Çift Düğün Yapacak Gelin Adayları Buraya :)

Eee kızlar bu kadar mıyız? Yok mu iki düğün yapacak başka gelin adayı, planlarınızı anlatın

benim de cift dugunum olacak ilk dugunumde straplez gelinlik giymeyi dusunuyorum. ikinci dugunumde straplez gelinliğe omuzdan dantel detayı eklettirmeyi dusunuyorum. hem farklı bir hava katar hm de erkek tarafının gönlü olur :) gelinliğimin siparişini verdim. ama gelinlikçim kesinlikle gelinliği kuru temizlemeye verme taraftarı değil. cunku tasları danteli cok kötü oluyormus. sadece etek tarafı kirleneceği için ılık suya azcık deterjan koyup cok az bi çitiledikten sonra askıya asıp kurumasını bekleyin dedi. ayrıca kuru temizlemeciler 500tlye varan fiyat çıkarıyorlarmış değmez diyorlar ama tabi siz bilirsiniz yine.

ha bi de ilk düğünüm şuan yaşadığım sehirde olacak arada 1 hafta gibi zaman koymayı düşünüyoruz o arada da baba evinde kalacağım. ikinci düğünüm de düğünden sonra yaşayacağım sehirde olacak.

Merhaba canım :) Hayırlı olsun öncelikle. Benim de çift düğünüm olacak. Biri Ankara yani benim yaşadığım şehir, diğeri Kayseri nişanlımın ailesinin yaşadığı şehir. Biz arada birkaç gün olsun diye düşündük. Yani benim kına gecem salonda olacak ve ben Kayseri'ye gelemeyecek olan buradaki akrabalar eş dost için gelinlik giyicem. Bir iki gün sonra da Kayseri'de düğünüm olacak. Yani kına gecesinden sonra oraya gidicem. Ben de 7 tane görümce olduğu için birinin evinde kalırım artık İki düğünde de aynı gelinlik olacak ama saç modelim farklı olacak. Ayyyy çok heyecanlandım yine ben :)))

Şimdiden hayırlı olsun Ben henüz gelinlik bakamadım ama gelinlikçinizin bu önerisini dikkate alacağım. Benim ilk düğünüm şu an yaşadığımız ve evlendikten sonra yaşayacağımız şehirde olacak. İkinci düğün birkaç gün sonra erkek tarafının olduğu şehirde olacak. Bu iki düğün arasında napcam bilmiyorum

Merhaba canım teşekkür ederim, sizinki de hayırlı olsun şimdiden Ben de çok heyecanlıyım valla :18: Şu kınada gelinlik giyme işi nasıl oluyor biraz anlatır mısın? Ben de böyle yapayım olmazsa. Hem kadınlar hem erkekler mi oluyor mesela? Önce gelinlik giyip kına yakılırken bindallı falan mı giyiyorsunuz?

bi arkadaşım ilk önce gelinlik giyip kına yakılacağı zaman bindallısını giymişti. kına yakıldıktan sonra gelinliğini tekrar giydi. aslında zahmetli iş ama gelinlikle kına yakılmaz e zaten bindallı da gece boyu giyilmez. mecburen böyle yapmıştı. muhtemelen benim de böyle olacak. salon olduğu için erkek kadın karışıktı tabii.

Ben hiç böyle bir düğüne katılmadım da canım ondan sordum. Aslında mantıklıymış. Ben de böyle yapabilirim. Hem çift düğün hem de ayrıca bir kına gecesi biraz lükse kaçar

Ben hiç böyle bir düğüne katılmadım da canım ondan sordum. Aslında mantıklıymış. Ben de böyle yapabilirim. Hem çift düğün hem de ayrıca bir kına gecesi biraz lükse kaçar

haklısın evet zaten onca masraf olacak ne gereği var bide kına için gün ayarlayıp milleti tekrar toplamaya dimi? biraz da müstakbel kocamızı düşünelim şaka bir yana tabii de bence gerek yok diye düşünüyorum. İnşallah sıkıntısız atlatırız o günü

İnşallah Tabi canım sonuçta hayat arkadaşı olacağız. Onu da düşünmek lazım Kınayı ayrı yapınca bir de kına elbisesi parası olacak falan ohoooo Peki böyle düğün kına bir olunca yine pasta falan mı ikram ediliyor, kına, çerez falan dağıtılıyor mu nasıl oluyor biliyor musun?

valla bana sorarsan eğer kına dağıtmaya gerek yok. salonda düşünüyorsan zaten kalabalık olacağı için hangi birine dağıtacaksın. kına tepsisinde kızlar falan alırlar ya da almak isteyen gelir alır bence. pasta sizin tercihinize bağlı canım. ben nişanımı salonda yaptım ama pişman oldum. resmen pasta parası diye herkesden para toplamışlar. bide pasta kesilecek diye herkesi sahneye davet ediyorlar bide öyle para toplanıyor. valla lanet olsun dedim o derece. ki zaten salonu da şikayet ettim. düğünde yine pasta kesilmesi karşıtıyım ama kesilecekse de eğer düğün sahibi ile konuşup kesinlikle para toplanmayacak denmeli hatta gerekirse sözleşme yapılmalı..

