- 25 Nisan 2018
- 4.286
- 8.335
- 158
Göründüğü gibi olsa keşke yinede siz bilirsinizYa aslinda sehirle koy arasi bi yerde buyudum ama keske koyde olsaydim simdi kis hayatini saymazsak bence cok guzel olur koyde hayvan bakmak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Göründüğü gibi olsa keşke yinede siz bilirsinizYa aslinda sehirle koy arasi bi yerde buyudum ama keske koyde olsaydim simdi kis hayatini saymazsak bence cok guzel olur koyde hayvan bakmak
Ben peyzaj teknikeri olduğum halde çok kötü bocaladım yapamadım ki peyzaj okumanın tek sebebi bahçe ile uğraşmak stres atmaktı. Ama okulu bile zor bitirdim. Istanbulun suyunu içen ayrılamıyor diyolarya bırakamadım. Şuan başka bi iş yapiyorumŞuan yazılımcıyım epeyce rahat bi işim var yani annemlere gittikçe haşır neşir oluyorum bahçe ve hayvanlarla ama tabi tamamen bi sorumluluğa sahip olmak nasıl bilemiyorum
Bizimkiler de 4 folluğun tekine yumurtluyor. Biri açıklasa bunu keşke:) sıra bekliyorlar oraya yumurtlamak için. Halbuki hepsi aynı
Orada kurulu duzen var zaten .Soguk hava deposu 2 ev .Modern bir yasam .Arazilerde elma seftali sebze tarimi yapıliyor .Ben gitmeyi düsunmuyorum da .Gitsem de hayvancılıga girmem .Anca evde oturup çicek ekerim.Daha önce hayvan bakmadiysaniz zorlanirsiniz. Çeşit çeşit hastalıkları var. Biz köye taşındık, bir ara 300 tavuk aldık, kimisi kavga edip birbirini öldürdü, kimisi hastalıktan öldü. Günde 150-200 yumurtanin getirisi güzel. Taze taze satabilecekseniz tabii ki. Uzun vadede olmasa bile koyun alıp büyütüp kurbanda satarsaniz onun da getirisi iyi. Ama sayı çoğaldıkça bakımı da zorlaşır. En çok da kümes ve agilin içinin temizliği zor. Hele o tavuklara bit dadaninca uğraş dur. Merkeze çok uzak olmaz ise köy ise gider boş zamanınızda da bunlarla ugrasirsiniz. Biz öyle yaptık. Arabayla 20 dk merkez. Çocuklar özgür, okul 2 dk mesafede, yediğimiz içtiğimiz doğal.. Hayvan alınca sabah akşam yemlemeniz gerekecek, bir yere gidemezsiniz. Koyunlarin da hırsızı çok olur, evi boş birakamazsiniz.
Bir kısım köy kökenli veya köyün gerektirdiği, bu bakımlardan kat kat bilgili-tecrübeli arkadaşlar, köy hayatının, hayvancılığın çekilemeyecek kadar zor, pis, para kazandırmaktan çok uzak olduğunu yazıyorlar. Elbette, kendi pencerelerinden haklılar. Ama bir de, yıllarca ve yoğun rekabet ortamları içinde çalışmış insanlar var; onların çoğu işten atılma korkusu yaşar, onların çoğu performans hedeflerini tutturmak için insanlıktan çıkarlar, işveren 35 yaşındaki personele artık yaşlandı der ve çok daha ucuza yeni mezun alarak 35-40'lığı işten atar. Oralarda çalışan insanlar mesai ücreti de almadan, çoğu kez gece yarılarına dek, çoğu hafta sonları çalışırlar; karşı çıkmaya kalkarsa gözünün yaşına bakılmadan kapı önüne konur. Günde kaç kere sigara içmeye dışarı çıkıyor- dışarda kaç dakika kalıyor diye kartlar üzerinden sıkı sıkı takip edilirler. Yasal hak olan izinleri kullanabilmek bile öyle kolay değildir. Nispeten önemli hastalıklarınızda, artık pek bir işe yaramayacağınızı gören iş veren kolaylıkla ve yasal bir mazeret yaratıp sizi kapının önüne koyabilir. Hatta, işe başlangıç için gebelik testi isteyen iş verenler de çıkar.
Ticaret yapsanız, üretim yapsanız, piyasada sıkı bir rekabet. İyi eleman bulmak bir dert. Herşeyin iyilerini, en iyilerini yapan var ve çok sayıda var.
Tamam, hayvan bakmak zor, çiftçilik de çok zor ama yukarıda yazdıklarım bana hepsinden daha zor görünüyor.
Epey merak sarmıstik soguk hava deposu elektrigini karşilar belki diye .panel stabil enerji veriyor rüzgar gülü kafasına göre : ))))
kesinlikle uzak durun....
Rüzgar gülü kışın hava kapalı ise rüzgar var demektir o dönemde aküye ek bir değer katmıyor ama harcadığınız enerjiyi yerine koyuyor sadece...
Ben bekarken köyde yaşıyodum bakma sen herşeyin bir zorluğu vardı hayvacılık değil dağ işi vardı ben gitmiyodum tabi ama babam kardeşlerim gidiyodu bizim tarlalarımızdır evlenip antepe geldim burası da kendince sadece ev işi herşeyin kendice zorluğu var köyümüde annemgli de çok özlüyorum 8 aylık evliyimKızlar selamlar,
İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.
İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
Evet:) bu kümes yeni yapıldı. Yapıldığından beri böyle. İkişer ikişer girip tekine yumurtluyorlariçlerinde fol yumurta birakiyo musunuz. buna rağmen mi birine yumurtluyolar
Evet:) bu kümes yeni yapıldı. Yapıldığından beri böyle. İkişer ikişer girip tekine yumurtluyorlar
konu sahibinin konudan çıkalı 1 saat olmuş ya la....
bizde yazıp duruyoruz : )
Sana cevap vermeye bile luzum yok ta senin hayatin malûm cok uzerinde durmaya gerek yok terbiyen de belli tezek kokusunu tercih ediyorum evet senin gibi mahalle ağzı konusan bir tiple zaten tartışmak bana uymaz bak isine kibledim seni alintilama da bosuna çünkü gormicem yazdigini kendin çalıp kendin oynarsınHayırdır tezek kokusu hoşuna gitti galiba devam et o zaman benimle aşık atamazsin sen seni ilgilendirmez benim hayatım o konuda ki bi yazı degil bu terbiyesiz
Ben teşekkür ederim inanin bana yazdigi cevabi okudunuz mu bilmiyorum ama nasil bir mahalle agzi saldırganca yazilmis şok oldum görünce asla cevap verecegim bir tip degil amma size oyle saygisizca yazinca dayanamadim artikKesinlikle fazla cahil ☺ çok tskr ederim ☺ Aynn öyle çok seviyorum bu işi çok tşkr ederim