• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 Milyona ne alınır ? Yeni bir hayat ve sıfırdan başlama fikri...

Her şeyi bırakıp köye yerleşmek mantıklı mı?

• Evet, mantıklı

OY: 50 28,2%
  • Hayır, mantıksız

OY: 127 71,8%

• Ankete Katılan
    177
2 milyona çok şey yapılır ama riske girilmez bence
Benim 2 milyonun olsa ev alirdim 😁
Hayvancilik zor bir iş ya hiçbir özel günün yok ne dugun ne bayram ne tatil o hayvana hep bakacaksın he işler rayına oturursa güzel paralar kazanılır ama o da sabır işi

Evet artık bu dünyada seni ne tatmin eder deseler, ölümden başka bir şey gelmiyor aklıma. Ben mezarlık görevlisine babamın yanına gömülmek istediğimi söyledim, sen daha gençsin dur bakalım dedi. Sen bunu dikkate al dedim. Babam rahmetli olmadan önce de defin işlemlerini sormuştum adama, şöyle oldu tesadüfen ofise geldi sohbet ederken mezarlıkta defin işleri görevlisi olduğunu öğrendim. Didik didik ettim sordum nasıl oluyor diye, aradan kısa bir süre geçti babam vefat etti. Adam daha sonra tekrar ofise geldi, ben bu sefer kendime yer ayırmak istediğimi nasıl yapacağımı sorunca artık ne yapsın üzülüp gitti... Oysa insanların hiç üzülmesine gerek yok ölmek düşüncesi beni tatmin ediyor ve huzurlu oluyorum. Ama dediğiniz hususlara dikkat edeceğim.

Bunun dışında 2m az bu işler için farkındayım. Ama yer satın alıp şimdilik kiraya vermek sonra yeniden değerlendirmek mantıklı geldi. Likit parayı faize yatırmayı hiç düşünmem, enflasyon karşısında 1 sene içinde erir. Ya arsa ya çiftlik ya daire diye düşündüm, ama bunlardan hem en kârlısı hem de benim huyuma suyuma en uygunu tarım ve ufaktan da olsa hayvancılık gibi geldi.

Eşim konusunda da şöyle, kendisi zaten bu parayla komple ticarete girmek araç alıp satmak istiyordu istifa etmeyi zaten düşünüyordu. Benim bu düşünceyle gelmem onun istifa isteğini desteklemiş oldu.
Annem ise destekleme, karşı çık 2m küçük bir para oysa memurluk bu devirde büyük nimet, tarzı konuşuyor.

Ben eşimi bir şeylere sürüklemiş gibi olmuyorum aslında zaten işini bırakmak isteyen adama, tamam bırak ama şöyle bir alternatif de olabilir diyorum. (Annem kesinlikle bırakmasın der)
Annenizi dinleyin, akıllı kadınmış

Psikolojiniz iyi değil, bu psikolojiyle alacağınız karar da iyi olmayacak.

Siz şu an hayallerinizin peşinden koşmuyorsunuz; depresyondan dolayı hayatınızdaki her şey boğucu geliyor ve o yüzden hayatınızdakileri değiştirmeye çalışıyorsunuz ama sorun hayatınızdakilerde değil kafanızın içinde.

Bir ara ben de böyleydim, köye değil de yurtdışına gitmek istiyordum sonra anladım ki o kafayla orda da mutlu olamam. Terapi almalısınız acilen.

