Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

insanın kendi torununa parayla bakması hiç doğru değil
hiçbir geliri olmasa ihtiyaçlarını karşılarsın, harçlığını verirsin ama kocası var sonuçta
ne bileyim insan kendi torununa canına kanına zevkle bakar para için bakmaz
ben hep öyle gördüm kendimde ve etrafımda.. yatıp kalkıp şükredeyim o halde.
Neye göre kime göre doğru değil?

Canım o senin annen ve normal bakıcılarla aynı fiyata bakıyorsa anneliğinin artı yanı nerde kaldı. Dediğim gibi zam isterse veremem anne torunun değil mi idare et bizi dersin, etmem diyorsan başka bakıcı arayacağım sende bizi mağdur ettiğinle kalırsın dersin. Bukadar da takma çünkü belki kadın istemez zam filan. Yakın arkadaşımdan biliyorum bakıcı durumları anne için çok zor.
isteyecek belli istemeyen insan bir kaç kez vay hemşire cocuguna 900 tl bakıtıyormuş demez değil mi..

neden diretiyorum cünkü anneme git bakma bakıcı bulacagız desem tüm kıyamet kopar.. oglum alıştı artık kıyamıyorum böyle yapsak onu ortada bırakmış gibi olacagz o yüzden mantıklı değil inanın belki burdan kolay gelir söymesi ama yaşaynca öle olmuyor.. o zaman eğer bizi el gibi görüp zam isterse susup agzımızı acmayıp ne istiyorsa vermek mi en güzel çözüm :KK43:
ya kusura bakmayın da çocuk bu 2 gün sonra başka bakıcıyada alışır belkide annenizden daha iyi bakar hemde daha ucuza düşünün bence bu seçeneği
benim kv altımda oturur annem 15dklık uzakta
ama benim çocuklarım bakıcıda büyüdü
üstelik çocuklarına bakarım diye aynı yerden ev aldık diyen kv 400tl verirsen bakarım dedi.
Parayla bakılacaksa en azından bakıcıya sözüm geçer.
kv baksa yemek yapmayacak temizlik bekleyecek misafirine hizmet bekliyecek ama parada alacak. yok öyle.
annen madem başka çocuk bulur. çocuğunuzu ve kendinizi annenizden kurtarın

surat yapar bak el kapsında baksam 900 tl bile bulurdum iş vs vs der derde der..
Yani canım inatla annem baksın diyosun da madem iyi bakmıyor sigara içiyor çocukla ilgilenmiyor üstüne bide zam konusunda diretirse anne sana daha iyi olur hemşirenin çocuğuna bak bizde başımızın çaresine bakarız deyin ve iyi bir bakıcı bulun.çocuk alışır merak etmeyin.

Böyle bir sıkışıklıkta niye çocuk yaptınız diye sormadan edemiyorum...
hiç birşeyini karşılayamıyorum diyorsunuz.
Ne ilgi,ne kıyafet,ne bişey...
benim takıldığım tek konu bu. Bir bebeğin annesine ihtiyacı var. Tamam zor durumdasınız ama en azından biraz düzelene kadar beklemeliydiniz.. hem çocuk hem siz bu kadar zorlanmazdınız..
Yardım alabilirsiniz sanırım devletten. İsterseniz onu da araştırın.. geliriniz az sonuçta..
annenizin yaptığı da gerçekten ayıp. İnsan torununa giyecek birşey almaz mı?

bakıcı artık olmaz bu saatten sonra ya sabredip zam isterse istediğin verip 3 yaşına kadar idare etmek yada işten cıkmak önümde 2 yol var s,zce hangisi.. olana bitene boyun büküp decvam etmek mi
2300 tl gecnmeyi göze alıp işten cıkmak mı dersiniz..

neden olmuyor

olmaz bakıcı diyorsun da neden

annen ameliyat oldu diye bakıcı buluyordun ya bir iki aylık

neden olmasın

eşin olmaz der muhtemelen de yarın annen gitse başka yere sen istifa mı edeceksin

Annenizden hiç hoşlanmadım. Çocuğunuza berbat baktığı yetmiyormuş gibi birde açgözlü. Yerinizde olsam işten çıkardım. Çocuk tüm kışı daha az kıyafetle geçirebilir ama ilgisiz bakıcısının ve annesinin yokluğunun ruhunda açtığı yaraları ömür boyu taşır.

Böyle bir sıkışıklıkta niye çocuk yaptınız diye sormadan edemiyorum...
hiç birşeyini karşılayamıyorum diyorsunuz.
Ne ilgi,ne kıyafet,ne bişey...
benim takıldığım tek konu bu. Bir bebeğin annesine ihtiyacı var. Tamam zor durumdasınız ama en azından biraz düzelene kadar beklemeliydiniz.. hem çocuk hem siz bu kadar zorlanmazdınız..
Yardım alabilirsiniz sanırım devletten. İsterseniz onu da araştırın.. geliriniz az sonuçta..
annenizin yaptığı da gerçekten ayıp. İnsan torununa giyecek birşey almaz mı?
bu kadar şeyin içinde boguldum kaldm... oglum süpriz oldu kaza ile oldu asla pişman olmadm yavrum için.. burdakilere asgari ücret üstüne geliri olanlara kimse el uzatmıyor ne yazıkki.. annem bekarken ufak tefek alrdm ama şimdi bir çöp bile getiremiyor eşinin korkusundan

Anneye niye saldırıyorsunuz? Eşi ölmüş başkası ile evlenmiş bir kadın. Bekar kaldığı dönemde neler yaşadı bilmiyoruz. Şuan kazandığı parayı biriktirmek istemesi geleceğini güvene almak istemesi yanlış mı? Her anne fedakar olacak diye bir kural mı var?

