- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.606
- 133
- Konu Sahibi feruzecerci
Faize yatırmak mı?Şuanki şartlarda nakiti cepte tutmak, parayla para kazanmak çok daha mantıklı.. Bunu biraz düşünün. Yine de herşey gönlünüzce olsun.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Faize yatırmak mı?Şuanki şartlarda nakiti cepte tutmak, parayla para kazanmak çok daha mantıklı.. Bunu biraz düşünün. Yine de herşey gönlünüzce olsun.
Aynen öyle. Ot gibi yaşamak, hayattan zevk almamak için direnmek resmen bahsettiği şeyler. Neymiş fiziki anlamda kendimi yorup börtü böcekle uğraşacakmışım. Bir sinemaya tiyatroya gidip bir kahve içemeyeceğim. Bir yaz akşamında dondurma yiyip caddelerde gezemeyeceğim. Çok fena bir hayat beklentisiBir de darılmayın ama sizi çok sıkıcı buldum. Çıkmam, gezmem, sevmem diyorsunuz hiç mi yeni yerler görmek istemiyorsunuz, eşinizle keşfetmek, birlikte eğlenme hevesiniz yok. Eşinize biraz üzüldüm.
köyü severim ama en fazla 2 gün dayanır şehre dönmeye can atarım.çoğumuzda böyleyiz sanırım.orda devamlı yaşasam saçımı taramamaya başlarım bir süre sonra diye korkarımAynen öyle. Ot gibi yaşamak, hayattan zevk almamak için direnmek resmen bahsettiği şeyler. Neymiş fiziki anlamda kendimi yorup börtü böcekle uğraşacakmışım. Bir sinemaya tiyatroya gidip bir kahve içemeyeceğim. Bir yaz akşamında dondurma yiyip caddelerde gezemeyeceğim. Çok fena bir hayat beklentisi
Aynen öyle. Ot gibi yaşamak, hayattan zevk almamak için direnmek resmen bahsettiği şeyler. Neymiş fiziki anlamda kendimi yorup börtü böcekle uğraşacakmışım. Bir sinemaya tiyatroya gidip bir kahve içemeyeceğim. Bir yaz akşamında dondurma yiyip caddelerde gezemeyeceğim. Çok fena bir hayat beklentisi
o kadar oku emek ver kariyer yap.sonra karın seni kolundan çekiştirip hayvan moku temizlemek için zorlasın.öyle kolaymıymış hayvancılık.bu işi atadan dededen bilenler bile bıraktı artık para kazanılmıyor diye.bir de o koku öyle bir siner ki herşeye ovvv.mandıra filozofunu izlemiş galiba konu sahibi ama o filmdi asıl fragmansa korku filmi gibiYani kocaya yazık adam hem işinden olacak hem 2 insan yüzü görmeden tüm gün hayvanlarla uğraşacak Koca olsam boşanırdım herhalde
Ben zaten bu şehirden sıkılıp köye gitme olayını da anlamıyorum. İlla bahçeyse yaşadığın ilde bir hobi bahçesi yada paran varsa bir Bahçeli ev alırsın. Hem Eker biçersin hem de şehirin nimetlerinden de yararlanırsın.Yani kocaya yazık adam hem işinden olacak hem 2 insan yüzü görmeden tüm gün hayvanlarla uğraşacak Koca olsam boşanırdım herhalde
saçlarım kıvırcıkköyü severim ama en fazla 2 gün dayanır şehre dönmeye can atarım.çoğumuzda böyleyiz sanırım.orda devamlı yaşasam saçımı taramamaya başlarım bir süre sonra diye korkarım
Köyde görev yapan bir öğretmen olarak bildiriyorum,dışardan gelen bir insan olarak hiçbir zaman oraya ait olmuyorsunuz,sizi hep gozluyorlar,gittiğiniz geldiğiniz yediğiniz,içtiğiniz üstünüze başıniza aldığınız aldığınız nefes bile takip ediliyor, dedikodu zaten bitmiyor orasını söylemeye bile gerek yok.orada bir ömür boyu bile kalacak olsanız,siz yabancısıniz onlar için ve bu böyle kalacak.Bu da bir bakış açısı olsun size.cunku şu an bunların aynısını yaşıyorum.dogu gorevimdeyim ve bitse de gitsek modundayim,yoruldum yıprandımküçük yerde yaşamak,köyde yaşamak zor.ama sizin hayaliniz buymuş bilemem belki bu benim yaşadıklarımı yasamazsinizDetaylı okumak istemeyenler için, Bu birikimle tarım/hayvancılık yapmak üzere eşimin işinden istifa etmesi, benim işimi bırakmam ve bir köye yerleşmek mantıklı mı ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi sevsem de hayattan bunaldım. Hatta hayvancılık ve tarım yapmayı düşünüyorum. Köy araştırıyorum, hangi köyden bir tarla alsam diye. Geçenlerde anneme bahsettim bana " 2 Milyon ne ki ne yapılır, işi bırakmaya değer mi, bir de eşinin aklına giriyorsun gül gibi işinden istifa ettireceksin adamı.." dedi. Eşim dünden razı çünkü işinden o da memnun değil. Bir kısmıyla bir köye yerleşelim kalan kısmıyla ucuzluk bir iki araba alır ticaret yaparım, şeklinde düşünüyor ama tabi hayvancılık fikrinden habersiz.
