Çiftçilik ve hayvancılık ile geçim

Peki ya siz olsanız ne yapardınız ?

• Ankete Katılan
    624
Şuan yazılımcıyım epeyce rahat bi işim var yani annemlere gittikçe haşır neşir oluyorum bahçe ve hayvanlarla ama tabi tamamen bi sorumluluğa sahip olmak nasıl bilemiyorum
Ben peyzaj teknikeri olduğum halde çok kötü bocaladım yapamadım ki peyzaj okumanın tek sebebi bahçe ile uğraşmak stres atmaktı. Ama okulu bile zor bitirdim. Istanbulun suyunu içen ayrılamıyor diyolarya bırakamadım. Şuan başka bi iş yapiyorum

konuyu okuyunca bile bi huzur geldi yahu :)

benim ailem hayvancılık yapiyodu eskiden. ama girdi fiyatları cok arttı. büyük maliyetlerle donanımlı bi is yapamayacaksaniz zor hayvancılık.

mesela bizim ineklerin kurbanliklarin yediği saman tavukların yediği buğday bizim kullandığımız un tarlalarimizdan saglaniyodu. bahcemizde meyve sebze yetistirdi. amcamlar biz babaannemler beraberdik. iş yükü fazla, yorucu... bide aksatamazsiniz. mesela yoruldum iki gün dinleneyim olmaz. bu işi çok severek icten yapmak lazim.

babamin 30 küsur dönüm arsasi var. ben babamla ortak olup lavanta tarimi yapmak istiyorum ilerde. ama babam arsayi satabilir o zaman mesela yapamam arazi alamam o kadar büyük.

kendime de villa alacak parayi bulamayacağım için büyük sehirde merkeze biraz uzak villa arsalari var. orda arsa alip villa yaptırmayı düşünüyoruz.
araziyi büyük tutmayi planliyorum. iki tane sera kurmayi bı kümes yapmayı düşünüyorum. bize bisey olsa evimizi bahcemizi hayvanlarımızı emanet edebilecek yakinlarimiz var.
mesela bisey olsa ben cok üzülürüm o hayvanların bitkilerin vebalini aliyorum diye. göze alamam tam olarak herşey hazır olmadan.

babam dese ki ufak çaplı bi isletme mandira tarzı bisey kurcam ben de maddi manevi fiziki ne gerekirse yaparim.

uretim candır. kendine kendine yetmek, katma değer üretmek, doğayla iç içe olmak, evladina bunlari gosterebilmek... bence bunların verdiği iç huzurunu cok az sey verebilir :)

Valla ben çocukken bile köy yumurtası kesme tarhana yufka asla sevmezdim yemezdimde
çokta memnunum valla köy demek 24 saatlik mangal turu butik bi gezi demek inek tezek kokusu pis folluklar bana gore degil saldirmaya yer aramayin valla ben büyük sehirimden trafigimden cokkk memnunum valla bu benim görüşüm kimseyi ilgilendirmez kusura bakmayın yani kimine bok kokusu hoşuna gider benim gitmez çatalcada bilr gecerken burnumu tikarim ben köy hayatı bana gore değil

Orada kurulu duzen var zaten .Soguk hava deposu 2 ev .Modern bir yasam .Arazilerde elma seftali sebze tarimi yapıliyor .Ben gitmeyi düsunmuyorum da .Gitsem de hayvancılıga girmem .Anca evde oturup çicek ekerim.

Muhteşem bir tespit ..... 35-40 yaş aralığında bende (ki Sabancı grubunda yönetici olarak çalışıyordum, hatta 2 sene Sakıp bey vefat edene kadar da yanındaydım) kafayı kırıp her şeyi bırakıp buralara geldim. Öncesinde zemin ayarladım, kendi şirketimi kurdum o şirket düzene girince de önce burada otelde(Okan Motel) kaldım senelerce sonra karavana terfi ettim şimdi de kendi evimize. Tam o dönem kara cumalar vardı Sabancı grubunda kim işten atılacak ? Bu cuma kimin işine son verilecek. İlginçtir ki 10 yazılım mühendisi atana kadar işten 1 tane müdür atsalar rahatlayacaklardı ama nedense ilk işten atılanlar uzmanlar olurdu.... sırayla giderdi bu atılmalar... Kritik bir krarala kara cumayı beklemeyip kendi şirketimi kurdum ve masamın arkasına da şöyle bir yazı astım ; Kötü genel müdür, şirket sahibi yapar....

Şimdi bunu neden anlatıyorum o dönem benimle akran olan ve işten çıkartılan arkadaşlarım 35-40 dilimi yıllarca işsiz kaldı. Yıllarca hemde çok zor dönemler geçirdiler... Yani şimdi geliriniz iyi işim var diye sakın güvenmeyin.

Hiç bir şirket yaşınız 35-40 diliminde ise sizi yönetici deneyiminiz yok ise işe almıyor.

yukarıda ki mesajda B benpapatya bunu çok güzel özetlemiş ...

Epey merak sarmıstik soguk hava deposu elektrigini karşilar belki diye .
Paneli araştıralım.Sağolun .