Eğer ikimizde işimizi sevmiyorsak ve bu işi yapıp mutlu olacağımıza inanıyorsak hiç düşünmez yapardım. Önemli olan yaptığın işi sevmek yaşadığın yerde mutlu olmak

Evet artık bu dünyada seni ne tatmin eder deseler, ölümden başka bir şey gelmiyor aklıma. Ben mezarlık görevlisine babamın yanına gömülmek istediğimi söyledim, sen daha gençsin dur bakalım dedi. Sen bunu dikkate al dedim. Babam rahmetli olmadan önce de defin işlemlerini sormuştum adama, şöyle oldu tesadüfen ofise geldi sohbet ederken mezarlıkta defin işleri görevlisi olduğunu öğrendim. Didik didik ettim sordum nasıl oluyor diye, aradan kısa bir süre geçti babam vefat etti. Adam daha sonra tekrar ofise geldi, ben bu sefer kendime yer ayırmak istediğimi nasıl yapacağımı sorunca artık ne yapsın üzülüp gitti... Oysa insanların hiç üzülmesine gerek yok ölmek düşüncesi beni tatmin ediyor ve huzurlu oluyorum. Ama dediğiniz hususlara dikkat edeceğim.

Bunun dışında 2m az bu işler için farkındayım. Ama yer satın alıp şimdilik kiraya vermek sonra yeniden değerlendirmek mantıklı geldi. Likit parayı faize yatırmayı hiç düşünmem, enflasyon karşısında 1 sene içinde erir. Ya arsa ya çiftlik ya daire diye düşündüm, ama bunlardan hem en kârlısı hem de benim huyuma suyuma en uygunu tarım ve ufaktan da olsa hayvancılık gibi geldi.

Eşim konusunda da şöyle, kendisi zaten bu parayla komple ticarete girmek araç alıp satmak istiyordu istifa etmeyi zaten düşünüyordu. Benim bu düşünceyle gelmem onun istifa isteğini desteklemiş oldu.
Annem ise destekleme, karşı çık 2m küçük bir para oysa memurluk bu devirde büyük nimet, tarzı konuşuyor.

Ben eşimi bir şeylere sürüklemiş gibi olmuyorum aslında zaten işini bırakmak isteyen adama, tamam bırak ama şöyle bir alternatif de olabilir diyorum. (Annem kesinlikle bırakmasın der)
Siz bence önce düzgün bir terapi fln alın. Genç yaşında ölmek istiyormuşsunuz. Sizin şu an rahatsızlığınız ön planda olmalı.

ben de eşimle 2 mühendis ankara dan çıkıp muğlanın bir ilçesine geldim iş kurmaya 2 yıl önce. köyde değiliz ama köyden hallice bir yer. hesap etmediğim sıkıntılar yaşadım. sosyal çevre (tek kocayla olmuyor bir yerden sonra) , dilimden anlayacak birilerini bulma gibi. şu an sigortamı da yatıramıyoruz daha. çok pişman olmuştum başlarda ama artık alıştığımdan mıdır yoksa bariz daha rahat yaşıyor olmamdan mıdır bilmiyorum %70 iyi ki gelmişim diyorum. bir kere kafam eskiye göre çok daha rahat, anksiyete bozukluğum ataklarım çok hafifledi. küçük yer olunca kontrolü de yaşaması da kolay. zaten ortalama 65 yaşımızı görüyoruz,” yaşamak “için bu kadar çaba sarf etmemeliyim , kendimden bu kadar vermemeliyim diye düşünüyorum.

şimdi umudunuz kırmak istemem ama hesapladığınız işler için 2m az bir miktar. hatta işe girmek de değil 2 m artık az bir para. bugün ağzı yüzü düzgün ankara da ortalama bir semtte evler zaten 1,5-2m civarında. eğer bu fikriniz sabitse bence en az 1-2 yıllık bir plan yapın. gideceğiniz yerle ilgili sosyal ekonomik şartlar, yapacağınız işle ilgili artılar eksiler ,işlerin detayı , gelirler giderler. bu süre zarfında da muğla da aydın da henüz yeni gelişen yerlerden toprak alıp paranızın değerini koruyabilirsiniz , sonrasında da hala bu taraf ağır basıyorsa göçe başlarsınız. yok değilse arsanıza talip bugün değilse yarın muhakkak çıkar (çok fazla ve hızlı şekilde inşaat yapılıyor buralarda artık herkes yer peşinde )

bol şans ve mutluluklar diliyorum.