İşim başkalarının derdini tasasını üstlenmek, her gün yatarken birinin dosyasını (hayatını) düşünmek, bunu yaparken doğru mu yapıyorum diye düşünmek. Şöyle diyeyim kusurla adam öldüren kişi de müvekkilim dolandırıcılık yapan da mağdur da. Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur asla kazandım hırsında biri olmadım sadece üzerime düşeni yapıyorum ki bu sıralar bizim işler bile kesat. Nereye kadar başkalarının hayatındaki olayı sırtlayacaksın ki deyip duruyorum.
Hukuken bilgili olduğumu düşünüyorum ama iyi bir avukat olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla işi bırakıp tarım veya hayvancılık yapayım diyorum. İnternetten köye göçen insanları izliyorum.
Annem köylerin hiç masum olmadığını söylüyor. Hatta çobanlık yapma fikrime aşırı sert çıktı, o kadar okudun çalıştın bunun için mi, köylerde ne kötü insanlar var o dağlarda başına bir kötülük gelir, sen bilmezsin diyor. (Müge Anlı seyircisi)
Evet 2 milyon bu devirde hakikaten çok küçük bir meblağ, hatta o parayla ev almaya kalksan muhtemelen küçük bir daire alırsın onda da istediğin yerde olmaz. İşi bırakma sebebim para değil, babamı kaybettiğimden beri ölümü hatta ölmeyi düşünüyorum. Bir insan doğum gününde mumlara üflerken içinden "umarım tez vakitte kavuşuruz" diye dilekte bulunmaz. Yani hayatın bana bomboş geldiği günlerde doğayla iç içe yaşamanın hayali beni hayatta tutuyor.
Bunları aileme söylemiyorum çünkü iş duygu sömürüsüne dönüşmesin, mantıklı mı değil mi buna karar verecek zihinde değilim. Şuan iş yerinde işlerimi görüşmelerimi bitirdim kapanışı yine bu tarz videolarla yapıyordum ki buraya yazmak aklıma geldi.
Ben gideceğim arkadaşlar belki gittiğim yerde internet de olmaz :) Kediler köpekler tavuklar koyunlar keçilerle sıfırdan bir hayata başlayacağım. Köyde yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Belki sadece hayal olarak kalır ileride bu sayfaya bakıp hatırlarım, belki de gerçekleştiririm ve buraya bir not bırakırım.
geçen gün köye gittim buram buram tezek kokuyordu.Detaylı okumak istemeyenler için, Bu birikimle tarım/hayvancılık yapmak üzere eşimin işinden istifa etmesi, benim işimi bırakmam ve bir köye yerleşmek mantıklı mı ?
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Başlıkta görüleceği üzere çok bir param yok, 2 milyona bir köye yerleşmeyi düşünüyorum. Çünkü mesleğimi sevsem de hayattan bunaldım. Hatta hayvancılık ve tarım yapmayı düşünüyorum. Köy araştırıyorum, hangi köyden bir tarla alsam diye. Geçenlerde anneme bahsettim bana " 2 Milyon ne ki ne yapılır, işi bırakmaya değer mi, bir de eşinin aklına giriyorsun gül gibi işinden istifa ettireceksin adamı.." dedi. Eşim dünden razı çünkü işinden o da memnun değil. Bir kısmıyla bir köye yerleşelim kalan kısmıyla ucuzluk bir iki araba alır ticaret yaparım, şeklinde düşünüyor ama tabi hayvancılık fikrinden habersiz.
İşim başkalarının derdini tasasını üstlenmek, her gün yatarken birinin dosyasını (hayatını) düşünmek, bunu yaparken doğru mu yapıyorum diye düşünmek. Şöyle diyeyim kusurla adam öldüren kişi de müvekkilim dolandırıcılık yapan da mağdur da. Ben savunurum işim bu, kazandığım dosyalarda bile hakimin yerinde olsam en az şu kadar ceza verirdim derim ve bu bende vicdan yükü olur asla kazandım hırsında biri olmadım sadece üzerime düşeni yapıyorum ki bu sıralar bizim işler bile kesat. Nereye kadar başkalarının hayatındaki olayı sırtlayacaksın ki deyip duruyorum.