Evet biz de salonla öyle anlaştık, kesinlikle bahşiş vs. olmayacak. Siz de buna dikkat edin. Salon parasını ucuz söyleyip, aradaki farkı yolarak kapatıyorlar Bu iş baya aklıma yatmaya başladı, sanırım ben de senin gibi yapacağım canım

ay inşallah çok sıkıntı yaşanmadan halledebiliriz. benim bi arkadaşım ağustosta evlenecek çok zor diyor ( salonu tuttu onlar ama iki hafta Ankara'da bakmadık yer kalmadı resmen. eşya alımı, çeyiz tamamlanması.. ben kara kara düşünmeye başladım senin düğünün ne zaman olacak?

27 Nisan'da. Ağustos'ta evlenecek olan arkadaşın zor diyorsa bi de beni düşün :18: Salon için biz de 5-6 gün gezdik, sonunda içime sinen bir yer oldu çok şükür. Çok da sıkıntı yapma şimdiden. Bir başlayınca gerisi geliyor, hallediliyor mutlaka

İnşallah canım musmutluuuu olalım

selam kızlar bende çifte düğünü olanlardanım çok stres yaşıyorum şimdiden benim uykular kaçıyo vallahi birşeye tam karar veriyorum hop biri bişey diyo değiştiriyorum ne olacak halim bilmiyorum.
bizim 30 temmuzda tekirdağda olacak düğün 3 ağustosta da bolu da olacak
bu 5 gün içerisinde bizim nikahımız kıyılmadığı için ben de baba evinde kalmaya devam edicem
1 gün önceden gideriz büyük ihtimal hep birlikte boluya ama suna bir türlü karar veremedik
herşey saçma geliyo bana
oradan kız alma yapmak istiyorlar
halasına götüreceklermiş beni ordan bidaha gelin alıp konvoy yapacaklarmış
ben ne diye oradan çıkayım 2. ye o bence özel bir şey öyle çok mantıksız geldi bana oradan çıkmak normal onların evinden çıkıp konvoyla düğün salonuna gidelim işte diyorum ben de siz ne diyorsunuz?

Benimde çifte düğünüm olacak ilk kendi şehrimde istanbulda kınam düğün gibi olacak ertesi gün nişanlımın kınası olacakmış mecburen ondada bulunmam lazım nişanlımında kına gecesinin olması biraz tuhaf oldu benim için ilk kez duyduk ve nişanlıma sorup duruyorum seninde bşında dönceklermi diye anlatıyo nasıl olduğunu ama hayalimde canlandıramıyorum kına gecesinden sonraki günde düğün 24 mayıs bakalım nasıl olacak 25 mayıstada balayına gidiyoruz Allah yardımcımız olsun yoğun bi düğün macerası yaşicaz nişanlımla:18:

Son düzenleme:
Gerçi siz "yapacak olanlar" demişsiniz ama ben de "yapmış" birisi olarak yazayım dedim.İlki kendi memleketimde oldu,kına gecesi düğün bir arada gibi oldu,önce salonda gelinlikle normal düğünümüzü yaptık,eve dönünce gelinliği çıkarıp bindallımı giydim kına yakıldı,ertesi gün de gelin alma muhabbeti,eşimin memleketinde bir gün dinlendik,zaten uzun yoldan gelmiştik,ertesi gün de orda düğün oldu,eşimin abisi "bu kız yorgunluktan düğünün ortasında düşüp kalmazsa iyi" demiş kendi kendine,öyle bir tempoydu yani.kendi memleketimde saçımı topuz yaptırdım,eşimin mem.de maşa yaptırıp dağınık bıraktım tek avantajı bu oldu sanırım,seçim yapmak zorunda kalmadım :)

Kısmet olursa bizimde 2 düğünümüz olacak ve bende endişeliyim :) Ben Hataylıyım nişanlımda öyle akrabalarımızın çoğu orada ama 20 yıldır Antalyada yaşıyoruz anneannemlerde antalyaya taşındı 2 teyzemde ben burda gerekli bulmuyorum ama eş dost için burdada yapmak istiyor annemgil..buradaki düğünüm Kına Düğün ikisi bir olacak ben hatayda yapmak istiyordum kınamı ama 2 kınaya gerek yok Hatayda sadece düğünüm olacak inşallah :) Gene Kısmet Tabikii :)

2 düğün yapan herkesten yorumlarını bekliyorum benim 2 haziranda ankarada 6 hazıranda samsunda düğünüm olcak... burda hem kına hem düğün olcak ama nasıl olcak gelinliği duvağı çıkartıp bindallıyı giyince o saç baş ne hale gelcek :S yani burda topuz yaptırmasam mı acabaa? bi de bindallıdan sonra yine mi gelinlik giymem gerekcek ? ayyy kafam cok karısık...

canım genelde kına bindallısını giydikten sora tekrar gelinlik giymiyo kimse onunla da bitiyo düğün yani zaten takısını takıp çıkanlar çıkıyo kalanlar daha samimi olan taraf oluyo bugüne kadar benimde tüm düşüncem hatta kesin düşüncem kına düğün bir arada idi. ama düğün salonu gündüze kiralandı. o yüzden çok saçma gündüz gündüz kına ne bileyim bana mı öyle geliyo acaba

bende 2 düğün yapacak olanlardanım
Ya hem güzel hem çok stresli

benimde 25 nisan ist da kına 26 nisan ist nikah , 27 nisan ank da kına 28 nisan ank da düğün olcak inş. , zaman azaldıkça stres tavan yapıyor , ben doğma büyüme İst luyum ama Ank ya evimiz kuruluyor stresin en büyük sebebi o sanırsam :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…