• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ciddiyet meselesi + bu bir sorun mu?

Genel anlamda sıkıntı şu asla değişmeyin uyum sağlamayın şeklinde konuşuluyor.
Günümüzdeki ilişkiler neden uzun soluklu değil .
Çünkü hep şu tavır herkesde asla taviz verme.
E o taviz vermezse sen taviz vermezsen nasıl yürüyecek?
Kopar gider.
Tek taraflı taviz vermekten bahsetmiyorum tabi .
Yanlış anlaşılmasın.
Ama hayatta asla taviz vermem gibi katı kuralları olursa bir insanın yalnız kalır yada sürekli partner değiştirir.
Sonra herkesde aynı soru neden böyle oluyor?.
İlişki emek çaba fedakarlık gerektirir.
Hayatta iş hayatı aile vs hep tavizler veriyoruz ama konu hayatımızdaki kadın adam olunca sakın taviz vermeyin oluyor.
Taviz de verilir fedakarlık da yapılır tek taraflı değil tabiki altını çiziyorum.
Yoksa böyle saçma sapan sürekli bir döngünün içine saplanır durur insanlar.
Çok haklisiniz. Ben de eşim de birbirimizi tanidiktan sonra bazi huylarimizi iyi yonde geliştirdik. Birbirimize uyum sagladik. Yanlişlarimizi soyledikde asla ben boyleyim demedik. Yoksa gercekten hiçbir ilişki yurumez. Katiliyorum size

Karakterden taviz vermekle, davranışlardan taviz vermeyi birbirine karıştırıyorsunuz. bazı şeyler elimizdedir, bazı şeyler değil. siz gezmeyi sevmiyorsunuzdur, partneriniz seviyordur orta yolu bulmak adına bazen sizin istediğiniz olur bazen onun. mesela siz sinemaya gitmeyi sevmezsiniz ama karşınızdaki insan seviyorsa istediği filme gidebilirsiniz. karşınızdaki insanın su fobisi vardır, denize vs giremiyordur siz denizi çok sevmenize rağmen farklı alternatifler üretebilirsiniz, öfke kontrol probleminiz varsa tedavi olabilir, kırıcı konuşan biriyse kendisini törpüleyebilirsiniz diye uzar gider bu liste.

ama ben sakin yapılı biriysem sakinimdir, eğlenceli biriysem eğlenceliyimdir, ağırbaşlı biriysem ağırbaşlı biriyimdir. bu değiştirilecek bir şey değil. yapı olarak gamsız biriyim mesela ben. bu benim elimde değil ki. çok zorlasam da kendimi umursamaz bir yapım var, karşımdaki üzülüyor diye bu değiştirebileceğim bir şey değil. kendisine uymuyorsa eleştirmek yerine kabullenebilir ya da kendi yoluna bakabilir. konu sahibi de aynı baskıyı karşıdaki kişiye yapsın, e kim kime uyacak o zaman? baskın basanındır mı diyeceğiz, güçlü olan kazanır mı diyeceğiz? taviz vermek böyle bir şey değil.
Umursamaz dan kastın ne mesela?
Duyarsız mı?
Neyi umursamaz sın?
Herkesin umursadığı birşey vardır .ben umursamazımı çok büyük bir yalan olarak görüyorum mesela neyse.
Ben karekterden taviz verilmesi gerektiğini mi söylemişim?
Benim demek istediğim şey bir ilişki içersindeysen ve karşındakinin duyguları varsa umursamaz olamazsın .
Yada karşındaki seni ciddiye alıyor adam yerine koyuyor seviyor diye şımarıklıpın lüzumu yok değil mi?
İnsanlar kalıp gibi değil şu ağırbaşlı şu eğlenceli şu böyle.
Yerine göre değişir o durumlar.
Bir eğlence ortamına giderim ki dans etmesini seven biriyim orda eğlenirim yeri geldiğinde de ağır başlı ciddi olurum iş ortamında mesela.
Bu değişen bir şey.
Ama ilişkilerde de yeri geldiğinde ciddiye alırım karşındakini .
Diğer türlü zaten ilişki yürümez.
Konu sahibi bayan fazla ilgiden şımarmış gibi geldi bana belki yanılıyorum bilmiyorum.
Bu benim yorumum .
Ha dersin ki ben böyleyim değişmem o zaman ayrılabilirsiniz bu kadar dert etmeye gerek yok.

