• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ciddiyet meselesi + bu bir sorun mu?

Sizi ele gecirmis gibi gorunuyor. Kendi iletisim seklinizi “sorunlu” hale getirmis. Yani burda sanki kabahati olan, sorunu olan sizmissiniz gibi, kendinizde kusur arar hale gelmissiniz. Ayni sekilde siz de “öf sen de cok ciddisin. Biktim artik” tavri icinde olabilirdiniz. Ama onu gozunuzde cikardiginiz yerde sanirim o kusursuz, siz kusurlu kalacaksiniz
Öyle mi görünüyor gerçekten? Çünkü ben kendinden taviz vermeyi karşılıklı doğru bulmuyorum aslında ama ben de çok havadan sudan konusuyorum gibi hissettim, biryonden haklı mı diye ondan düşündüm aslında

Öyle mi görünüyor gerçekten? Çünkü ben kendinden taviz vermeyi karşılıklı doğru bulmuyorum aslında ama ben de çok havadan sudan konusuyorum gibi hissettim, biryonden haklı mı diye ondan düşündüm aslında
öyle de olabilir. niye kendinizden şüpheye düşüyorsunuz ki? bu bir insanın değiştirmesi gereken özelliklerinden biri değil, bazı şeyler mizaç meselesi. olmadığınız biri gibi davranamazsınız. ben de sürekli goygoyu sevmem ama karşımdaki seviyorsa da saygı duyarım. benim sevmemem kadar onun sevmesi de normal. karakter olarak her şeye alaya alan biri olmadığınız bunu sorgulamanızdan belli. karşı tarafın size bunu şikayet edercesine dile getirmesi direkt olarak karakterinize müdahale oluyor. buna izin vermeyin.

öyle de olabilir. niye kendinizden şüpheye düşüyorsunuz ki? bu bir insanın değiştirmesi gereken özelliklerinden biri değil, bazı şeyler mizaç meselesi. olmadığınız biri gibi davranamazsınız. ben de sürekli goygoyu sevmem ama karşımdaki seviyorsa da saygı duyarım. benim sevmemem kadar onun sevmesi de normal. karakter olarak her şeye alaya alan biri olmadığınız bunu sorgulamanızdan belli. karşı tarafın size bunu şikayet edercesine dile getirmesi direkt olarak karakterinize müdahale oluyor. buna izin vermeyin.
Sanırım ben de böyle düşünüyorum yani karakterime müdahale hissettiğim için rahatsızlık duydum.
Kendisine sakin bir konuşma yapıp bugün belirteceğim direkt. Olmuyorsa olmuyordur.

Siz bir erkek olsanız mesela bende rahatsız olurdum.
Ciddiye almıyorsunuz karşı tarafı.
Tamam eğlenceli geyik de yaparız ama ciddiye alınacak konuyı da ciddiye alırız ilişkilerde.
Bence erkek arkadaşınızın sizi ciddiye alması biraz egonuzu yükseltmiş.
Şımarmışsınız kusura bakmayın.
Ben böyleyim diye bir şey yok.
Bu çok bencilce.
O adamın yerinde olsam sizi ciddiye almam gezer tozar eğlenirim o kadar.
Yarın sizi terk etse adam ki haklı bence o zaman ciddiye alırsınız işte🤣

Merhaba herkese.
28 yaşındayım, bunu bilerek belirtmek istiyorum. Benim yaklaşık 3 aydır bir ilişkim var, erkek arkadaşım da 33 yasinda. şimdi tam bir sorun mu, değil mi bilmedigim bir durum yaşıyorum. Tartışma konularımız hep bunun üzerine.

ben ikizler burcu, neşeli, eglenceli, espri yapmayı ve gülmeyi güldürmeyi de seven biriyim. Genelde hep geyik yaptığım sosyal iliskilerim ve buna da uygun bir çevrem var. O yüzden de alışkanlık gereği erkek arkadasimla da çok fazla ciddi konuları konuşamıyorum. Genelde daha geyik kafasindayim, o da benim her cumlemi ciddiye aldığı için sürekli olarak saçma sapan mevzulardan tartışma çıkıyor. Biraz çocuksu kalıyorum galiba ona kıyasla... Benden beklediği daha ciddi ve ileriye yönelik konuşmalar yapmam... Bense yeri gelince yapıyorum bunu zaten ama o hep beni öyle görmek mi istiyor, ne istiyor cozemedim :/

