Eee kızlar bu kadar mıyız? Yok mu iki düğün yapacak başka gelin adayı, planlarınızı anlatın
Merhaba kızlar,
Evlenmek zor iş. Çift düğün yapacak olan bizler için çok çok daha zor olsa gerek :44: Kısmetse 2014 baharında önce İstanbul sonra Trabzon'da düğünüm olacak. Çevremde hiç böyle bir örnek yokAynı durumda olan arkadaşlar ya da daha önce tecrübe etmiş olan arkadaşlar varsa birbirimize yardımcı olalım. Mesela ilk aklıma gelen iki düğünde de aynı gelinliği mi giyeceksiniz? İki düğün arasında baba evinde mi kalacaksınız yoksa kendi evinizde mi?
benim de cift dugunum olacak ilk dugunumde straplez gelinlik giymeyi dusunuyorum. ikinci dugunumde straplez gelinliğe omuzdan dantel detayı eklettirmeyi dusunuyorum. hem farklı bir hava katar hm de erkek tarafının gönlü olur :) gelinliğimin siparişini verdim. ama gelinlikçim kesinlikle gelinliği kuru temizlemeye verme taraftarı değil. cunku tasları danteli cok kötü oluyormus. sadece etek tarafı kirleneceği için ılık suya azcık deterjan koyup cok az bi çitiledikten sonra askıya asıp kurumasını bekleyin dedi. ayrıca kuru temizlemeciler 500tlye varan fiyat çıkarıyorlarmış değmez diyorlar ama tabi siz bilirsiniz yine.
ha bi de ilk düğünüm şuan yaşadığım sehirde olacak arada 1 hafta gibi zaman koymayı düşünüyoruz o arada da baba evinde kalacağım. ikinci düğünüm de düğünden sonra yaşayacağım sehirde olacak.
Merhaba canım :) Hayırlı olsun öncelikle. Benim de çift düğünüm olacak. Biri Ankara yani benim yaşadığım şehir, diğeri Kayseri nişanlımın ailesinin yaşadığı şehir. Biz arada birkaç gün olsun diye düşündük. Yani benim kına gecem salonda olacak ve ben Kayseri'ye gelemeyecek olan buradaki akrabalar eş dost için gelinlik giyicem. Bir iki gün sonra da Kayseri'de düğünüm olacak. Yani kına gecesinden sonra oraya gidicem. Ben de 7 tane görümce olduğu için birinin evinde kalırım artıkİki düğünde de aynı gelinlik olacak ama saç modelim farklı olacak. Ayyyy çok heyecanlandım yine ben :)))
Şimdiden hayırlı olsunBen henüz gelinlik bakamadım ama gelinlikçinizin bu önerisini dikkate alacağım. Benim ilk düğünüm şu an yaşadığımız ve evlendikten sonra yaşayacağımız şehirde olacak. İkinci düğün birkaç gün sonra erkek tarafının olduğu şehirde olacak. Bu iki düğün arasında napcam bilmiyorum
Merhaba canım teşekkür ederim, sizinki de hayırlı olsun şimdidenBen de çok heyecanlıyım valla :18: Şu kınada gelinlik giyme işi nasıl oluyor biraz anlatır mısın? Ben de böyle yapayım olmazsa. Hem kadınlar hem erkekler mi oluyor mesela? Önce gelinlik giyip kına yakılırken bindallı falan mı giyiyorsunuz?
bi arkadaşım ilk önce gelinlik giyip kına yakılacağı zaman bindallısını giymişti. kına yakıldıktan sonra gelinliğini tekrar giydi. aslında zahmetli iş ama gelinlikle kına yakılmaz e zaten bindallı da gece boyu giyilmez. mecburen böyle yapmıştı. muhtemelen benim de böyle olacak. salon olduğu için erkek kadın karışıktı tabii.
Ben hiç böyle bir düğüne katılmadım da canım ondan sordum. Aslında mantıklıymış. Ben de böyle yapabilirim. Hem çift düğün hem de ayrıca bir kına gecesi biraz lükse kaçar
haklısın evet zaten onca masraf olacak ne gereği var bide kına için gün ayarlayıp milleti tekrar toplamaya dimi? biraz da müstakbel kocamızı düşünelimşaka bir yana tabii de bence gerek yok diye düşünüyorum. İnşallah sıkıntısız atlatırız o günü
İnşallahTabi canım sonuçta hayat arkadaşı olacağız. Onu da düşünmek lazım Kınayı ayrı yapınca bir de kına elbisesi parası olacak falan ohoooo Peki böyle düğün kına bir olunca yine pasta falan mı ikram ediliyor, kına, çerez falan dağıtılıyor mu nasıl oluyor biliyor musun?
valla bana sorarsan eğer kına dağıtmaya gerek yok. salonda düşünüyorsan zaten kalabalık olacağı için hangi birine dağıtacaksın. kına tepsisinde kızlar falan alırlar ya da almak isteyen gelir alır bence. pasta sizin tercihinize bağlı canım. ben nişanımı salonda yaptım ama pişman oldum. resmen pasta parası diye herkesden para toplamışlar. bide pasta kesilecek diye herkesi sahneye davet ediyorlar bide öyle para toplanıyor. valla lanet olsun dedim o derece. ki zaten salonu da şikayet ettim. düğünde yine pasta kesilmesi karşıtıyım ama kesilecekse de eğer düğün sahibi ile konuşup kesinlikle para toplanmayacak denmeli hatta gerekirse sözleşme yapılmalı..
Evet biz de salonla öyle anlaştık, kesinlikle bahşiş vs. olmayacak. Siz de buna dikkat edin. Salon parasını ucuz söyleyip, aradaki farkı yolarak kapatıyorlarBu iş baya aklıma yatmaya başladı, sanırım ben de senin gibi yapacağım canım
ay inşallah çok sıkıntı yaşanmadan halledebiliriz. benim bi arkadaşım ağustosta evlenecek çok zor diyor( salonu tuttu onlar ama iki hafta Ankara'da bakmadık yer kalmadı resmen. eşya alımı, çeyiz tamamlanması.. ben kara kara düşünmeye başladım senin düğünün ne zaman olacak?
27 Nisan'da. Ağustos'ta evlenecek olan arkadaşın zor diyorsa bi de beni düşün :18: Salon için biz de 5-6 gün gezdik, sonunda içime sinen bir yer oldu çok şükür. Çok da sıkıntı yapma şimdiden. Bir başlayınca gerisi geliyor, hallediliyor mutlaka
2 düğün yapan herkesten yorumlarını bekliyorumbenim 2 haziranda ankarada 6 hazıranda samsunda düğünüm olcak... burda hem kına hem düğün olcak ama nasıl olcak gelinliği duvağı çıkartıp bindallıyı giyince o saç baş ne hale gelcek :S yani burda topuz yaptırmasam mı acabaa? bi de bindallıdan sonra yine mi gelinlik giymem gerekcek ? ayyy kafam cok karısık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?