Çok haklisiniz. Ben de eşim de birbirimizi tanidiktan sonra bazi huylarimizi iyi yonde geliştirdik. Birbirimize uyum sagladik. Yanlişlarimizi soyledikde asla ben boyleyim demedik. Yoksa gercekten hiçbir ilişki yurumez. Katiliyorum size
Bak işte güzel bir örneksiniz Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Benim demek istediğim bu .
Asla ödün vermeyin eee nereye kadar gidecek bu ?
İki farklı insan var ikiside apayrı bir dünya.
O ben böyleyim ben şöyleyim hadi güle güle gelsin yeniler .
Sürekli partner değiştirip mutsuzluktan ölüyorlar.
Duygusal tatminsizlik sürekli bir arayış.
Yani normal bir şey değil bunlar.
Uzun süreli ilişki kurmak isteniyorsa karşılıklı bir şekilde emek ve taviz verilecek .
Konu sahibi kızımız eğer bu ilişkiyi sürdürmek istiyorsa karşı tarafın rahatsız olduğu şeyleri törpüleyecek.
İlla ki kendiside rahatsız oluyordur bazı şeylerden o kişide onları düzelticek.
Başka türlüsü olamaz zaten.

Umursamaz dan kastın ne mesela?
Duyarsız mı?
Neyi umursamaz sın?
Herkesin umursadığı birşey vardır .ben umursamazımı çok büyük bir yalan olarak görüyorum mesela neyse.
Ben karekterden taviz verilmesi gerektiğini mi söylemişim?
Benim demek istediğim şey bir ilişki içersindeysen ve karşındakinin duyguları varsa umursamaz olamazsın .
Yada karşındaki seni ciddiye alıyor adam yerine koyuyor seviyor diye şımarıklıpın lüzumu yok değil mi?
İnsanlar kalıp gibi değil şu ağırbaşlı şu eğlenceli şu böyle.
Yerine göre değişir o durumlar.
Bir eğlence ortamına giderim ki dans etmesini seven biriyim orda eğlenirim yeri geldiğinde de ağır başlı ciddi olurum iş ortamında mesela.
Bu değişen bir şey.
Ama ilişkilerde de yeri geldiğinde ciddiye alırım karşındakini .
Diğer türlü zaten ilişki yürümez.
Konu sahibi bayan fazla ilgiden şımarmış gibi geldi bana belki yanılıyorum bilmiyorum.
Bu benim yorumum .
Ha dersin ki ben böyleyim değişmem o zaman ayrılabilirsiniz bu kadar dert etmeye gerek yok.
Yani ne kadar umursamaz ve neşeli bir insan da olsa bir cenaze evinde öyle olmaz mesela aynı şekilde ciddi bir konu konuşulurken de olmaz. Her ciddi konudan kaçıyor mu konu sahibi diye düşündüm ben mesela. Öyle ise bu belki de üzerine gidilmesi gereken psikolojik bir sorun olabilir.

Yani ne kadar umursamaz ve neşeli bir insan da olsa bir cenaze evinde öyle olmaz mesela aynı şekilde ciddi bir konu konuşulurken de olmaz. Her ciddi konudan kaçıyor mu konu sahibi diye düşündüm ben mesela. Öyle ise bu belki de üzerine gidilmesi gereken psikolojik bir sorun olabilir.
Ben fazla ilgi güven ve ciddiyetin karşı tarafları şımarttığını düşünüyorum açıkcası
Net birini karşısında varsa eğer o kişinin karekteri oturmadıysa maalesef böyle oluyor.
Ama şunu unutuyorlar kimse de kimsenin saçmalıklarını ömür boyu çekmiyor.
Sevgililik bir prova.
Ben mesela bir kaç kez uyarırım aynı şekilde devam ediliyorsa da başka seçeneğim kalmaz.
Bu demek değil okul müdürü gibi gezelim.
Ama karşımdaki bana duygularından düşüncelerinden bahsederkende dalgaya almam makara yapmam.
Bana yapılıyorsa da hoşçakal derim.
Yerine göre ciddi yerine göre eğlenceli olur bir insan .
Normal piskolojideki bir insan yani