Anneye niye saldırıyorsunuz? Eşi ölmüş başkası ile evlenmiş bir kadın. Bekar kaldığı dönemde neler yaşadı bilmiyoruz. Şuan kazandığı parayı biriktirmek istemesi geleceğini güvene almak istemesi yanlış mı? Her anne fedakar olacak diye bir kural mı var?
haklısınız her anne fedakar olamaz.. zaten biz aldıgı parada da değiliz inanın ama zam istemesi cok agrıma gider böyle birşeyi inanın kaldıramm ... annem cok fena ikili oynayan birisi.. en basit bir örnek eşi istemediği için evine bile gidemiyoruz ama eşini melek gibi gösteriyor bize..

bu kadar şeyin içinde boguldum kaldm... oglum süpriz oldu kaza ile oldu asla pişman olmadm yavrum için.. burdakilere asgari ücret üstüne geliri olanlara kimse el uzatmıyor ne yazıkki.. annem bekarken ufak tefek alrdm ama şimdi bir çöp bile getiremiyor eşinin korkusundan
Mutlaka pişman olucak bir durum yok zaten..
melek onlar sonuçta..
ama çok zor durumdasınız aldığınız maaşla geçinmek gerçekten zor.
Allah kolaylık versin.. annenizle bence konuşmalısınız çok zorlandığınızı ve bir süre idare etmesini isteyebilirsiniz.

Mutlaka pişman olucak bir durum yok zaten..
melek onlar sonuçta..
ama çok zor durumdasınız aldığınız maaşla geçinmek gerçekten zor.
Allah kolaylık versin.. annenizle bence konuşmalısınız çok zorlandığınızı ve bir süre idare etmesini isteyebilirsiniz.
peki ocak ayı gelince konuşssam da illa isterse zam en iyisi verip susturmak mı oglum 3 yaşına gelene kadar
maddiyatsızlık o kadar zor ki inanın insann elini kolunu baglıyormuş

haklısınız her anne fedakar olamaz.. zaten biz aldıgı parada da değiliz inanın ama zam istemesi cok agrıma gider böyle birşeyi inanın kaldıramm ... annem cok fena ikili oynayan birisi.. en basit bir örnek eşi istemediği için evine bile gidemiyoruz ama eşini melek gibi gösteriyor bize..
Bakın annemle bu tarz bir ilişkim olsa ona çocuk falan baktırmazdım. Bu kadar net.

belkide dediğiniz gibi değmez ama ya yetmesse ya cok zora girersek :KK43: hiç bir ihtycanı karsılayamaz isem yavrumun o zaman ne yaparız :KK43: bende cok üzülüyorum evladım için içim yanıyor inanın hergün acı cekiyorum[/QUO

çok daha düşük maaşla bunu başarabilen insanlar var.oturup güzel bir hesap yaparsanız inanın yeter.hatta işten çıkmadan bir hesap yap.giderleri çık.geriye kalan parayı giyim ,sağlık vb. giderlere bölüştür . bir hesap yap kağıt üzerinde.inanın yeter.yeter ki savurgan davranmayıp biraz hesaplı olursanız yeter.zaten küçük bir yerde oturuyorum diyorsunuz.500 kira makul bir rakam..pazar alışverinizi ve marketi yaparsınız onun dışında zaten ufak tefek eksiklere gider.bu şekilde biraz idare edersiniz çocuk kreş yaşına ya da 4 -5 yaşlarına geldiğinde tekrar iş bakarsınız.o kreşte yada anaokulunda arkadaşlarıyla vakit geçirir.sosyalleşmeyi öğrenir sizde gönül rahatlığıyla çalışırsınız.hem vicdan yükünüz ortadan kalkar hem de eminim daha mutlu bir anne olursunuz..hem de zaten çocuğunuzun istekleri o yaşlarda doğmaya başlar henüz küçük bir beklenti içinde olmaz şimdi..
her anne bir öğretmendir evladınızı kendiniz yetiştirin..

peki ocak ayı gelince konuşssam da illa isterse zam en iyisi verip susturmak mı oglum 3 yaşına gelene kadar
maddiyatsızlık o kadar zor ki inanın insann elini kolunu baglıyormuş

Bence vermeyin biraz idare etsin sonuçta 100 tl onu zengin yapmaz. Açık açık çok zorlanıyorum biraz idare edermisin bir sürü masraf var sonuçta. Ya o sizin anneniz tabi ki idare etmeli. İhtiyacı vardır ona birşey diyemem maaş konusunda ama en azından 500 tl bile alsa hahli hayli yeter ona sadece birikim yapıyor. Konuşun bence.

belkide dediğiniz gibi oturup bir hesap yaparsak yeter bu miktar ama eski kabus dolu günlere dönmekten cok korkuyorum :KK43:

X