Detaylı okumak istemeyenler için, Bu birikimle tarım/hayvancılık yapmak üzere eşimin işinden istifa etmesi, benim işimi bırakmam ve bir köye yerleşmek mantıklı mı ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi sevsem de hayattan bunaldım. Hatta hayvancılık ve tarım yapmayı düşünüyorum. Köy araştırıyorum, hangi köyden bir tarla alsam diye. Geçenlerde anneme bahsettim bana " 2 Milyon ne ki ne yapılır, işi bırakmaya değer mi, bir de eşinin aklına giriyorsun gül gibi işinden istifa ettireceksin adamı.." dedi. Eşim dünden razı çünkü işinden o da memnun değil. Bir kısmıyla bir köye yerleşelim kalan kısmıyla ucuzluk bir iki araba alır ticaret yaparım, şeklinde düşünüyor ama tabi hayvancılık fikrinden habersiz.
İşim başkalarının derdini tasasını üstlenmek, her gün yatarken birinin dosyasını (hayatını) düşünmek, bunu yaparken doğru mu yapıyorum diye düşünmek. Şöyle diyeyim kusurla adam öldüren kişi de müvekkilim dolandırıcılık yapan da mağdur da. Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur asla kazandım hırsında biri olmadım sadece üzerime düşeni yapıyorum ki bu sıralar bizim işler bile kesat. Nereye kadar başkalarının hayatındaki olayı sırtlayacaksın ki deyip duruyorum.
Hukuken bilgili olduğumu düşünüyorum ama iyi bir avukat olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla işi bırakıp tarım veya hayvancılık yapayım diyorum. İnternetten köye göçen insanları izliyorum.
Annem köylerin hiç masum olmadığını söylüyor. Hatta çobanlık yapma fikrime aşırı sert çıktı, o kadar okudun çalıştın bunun için mi, köylerde ne kötü insanlar var o dağlarda başına bir kötülük gelir, sen bilmezsin diyor. (Müge Anlı seyircisi)

Evet 2 milyon bu devirde hakikaten çok küçük bir meblağ, hatta o parayla ev almaya kalksan muhtemelen küçük bir daire alırsın onda da istediğin yerde olmaz. İşi bırakma sebebim para değil, babamı kaybettiğimden beri ölümü hatta ölmeyi düşünüyorum. Bir insan doğum gününde mumlara üflerken içinden "umarım tez vakitte kavuşuruz" diye dilekte bulunmaz. Yani hayatın bana bomboş geldiği günlerde doğayla iç içe yaşamanın hayali beni hayatta tutuyor.

Bunları aileme söylemiyorum çünkü iş duygu sömürüsüne dönüşmesin, mantıklı mı değil mi buna karar verecek zihinde değilim. Şuan iş yerinde işlerimi görüşmelerimi bitirdim kapanışı yine bu tarz videolarla yapıyordum ki buraya yazmak aklıma geldi.

Ben gideceğim arkadaşlar belki gittiğim yerde internet de olmaz :) Kediler köpekler tavuklar koyunlar keçilerle sıfırdan bir hayata başlayacağım. Köyde yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Belki sadece hayal olarak kalır ileride bu sayfaya bakıp hatırlarım, belki de gerçekleştiririm ve buraya bir not bırakırım.
Bence siz şu an depresyondasınız o nedenle öncelikle psikolojik destek alın.
Düşünceniz hiç mantıklı değil ki ülkede tarım ve hayvancılık ölüm döşeğinde şu an , avukatsınız güzel bir mesleğiniz var sizin işinizin de kötü tarafı haklı haksız demeden müvekkilinizi savunmak ama bunu bilerek bu yola girmiş olmalısınız.
Ayrıca elinizdeki para gerçekten öyle büyük bir rakam değil bence köye yerleşmek yerine sayfiye kasabası olarak adlandırılan bir yere taşının,oradan da elinizdeki para ile bir ev belki ufak bir araba alın kalanı ofise yatırın ve yaptığınız işi yapmaya devam edin.
Bu devirde herkes rahat yaşayayım istiyor ama birde ülkenin gerçekleri söz konusu illa bağ bahçe olsun stresimi atayım orada derseniz ufak bir arsa yada bahçe alın ekin biçin ama bunu işe dönüştürmeyin derim. Çünkü hem daha zahmetli bir hayatınız olacak (sabah ezanında kalkmanız gerek akşama kadar da çalışmanız eğer ki çiftçilik yada hayvancılık yapmak isterseniz) hem de elinizdekini de kaybetme riskiniz var.