Eğlenceli olmak ayrı, sürekli geyik muhabbeti yapmak ayrı bence. Bende rahatsız olurum her şeyin şakaya vurulup, normal konuşmaların baltalanmasindan.
Bazı şeylerin dengeli olması gerektiğini düşünüyorum.
Haklı haksizdan çok sağlıklı iletişim için benzer frenakslarda olmak önemli, değilse bile olduğu gibi kabul etmek gerekiyor bu da her zaman mümkün olmayabiliyor.

Siz bir erkek olsanız mesela bende rahatsız olurdum.
Ciddiye almıyorsunuz karşı tarafı.
Tamam eğlenceli geyik de yaparız ama ciddiye alınacak konuyı da ciddiye alırız ilişkilerde.
Bence erkek arkadaşınızın sizi ciddiye alması biraz egonuzu yükseltmiş.
Şımarmışsınız kusura bakmayın.
Ben böyleyim diye bir şey yok.
Bu çok bencilce.
O adamın yerinde olsam sizi ciddiye almam gezer tozar eğlenirim o kadar.
Yarın sizi terk etse adam ki haklı bence o zaman ciddiye alırsınız işte🤣
Şımardığım izlenimini nereden edindiniz? öyle bir cümle mi okudunuz, beni mi tanıyorsunuz?
çok da eminmişsiniz gibi herkese cevap vermişssiniz üstelik. ?

Zıt kutuplar birbirini çeker dense de,inanma buna
Evlilikte,ikili ilişkilerde iyi anlaşanlar benzer karakterdeki insanlardır.
O herhalde toprak grubu bir burçtan,astrolojiye ben de inanırım.İkizler burcunu da çok severim,hiç bir şeyi kafasına takmaz,eğlenir…ben de genel anlamda öyleyim ve takıntılı kasıntı biriyle yapamam.Haklısın
Ben de burçlara inanıyorum, o koç burcu.
Zıt kutuplar olarak bir tek bu konuda zıttız işte.
Yoksa kafa ve görüşlerimiz birebir aynı ama bu durum da beni düşündürüyor.
doğal halimle kabul edilmek isterim çünkü.

Eşlerden biri genelde sakin,diğeri daha kıpır kıpır oluyor. Bu dengelenebiliyorsa ne âlâ. Siz olduğunuzdan farklı davranmaya çalışıyorsunuz demek ki dengelenemeyen bir durum var.

Hayatınızdaki erkek ya da bir başkası için olduğunuzdan farklı olmaya çalışarak fedakarlık yapmış olmayacaksınız. Hatta kendinize,kimliğinizi hakaret bile denebilir.

Yerine göre beyefendi size,siz de beyefendiye uymaya çalışırsınız ha olmuyor sürekli problem çıkıyorsa lütfen ilişkinizi gözden geçirin. Çünkü kişilik olarak farklı olmanız sizde tolerans ve tamamlama ile değil tartışma ile sonuçlanıyor. Ve bu şekilde bir ömür geçirilebilir mi bunu düşünün derim.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Aslında o kendisi diyordu bazı şeyleri tolere edebilmeliyiz diye ama sanırım somut olarak değerlendiriyor. ben ciddi konuşmayınca, ciddi de değilim onunla diye düşünüyor.
Oysa gayet net niyetimi belli etmiştim, o da öyle.

Ben de burçlara inanıyorum, o koç burcu.
Zıt kutuplar olarak bir tek bu konuda zıttız işte.
Yoksa kafa ve görüşlerimiz birebir aynı ama bu durum da beni düşündürüyor.
doğal halimle kabul edilmek isterim çünkü.
Koç erkeği ile anlaşan var mı ki 😂Kimden duysam yaka silkiyor

Ya daha ziyade uzak mesafeden dolayı telefonla iletişimde sıkıntı çıkıyor , buluşunca mimikler olsun hal tavır olsun belli ediyor kendini ve sıkıntı yaşamıyoruz ama asker ve uzak bir şehirde baya , benden sanırım dişe dokunur bir ciddiyet istiyor , hani sağlam adımlar atmak istiyor diye düşünüyorum.
İyi de 3 aylık ilişkide nasıl ciddi adımlar bekliyor ki ?
Bu da doğru değil bence.
Üstelik uzam mesafe ilişkisi.
Bu şekilde birbirinizi tanıyıp anlamanız zor.
Etrafınızdaki insanlara şans verin derim.