Bİr süre sonra kendimi törpüleme ihtiyacı duymaya başladım. Bu beni bir tık rahatsız hissettiriyor. Bir yandan da olması gereken budur diyerek ayak uydurmaya çalışıyorum ama ne bileyim, ben kıpır kıpır biriyim, o sakin biri. Ben daha günlük konuşmalar peşindeyim, o daha ciddi...

gerçekten sorun olmaya başladı daha da çok başındayız ve her gün bu konuda bir ufak tartışma çıkıyor. Yaşımdan dolayi bir olgunluk bekliyor sanırım ama olduramiyorum .:KK43:

haklı mı yoksa haksız mı ya da bu aslında bir sorun mu ? Emin olamiyorum. Gerçekten tek derdim bu olsun minvalinde bir konu bu ama inanın ki onlarca kez aynı sorunu yaşayınca birileri bana akıl versin istedim.
Eşlerden biri genelde sakin,diğeri daha kıpır kıpır oluyor. Bu dengelenebiliyorsa ne âlâ. Siz olduğunuzdan farklı davranmaya çalışıyorsunuz demek ki dengelenemeyen bir durum var.

Hayatınızdaki erkek ya da bir başkası için olduğunuzdan farklı olmaya çalışarak fedakarlık yapmış olmayacaksınız. Hatta kendinize,kimliğinizi hakaret bile denebilir.

Yerine göre beyefendi size,siz de beyefendiye uymaya çalışırsınız ha olmuyor sürekli problem çıkıyorsa lütfen ilişkinizi gözden geçirin. Çünkü kişilik olarak farklı olmanız sizde tolerans ve tamamlama ile değil tartışma ile sonuçlanıyor. Ve bu şekilde bir ömür geçirilebilir mi bunu düşünün derim.

Ben de partnerimin sürekli geyik yapmasını istemem , ciddiye alınmadığım hissini uyandırabilir. Özellikle uzak mesafeli ilişkilerde yanlış anlaşılmalara sebep olabilir diye düşünüyorum.

Daha ilişkinin basındasınız ben cok da uyumlu olduğunuzu düşünmedim nedense 😕

Merhaba herkese.
28 yaşındayım, bunu bilerek belirtmek istiyorum. Benim yaklaşık 3 aydır bir ilişkim var, erkek arkadaşım da 33 yasinda. şimdi tam bir sorun mu, değil mi bilmedigim bir durum yaşıyorum. Tartışma konularımız hep bunun üzerine.

ben ikizler burcu, neşeli, eglenceli, espri yapmayı ve gülmeyi güldürmeyi de seven biriyim. Genelde hep geyik yaptığım sosyal iliskilerim ve buna da uygun bir çevrem var. O yüzden de alışkanlık gereği erkek arkadasimla da çok fazla ciddi konuları konuşamıyorum. Genelde daha geyik kafasindayim, o da benim her cumlemi ciddiye aldığı için sürekli olarak saçma sapan mevzulardan tartışma çıkıyor. Biraz çocuksu kalıyorum galiba ona kıyasla... Benden beklediği daha ciddi ve ileriye yönelik konuşmalar yapmam... Bense yeri gelince yapıyorum bunu zaten ama o hep beni öyle görmek mi istiyor, ne istiyor cozemedim :/

Bİr süre sonra kendimi törpüleme ihtiyacı duymaya başladım. Bu beni bir tık rahatsız hissettiriyor. Bir yandan da olması gereken budur diyerek ayak uydurmaya çalışıyorum ama ne bileyim, ben kıpır kıpır biriyim, o sakin biri. Ben daha günlük konuşmalar peşindeyim, o daha ciddi...

gerçekten sorun olmaya başladı daha da çok başındayız ve her gün bu konuda bir ufak tartışma çıkıyor. Yaşımdan dolayi bir olgunluk bekliyor sanırım ama olduramiyorum .:KK43:

haklı mı yoksa haksız mı ya da bu aslında bir sorun mu ? Emin olamiyorum. Gerçekten tek derdim bu olsun minvalinde bir konu bu ama inanın ki onlarca kez aynı sorunu yaşayınca birileri bana akıl versin istedim.
Onun sizinle ciddi olarak konuşmak istediği konuları belki bir kaç kez ciddiye almamışssanız ve ya geciştirdiyseniz böyle tepkiler veriyor olabilir

