Çift cinsiyetli kardeşlerin dramı!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Erzurum’da çift cinsiyetli olarak yaşayan 22 yaşındaki S.D. ile kardeşi 14 yaşındaki Y.D., "Arkadaşlarımız kadın olmadığımızı anlamasınlar diye sütyenin içine pamuk dolduruyoruz" dediler. Babaları cezaevinde olan iki kardeş, tedavilerinin yapılıp, arkadaşları gibi kadın olmak isteklerini söyledi.

Merkez Yakutiye ilçesinde yaşayan 7 çocuklu anne Yadigar D., iki çocuğunun hem erkek hem de kadın özelliklerini taşıdığını belirterek, çocuklarına yardım elinin uzatılmasını istedi. Çocuklarının bir kadın gibi yetiştirdiğini vurgulayan Yadigar D. "Eşim çocuklarımla beni bırakıp bir başka kadınla evlendi. Sonra bir suçtan dolayı cezaevine girdi. Çocuklarıma yıllardır hem analık hem de babalık yapıyorum. İkisi erkek toplam 7 çocuğum var. En büyük iki kızım evli. Onlardan küçük olan iki kızım ise milyonda bir görülen çift cinsiyetli. Her ikisi de bu duruma çok üzülüyor. Psikolojileri bozuldu. Erzurum’daki doktorlara götürdüm ama burada yapılacak bir şey olmadığını İstanbul’a götürmemi istediler. Sefalet içinde bir hayatımız var. Özürlü bir çocuğuma devletin verdiği 700 lira bakım ücreti ile geçiniyoruz. Bunun 400 lirası kiraya gidiyor. Çoğu akşamları aç yatıyoruz. Tek isteğim onların da büyük kızlarım gibi gelin ve anne olması" diye konuştu.

Rahatsızlığı nedeniyle boyu sürekli uzayan ve şu anda 2 metreye ulaştığını ifade eden S.D. ise kardeşi Y. ile birlikte zor günler geçirdiğini belirtti. Bir sevdiği olduğunu söyleyen ve bu sevgilisinin de hastalığından haberi olmadığını ifade eden S.D., "Geçtiğimiz yıl sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi. Sevgilimin annesine durumumu anlattım. ’Ben oğluma eş arıyorum erkek kardeş değil’ diyerek annesi çıkıp gitti. O günü hiç unutamıyorum. Göğüslerim olmadığı için sütyenin içine pamuk doldurup takıyorum. Kardeşim de aynı. Ben ve kardeşimin tek isteği bu hastalıktan bir an evvel kurtulmak. Caddede gezerken uzun boyumdan dolayı herkes bana tuhaf tuhaf bakıyor ve bu yüzden sokağa bile çıkmak istemiyorum. İnşallah bir gün ben ve kardeşim anne oluruz. Her gece yatağa ağlayarak giriyoruz" dedi.

OKULU BIRAKTI

Çift cinsiyetli yaşamanın zor olduğunu ve bu durumdan utandığı için ortaokulda okulu bıraktığını söyleyen Y.D., arkadaşları gibi kız olmak istediğini söyledi. Y.D. "Bu durumdan utanıyorum. Herkes ablamla beni kız biliyor. Sınıftakı arkadaşlarım göğsüm çıkmadığı için benimle alay ediyor. Bu yüzden okulu yarıda bıraktım. Tek isteğim tedavimizin yapılması. Zaman zaman kendimi erkek gibi hissediyorum. Geceleri ablamla birbirimize sarılıp ağlıyoruz. Çünkü ikimizden başka, bizi kimse anlayamaz" diye konuştu.

http://www.milliyet.com.tr/cift-cinsiyetli-kardeslerin-drami--gundem-2242019/

Üzülüyorum şu çaresizliğe, inşallah tedavileri yapılır. Korkunç bir hissiyat olmalı bedenen arada kalmışlık hissi, hele 22 ve 14 yaş gibi yaşlarda...

Ama 7 çocuk yaptıktan sonra "Çoğu akşam aç yatıyoruz" deme be ana olacak kadın. Sen deme bunu, çocukların desin senin yerine de ama sen deme!

7 çocuk ve üç tanesinin sağlık sorunları var.

Bu kadar ciddi bir hastalıkta büyük sehre götürüp iki doktor gösterecek maddiyat bile yok.

Konuyla alakasız ama 2 m boyundaki kız manken/ sporcu olabilirmiş . İyi değerlendirilseymiş.

"Geçtiğimiz yıl sevdiğimin ailesi beni istemeye geldi. Sevgilimin annesine durumumu anlattım. ’Ben oğluma eş arıyorum erkek kardeş değil’ diyerek annesi çıkıp gitti. O günü hiç unutamıyorum.
kıyamam ya çok üzüldüm. içim acıdı. çok zor durumu çok. inşallah ihtiyacı olan sağlık hizmetine kavuşur

Çok üzüldüm işallah bir hayırsever çıkarda tedavi ettirir ilerisi için zaman geçtikçe dahada kötü hal alır ..aile bilinçli ve imkanlı olsaydı en başından mudahale edilebilirdi ..

Kesin akraba evliliğidir.
Bir sürü sağlık problemi olan çocuk var.
Be kadın ne diye 7 tane çocuk yapıyorsun zaten maddi durumun kötü.
Yazık değil mi şimdi o zavallı çocuklara?

Yazık ya sevdigi oglan ne tepki verdi acaba Allah yardımcıları olsun

Bakın o 2 mtlik kızcağız var ya...
İşte o kızcağız çoğu insanın travesti diye yolunu değiştireceği kız işte.

Umarım birileri bu çocukların elinden tutar. Anneye söylenecek söz çok da neyse...

Ayrıca ortaokuldaki arkadaşları göğsü yok diye nasıl dalga geçebilir ya. Ben o yaşlardaki kendi göğsümü bile hatırlamıyorum kaldı ki arkadaşlarımınkine bakıp yorum yapcam te allam

aıle planlamasından gunumuzde hala bıhaber yasamaları sasırtıcı
bı ınsan bukadar mı kendını aılesını cocuklarını sevmezde durumu olmamasına ragmen ard arda dogurr yahu
yazık degıl mı su cocuklara
belkı 7 tane olmasaydı maddı durumları cocugun tedavısıne yeterdı

ınsallah ıyılesır cok zor durum allah yardım etsın

O kızlar adına ne üzüldüm, ne oluyorsa cehaletten, yoksulluktan oluyor.

Bir de bu kızların fotograflarını çekip, yüzlerini sakladıgını zanneden ASALAK haberciler yüzünden oluyor. Allah onları bildigi gibi yapsın! Acımasızlar!

bunlar erkek olmasın yaa kız gibi yetiştirmiş ama belki erkeklikleri fazlaydı.

Yani belki kız gibi değilde erkek gibi yetiştirseydi işleri daha kolay olurdu iki hormon var sonuçta nasıl yetiştirirsn öyle olur ellerine baksanıza kızın aynı erkek eli gibi. Günümüzde erkek çocklarına barby bebek vermeyn kız çocklarına erkek oyuncağı vermeyin vs. diye binlerce öneri var. Birde bu nasıl yüzü saklamak onları kim tanıyorsa direk anlar kim olduğnu anne iki kız ev herşey ortada yüzleri bille belii kalın kaşlı ufak gözlü hepsi görünüyo

Yedi değil de üç çocuk doğursa ailenin durumunda bir değişiklik olur, çocukları tedavi ettirebilir miydi bilmiyoruz tabi ama ailenin cehaletini yine çocuklar ödüyor bu ortada. Neden yedi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…