İyi de 3 aylık ilişkide nasıl ciddi adımlar bekliyor ki ?
Bu da doğru değil bence.
Üstelik uzam mesafe ilişkisi.
Bu şekilde birbirinizi tanıyıp anlamanız zor.
Etrafınızdaki insanlara şans verin derim.
Asıl mesele zaten mesafe sanırım.
Görüşünce bu kadar tartışmıyoruz, hatta ondan daha ciddi bile olabiliyorum ama telefonda öyle olmuyor.
Aslında mantıken ben de aynı şeyleri düşündüm, belki de zorlamamalı.

Merhaba herkese.
28 yaşındayım, bunu bilerek belirtmek istiyorum. Benim yaklaşık 3 aydır bir ilişkim var, erkek arkadaşım da 33 yasinda. şimdi tam bir sorun mu, değil mi bilmedigim bir durum yaşıyorum. Tartışma konularımız hep bunun üzerine.

ben ikizler burcu, neşeli, eglenceli, espri yapmayı ve gülmeyi güldürmeyi de seven biriyim. Genelde hep geyik yaptığım sosyal iliskilerim ve buna da uygun bir çevrem var. O yüzden de alışkanlık gereği erkek arkadasimla da çok fazla ciddi konuları konuşamıyorum. Genelde daha geyik kafasindayim, o da benim her cumlemi ciddiye aldığı için sürekli olarak saçma sapan mevzulardan tartışma çıkıyor. Biraz çocuksu kalıyorum galiba ona kıyasla... Benden beklediği daha ciddi ve ileriye yönelik konuşmalar yapmam... Bense yeri gelince yapıyorum bunu zaten ama o hep beni öyle görmek mi istiyor, ne istiyor cozemedim :/

Bİr süre sonra kendimi törpüleme ihtiyacı duymaya başladım. Bu beni bir tık rahatsız hissettiriyor. Bir yandan da olması gereken budur diyerek ayak uydurmaya çalışıyorum ama ne bileyim, ben kıpır kıpır biriyim, o sakin biri. Ben daha günlük konuşmalar peşindeyim, o daha ciddi...

gerçekten sorun olmaya başladı daha da çok başındayız ve her gün bu konuda bir ufak tartışma çıkıyor. Yaşımdan dolayi bir olgunluk bekliyor sanırım ama olduramiyorum .:KK43:

haklı mı yoksa haksız mı ya da bu aslında bir sorun mu ? Emin olamiyorum. Gerçekten tek derdim bu olsun minvalinde bir konu bu ama inanın ki onlarca kez aynı sorunu yaşayınca birileri bana akıl versin istedim.
Kimse için kendinizi değiştirmeyin. Bende çoğu zaman hayatı eğlenceye alan, gülmek için sebepler yaratan biriyim. Erkekte olgunluk iyidir ama sizin sevgilinizin olgunluktan ziyade alıngan bir hali varmış gibi geldi bana. Olgun bir insan tartışma ortamı yaratmaz. Gülmeyebilir ama bunu kötüye yormamalı. Sadece birbirinize uygun değilsiniz. Aranızda öyle vaov bi yaş farkı yok zaten.

Kimse için kendinizi değiştirmeyin. Bende çoğu zaman hayatı eğlenceye alan, gülmek için sebepler yaratan biriyim. Erkekte olgunluk iyidir ama sizin sevgilinizin olgunluktan ziyade alıngan bir hali varmış gibi geldi bana. Olgun bir insan tartışma ortamı yaratmaz. Gülmeyebilir ama bunu kötüye yormamalı. Sadece birbirinize uygun değilsiniz. Aranızda öyle vaov bi yaş farkı yok zaten.
Dimi? Yaş farkından falan değil zaten sıkıntı, ben espri yaparken o bazen ciddiye alıyor ve bu durumu çözerken tartışıyoruz genelde.