Hayvancılık öyle basit bir şey değil . Bide pişman olmak var . Ben geldim ama ilçeye . Bu kararı verdim . Ama babamın kurulu düzeni var ona geldim . Ama hayvancılığı tercih etmezdim . Zaten hayvanlarla aram kötüdür . Yani uzaktan severim . Bir ara babam yaptı . Nerdeyse batıyordu . İyi düşünmek lazım

Sehir yasamina alisik insan icin bence cok zor. Evim istanbulda ve bahceli. Bahcemde kedilerim kopeklerim mevsimine gore sebzelerim, cilek ve ciceklerim var

Bu islerden hic de uzak degilim ama bana köyde yasamak zor gelir. Avantaji tabii var. Oglum icin bi cok yönden iyi olurdu ama sanat ve kültür yönünden de eksik kalirdi. Istanbulda sokaga cikiyoruz pandomim, vapura biniyoruz canli muzik ne bileyim bana cazip geliyor.
Ücretsiz veya 20 tl alti soylesiler tiyatrolar konserler...

Biz de canakkaleden yer aldik ama satip catalcadan almak gibi bi planimiz var. Haftasonlari gideriz.

Ben bekarken köyde yaşıyodum bakma sen herşeyin bir zorluğu vardı hayvacılık değil dağ işi vardı ben gitmiyodum tabi ama babam kardeşlerim gidiyodu bizim tarlalarımızdır evlenip antepe geldim burası da kendince sadece ev işi herşeyin kendice zorluğu var köyümüde annemgli de çok özlüyorum 8 aylık evliyim

Egitim sorun degil okuyan her yerde okuyor esim veteriner olunca sık sık duyuyoruz ya dr ya avukat ya da muhendis olan cok hatta koyde.olanlar sanki daha bilincli okumak icin diyor

Evet:) bu kümes yeni yapıldı. Yapıldığından beri böyle. İkişer ikişer girip tekine yumurtluyorlar

hep yumurtladiklari yeri bos birakin digerlerine de ikişer üçer yumurta koyun bence :)

onlar gurk olcaz diye nerde yumurta coksa oraya gider yumurtlar. zamanla alışırlar siz de hepsine birer tane bırakırsınız.

şimdi biri gitmistir orayi begenip yumurtlamistir. diğeri gelip bakmistir orda iki tane var oh oh burda daha çok civciv yaparim demistir. o kalkmistir diğeri gelip gozlerinde yumurta işareti çıkmıştır

üreme odaklilar ya ondandir diye tahmin ediyorum :) umarim sorun çözülür kisa zamanda

Ne sehrin kalabaligina ne gurultusune ne de ust uste yigilmis binalara katlanamiyorum.

Sehre 10 dk bizim suan oturdugumuz koy. Hastane ve eglence icin arada gidiyoruz.Ona bile bazen katlanamiyorum. :) Ama o yesil agaclara bakmak kuslarin sesleri yemyesil papatlayalarla dolu yeryuzu...Iste bu huzuru sehirde yakalayamiyorum.Evin etrafindaki meyve agaclari, bahceler... Cocuklarin ozgurce oynadigi evlerin bahceleri... Her sey sehirden daha guzel.

Bugun bile esim apartmanlari gosterip burada yasamak ister misin dedi. Asla istemem.Evimin balkonunda cicek acmis agaclara bakarak cay icmek en guzel kafede cay icmekten bin kat daha guzel geliyor bana.

Ama hayvancilik ya da sebzecilik yapmiyoruz ufak bir bahce yapmaya karar verdik bu sene.Diktigimiz marullar cikmis o kadar mutlu olduk ki onlara bakip bakip seviniyoruz cocuk gibi :)

Is olarak koyu dusundugunuz icin bir sey diyemiyorum.Zor olabilir.Sizin karariniz.

Hayırdır tezek kokusu hoşuna gitti galiba devam et o zaman benimle aşık atamazsin sen seni ilgilendirmez benim hayatım o konuda ki bi yazı degil bu terbiyesiz
Sana cevap vermeye bile luzum yok ta senin hayatin malûm cok uzerinde durmaya gerek yok terbiyen de belli tezek kokusunu tercih ediyorum evet senin gibi mahalle ağzı konusan bir tiple zaten tartışmak bana uymaz bak isine kibledim seni alintilama da bosuna çünkü gormicem yazdigini kendin çalıp kendin oynarsın
Sen ancak o özendiğin hayata uzaktan bakarsın haaa merak ediyorsan cokk maddi sıkıntı cektim şükürler olsun eşim cok iyo bir teklif aldı o özenip baktigin hayati yasiyorum.Amma asla senin gibi agzi pis saygisiz nereden geldigini unutan biri olmam.
sen gün yap altin biriktir belki ilerde olur

Kesinlikle fazla cahil ☺ çok tskr ederim ☺ Aynn öyle çok seviyorum bu işi çok tşkr ederim
Ben teşekkür ederim inanin bana yazdigi cevabi okudunuz mu bilmiyorum ama nasil bir mahalle agzi saldırganca yazilmis şok oldum görünce asla cevap verecegim bir tip degil amma size oyle saygisizca yazinca dayanamadim artik
Kimi yönetici olmayi sever kimi köy hayatini kimi bahçe işini yok tezek kokusu yok iğrenç diyerek aşağılamak hadsizlikten başka birsey degil ciddiye bile almaya lüzum yok inanin küçük kuzuyu sevin mincirin benim içinde ve cok mutlu keyifli bir hayatiniz olsun inşallah sevgiler benden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…