Herkes degismeyin falan diyor ama ben farkli düşünüyorum. Insaniz yanliş davranişlarimiz ola bilir. Ben boyleyim boyle kabul et kafasindansa yanlişlarimizi soyleyerek kendimize çeki duzen vermemiz daha sağlikli olacaktir. Bence bunu dogru karşilamak olgunluk belirtisi. Diger yandan sizin neşeli diye tabir ettiginiz karakteriniz belki de arkadaş cevresinde normal gorunse de diger insanlar tarafindan her lafa gulen, yersiz şakalar yapan biri gibidir. Çunki oyle bir arkadaşim var. O kadar anlamsiz şeylere espri katiyor ki dişaridan gerçekten çok çocuksu gorunuyor. Ne kizlar ne de erkekler herseye gulen, yeri olmasa bile herseyi espriye vuran, hayati sallayan birini pek tercih etmez. Ama bu sizin muhakkak ki degişmelisiniz anlamina gelmez. Karakterleriniz uymuyorsa siz ciddi olamiyorsaniz ve o da esprili yapinizi anlamiyorsa ayrilin. Hayat biraz ileriye donuk ciddi düşünmemizi gerektiriyor. Kimse için degilse de kendiniz için bu yonunuzu geliştirin.
Genel anlamda sıkıntı şu asla değişmeyin uyum sağlamayın şeklinde konuşuluyor.
Günümüzdeki ilişkiler neden uzun soluklu değil .
Çünkü hep şu tavır herkesde asla taviz verme.
E o taviz vermezse sen taviz vermezsen nasıl yürüyecek?
Kopar gider.
Tek taraflı taviz vermekten bahsetmiyorum tabi .
Yanlış anlaşılmasın.
Ama hayatta asla taviz vermem gibi katı kuralları olursa bir insanın yalnız kalır yada sürekli partner değiştirir.
Sonra herkesde aynı soru neden böyle oluyor?.
İlişki emek çaba fedakarlık gerektirir.
Hayatta iş hayatı aile vs hep tavizler veriyoruz ama konu hayatımızdaki kadın adam olunca sakın taviz vermeyin oluyor.
Taviz de verilir fedakarlık da yapılır tek taraflı değil tabiki altını çiziyorum.
Yoksa böyle saçma sapan sürekli bir döngünün içine saplanır durur insanlar.

Kişilikleriniz çok farklı, eğer ilişkiyi devam ettirmek istiyorsanız ikiniz de birbirinizi tolere etmeniz gerekiyor. Flörtünüz ciddiyetini azaltır siz de biraz ciddi olmaya çalışırsınız ancak ona tamamen ayak uydurmanız size zarar verir, ayak uydurmanızı istiyorsa o size uydursun

Konu sahibi benim eşim de çok ciddi.O neşeli yönünü sadece ve sadece en yakın 2-3 arkadaşıyla konuşurken gösterir.Belki iş hayatından dolayı.Ben de tam tersi.Ama o beni böyle kabul etti,hiç değiştirmeye çalışmadı.Bazen hiç olmayacak yerde birinin yüzüne karşı bir şeyi dürüstçe söylediğim zaman gözleri fal taşı gibi açılıyor.Kaşı gözü oynamaya başlıyor.O hali bile beni güldürüyor.Beni törpülemesi için ağzıma beton dökmesi lazım.İnsanlar değişmiyor.
Bu karşıdakini olduğu gibi kabul etmekle ilgili.Kimse için değişmeyin.Tolere edilebilecek şeyler var edilemeyecek şeyler var.İnanın bana herkesin yaşımdan dolayı beklediği olgunluk bende de yok.O içimdeki çocuğu da seviyorum.Siz de sevin.

Genel anlamda sıkıntı şu asla değişmeyin uyum sağlamayın şeklinde konuşuluyor.
Günümüzdeki ilişkiler neden uzun soluklu değil .
Çünkü hep şu tavır herkesde asla taviz verme.
E o taviz vermezse sen taviz vermezsen nasıl yürüyecek?
Kopar gider.
Tek taraflı taviz vermekten bahsetmiyorum tabi .
Yanlış anlaşılmasın.
Ama hayatta asla taviz vermem gibi katı kuralları olursa bir insanın yalnız kalır yada sürekli partner değiştirir.
Sonra herkesde aynı soru neden böyle oluyor?.
İlişki emek çaba fedakarlık gerektirir.
Hayatta iş hayatı aile vs hep tavizler veriyoruz ama konu hayatımızdaki kadın adam olunca sakın taviz vermeyin oluyor.
Taviz de verilir fedakarlık da yapılır tek taraflı değil tabiki altını çiziyorum.
Yoksa böyle saçma sapan sürekli bir döngünün içine saplanır durur insanlar.
Karakterden taviz vermekle, davranışlardan taviz vermeyi birbirine karıştırıyorsunuz. bazı şeyler elimizdedir, bazı şeyler değil. siz gezmeyi sevmiyorsunuzdur, partneriniz seviyordur orta yolu bulmak adına bazen sizin istediğiniz olur bazen onun. mesela siz sinemaya gitmeyi sevmezsiniz ama karşınızdaki insan seviyorsa istediği filme gidebilirsiniz. karşınızdaki insanın su fobisi vardır, denize vs giremiyordur siz denizi çok sevmenize rağmen farklı alternatifler üretebilirsiniz, öfke kontrol probleminiz varsa tedavi olabilir, kırıcı konuşan biriyse kendisini törpüleyebilirsiniz diye uzar gider bu liste.