Hukuken bilgili olduğumu düşünüyorum ama iyi bir avukat olduğumu düşünmüyorum. Dolayısıyla işi bırakıp tarım veya hayvancılık yapayım diyorum. İnternetten köye göçen insanları izliyorum.
Annem köylerin hiç masum olmadığını söylüyor. Hatta çobanlık yapma fikrime aşırı sert çıktı, o kadar okudun çalıştın bunun için mi, köylerde ne kötü insanlar var o dağlarda başına bir kötülük gelir, sen bilmezsin diyor. (Müge Anlı seyircisi)
Evet 2 milyon bu devirde hakikaten çok küçük bir meblağ, hatta o parayla ev almaya kalksan muhtemelen küçük bir daire alırsın onda da istediğin yerde olmaz. İşi bırakma sebebim para değil, babamı kaybettiğimden beri ölümü hatta ölmeyi düşünüyorum. Bir insan doğum gününde mumlara üflerken içinden "umarım tez vakitte kavuşuruz" diye dilekte bulunmaz. Yani hayatın bana bomboş geldiği günlerde doğayla iç içe yaşamanın hayali beni hayatta tutuyor.
Bunları aileme söylemiyorum çünkü iş duygu sömürüsüne dönüşmesin, mantıklı mı değil mi buna karar verecek zihinde değilim. Şuan iş yerinde işlerimi görüşmelerimi bitirdim kapanışı yine bu tarz videolarla yapıyordum ki buraya yazmak aklıma geldi.
Ben gideceğim arkadaşlar belki gittiğim yerde internet de olmaz :) Kediler köpekler tavuklar koyunlar keçilerle sıfırdan bir hayata başlayacağım. Köyde yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim.
Belki sadece hayal olarak kalır ileride bu sayfaya bakıp hatırlarım, belki de gerçekleştiririm ve buraya bir not bırakırım.
Onlar birbirlerine de öyleler... Dedikodu desen gırla. Köyün üstünde biri yellense, aşağıdakide altına yapmış." diye ulaşıyor. Konuya gelecek olursam, buna alisabilmek alisamamk asıl meseleKöyde görev yapan bir öğretmen olarak bildiriyorum,dışardan gelen bir insan olarak hiçbir zaman oraya ait olmuyorsunuz,sizi hep gozluyorlar,gittiğiniz geldiğiniz yediğiniz,içtiğiniz üstünüze başıniza aldığınız aldığınız nefes bile takip ediliyor, dedikodu zaten bitmiyor orasını söylemeye bile gerek yok.orada bir ömür boyu bile kalacak olsanız,siz yabancısıniz onlar için ve bu böyle kalacak.Bu da bir bakış açısı olsun size.cunku şu an bunların aynısını yaşıyorum.dogu gorevimdeyim ve bitse de gitsek modundayim,yoruldum yıprandımküçük yerde yaşamak,köyde yaşamak zor.ama sizin hayaliniz buymuş bilemem belki bu benim yaşadıklarımı yasamazsiniz
Bu soba olayı acaip bir şey. Ben senelerce doğalgaz kullandım. Şu an Antalya’da klima ile ısınıyoruz. Geçen bayramda köyde babamannemin evine gittim bebeğimle. Soba yakmışlar. Kurdeşen dökecektik. O nasıl bir ısınma çeşididir Ben çocukken hatırlıyorum tezek yakarlardı. Allah’tan artık öyle şeyler yok. Bizim köyde bu 3 harfli marketlerden açılmış. Onlarında girmediği yer kalmamış.Kış olunca soba yakacaksınız sobayı doldur temizle zahmetli iş.
Evet artık bu dünyada seni ne tatmin eder deseler, ölümden başka bir şey gelmiyor aklıma. Ben mezarlık görevlisine babamın yanına gömülmek istediğimi söyledim, sen daha gençsin dur bakalım dedi. Sen bunu dikkate al dedim. Babam rahmetli olmadan önce de defin işlemlerini sormuştum adama, şöyle oldu tesadüfen ofise geldi sohbet ederken mezarlıkta defin işleri görevlisi olduğunu öğrendim. Didik didik ettim sordum nasıl oluyor diye, aradan kısa bir süre geçti babam vefat etti. Adam daha sonra tekrar ofise geldi, ben bu sefer kendime yer ayırmak istediğimi nasıl yapacağımı sorunca artık ne yapsın üzülüp gitti... Oysa insanların hiç üzülmesine gerek yok ölmek düşüncesi beni tatmin ediyor ve huzurlu oluyorum. Ama dediğiniz hususlara dikkat edeceğim.Tum mesajlarınızı okuyamadım ama az çok ruh halinizi anladım. Vicdanlı bir insan için her iş zordur ama hukuk ekstra zordur. Mesleginizle ilgili cok bilgili değilim ama müvekkilinizi secme şansınız yok mu? Mesela sadece hakli gördüğünüz davalari alsanız olmuyor mu? Tabi istemediginiz davalari reddetmek de belki problem oluyordur. Her ceşit insan var. Belki tehditler de oluyordur.
