Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

Bence vermeyin biraz idare etsin sonuçta 100 tl onu zengin yapmaz. Açık açık çok zorlanıyorum biraz idare edermisin bir sürü masraf var sonuçta. Ya o sizin anneniz tabi ki idare etmeli. İhtiyacı vardır ona birşey diyemem maaş konusunda ama en azından 500 tl bile alsa hahli hayli yeter ona sadece birikim yapıyor. Konuşun bence.
hayır ihtycı felan yok canm annemin yaptıgı tek sey çeyrek atmak o kadar.. dedigin gibi konuşmayı deneyceğim baklım allah kimseyi benim düşürdüğüm duruma düşürmesin inan cok zormuş

peki 2300 tl ne kadar nereye kadar gecinilebilir bunun kışı var dogal gazı var :KK43: varda var
Çok haklısınız ama sizin bulduğunuz bütün çözümlerde tek bir mağdur var o da çocuğunuz. Çocuğa iyi bakılmıyor. Tv bağımlısı olmuş çocuk. Belki yemeklerine bile dikkat etmiyordur anneniz. Oyun ihtiyacı karşılanmıyor. Çocuk biraz daha büyüyünce bunların olumsuz etkileri ortaya çıkmaya başlar. O zaman ben ne yaptım desenizde boş. Anneniz bari aldığı paranın hakkını versin. Hiç mi uyarmıyorsunuz ilgilen çocukla diye?

Canım, işten çıkma! Sana dediklerimi de unutma. Senin anneni çok iyi tanıdım ben ama yapacak bir şey yok. Tamam ?
Zammını ver, kreş zamanına kadar da idare et.

Canım, işten çıkma! Sana dediklerimi de unutma. Senin anneni çok iyi tanıdım ben ama yapacak bir şey yok. Tamam ?
Zammını ver, kreş zamanına kadar da idare et.
sanrm en iyi çözüm bu gibi sagolasın cileklim beni en iyi bilen sensin .. :KK43: insan annesinden nefret edermi evet ediyormuş ;/

bakıcı artık olmaz bu saatten sonra ya sabredip zam isterse istediğin verip 3 yaşına kadar idare etmek yada işten cıkmak önümde 2 yol var s,zce hangisi.. olana bitene boyun büküp decvam etmek mi
2300 tl gecnmeyi göze alıp işten cıkmak mı dersiniz..
Eninde sonunda ileride ise gireceksin suanki isini hatirliyorum 9-6 eve cok yakin (yol masrafin yok)oglen eve gidebiliyorsun (karisanin yok cocugunu azda olsa gorebiliyorsun) gun icinde fiziksel veya zihinsel seni hirpalayan bir is degil haftasonuda senin belani arama derim lady
Senin suan sahip olmak istedigin ise kac kisi olup bitiyor bir fikrin varmi istanbulda insanlar 5.45 de servise binip evlerine 8de donuyor trafik cilesi 3 kisilik isi bir kisiye yaptirma servisi olmayanin metrobus otobus minibus cilesi fiziksel ve ruhsal yorgunluklarida cabasi
Ustelik cogu kiside c.tesi tam yada yarim gun calisiyor ozelde bunlarin icerisinde evdende isine telefon ve internetle dvm edenlerde var
Zam 100 se 50 icin annenide esinide ikna et annen olmaz derse iyi bir bakici bul
Yaptigin ise ve sartlara sanslisin asgariye magazalarda 6 tam gun ayakustu calisan insanlar var
Cocukta kendisini seven oynayan birine 20 gunde alisir tek yapman gereken anneni bakicidan uzak tutmak
Artik adamin girtlagina geldi sinyal veriyor bence annenden once gormen gereken bu en sonunda esinle kotu olup huzurunu kaciricaksin
Artik herkesin annesi diye soylenmeyide birak ltfen her ebeveyn ayni olmaz herkesin anne babasi evladi kul kurban olmuyor yapi meselesi herkes kendince cozum buluyor baskasi annede sanslidir sen iste ve este birinin parasi vardir aile huzuru yoktur senin aile gecimin vardir paran azdir kimse 4x4 luk degil bakis acini degistir rahatlarsin

anladığım kadarıyla annenle aranda öyle kırılmasın, bozulmasın diyeceğin mükemmel bir ilişkin yok
bide üstüne evladına iğrenç bakıyor
sigara+tv yemek konusu meçhul
madem başka bakıcı olmaz işten çıkın 2300 lira yaşatmasa da öldürmezde