Merhaba herkese.
28 yaşındayım, bunu bilerek belirtmek istiyorum. Benim yaklaşık 3 aydır bir ilişkim var, erkek arkadaşım da 33 yasinda. şimdi tam bir sorun mu, değil mi bilmedigim bir durum yaşıyorum. Tartışma konularımız hep bunun üzerine.

ben ikizler burcu, neşeli, eglenceli, espri yapmayı ve gülmeyi güldürmeyi de seven biriyim. Genelde hep geyik yaptığım sosyal iliskilerim ve buna da uygun bir çevrem var. O yüzden de alışkanlık gereği erkek arkadasimla da çok fazla ciddi konuları konuşamıyorum. Genelde daha geyik kafasindayim, o da benim her cumlemi ciddiye aldığı için sürekli olarak saçma sapan mevzulardan tartışma çıkıyor. Biraz çocuksu kalıyorum galiba ona kıyasla... Benden beklediği daha ciddi ve ileriye yönelik konuşmalar yapmam... Bense yeri gelince yapıyorum bunu zaten ama o hep beni öyle görmek mi istiyor, ne istiyor cozemedim :/

Bİr süre sonra kendimi törpüleme ihtiyacı duymaya başladım. Bu beni bir tık rahatsız hissettiriyor. Bir yandan da olması gereken budur diyerek ayak uydurmaya çalışıyorum ama ne bileyim, ben kıpır kıpır biriyim, o sakin biri. Ben daha günlük konuşmalar peşindeyim, o daha ciddi...

gerçekten sorun olmaya başladı daha da çok başındayız ve her gün bu konuda bir ufak tartışma çıkıyor. Yaşımdan dolayi bir olgunluk bekliyor sanırım ama olduramiyorum .:KK43:

haklı mı yoksa haksız mı ya da bu aslında bir sorun mu ? Emin olamiyorum. Gerçekten tek derdim bu olsun minvalinde bir konu bu ama inanın ki onlarca kez aynı sorunu yaşayınca birileri bana akıl versin istedim.
sizi begenmeyen birisi ile olmaz. daha uc aylik iliskide size soyle ol boyle ol diyorsa, demek ki onun kafasinda birisi degilsiniz. ben 10 yildan fazladir evlitim, esimden cok farkli huylarim var, ama beni oyle sevdigini biliyorum. tabi ki insan ozenli olur, huylarini torpuleyebilir, ama bu kadar sorun olmamasi lazim 3 aylik iliskide. sizi begendigini, takdir ettigini hissetmeniz lazim...

Merhaba herkese.

Çocuk ruhunu öldürmeye çalışan her kimse, arkadaşın veya sevgilin, hatta ailenden biri bile olsa mesafe koymalısın bence. Neşen, keyfin, şakaların daim olsun. Ruhuna eş, yoldaş birini bulursun umarım🌸

Çocuk ruhunu öldürmeye çalışan her kimse, arkadaşın veya sevgilin, hatta ailenden biri bile olsa mesafe koymalısın bence. Neşen, keyfin, şakaların daim olsun. Ruhuna eş, yoldaş birini bulursun umarım🌸
Çok teşekkür ederim, umarımmm ♥ :)

Dimi? Yaş farkından falan değil zaten sıkıntı, ben espri yaparken o bazen ciddiye alıyor ve bu durumu çözerken tartışıyoruz genelde.
Bir örnek verir misiniz?Benim de bazı tanıdıklarım var.Espri yapıyorum ayağına ağır şeyler söylüyorlar ya da azıcık şakayı bile kaldıramayan özgüvensiz insanlar da var.Bence muhabbeti bilmeden yorum yapmak doğru değil.

Şımardığım izlenimini nereden edindiniz? öyle bir cümle mi okudunuz, beni mi tanıyorsunuz?
çok da eminmişsiniz gibi herkese cevap vermişssiniz üstelik. ?
Evet öyle düşünüyorum.
Şımarıklık.

Back