• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cikmazdayim nolur yardim edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz Avusturya'da ne is yapiyorsunuz?
Mustakbel esiniz ne is yapacak?
Turkiye'deki duzenini bozup oraya tasinacsk kadar iyi kazaniyor musunuz?
Hayretle okuyorum konunuzu. Avusturya'da yasayacak kadar acik goruslusunuz ama baslik parasi istiyorsunuz resmen. Hayatlar paris, kafalar sadıkhacı köyü.
Oglan tarafi sizden ne talep ediyor?
Ayrica senede 1 2 kere gordugunuz biriyle evlenmeye nasil karar verdiniz? Buradan bakinca tamamen "duygusal" nedenler gibi geliyor da..

Biraz yanlis anlasilmis galiba, onlar bizden para istemedi. Sadece veremiceklerini 100.000 tl sirf ameliyata ihtiyaclarinin oldugunu söylediler.

Ve bazilari 600.000 tl arti ev istedigimizi sanmis, Oda yanlis. Bize KENDILERI bastan istanbuldan ev aliriz dedikleri icin bizde simdi daire almalarini degil, nakit vermelerini istedik. Hepsi bu. Ki alsalar en az 1.5 Milyon daireler.

O zaman baştan aşağı yanlış olan taraf sizsiniz. Adamlar size niye 1.5 milyon getirip versin sen altından yapılma mısın? Başka insanlardan bu miktar parayı isterken utanmadınız mı?

Adam da cazip bir halt değil ki, vize avcısı :KK51: 2 taraf da birbirindne yaman, erkektarafı eve yan çizmiş bir de para istemiş. Valla oğlan da az uyanık değil adamı söğüşler billahi
Para istediği nerde yaziyor ben görmedim, adam ameliyat olamamış 100.000tl. ameliyat parasını verememiş , oğluna ev sözü verdiği için . Kız tarafından istememiş ki

Tapuyu boşver anam git oradan birini bul Türkiye de kimse yapmaz şuan dediğinizi

O zaman baştan aşağı yanlış olan taraf sizsiniz. Adamlar size niye 1.5 milyon getirip versin sen altından yapılma mısın? Başka insanlardan bu miktar parayı isterken utanmadınız mı?
Ya hayir. Ben öyle bisey istemedim. Neden zorla yanlis yere cekiyorsunuz?
Kendileri öyle söyledi biz öyle bi talepde bulunmadik, bizde ona güvenerek suan 600.000 tl istedik. Benmi anlatamiyorum acaba?

Hayretle okuyorum konunuzu. Avusturya'da yasayacak kadar acik goruslusunuz

Avusturyayı gözde fazla büyütmeyin bence, yerli halk Almanlardan da cimri yumruk sıkıp yalıyorlar. Ayrıca çoğunluğu ırkçı ve İslamafobik .. köylerde yaşayanlar da zaten apayrı bir kafada yani öyle kozmopolit bir yer falan sanmayın cimri köylüler var işte:KK51:

Kendileri öyle söyledi biz öyle bi talepde bulunmadik, bizde ona güvenerek suan 600.000 tl istedik. Benmi anlatamiyorum acaba?
Bence gayet net anlatıyorsun ve biz Türkiye’deki hanımlar olarak ağzımız açık yazdıklarını okuyoruz.

Kısmetse erkek annesi olacağım. Yıllar yıllar sonra çocuğum evleniyor diye illa bir ev almak zorunda olduğumu hiç düşünmüyorum hele de bana illa almak zorundaymışım gibi davranan bir aile ve gelin asla istemem. İçimden geliyorsa o günün koşullarında alırım yoksa almam. Almıyorum diye de eksik birşey yapıyorum gibi hissetmem. Evlenecek yaşa gelen bu kadarı verebilen herkesin maddi bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmış olmasını beklerim. Ben evladıma gereken eğitimi ve desteği sunarım o zaten kendisi de alabilir diye düşünüyorum bir yandanda. Artık bırakalım şu erkek ailelerinden evler bilmem neler istemeyi ya. Eşler yapıcak onu vars imkan aileler değil. Veya birlikte yapıcaksınız. Ben böyle düşünüyorum öteki türlü bana özür dilerim ama eşya gibi kendini satıyomuş gibi geliyor.

Avusturyayı gözde fazla büyütmeyin bence, yerli halk Almanlardan da cimri yumruk sıkıp yalıyorlar. Ayrıca çoğunluğu ırkçı ve İslamafobik .. köylerde yaşayanlar da zaten apayrı bir kafada yani öyle kozmopolit bir yer falan sanmayın cimri köylüler var işte:KK51:
Mutlaka oyledir de. Yani yurtdisi gormus gecirmis, o vizyonda olan birinin bilezik hesabi yapmasi ilginc geldi.

600.000 istediniz o zaman, eee o 600.000 neyin nesi?? 600.000i neye dayanarak istediniz? Bu adamlar ellerindeki nakit parayı size niye çıkarıp versinler?

Kuzum adam ev alırız dediyse oğluna ev alacak senin üstüne yapmaz ki, sende eeee ev alacaktı o zaman ev parasını bana versin diyorsun. Niye sana versin ev parasını ben onu anlamadım. Hem 1 yıl önce 300.000olan evler şuan ikimilyon oldu. O zaman ev almaya gücü yeten insanlar şu an araba alamıyor sen bunun farkında mısın acaba Türkiye'de ekonomi altüst market yapamıyoruz sen 10 bilezik diyom bacım.

Ben böyle düşünüyorum öteki türlü bana özür dilerim ama eşya gibi kendini satıyomuş gibi geliyor.

Satıyorlar zaten, 600.000 verirsen kızı satın alıyorsun, vermezsen alamıyorsun.
Banlanacaksam da banlanayım, benden 600.000 isteyen dünüre de kıza da para değil baş veririm ancak kimse kendini altından yapılma sanmasın :KK51:

Son düzenleme:
Bence gayet net anlatıyorsun ve biz Türkiye’deki hanımlar olarak ağzımız açık yazdıklarını okuyoruz.
Kuzum adam ev alırız dediyse oğluna ev alacak senin üstüne yapmaz ki, sende eeee ev alacaktı o zaman ev parasını bana versin diyorsun. Niye sana versin ev parasını ben onu anlamadım. Hem 1 yıl önce 300.000olan evler şuan ikimilyon oldu. O zaman ev almaya gücü yeten insanlar şu an araba alamıyor sen bunun farkında mısın acaba Türkiye'de ekonomi altüst market yapamıyoruz sen 10 bilezik diyom bacım.
Anladim.. bukadar üstüme gelmeyin :( niyetim kötü degildi beni para pul degil daha cok ailesinin tavri rahatsiz etti..
orda bi dügün yapmanin masrafi ne ? En azindan o konuda bana yol gösterirseniu cok sevinirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back