ben de eşimle 2 mühendis ankara dan çıkıp muğlanın bir ilçesine geldim iş kurmaya 2 yıl önce. köyde değiliz ama köyden hallice bir yer. hesap etmediğim sıkıntılar yaşadım. sosyal çevre (tek kocayla olmuyor bir yerden sonra) , dilimden anlayacak birilerini bulma gibi. şu an sigortamı da yatıramıyoruz daha. çok pişman olmuştum başlarda ama artık alıştığımdan mıdır yoksa bariz daha rahat yaşıyor olmamdan mıdır bilmiyorum %70 iyi ki gelmişim diyorum. bir kere kafam eskiye göre çok daha rahat, anksiyete bozukluğum ataklarım çok hafifledi. küçük yer olunca kontrolü de yaşaması da kolay. zaten ortalama 65 yaşımızı görüyoruz,” yaşamak “için bu kadar çaba sarf etmemeliyim , kendimden bu kadar vermemeliyim diye düşünüyorum.

şimdi umudunuz kırmak istemem ama hesapladığınız işler için 2m az bir miktar. hatta işe girmek de değil 2 m artık az bir para. bugün ağzı yüzü düzgün ankara da ortalama bir semtte evler zaten 1,5-2m civarında. eğer bu fikriniz sabitse bence en az 1-2 yıllık bir plan yapın. gideceğiniz yerle ilgili sosyal ekonomik şartlar, yapacağınız işle ilgili artılar eksiler ,işlerin detayı , gelirler giderler. bu süre zarfında da muğla da aydın da henüz yeni gelişen yerlerden toprak alıp paranızın değerini koruyabilirsiniz , sonrasında da hala bu taraf ağır basıyorsa göçe başlarsınız. yok değilse arsanıza talip bugün değilse yarın muhakkak çıkar (çok fazla ve hızlı şekilde inşaat yapılıyor buralarda artık herkes yer peşinde )

bol şans ve mutluluklar diliyorum.
Muğlanın bir ilçesinde dairem var ama kirada, ayrıca daire olduğu için o doğal yaşam hazzını bir noktaya kadar yaşıyorum. Kirada olduğu için bir kaç yıldır gitmiyorum. Belki kiracı çıkarsa ki bu yaz kendisine ev alıp çıkmayı düşündüğünü söylemişti. Hiç olmazsa gidip burada bir kaç ay durup düşünmek istiyorum.
O dediğim yerde kafamı taşlara vurdum Geçen sene 600bin istenen arsayı almamıştım şuan 2,5 milyon istiyorlar Aynı yer için. Hoş arsa diyorum ama malum sitede gördüm belki imarı bile olmayan tarla vasfındadır. Galiba yıl sonuna kadar para biriktirmeye çalışıp hayalleri ertelemeliyim.
Aydın'da bir köyde görmüştüm 1,5 milyona boş tarla aslında asıl düşündüğüm yer orasıydı hem zeytin tarımına da uygundu. Ama gelin görün ki üste kalan 500bin ile işçi mi tutayım, ağaç mı alayım, depo mu yaptırayım, hayvanlar için yer mi yaptırayım... Yetmiyor maalesef. Ama bu parayı da kaybetmek istemiyorum yatırıma dönüştüreyim istiyorum. Bizim işlerde şu piyasada (herkesin ekonomisi kötü) Yarını göremiyorum. Giderim çok, vergim var işyerim kira, Sabit giderim 10bindir ama sabit gelirim 0, üzerine stresi cabası. Başkalarının sorumluluğunu almak yoruyor, kendi hayatımın sorumluluğunu alsam bana yetecek. Çok küçükken hayalim çiftliğim olsun şeklindeydi sonra hayat şartları başka bir mesleğe yöneltti ama şimdi anlıyorum ki dönüp dolaşıp eskide takılıyorum. İlerleme kaydetmedikçe de bunalıyorum.
Keşke babam sağ olsaydı da ona sorsaydım...
Şuan tek düşündüğüm bu işte mutlu değilim genel olarak mutlu değilim, yıl sonuna kadar bekleyeyim Aralık Ocak gibi bakalım ne olacak... :(