Neye göre kime göre doğru değil?

bana göre doğru değil
bize göre doğru değil
bir çok insana göre doğru değil
ihtiyacı varsa sende yer içer gerekirse kalır birlikte yaşarsın, sabit giderlerini karşılarsın, o senin çocuğuna bakar sen de ona bakarsın. harçlığını verirsin. o seni bu yaşına kadar nasıl bakıp büyüttüyse sen de bu saatten sonra ona yaparsın. parayla baktırdıktan sonra herkes bakar o çocuğa. eee nerde kaldı sevgisiyle torun büyüten anneanne? bir de çocuğunun maddi durumu ortada ben çocuğunuza bakayım da siz kendinizi düze çıkartın demesi gerekirken zam isteyeceğini düşündürmüş insanlara.

sanrm en iyi çözüm bu gibi sagolasın cileklim beni en iyi bilen sensin .. :KK43: insan annesinden nefret edermi evet ediyormuş ;/

ama sen ona zam versne de huzursuzluk devam edecek

çocuk büyüyecek

konuşması gezmesi vs gerekecek

yaz başında parka götürmüyordu mesela

yazın günde kaç saat dışarı çıktı çocuk

bol bol uyumuştur muhtemelen

annen bebek bakmayı bilmiyor ya da şöyle diyeyim ona 1 yaşına kadar yatan bebek lazım

yedir içir salla uyusun

uyanınca yine yedir yine salla uyusun

oğlunun uyaran ihtiyacı karşılanmıyor

annenin okuma yazması var mı

mesela ödev ver her gün kitap okusun

ya da işte işyerinde masal hikaye vs çıktı al onları okusun

oğlum 6 aylık iken bakıcı, bakın para ile çocuğuma bakan, şirket aracılığı ile bulduğum bakıcı

evinden kitap getirmiş de çocuğa masal okuyordu

oynatıyor yürütüyor sohbet ediyordu

dışarı çıkarıyordu

oğlum ilk önce anahtar demeye başlamıştı

anahtarımızı alıp da dışarı gidelim oğlum dediği için

Annen birikim yapmak istiyor olabilir, ama bunu sen zordayken erteleyebilir. Çok kırıcı.

Ben oldum olası torununa parayla bakan anneleri anlamadım, saygı duyuyorum ama ben yapamazdım.

İhtiyacı olan anneye destek olmayacak bir insan olduğunuzu sanmıyorum zaten, öyle olsa annenizi almazdınız.

Çocuk yavaş yavaş ne görürse kapmaya başlayacak, onunla özenli ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum ayrıca.

Anneniz olayı tamamen maddiyata bağlı görüyor, bu çok acı. Okurken sinirlendim ya ver bana ben bakayım verme para diyesim geldi.

Annemi bırakamam dersen eğer o zaman asla zam olayına girme. Annen bu yaşta birikim derdine düşmüş ama, senin 16 aylık oğluna birikimi kim nasıl yapsın? Sen o bebeğin güvence parasını annene verirken, bir de zam beklemesin.

