Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624

Rüzgar gülünü asla önermiyorum. Sakın girmeyin ona ama güneş panelleri süper. Bende 16 Panel var 2 tane de birbirine destek olan 10 K'lık invertör. Devasa bir akü parkım var... maliyeti özelden yazdım ....

Rüzgar gülünü asla önermiyorum. Sakın girmeyin ona ama güneş panelleri süper. Bende 16 Panel var 2 tane de birbirine destek olan 10 K'lık invertör. Devasa bir akü parkım var... maliyeti özelden yazdım ....
Yaaa biz de biraz ona takmıstik .Girmeyelim madem sagolun..
Güneş paneli isini eşimle paylasayim .O da elektrik elektronik mühendisi kendisi yaparsa ne aaala.
Tesekkurler

Güneş panellerinde enerjinin depolandığı pil mi desem akü mü desem, ömrü ne kadar acaba? Biz de eve düşünüyoruz.

Güneş paneli isini eşimle paylasayim .O da elektrik elektronik mühendisi kendisi yaparsa ne aaala.
Tesekkurler

panel stabil enerji veriyor rüzgar gülü kafasına göre : ))))

kesinlikle uzak durun....

Rüzgar gülü kışın hava kapalı ise rüzgar var demektir o dönemde aküye ek bir değer katmıyor ama harcadığınız enerjiyi yerine koyuyor sadece...

İşte aradığım motivasyon, köyceğiz de çok sevdiğim yerlerden nasıl ev yerleşim? Fiyatlar?

Güneş panellerinde enerjinin depolandığı pil mi desem akü mü desem, ömrü ne kadar acaba? Biz de eve düşünüyoruz.

bu çok değişken işte piyasada bir çok çin malı jel akü var. Çin malları 2 sene ya gidiyor ya gitmiyor ama Alman malı aküler 4. senesine girdi bende (karavandaki aküleri yeni sisteme bağladım onlar Alman malıydı)

Kesinlikle fazla cahil çok tskr ederim Aynn öyle çok seviyorum bu işi çok tşkr ederim

Tesekkurler
Daha önce hayvan bakmadiysaniz zorlanirsiniz. Çeşit çeşit hastalıkları var. Biz köye taşındık, bir ara 300 tavuk aldık, kimisi kavga edip birbirini öldürdü, kimisi hastalıktan öldü. Günde 150-200 yumurtanin getirisi güzel. Taze taze satabilecekseniz tabii ki. Uzun vadede olmasa bile koyun alıp büyütüp kurbanda satarsaniz onun da getirisi iyi. Ama sayı çoğaldıkça bakımı da zorlaşır. En çok da kümes ve agilin içinin temizliği zor. Hele o tavuklara bit dadaninca uğraş dur. Merkeze çok uzak olmaz ise köy ise gider boş zamanınızda da bunlarla ugrasirsiniz. Biz öyle yaptık. Arabayla 20 dk merkez. Çocuklar özgür, okul 2 dk mesafede, yediğimiz içtiğimiz doğal.. Hayvan alınca sabah akşam yemlemeniz gerekecek, bir yere gidemezsiniz. Koyunlarin da hırsızı çok olur, evi boş birakamazsiniz.

Ya bizim tavuklar hiç kümeste yumurtlamadilar her gün evin bahçesinde farklı yerlerde yumurta topluyordum bizim tavuklar da psikolojik sorun varmış demek
Bizimkiler de 4 folluğun tekine yumurtluyor. Biri açıklasa bunu keşke:) sıra bekliyorlar oraya yumurtlamak için. Halbuki hepsi aynı

Çok isterim.
Fakat asla bu yaştan sonra büyük/küçük baş hayvan bakamam diyorum. Çok zor. Yazın amcamlara köye giderdim. Az çok biliyorum.

Ama eşim de ben de bir köye yerleşmek istiyoruz.

İstanbul'dan ilallah ettik. Trafik yüzünden bir haftasonu gezememek, insanların kabalığı hırsı derken güzelim şehire kestik faturayı..

Bir kısım köy kökenli veya köyün gerektirdiği, bu bakımlardan kat kat bilgili-tecrübeli arkadaşlar, köy hayatının, hayvancılığın çekilemeyecek kadar zor, pis, para kazandırmaktan çok uzak olduğunu yazıyorlar. Elbette, kendi pencerelerinden haklılar. Ama bir de, yıllarca ve yoğun rekabet ortamları içinde çalışmış insanlar var; onların çoğu işten atılma korkusu yaşar, onların çoğu performans hedeflerini tutturmak için insanlıktan çıkarlar, işveren 35 yaşındaki personele artık yaşlandı der ve çok daha ucuza yeni mezun alarak 35-40'lığı işten atar. Oralarda çalışan insanlar mesai ücreti de almadan, çoğu kez gece yarılarına dek, çoğu hafta sonları çalışırlar; karşı çıkmaya kalkarsa gözünün yaşına bakılmadan kapı önüne konur. Günde kaç kere sigara içmeye dışarı çıkıyor- dışarda kaç dakika kalıyor diye kartlar üzerinden sıkı sıkı takip edilirler. Yasal hak olan izinleri kullanabilmek bile öyle kolay değildir. Nispeten önemli hastalıklarınızda, artık pek bir işe yaramayacağınızı gören iş veren kolaylıkla ve yasal bir mazeret yaratıp sizi kapının önüne koyabilir. Hatta, işe başlangıç için gebelik testi isteyen iş verenler de çıkar.

Ticaret yapsanız, üretim yapsanız, piyasada sıkı bir rekabet. İyi eleman bulmak bir dert. Herşeyin iyilerini, en iyilerini yapan var ve çok sayıda var.

Tamam, hayvan bakmak zor, çiftçilik de çok zor ama yukarıda yazdıklarım bana hepsinden daha zor görünüyor.

Hayırdır tezek kokusu hoşuna gitti galiba devam et o zaman benimle aşık atamazsin sen seni ilgilendirmez benim hayatım o konuda ki bi yazı degil bu terbiyesiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…