkanda kalmakmiydi?
kusura bakma seviyor olabilirsin ama arkanda dag gibi baban varken
hastaligina ragmen uzuntusune ragmen karsisinda cemkiren damatina bu kadar
ilimli konusurken gurur yapmazken
oyle adama tolerans gosterilmez

olaki bitirmek istemiyorsaniz SAYGIYI SART KOSACAKSIN!!

zaten insanlar tensel uyusma icinde ve sevgi duyduklari icin benimsedikleri icin beraberler
sorun sevgi degil
saygiyi kaybedince hic birinin onemi kalmiyor

aileye saygi sart

suclamasin delikanli olsun seni bagirarak sindirmeye calismasinin hatasini bilsin
koskocaman adamin onunde cemkirmesindeki ayibi bilsin
leylekkler getirmedi herhalde seni aile emegi var bu emegin bu sekil uzumesine
rencide edilmesine uzulen aileye kizilmaz elinden opulur ozur dilenilir

:)) sabirsizlik var evet hemen olsun istiyorum. Arasaydim keske yaa , ya cvp vermezse bikac saat?

Bir kac saat cvp vermezse o zaman ararsın olmaz mı :) Acele işe şeytan karışır.

iyide bu sorunlari gundeme getiren ailen degildiki!
bagirmalari cagirmalari psikolojik siddetleri ustune yurumeler
bunlara ailenmi sebep olmus

ailenin sucu arkanda kalmakmiydi?
kusura bakma seviyor olabilirsin ama arkanda dag gibi baban varken
hastaligina ragmen uzuntusune ragmen karsisinda cemkiren damatina bu kadar
ilimli konusurken gurur yapmazken
oyle adama tolerans gosterilmez

olaki bitirmek istemiyorsaniz SAYGIYI SART KOSACAKSIN!!

zaten insanlar tensel uyusma icinde ve sevgi duyduklari icin benimsedikleri icin beraberler
sorun sevgi degil
saygiyi kaybedince hic birinin onemi kalmiyor

aileye saygi sart

suclamasin delikanli olsun seni bagirarak sindirmeye calismasinin hatasini bilsin
koskocaman adamin onunde cemkirmesindeki ayibi bilsin
leylekkler getirmedi herhalde seni aile emegi var bu emegin bu sekil uzumesine
rencide edilmesine uzulen aileye kizilmaz elinden opulur ozur dilenilir

ayrica eklemek istedigim bir sey var
su gozlugunu cikarip kirma sana it deme gibi meselelerde ailenmi vardi?
ailenin yuzundenmi oldu o kavgalar
amcana ve yengene laf etti peki tamam onlar karismasin
peki baban ne yapmaliydi
israrla kendini hakli goren bir insana illa barisinmi diye yalvarmaliydi
muddet verdi cunku hani derler ya cocuk oyuncagi degil diye
bir tarih verdiyse bu zamana kadar dusunun dediyse
bir an once karar alinsin akli basina gelsin diyeydi
babayada uzuldum ben

Bbm istoysan konus sen bize bakma kenfin karar ver dedi. Sen bgn konus ben ikinizle birlikte yarin bi konuscam dedi.

peki baban ne yapmaliydi
babayada uzuldum ben

Haklisin babama ben de uzuluyorum ne yapsin benim icn ugrasiyo. O meselede kesinlikle haksizdi ztn barisirsak ofke tedavisi kesin isteyecegim bisey bu sartla devam ederim. Bi daha ayni seyleri yasamk istemiyorum.

Sen şimdi hem evini hem de onu cok özlediğin icin bircok sorunu görmezden gelebilirsin ama yapma. Herşey sakinleşince o yaşadığın seyler daha cok koyacak sana. Keşke ayrılsaydım dememek icin eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.

peki baban ne yapmaliydi
babayada uzuldum ben

Sen şimdi hem evini hem de onu cok özlediğin icin bircok sorunu görmezden gelebilirsin ama yapma. Herşey sakinleşince o yaşadığın seyler daha cok koyacak sana. Keşke ayrılsaydım dememek icin eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın.

Bir saat yirmi dakika olmus. Gormemis olabilir mi mesaji?

simdi sen duygusalsin duygusal yonden bakiyorsun
ayni islemiyor iste
o kadar kirilgan ve urkeksin ki
artislik yapmamasi icin bile yumusatmak icin onlem aliyorsun onceden
cekiniyorsun hala ondan
ya beni kirarsa ya dinlemezse ya burnunun dikine giderse diye degilmi?
iste oyle bir caba sarfetmeli ki sen artik oyle hissetmemelisin

onu hala sevdigini ve bu yuvanin yikilmasini gonulden istemedigini
ifade edebilirsin elbetteki
yeri gelirse ailelerlede mesafe olabilecegini soyleyebilirsin
'ki aslinda sorun aileler olmadigini
onun hareketlerinin oldugunu vurgulaman gerekir
aileler sonradan girdi
oda senin arkanda olduklari icin
'ki baban bilmiyordur bile sana it dedigini gozluklerini kirdigini
sadece mutsuzlukla cirpinan incinmis kizina sahip cikti kendince

onun sevdigi kadin oldugunu yabancisi olmadigini
ofkesini kabul edip kontrol altina almak icin caba sarfetmesini