Çok üzüldüm, inşallah tez zamanda makul çözüme kavuşursun... :dua:

bana göre doğru değil
bize göre doğru değil
ihtiyacı varsa sende yer içer gerekirse kalır birlikte yaşarsın, sabit giderlerini karşılarsın, o senin çocuğuna bakar sen de ona bakarsın. harçlığını verirsin. o seni bu yaşına kadar nasıl bakıp büyüttüyse sen de bu saatten sonra ona yaparsın. parayla baktırdıktan sonra herkes bakar o çocuğa. eee nerde kaldı sevgisiyle torun büyüten anneanne? bir de çocuğunun maddi durumu ortada ben çocuğunuza bakayım da siz kendinizi düze çıkartın demesi gerekirken zam isteyeceğini düşündürmüş insanlara.
Nasıl birlikte yaşayabilirler ki? Annesi başka bir adamla evli evine bile gidemiyorlar. Kadın birikim yapmak istiyor olabilir ilerde yalnız kalma ihtimaline karşı. Anne böyle bir kadın onu böyle kabullenmek dışında konu sahibinin yapabileceği bir şey yok. Her anne fedakar değil düşünceli değil.

çocuğunuzun sabahtan akşama dek tv başında olması ne kadar sağlıklı..

o sevgiye ve ilgiye aç şuan.

kreş çağına gelse kreş ücretleri ne kadar? başa çıkabilecek misin...

Ooo annemden başkasına veremem deyip duruyorsunuz.. orda dursun. O zaman bebeğiniz.. annemle kötü olmayım, annem küsmesin, annem şöyle, annem böyle, anneniz sizi üzüyor ve kırıyor..
_ ben çoktan bakıcı bulmuştum bile.. daha önce annem ve kv bide bakıcı baktı çocuklarıma.. kim alınırmış kim küsmüş bakmam.. beni kırmayacaklar, üzmeyecekler.. gittim bakıcı buldum çok ta memnundum.. kimsenin başı da ağrımadı böyle..
_ bebeğe ilgi gösterdikten sonra kimi olsa sever..

Bana çok cins geliyor böyle muhabbetler, torunun evlattan ne farkı var? Seni büyütürken kimden para almış annen? Ben yeğenim için ölürüm, tatlı bıdığım benim. Annem 1 yıl Arabistan'a gidiyo, ablam çalışırken baksın diye ki maddi durumları var, kreş var ama annemin içi rahat etmiyor. ablam 2-3 hafta kreşe bıraktı da annem ağladı burda çok küçük diye,içimiz yanıyor bizim, nasıl aile nasıl anne bu bilemedim. Allah sabır versin, benim aklım hiç almıyor.

100 lira zam için 750 liradan olmak mantıklı değil matematiksel olarak, anne 100 lira zam aldım yarısı sana yarısı bana dersin.

Annen zam isterse bence zam yapma, anne benim zam yapacak gücüm yok, zaten durumumuzu biliyorsun, bu durumda ben daha ucuza bakan bakıcı bulmak zorunda kalıcam maalesef de. Annen de zam yoksa ben bakamam derse bakmasın zaten, sürekli söyleneceğine. Annenin para ile torununa bakması bir de üstüne zam istemesi çok tuhaf gerçekten. İşten çıkma bence de.

bana göre doğru değil
bize göre doğru değil
evet aynende drum bundan ibaret :KK43: cok güzel ifade etmissiniz

Vallaha hayretle okudum yazdiklarinizi.. yani bir annenin parayla cocuga bakmasindan tut, bir de verilen parayi begenmemesine kadar hayretler icindeyim... bütün gün calisiyorsun ve sana ayin sonunda 750 lira kaliyor, cocugun hircinlanmasi da yanina kar kaliyor.. part time bir is bulup calissan yine 750 lira alirsin, günün yarisini cocugunla gecirmis olursun en azindan... ben böyle yapan bir anneye ihtiyac duyacagima ve boyun egecegime, her türlü masrafimdan kismayi tercih ederdim sanirim... Allah o cocugun rizkini verir canim, en azindan yaninda olursun hemde.. Allah yar ve yardimciniz olsun canim benim, insallah gönlüne göre verir Allahim herseyi...:KK200:

Çok haklısınız ama sizin bulduğunuz bütün çözümlerde tek bir mağdur var o da çocuğunuz. Çocuğa iyi bakılmıyor. Tv bağımlısı olmuş çocuk. Belki yemeklerine bile dikkat etmiyordur anneniz. Oyun ihtiyacı karşılanmıyor. Çocuk biraz daha büyüyünce bunların olumsuz etkileri ortaya çıkmaya başlar. O zaman ben ne yaptım desenizde boş. Anneniz bari aldığı paranın hakkını versin. Hiç mi uyarmıyorsunuz ilgilen çocukla diye?
uyarıyorum ilgileniyoorum diyor bana.. herkesin cocugu tv izliyor birşey olmaz diyor.

Çocuğa kıyamıyorum deyince sandım ki anneniz çok iyi bakıyor.
Asıl şu an kıyıyorsunuz çocuğunuza.
Verin çocuğu bakıcıya, ne talep ediyorsanız söyleyin.
Çocukla ilgilenen mi var ki şimdi?

Nasıl birlikte yaşayabilirler ki? Annesi başka bir adamla evli evine bile gidemiyorlar. Kadın birikim yapmak istiyor olabilir ilerde yalnız kalma ihtimaline karşı. Anne böyle bir kadın onu böyle kabullenmek dışında konu sahibinin yapabileceği bir şey yok. Her anne fedakar değil düşünceli değil.

ben sadece bu konu için söylemedim
toruna para ile bakılması doğru değil gerekirse bunlar bunlar yapılabilir anlamında söyledim.
ihtiyacı varsa çalışması para kazanması gerekiyorsa gönlünden kopanı tabiki verirsin ihtiyaçlarını karşılarsın ama işçi-işveren ilişkisi gibi değil para zamanı para zam zamanı zam bilmem ne. yarın öbür gün neden yalnız kalsın aslan gibi evladı var. her eşinden ayrılan anne evleniyor mu? hayır. o insanlar açıkta mı kalıyor? hayır. yalnız mı ölüyor? hayır. kimsesiz değil ki bu kadın. neyse burda anneannenin özel hayatını konuşmaya gerek yok. kendi tercihini yapmış evlenmiş. konu bu değil. birikim yapması iyi ama bu birikim kızını zora sokuyorsa yapmayacak. geçindiği kadarını alacak fazlasını istemeyecek. bu kadar net.

Annen birikim yapmak istiyor olabilir, ama bunu sen zordayken erteleyebilir. Çok kırıcı.

Ben oldum olası torununa parayla bakan anneleri anlamadım, saygı duyuyorum ama ben yapamazdım.

İhtiyacı olan anneye destek olmayacak bir insan olduğunuzu sanmıyorum zaten, öyle olsa annenizi almazdınız.

Çocuk yavaş yavaş ne görürse kapmaya başlayacak, onunla özenli ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum ayrıca.

Anneniz olayı tamamen maddiyata bağlı görüyor, bu çok acı. Okurken sinirlendim ya ver bana ben bakayım verme para diyesim geldi.

Annemi bırakamam dersen eğer o zaman asla zam olayına girme. Annen bu yaşta birikim derdine düşmüş ama, senin 16 aylık oğluna birikimi kim nasıl yapsın? Sen o bebeğin güvence parasını annene verirken, bir de zam beklemesin.

Çok üzüldüm, inşallah tez zamanda makul çözüme kavuşursun... :dua:
cok sagolun beni o kadar güzel anlamssnz ki inanın ruhen bittim maffoldum tükendim kahroldum.. hiç iyi değilim birde kalkıp üzerine zam isteyecek.. kaldırmaıyorum hazmedemiyorum bu ay o kadar sıkıstık ki.. kızım bu ay da vermeynde ihtiyclarını görün diyemedi... birikim derdinde
cocugum verimli vakit geçiremiyor :KK43: sürekli tv karsısnda :KK43: hangi bir derdime yanıyım.. maddiyatsızlık ne zormuş meğerse.

X