ama ben sakin yapılı biriysem sakinimdir, eğlenceli biriysem eğlenceliyimdir, ağırbaşlı biriysem ağırbaşlı biriyimdir. bu değiştirilecek bir şey değil. yapı olarak gamsız biriyim mesela ben. bu benim elimde değil ki. çok zorlasam da kendimi umursamaz bir yapım var, karşımdaki üzülüyor diye bu değiştirebileceğim bir şey değil. kendisine uymuyorsa eleştirmek yerine kabullenebilir ya da kendi yoluna bakabilir. konu sahibi de aynı baskıyı karşıdaki kişiye yapsın, e kim kime uyacak o zaman? baskın basanındır mı diyeceğiz, güçlü olan kazanır mı diyeceğiz? taviz vermek böyle bir şey değil.

Sen şakrak neşeli olmanız cok güzel bir şey. Umarım biri bunları somurmez fakat her şeyle geyik yapan sürekli espri çıkaran biriyle bende olmak istemezdim cunku ciddiye alınmaz bir yerden sonra asker sanırım bu arada bence hiiic o topa girme birak sen böyle kal oda kendine göre birini bulsun bilmiyorum ama askerler bana zor geliyor. Sıkıntılı yani ilişki yasanmasi

Merhaba herkese.

Zıt kutuplar birbirini çeker dense de,inanma buna
Evlilikte,ikili ilişkilerde iyi anlaşanlar benzer karakterdeki insanlardır.
O herhalde toprak grubu bir burçtan,astrolojiye ben de inanırım.İkizler burcunu da çok severim,hiç bir şeyi kafasına takmaz,eğlenir…ben de genel anlamda öyleyim ve takıntılı kasıntı biriyle yapamam.Haklısın

Zıt kutuplar birbirini çeker dense de,inanma buna
Evlilikte,ikili ilişkilerde iyi anlaşanlar benzer karakterdeki insanlardır.
O herhalde toprak grubu bir burçtan,astrolojiye ben de inanırım.İkizler burcunu da çok severim,hiç bir şeyi kafasına takmaz,eğlenir…ben de genel anlamda öyleyim ve takıntılı kasıntı biriyle yapamam.Haklısın
Ben de karı kocanın yıllar geçip birlikte yaş aldıkça bazı huylarının benzediğini görüyorum.Hayata birlikte baktıkları için olaylara tepkileri de zamanla benziyor olabilir.Ne de olsa benzerlikler kendine yakın hissettirir.

Ben de karı kocanın yıllar geçip birlikte yaş aldıkça bazı huylarının benzediğini görüyorum.Hayata birlikte baktıkları için olaylara tepkileri de zamanla benziyor olabilir.Ne de olsa benzerlikler kendine yakın hissettirir.
Benzerliğin çok olduğu ufak tefek farkların olduğu evlilikler genelde iyi gdiyor benim de gördüğüm

Uyumlu değilsiniz birbirinize. Herkes kendince haklı aslında. Ben mesela eşime göre yapı olarak çok daha ağır kalıyorum. Eşim bana göre daha dışa dönük, daha enerjisi yüksek bir karakter ama ben öyle insanlarla daha iyi anlaşıyorum. Benim de enerjimi yükseltiyor gibi geliyor. Hemen hemen bütün ilişkilerimde de karşı taraf bana göre daha dışa dönüktü. Herkesin ilişkiden beklentisi, anlaşabileceği insanın karakteri farklı birbirinden. Kimse için değişmenize gerek yok. Bu durum sizin karakteriniz. Belli ki siz birbirinize uygun insanlar değilsiniz

Back