Çıkmazdayız Ne Yapmalıyız Bilmiyoruz..

yapamam derse adımız ne olacak biliyrmusunz annesinden bir 100 tl esirgedi olacak..
haklsınız her anne babaanne fedakar değil cok haklsıınız ben bunu kabullendim lakin emegini alıyor zaten ee birde tut sen zam iste evladından kim kaldırabilir bunu allah için söyleyin

o zamanda adım ne olacak biliyormusunz lady annesine bir 100 tl cok gördü olacak

1,kısım...Ben sizin yerinizde olsam çıkmam işten sadece kalan maaşınız değil ssknızda ödeniyor (ben dışarıdan yaklaşık 600 tl ssk ödüyorum mesela),Gelecek için önemli birşey, küçük yer diyorsunuz işten çıkıp pişman olsanız belkide bir daha iyi bir iş bulamayacaksınız.
2..kısım..kesinlikle ihtiyacı olan iyi insanlar var iyi bakıcılar var, sizin yerinizde olsam uzun vadeli düşünerek iyi bir bakıcı bulurdum, anneniz bebekle hiç ilgili değilmiş zaten, bu yaşlardaki bebekler için gelişim çok önemli.
3. Kısım...2300 tlyle geçinilebilir bu ülkede bazı insanlar sadece asgari ücretle geçinmeye çalışıyor, fazla yemez, içmez, gezmez, fazla sosyal faaliyetiniz olmazsa geçinebilirsiniz ancak tabbiii bu durumda araba, benzin,vergi sizin için lüks kalır...tercih sizin....​

Konu para olunca bütün akrabalık bağları geriliyor. Anneye para karşılığında cocuğuna bakan kadın muamelesi yaparsanız o da size işveren muamelesi yapar.

Ben de aileme yardım ediyorum ama eline nakit para saymıyorum, pazara götürüyorum, marketini yapıyorum, ihtiyacı olur diye cüzdanına sıkıştırıyorum.

Düz mantık ile düşündüğünüzde ailem cocuğuma para ile bakıyor. İki ailenin mutfak masrafı beni de yoruyor ama bir şekilde ceviriyorum carkı.

Siz kadını işten cıkarmışsınız, onlar ne veriyorsa biz de veririz demişsiniz, onlar simdiye kadar iki kez zam da yapardı. Sınırları doğru cizmediğiniz zamanlarda böyle zor durumda kalırsınız.

2300 tl ile gecinilir, araba olmaz ise.

İş anneden nefret etme noktasına kadar gelmiş. Bu durumda ya işi bırakın ya da bakıcı bulun. Paraya ihtiyacı var ki oğlunuz olmasa başka çocuk bakacak. 2300 ile geçinilir. Her şeyden kısmanız gerekir ama geçinilir yani.

insanın kendi torununa parayla bakması hiç doğru değil
hiçbir geliri olmasa ihtiyaçlarını karşılarsın, harçlığını verirsin ama kocası var sonuçta
ne bileyim insan kendi torununa canına kanına zevkle bakar para için bakmaz
ben hep öyle gördüm kendimde ve etrafımda.. yatıp kalkıp şükredeyim o halde.

bizim etrafımzda da o şekilde.. ben aldıgı para da değlm zaten

eşimin maası su an 2 bin tl canm ocakda 2300 olacak zaten yeternce zam yapılacak normalde bu kadar zam olmazdı lakin iş yerinde derecesi değişti o nedenle.. ben calşmıyorken cocugum dogdugnda 1600 tl yetmiyordu
Zor valla en iyisi iyice araştırın aynı fiyata yada daha uyguna birini bulabilirseniz bakıcı bakın ben bu sene için devlet anaokuluna baktığımda en küçük 36 aylık çocukların alındığını gördüm benimkinin tutmadı işte seneye artık nasipse hem devletin okulu hemde daha uygun bu sene 300 gibi bi fiyattı sanırım kardeşim anaokulu öğretmenliği stajı yaptı öğretmenler gayette iyi davranıyomuş çocuklara o yüzden öyle yapacam sizde olmazsa annenize cüzi bi miktar zam yaparsınız bi sene zam yok der anlaşırsınız seneyede inşallah verirsiniz devlet okuluna

maddi imkansızlıkların zorluğunu anlayabilirim.ama o çocuğun annesine ihtiyacı var.komşuların dahi çocuğun gün boyu tv izlediğini ve uyuduğunu söylerken nasıl kıyabiliyorsunuz evladınıza..anlıyorum zor bir durum ama ona yada kendnize alabileceğiniz birkaç parça eşya nasıl oğlunuza ayıracağınız vakitten onun kişiliğini oluşturduğu yaşları annenize teslim etmekten daha kıymetli olabilir.bence yapmayın.belki 3000 yada üstü gibi büyük meblağlar alsaydınız iyi eğitimli bir bakıcıyla durum çözülebilirdi ama size kalan zaten çok az bir miktar asla değmez .
kaldı ki 2300 tl ile istanbul da bile 1000 tl kira ile geçinen insanlar var.siz önceki 1600 tl ile geçim zorluğu çektiğiniz zamanlara kıyasla yetmez diye düşünüyorsunuz ama yeterli bence bu rakam..
evladınıza kıymayın .çıkın onunla gezin en güzel zamanlarında yanında olun hem anneliğin keyfini çıkarın hemde çocuğunuz anne şefkatiyle büyüsün.bence DEĞMEZ..

belkide dediğiniz gibi değmez ama ya yetmesse ya cok zora girersek hiç bir ihtycanı karsılayamaz isem yavrumun o zaman ne yaparız bende cok üzülüyorum evladım için içim yanıyor inanın hergün acı cekiyorum

500 lira ile bakacak sigara içmeyen bir kadın bul. Çocuğunla ilgilenir, tv falan izletmez.

Annen de gitsin hemşirenin çocuğuna baksın...
bakıcı artık olmaz bu saatten sonra ya sabredip zam isterse istediğin verip 3 yaşına kadar idare etmek yada işten cıkmak önümde 2 yol var s,zce hangisi.. olana bitene boyun büküp decvam etmek mi
2300 tl gecnmeyi göze alıp işten cıkmak mı dersiniz..

Güzelce söylesen sonuçta durumunuzu biliyor.ona rağmen diretir mi illa zam diye.

Canım o senin annen ve normal bakıcılarla aynı fiyata bakıyorsa anneliğinin artı yanı nerde kaldı. Dediğim gibi zam isterse veremem anne torunun değil mi idare et bizi dersin, etmem diyorsan başka bakıcı arayacağım sende bizi mağdur ettiğinle kalırsın dersin. Bukadar da takma çünkü belki kadın istemez zam filan. Yakın arkadaşımdan biliyorum bakıcı durumları anne için çok zor.

işten çıktığınızda, istediğiniz zaman tekrar iş bulabilecek misiniz?
Yine asgari ücretli bir iş bulabilirim diyorsanız çocuğunuza bakın.
Açıkçası ben, ne annemle böyle bir diyaloğu ne de eşime karşı annemden dolayı duyacağım mahcubiyeti kaldırabilirdim.
Çocuğuma bakardım herhalde dişimi sıkardım. bize dışarıdan konuşması kolay tabi.
çalışmasam hem evde yeni pantolon ihtiyacım da olmazdı belki. kreşe verebilecek duruma kadar idare etmeye çalışırdım sanıyorum.

yani diyorsunuz ki.. boyun bükün zam isterse verin 3 yaşına kadar idare edin değil mi
devam etmek mi işten cıkmak mı inanın kafam allak bullak allahım sen yol göster tükendim bu arada asla is bulamam birdaha cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…