Tarla işi zor iş hayvan bakmak hakikaten zor is ve inanin vicdani yönden yine yüklu bir iş. Meyve fidani ekmek demissiniz. Ben de kv me tarlaya meyve ekelim. Ceviz de iyi para var diyorum. Kizim toplarlar kalmaz diyor biz Marmara da yiz. Buralarda bir dönüm tarla 30.000 ile 50.000 arası diye duydum.heryer bugday kanola ve ayçiçek. Insanlar çalınır korkusuna meyve ekemiyor. Ben ki ülkemizin en verimli topraklari oldugunu düşünüyorum.
2 milyon kulaga cok gelse de aslında hiç. Buralarda 60 80 donum yeri olan fakirim diyor. Düşünün siz 2 milyon ile tarla mi traktor mu tarim ilaci mi su kuyusu mu ziraat muhenisi giderleri mi ev mi hayvan mi? Vs vs Hangi birisini yapabilirsiniz?
Size nacizane tavsiyem elinizdeki birikimle memleketinizden bir tarla alip simdilik kiralayın. Zamanla maaşınızla birikim kazandikca tarla sayınızı artırın. Ondan sonra göçün derim. Hele ki hayvancılık düşünüyorsanız kurs vs eğitim alın. Allahin sessiz kulları ciddi bir bakım ister çünkü
Ama içinizde ki boşluk anladığım kadarıyla başka. Siz de demissiniz. Icime doğru bir manevi yolculuk istiyorum diye. Insana dunyevi manada ne verseniz bir sure sonra daha fazlasini ister. Asla tam mutmain olamaz. Çünkü insan ebed(sonsuzluk) icin yaratılmıştır. Kalpler sonsuz olan Allah'ı andıkça mutlu olur feraha erir. Günde 5 vakit namaz boşuna inmemistir. Demek bize bir faydası vardir. Hem fiziksel hem ruhsal. Rabbim aradığınız boşluğu kendi ile doldursun. Babaniz icin üzülmeyin artik. Benim babam da yakin zamanda 52 yaşında ani bir beyin kanamasi ile vefat etti. Doktor biz buna ecel deriz dedi.Baskaca bir açıklama yok dedi. Sizi anlıyorum ama acımiz hafifleyecek. Kendinize dünyayı dar etmeyin. Eger Kuran Fatiha suresi ihlas suresi okuyabiliyorsaniz babaniza her gece okuyup bağışlayın.bilmiyorsaniz babaniz adına iyilikler yapın. Bağışlayın. Siz babanızın açık kalan amel defterisiniz. Yani sizin islediginiz sevap hala ona gidiyor. Sizin gibi guzel bir evlat yetiştirdiği icin Rahmeti sonsuz olan Allah ona orada merhamet ediyor.
Hayat size yük gibi olmaya başlamış. Dilek tutuşunuzdan belli oluyor. Evet insan iki cihan icin yaratılmıştır bu dünyaya sığmaz diyor Nasimi. Ama madem ki üzerimize kulluk görevi verilmis. Madem ki yuce Allah bizi kendine muhattap kabul etmiş ve bunca nimetin karşılığı sadece kulluk istiyor. O zaman bize düsen bu hayati en guzel şekilde idame edebilmek. Ölmeyi istemeyi bırakıp hayata tutunun. Allah çabalarınizi gayretlerinizi karşılıksız bırakmasın. InşAllah istediginiz hayati en güzel şekilde yaşarsınız.
Icine yasli kaçmış diyenlere aldanmayin.yanliz degilsiniz
Konuya biraz farkli yönden yaklaştım. Kusura bakmayın. Ama mum üflerken babama kavuşmayı diliyorum deyisiniz icime dokundu Vicdanli yüreğinize selam olsun 🖐❤
Asla .. daha başka seçenekler , bono , döviz gibi gibi .. ytd.Faize yatırmak mı?
Hayalleri daha fazla para istiyor çünkü.Çok param yok 2 milyon vayyyyyy canina
2 milyona gerçekleştirebilir. Dedemler bu işi yapıyorlardi.umarim hersey hayalindeki gibi olur ne diyimHayalleri daha fazla para istiyor çünkü.
Ben zaten insanların hayalleri peşinde koşmasını öneririm. Ama iyi bir fizibilite çalışmasıyla. 2 milyon sıfırdan arazi alma, ev yaptırma, hayvan almak için az bir para. Borçlanması da gerekecek. Arsayı alacağı yere bağlı olarak bu durum çok değişir. Hele ki muğla gibi yerlerden alırsa.2 milyona gerçekleştirebilir. Dedemler bu işi yapıyorlardi.