Bende allah korusun dedim zaten öyle bol keseden atma hayat filmlerdeki çiftliklerde gecmiyo tezek kokusuyla uyan sabah sabah gör gününü valla geç bu işleri bu lafı diyenleri 1 hafta koy köy hayatina napicagini şaşırır terliksiz kaçar vallaO beğenmediğin hayata muhtaç kalma dua et
Muğla da nereden zeytin ve zeytin yaği aldiniz merak ettim . Biz üretimini de yapiyoruz da ilk defa böyle bir yorum duydum merak ettim
Elbette kontrol etmek zor ama köyden şehre gidince çok bocalar yapamaz yani şehir onu yutar. Daha bilinçli çocuklar yetiştirebilirsiniz. Eğer köy işini maddiyat için yapıyorsanız ona bir şey diyemem şehirde hayat gerçekten zor ama keyif için yapacaksanız hiç tavsiye etmem. İnsanı bunalıma sokuyor köyBana da şehir çocuklarını günümüzde kontrol etmek çok zor geliyo
Kızlar selamlar,
İstanbul kargaşasından kaçıp bi arsa alıp çiftçilik ve hayvancılığa soyunalım diyoruz ama altından kalkabilir miyiz, geçim nasıl olur bi türlü işin içinden çıkamıyoruz. Öyle düşünüyorum böyle düşünüyorum yok karar veremiyorum. Bi tarafta sevdiğim, mutlu olcağıma inandığım bi yaşam. Bi yanda maddiyat olarak 0 sıkıntı çektiğim ama çokta sevmediğim bi yaşam.
İçinizde var mıdır maliyet ne kadar tutar, kazanç nasıl olur, altından nasıl kalkılır, devlet nasıl desteklerde bulunuyo bilen?
Soğuk sıkım diye Muğla'dan yağ geldi beğenemedim.
Tadıp yorum yaptığınızı anladım zaten ,bu yaşıma kadar duymadım da, üniversite de ev arkadaşım çanakkaleli ve balikesirliydi. Çok seviyorlardı da merak edip sordum. Bizim 1 yıl 1 ton 1 yıl 2 ton zeytin yağımız oluyor . 2 yıl da bir iyi oluyor . Toptan fabrikalara veriyoruz ,asit olmaz yağlarımızda, asitli yağ genelde beklemiş ya da ağaçların diplerinden toplanmış zeytinden olur . Onu bilmeyenlere satanlarda olur, biz sabun yapımında kullanırız öyle yağları geneldeduyum değil damak tadı diyelim .... Buranın zeytinyağının aroması hoşuma gidiyor. Soğuk sıkım diye Muğla'dan yağ geldi beğenemedim. Bu damak tadı olduğu için kişiden kişiye de değişkenlik gösterebilir.
Şu anda sizde yağ kaçtan gidiyor mesela ? dizem fiyatı kaç asit fiyatı kaç ?
burada dizem 22-35 TL, asit 17-20 TL....
Katılmıyorum,Muğla da yaşıyorum ve buranın yağı çok lezzetli bence.Muğla demiyeyim güney Ege daha doğru bir cümle olur.
sen ona ses etme o hayal dünyasında yasiyor limoncu kizimiz o begenmedigi kocasinin sirtindan gecinip çalışmıyor bile heee ma iş arıyorPis bir hayat değil sana göre öyle bna göre de senin deyiminle senin yaşantın pis
Yok para değil zaten derdim çok şükür maaşım falan şuan iyi ama işte bu betonlar, kalabalık, kargaşa bende çığlık atıp kaçma isteği uyandırıyoÇok iyi bir işiniz var zaten zenginlik için yapmıyorsunuzdur çünkü yazılımcılık yapanlar özellikle özel şirketlerde çok iyi kazanıyor. Bu pahalılıkta böyle bir hayatı bırakıp köye yerleşmek bana çok uzak gelirdien fazla güneyde bir yazlık olur
Tadıp yorum yaptığınızı anladım zaten ,bu yaşıma kadar duymadım da, üniversite de ev arkadaşım çanakkaleli ve balikesirliydi. Çok seviyorlardı da merak edip sordum. Bizim 1 yıl 1 ton 1 yıl 2 ton zeytin yağımız oluyor . 2 yıl da bir iyi oluyor . Toptan fabrikalara veriyoruz ,asit olmaz yağlarımızda, asitli yağ genelde beklemiş ya da ağaçların diplerinden toplanmış zeytinden olur . Onu bilmeyenlere satanlarda olur, biz sabun yapımında kullanırız öyle yağları genelde
Katılmıyorum,Muğla da yaşıyorum ve buranın yağı çok lezzetli bence.
Dip zeytinini bende dizem ile takas ederim 1/2 oranında veya dediğiniz gibi sabun. Lakin ilginçtir ki onun ağır yağ kokusunu süper yağ kabul eden istanbullulara satan çok :) ne kadar ağır olursa yağı o kadar iyi kabul ediyorlar. Dediğim gibi onlarında damak tadı ve aroması onlara iyi geliyordur ama ben sevmem.
Merak ettiğim için sordum. Tabiki damak zevki
Esimin köyunde soguk hava deposu var ve elektrik sarfiyatı baya var . Arazi mülk icinde birde tepe var .Buraya ruzgar gulü kurmak istiyoruz .Sizinkinin maliyeti ne oldu ve ne kadarlik bir enerji uretiyor.ya işte köy var köy var ....
Bu arada benimde elektriğim yok, internetim (adsl) hiç olmadı. Su ise bir tepeye sondaj vuruldu oradan hat çektim.
Kendi mesleğim olduğu için güneş panellerinden bir sistem kurdum. Güneş yoksa ne var ? Rüzgar bir tane de rüzgar gülü...
120 saat zifiri karanlık olursa yani 5 gün hiç gün ışığı olmaz ve rüzgar esmez ise elektriğim biter.
bu arada benim eve yolumda yok hatta 3 hafta önce zeytinliklerin içinden geçtiğim yolu para koparmak için kapadılar.
umrumda mı ? asla ne para veririm ne de araç ile eve gelirim. O kışın yağmurunda ben o çamurda eve eşya getirmişim şimdi yazın mı gocunacağım ?
aramızda kalsın ama ben sevemedim buranın bir kaç insanını, insan olmadıktan sonra tatil yöresi olsa ne yazar ?
önce komşuluk şart sizin köyünüzde nasıl bilmem ama komşuluk varsa buranın köylerine değişmeyin oraları
+1Şanslı kesimdenim galiba. Hem köyde hem şehirde sayılabilecek bir yerde oturuyorum. Sahil, hastane, avm arabayla 7-8 dk merkezi yerler 15 dk uzaklıkta. Yürüyüşe çıktığımda keçi, koyun sürüleriyle karşılaşıyorum. Çok da güzel kedi sever bir sokağımız var.
İki hayatla da iç içe olduğumdan haftasonları ekstra uzaklaşıp doğaya gitme ihtiyacı duymuyorum. (Arkadaşlarla gidilen zamanlar hariç)
Ama yine de biraz daha merkezi bir yerde yaşayıp arabaya bağlı olmamayı tercih ederdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?