yapamam derse adımız ne olacak biliyrmusunz annesinden bir 100 tl esirgedi olacak..Sizin sorununuz annenizi bakıcı gibi görmemeniz. Neden? Her anane babaanne fedakar değil ki. Para karşılığı da torununa bakan insanlar var. Zam isterse yapamam deyin. Bakalım ne diyecek. Bakmıyorum derse bakıcı bulursunuz istediğiniz fiyata.
o zamanda adım ne olacak biliyormusunz lady annesine bir 100 tl cok gördü olacakAnnene durumumu anlat lady.
Eşine de çok fazla yansıtma sonra senin canın sıkılıyor.
İşten çık otur sen bak der adam, yeter bize der.
Ama yetmeyecegini biliyorsun.
Annene dedigim gibi durumu anlat.
Zam yap derse 50 tl yaparım de fazlasını yapamayacagını söylersin.
Baktın ki kantarın topuzunu iyice kacırıyor.
Bakıcı aramaya başla o vakit sen de.
Elalemde ne anneler var yahu.
Ne olursa olsun.o zamanda adım ne olacak biliyormusunz lady annesine bir 100 tl cok gördü olacak
bizim etrafımzda da o şekilde.. ben aldıgı para da değlm zateninsanın kendi torununa parayla bakması hiç doğru değil
hiçbir geliri olmasa ihtiyaçlarını karşılarsın, harçlığını verirsin ama kocası var sonuçta
ne bileyim insan kendi torununa canına kanına zevkle bakar para için bakmaz
ben hep öyle gördüm kendimde ve etrafımda.. yatıp kalkıp şükredeyim o halde.
Zor valla en iyisi iyice araştırın aynı fiyata yada daha uyguna birini bulabilirseniz bakıcı bakın ben bu sene için devlet anaokuluna baktığımda en küçük 36 aylık çocukların alındığını gördüm benimkinin tutmadı işte seneye artık nasipse hem devletin okulu hemde daha uygun bu sene 300 gibi bi fiyattı sanırım kardeşim anaokulu öğretmenliği stajı yaptı öğretmenler gayette iyi davranıyomuş çocuklara o yüzden öyle yapacam sizde olmazsa annenize cüzi bi miktar zam yaparsınız bi sene zam yok der anlaşırsınız seneyede inşallah verirsiniz devlet okulunaeşimin maası su an 2 bin tl canm ocakda 2300 olacak zaten yeternce zam yapılacak normalde bu kadar zam olmazdı lakin iş yerinde derecesi değişti o nedenle.. ben calşmıyorken cocugum dogdugnda 1600 tl yetmiyordu
belkide dediğiniz gibi değmez ama ya yetmesse ya cok zora girersekmaddi imkansızlıkların zorluğunu anlayabilirim.ama o çocuğun annesine ihtiyacı var.komşuların dahi çocuğun gün boyu tv izlediğini ve uyuduğunu söylerken nasıl kıyabiliyorsunuz evladınıza..anlıyorum zor bir durum ama ona yada kendnize alabileceğiniz birkaç parça eşya nasıl oğlunuza ayıracağınız vakitten onun kişiliğini oluşturduğu yaşları annenize teslim etmekten daha kıymetli olabilir.bence yapmayın.belki 3000 yada üstü gibi büyük meblağlar alsaydınız iyi eğitimli bir bakıcıyla durum çözülebilirdi ama size kalan zaten çok az bir miktar asla değmez .
kaldı ki 2300 tl ile istanbul da bile 1000 tl kira ile geçinen insanlar var.siz önceki 1600 tl ile geçim zorluğu çektiğiniz zamanlara kıyasla yetmez diye düşünüyorsunuz ama yeterli bence bu rakam..
evladınıza kıymayın .çıkın onunla gezin en güzel zamanlarında yanında olun hem anneliğin keyfini çıkarın hemde çocuğunuz anne şefkatiyle büyüsün.bence DEĞMEZ..
500 lira ile bakacak sigara içmeyen bir kadın bul. Çocuğunla ilgilenir, tv falan izletmez.
Annen de gitsin hemşirenin çocuğuna baksın...
bakıcı artık olmaz bu saatten sonra ya sabredip zam isterse istediğin verip 3 yaşına kadar idare etmek yada işten cıkmak önümde 2 yol var s,zce hangisi.. olana bitene boyun büküp decvam etmek mi500 lira ile bakacak sigara içmeyen bir kadın bul. Çocuğunla ilgilenir, tv falan izletmez.
Annen de gitsin hemşirenin çocuğuna baksın...
Güzelce söylesen sonuçta durumunuzu biliyor.ona rağmen diretir mi illa zam diye.neden diretiyorum cünkü anneme git bakma bakıcı bulacagız desem tüm kıyamet kopar.. oglum alıştı artık kıyamıyorum böyle yapsak onu ortada bırakmış gibi olacagz o yüzden mantıklı değil inanın belki burdan kolay gelir söymesi ama yaşaynca öle olmuyor.. o zaman eğer bizi el gibi görüp zam isterse susup agzımızı acmayıp ne istiyorsa vermek mi en güzel çözüm
Canım o senin annen ve normal bakıcılarla aynı fiyata bakıyorsa anneliğinin artı yanı nerde kaldı. Dediğim gibi zam isterse veremem anne torunun değil mi idare et bizi dersin, etmem diyorsan başka bakıcı arayacağım sende bizi mağdur ettiğinle kalırsın dersin. Bukadar da takma çünkü belki kadın istemez zam filan. Yakın arkadaşımdan biliyorum bakıcı durumları anne için çok zor.allah razı olsun yorumunuz için inanın beni anlayan birilerine deli gibi ihtycm var cok bunaldm eşimde aynı sizin gib diyor bir zahmet zam istemesin o anne diyor ya annenne diyor bu kadarını ben kaldıramam diyor mevzu zam değil annemin o konuma gelmesi beni anlıyorsunuz değil mi ?
2300 yeter diyor eşim olanını yersin olmuyor yetmiyor iştebu arada asgari ücrete zam gelirse banada gelir yani bunu bir annem değil herkes bilir.
surat yapar bak el kapsında baksam 900 tl bile bulurdum iş vs vs der derde der..Güzelce söylesen sonuçta durumunuzu biliyor.ona rağmen diretir mi illa zam diye.
yani diyorsunuz ki.. boyun bükün zam isterse verin 3 yaşına kadar idare edin değil miişten çıktığınızda, istediğiniz zaman tekrar iş bulabilecek misiniz?
Yine asgari ücretli bir iş bulabilirim diyorsanız çocuğunuza bakın.
Açıkçası ben, ne annemle böyle bir diyaloğu ne de eşime karşı annemden dolayı duyacağım mahcubiyeti kaldırabilirdim.
Çocuğuma bakardım herhalde dişimi sıkardım. bize dışarıdan konuşması kolay tabi.
çalışmasam hem evde yeni pantolon ihtiyacım da olmazdı belki. kreşe verebilecek duruma kadar idare etmeye çalışırdım sanıyorum.