Detaylı okumak istemeyenler için, Bu birikimle tarım/hayvancılık yapmak üzere eşimin işinden istifa etmesi, benim işimi bırakmam ve bir köye yerleşmek mantıklı mı ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi sevsem de hayattan bunaldım. Hatta hayvancılık ve tarım yapmayı düşünüyorum. Köy araştırıyorum, hangi köyden bir tarla alsam diye. Geçenlerde anneme bahsettim bana " 2 Milyon ne ki ne yapılır, işi bırakmaya değer mi, bir de eşinin aklına giriyorsun gül gibi işinden istifa ettireceksin adamı.." dedi. Eşim dünden razı çünkü işinden o da memnun değil. Bir kısmıyla bir köye yerleşelim kalan kısmıyla ucuzluk bir iki araba alır ticaret yaparım, şeklinde düşünüyor ama tabi hayvancılık fikrinden habersiz.
İşim başkalarının derdini tasasını üstlenmek, her gün yatarken birinin dosyasını (hayatını) düşünmek, bunu yaparken doğru mu yapıyorum diye düşünmek. Şöyle diyeyim kusurla adam öldüren kişi de müvekkilim dolandırıcılık yapan da mağdur da. Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur asla kazandım hırsında biri olmadım sadece üzerime düşeni yapıyorum ki bu sıralar bizim işler bile kesat. Nereye kadar başkalarının hayatındaki olayı sırtlayacaksın ki deyip duruyorum.
Hukuken bilgili olduğumu düşünüyorum ama iyi bir avukat olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla işi bırakıp tarım veya hayvancılık yapayım diyorum. İnternetten köye göçen insanları izliyorum.
Annem köylerin hiç masum olmadığını söylüyor. Hatta çobanlık yapma fikrime aşırı sert çıktı, o kadar okudun çalıştın bunun için mi, köylerde ne kötü insanlar var o dağlarda başına bir kötülük gelir, sen bilmezsin diyor. (Müge Anlı seyircisi)

Evet 2 milyon bu devirde hakikaten çok küçük bir meblağ, hatta o parayla ev almaya kalksan muhtemelen küçük bir daire alırsın onda da istediğin yerde olmaz. İşi bırakma sebebim para değil, babamı kaybettiğimden beri ölümü hatta ölmeyi düşünüyorum. Bir insan doğum gününde mumlara üflerken içinden "umarım tez vakitte kavuşuruz" diye dilekte bulunmaz. Yani hayatın bana bomboş geldiği günlerde doğayla iç içe yaşamanın hayali beni hayatta tutuyor.

Bunları aileme söylemiyorum çünkü iş duygu sömürüsüne dönüşmesin, mantıklı mı değil mi buna karar verecek zihinde değilim. Şuan iş yerinde işlerimi görüşmelerimi bitirdim kapanışı yine bu tarz videolarla yapıyordum ki buraya yazmak aklıma geldi.

