- Emoji Skoru
- 55
- Puanlar
- 28
- Konu Sahibi Cancancan333
-
Hmm benim maaşım eşimden fazla ama hava almaya bile çıksa bir şey lazım mı diye sorar. Ev işleri de şöyle. Yemeği 1 gün ben yaptıysam 2 gün o yapar. Çamaşır bende, bulaşık onda. Ama bunları oturup kararlaştırmadik, doğal akışta öyle gelişti. Bence olay tamamen eşlerin birbirini düşünmesiyle alâkalı. Nasıl hissettiğinizi anlatın eşinize.Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
AstsubayEsiniz uzman cavus mu, subay mi?
Muvazzaf o halde, tamam en azindan okumus yazmis bir adamdan bahsediyoruz bir nebze de olsa.Astsubay
Zamanında çok dedim canım hatta bi ara inatlaştım madem yapmıyorsun benden de sana 5 kuruş yok dedim. Sen yaptığımı beğenmiyorsun yeterli gelmiyor diyor bana manipüle ediyor beni. Sofradan kalktıktan sonra tabağı tezgaha koymaksa yaptığın kalsın dedimHmm benim maaşım eşimden fazla ama hava almaya bile çıksa bir şey lazım mı diye sorar. Ev işleri de şöyle. Yemeği 1 gün ben yaptıysam 2 gün o yapar. Çamaşır bende, bulaşık onda. Ama bunları oturup kararlaştırmadik, doğal akışta öyle gelişti. Bence olay tamamen eşlerin birbirini düşünmesiyle alâkalı. Nasıl hissettiğinizi anlatın eşinize.
Açıkçası babası gibi davranıyor çok iyi yumuşak huylu Allah var şunu niye yapmadın demedi bi günden bi güne kayınvalidem ev hanımı haliyle her şeye koşturan fedakar anne modunda kayınbabam evin maddi gelir kaynağı ama bahçede mangal balık ızgara salata yapımı vs şeyleri yaptığını da gördüm. Temizlik ve toparlama işlerine karışmıyor gördüğüm kadarıylaMuvazzaf o halde, tamam en azindan okumus yazmis bir adamdan bahsediyoruz bir nebze de olsa.
Peki aile ici iliskileri nasil? Anne baba arasindaki ekonomik denge ve ev ici yardim konusu ne durumda?
Humm, aslinda gordugunu yapiyor o halde. Tatli dille konusmayi deneyin, cunku burdan bakinca maddi manevi tum yuk sizde gibi... benim de gözüme batardi.Açıkçası babası gibi davranıyor çok iyi yumuşak huylu Allah var şunu niye yapmadın demedi bi günden bi güne kayınvalidem ev hanımı haliyle her şeye koşturan fedakar anne modunda kayınbabam evin maddi gelir kaynağı ama bahçede mangal balık ızgara salata yapımı vs şeyleri yaptığını da gördüm. Temizlik ve toparlama işlerine karışmıyor gördüğüm kadarıyla
Canım kartı ben de olmadığı için tam göremiyorum soruyorum her ay nereye ödeme yaptın diye anlatıyor göstereyim ister diyor falan ama hep nasıl takip edicem kiCalisan kadina esi neden paran varmi diye sorsunki? Gelir gideri harcamalri planlamis ve bolmus olmaniz gerekirdi borcu varmi yokmu nasil bilmiyorsunuz hic oturup bunlari konusacak kadar samimi olmadinizmi hala anlayamadim aranizda bir iletisimsizlik var bence
Bazı erkekler işten kaçmak için o işi güzel yapabilecekken yarım yamalak yapıyor. Çünkü siz düşüneceksiniz ki aaa beceremiyor, tamam yapmasın. Öyle bir şey yok. Kadınlar ev işi yapmayı anasının karnında öğrenmedi. Yaptığı işleri beğeniyor gibi davranın. Kötü de yapsa gözünün önünde o işi düzeltmeyin. Böyle böyle alışacak, alışmazsa da çekilmez.Zamanında çok dedim canım hatta bi ara inatlaştım madem yapmıyorsun benden de sana 5 kuruş yok dedim. Sen yaptığımı beğenmiyorsun yeterli gelmiyor diyor bana manipüle ediyor beni. Sofradan kalktıktan sonra tabağı tezgaha koymaksa yaptığın kalsın dedim
Merhaba Allah bol bereket versin evinizde huzur eksik olmasın öncelikle ,Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Ayrıca burada ayıp etmiş ama belki çalıştığınız için paranız vardır diye düşünmüştür bilemedim. Bence ciddi bir şekilde bu konuyu konuşun sinirlenmeden. Artniyet yoksa keselerin ortak olmasından yanayım. Ailemde de böyleydi. Senin paran benim param olunca biz olmaz bana göre.. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?