Ben gideceğim arkadaşlar belki gittiğim yerde internet de olmaz :) Kediler köpekler tavuklar koyunlar keçilerle sıfırdan bir hayata başlayacağım. Köyde yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Belki sadece hayal olarak kalır ileride bu sayfaya bakıp hatırlarım, belki de gerçekleştiririm ve buraya bir not bırakırım.
Suan ekonomik sıkınti var. Ne is yapacaksaniz hesap kitap iyi yapin. Hatta gideceginiz yerde bu isi yapanlarla gorusun. Malum ciftci az kazaniyor. Her zaman boyledir bu. Mesela benim abimler kendi arsamiz olmasina ragmen muz serasi kurdular. Hayal ederken cok kazanacahim diyorsun. Ama ne oldu bir yilda herseye zam geldi. Elektrik su. Birden cok sera kurulumu olunca urun cok para etmedi kisin. Ysptiklarihesaplar haricinde cok ekstra borc yaptilar. Yazin duzeldi biraz da toparladilar. Siz de dedigim gibi ticaret bir kumar isi. Hersey cok guzel olabilir de zor da olabilir. Ama bu ekonomik kosullarda ben olsam girmezdim. Herseye zam geliyor. Su kuyusu icin bile o zaman 100 bin verdiler. Isci maliyetleri filan bir suru sey cikti. Iyice dusunun derim

Suan ekonomik sıkınti var. Ne is yapacaksaniz hesap kitap iyi yapin. Hatta gideceginiz yerde bu isi yapanlarla gorusun. Malum ciftci az kazaniyor. Her zaman boyledir bu. Mesela benim abimler kendi arsamiz olmasina ragmen muz serasi kurdular. Hayal ederken cok kazanacahim diyorsun. Ama ne oldu bir yilda herseye zam geldi. Elektrik su. Birden cok sera kurulumu olunca urun cok para etmedi kisin. Ysptiklarihesaplar haricinde cok ekstra borc yaptilar. Yazin duzeldi biraz da toparladilar. Siz de dedigim gibi ticaret bir kumar isi. Hersey cok guzel olabilir de zor da olabilir. Ama bu ekonomik kosullarda ben olsam girmezdim. Herseye zam geliyor. Su kuyusu icin bile o zaman 100 bin verdiler. Isci maliyetleri filan bir suru sey cikti. Iyice dusunun derim
Evet bugün kendi çevremden birine anlattım onun da bir akrabası kendi tarlasında işçi tutamadigi için mahsulü kaldiramamis şeklinde anlattı.. tarım uzaktan göründüğü gibi değilmiş yine de araştırmaya devam edecegim eninde sonunda ben bu işlere girisirim ama birikim yetersiz... 😔

Bakin güzel kardeşim, ölümü istemek için Peygamber olmak gerekir. Sizin ahiret inancınız olduğunu düşünüyorum. Hani ahiret parası derler. Bu dünyada iyi bir kul olan biriktirir ahiret parası. Senin ahiret kazancın ne durumda asil sen ondan haber ver.tabi bana degil kendine haber ver 😊

Hangimiz.çok mükemmel bir kuluz ki ölümü isteyelim. Ölüme talip olacak kadar hayırlı amelimiz var mı ki?
Bence ölümü istemek yerine her an ölüm gelecek gibi ahiret icin ama hic ölmeyecek gibi dunya icin calismaliyiz. hayatımızı ona göre kurmaliyiz.
Simdi ben sana bir çiçek versem. Ne düşünürsün? Bana nasil deger veriyor ki bana cicek veriyor dersin. Ee seni yaradan Allah her yanı çiçek bahçesine çevirmiş. Demek sevdigi var muhatap aldığı var. O da sensin. Gördüğün her çicek her güzellik senin için. Demek ki bu dünya senin yasaman için dizayn edilmiş. O zaman en guzel şekliyle yaşamalısın. Sana bakan seni yaradani hatırlamalı 😊

Acın çok taze sanırım ama geçecek ❤
Üzme artık kendini 🙏

Ben sizi anlıyorum babam vefat etti baya çalışkan bir adamdı ve kendi emekliliğini hakettiği halde işini çok sevdiği için emekli olmamıştı.o zaman hayat bana çok boş geldi işte o kadar yıl çalışıp rahata erceğin zamanda vefat etmek😕bence kamuda avukatlık deneyin en azından kurumun işlerini yaparsınız ben özelde çalışırken çok bunalmıştım ve bu meslekten soğumuştum ama şuan kurum avukatlığında mutluyum çok şükür inşallah bozulmaz🧿soğuma sebebim bazı gördüğüm hukuksuz davranışlar ve genel olarakda keyifsiz bir meslek kimseye tavsiye etmiyorum bu sebeple sürekli sıkıntılı insanlarla uğraşmak zor.eşiniz kamudaysa emekli olmasın derim 2 milyon çok para değil ve hiç tarımdan anlamıyorsanız zorlanabilirsiniz ufak bir yer alıp birilerini tutsanız arada kontrol etseniz belki daha iyi olur şimdilik.annenizde haklı köyde gerçekten çok kötü insanlar olabiliyor iyi bir yer seçmek lazım.ben cesaret edemezdim sizinkine yakın bir miras kaldı bana ev aldım direkt kalan miktarlada çeşitli yatırımlar yaptık.eğer gözünüzü karartırsanız yolunuz açık olsun.

2 milyona çok şey yapılır ama riske girilmez bence
Benim 2 milyonun olsa ev alirdim 😁
Hayvancilik zor bir iş ya hiçbir özel günün yok ne dugun ne bayram ne tatil o hayvana hep bakacaksın he işler rayına oturursa güzel paralar kazanılır ama o da sabır işi
Büyük şehirde onunla düzgün bir yerdende alınmıyor artık 1-2 milyonun eski değeri kalmadı😕

Konuyu tam okumadım size tek diyeceğim hayvancılık öyle bir iki bilgisiz kişiyle hadi çok sıkıldık bunu yapalım diyemeyeceğiniz bir iş onu söyleyeyim.Dayım ben kendimi bildim bileli köyde ve bu işi yapar.Eşimde niyetlendi hayvancılığa tek dediği şey sabrın var mı?Onlar olduğu sürece çıkıp gezme işi biter.Otlatmaya Sabah erkenden çıkarman gerekiyor ki verim alabilesin.Onları öğlen bir iki saat dinlendirip tekrar çıkaracaksın hava kararana kadar.Dayım eve gelirdi öğlen bazen azığını yanında götürürdü.Ayrıca günlük süt sağımını ,tereyağınızı peynirinizi yapacaksınız.Tabi hayvanlar için barınakta lazım.Tüm bunları düşünün öyle karar verin derim.

muhtemelen çocuğunuz yok. çocuk düşünmüyorsunuz.

yine de hayaliniz çok hayal yaaaa..... aileniz içinde yıkım olur heralde o kadar okut emek ver sonuç

Aynı hayaller içinde biri olarak cevap yazmak istedim... Artısını eksisini elimden geldiğince paylaşmak istedim..
Öncelikle çok güzel bir hayal. Kendi işini kurmak güzel geliyor insana. Fakat sizin bu süreçte karşılaşacağınız bir çok zorluk olacaktır. Tarım ve hayvancılık bilgi ve tecrübe isteyen şeyler. Eğer sıfırdan başlayacaksınız çok fazla maliyet gidersiniz olacak ilk başta. Tarla, tarım aletleri vs. 2m başlangıç için iyi bir rakam olabilir fakat ilerisi için yetmeyecektir. Yapacağınız işi iyi planlamanız gerekiyor. Adım adım hayallerinize ulaşım sağlayabilirsiniz. Hayvancılık ozellikle büyükbaş-küçükbaş ilk başlangıç için tercih edilmemeli eğer deneyiminiz yoksa. Hayvan yem bakım maliyetleri yüksek. Öncelikle bunlarla ilgili teknik bilgilere hakim olmalısınız derim.
Ben kendi planlarımız üzerinden izah etmeye çalışayım dilim döndüğünde. Benim k.validemler bulunduğumuz ile cok yakın bir köyde oturuyorlar. K.pederim tarımla uğraşıyor. Eşimde özel sektörde çalışıp aynı zamanda tarımda babasına yardım ediyor. Şuan 150 donume yakın yer ekiyorlar. Bilgi ve tecrübe kazanıyor. Her sene uyguna buldukları etraftan tarla alıp bu dönüme ulaştılar. Mevcut tarım aletlerini farklı donem- yıllarda uygun fiyatlı bulduklarında alıp çoğaltiyorlar. 5 dönümlük bir araziyi komple ceviz-badem bahçesi yaptık. Bu sene ticari olarak satışa başlayacağız. İzin günlerinde ve aksamlari gidip tarla-bahçe bakımlarıyla ilgileniyoruz. Küçük bir meyve bahçesi kurmak istedik bu sene 50 den fazla fidan alıp özenle ektik hepsi kurudu mesela tamamen zarardayiz fidanlardan. Sonbaharda tekrar ekmeyi deneyeceğiz mesela. Deneyip bakıyoruz. Bu süreçte eşim çalışıyor çok yoğun şekilde sektöründen memnun mu hayır değil. Ben doğumdan sonra işten çıkartırdım. Ama bir anda olmuyor hersey zamana yayilmali ki herseyi kaybetmeyelim emin adımlarla ilerleyelim. Kendimize 5-8 yıllık plan oluşturduk. Bu süreçte eşim deneyim kazanmaya devam edecek, para biriktirip tarla alacağız ve eksik tarım aletlerini tamamlayacağız. Tarla ve tarım aletlerini tamamladiğımizda ilk tavuk(et-yumurta) ve arı satın alacağız. Bakimlari daha kolay ve haftalik olarak yapilabiliniyor. Daha sonra büyük baş ve küçük baş hayvancılık için birkaç tane satın alıp deneme yapacağız ilk 1-2 yıl. Bu süreçte şehirdeki evimizde kalmaya devam edeceğiz. Eşim aktif olarak git gel yapacak. Verim sürecine göre karar verip eşim işinden ayrılacak ve hayvan sayısını cogaltacak. (Hayvancılık 7/24 aktif çalışma isteyen bir sektör saat geciktiremiyorsunuz. Tatil gezme planı yapamıyorsunuz. Tarımdaki mahsulü hayvancılıkta kullanıp yem maliyetini düşürebilirsiniz ilk önce tarım tabiki. )Yeterli deneyim ve birikime ulastigimizda da şehirdeki evi komple kapatıp köyde kendimize yeni yaşam alanı ev yapmayı düşünüyoruz. O sürece kadar çoğu konuda hem deneyim hemde köyde yeterli yatırımı yapmış olacağız.
Nacizane tavsiyem bulundugunuz yere çok yakın köylerden ilk başta toprak edinip ufak yatırımlar yapıp kendinizi deneyin. İş çıkışları izin günlerinizde orasıyla ilgilenin. Süreç içerisinde planınız zaten oluşur.
Benim için bir diğer önemli etken de köyümüz bizim yaşadığımız ile 20 dk mesafede. İlerde çocuğumun iyi bir eğitim alması için okula kendim getirip götürebilirim şehire. Planlarınızı bugüne göre değil 10-20 yıl düşünerek yaparsanız sonradan pişman olma ihtimaliniz daha düşük olur.
Umarım fikir olma açısından faydalı olmuş olur.

Son düzenleme:
Back