• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 🌸🌸 2023 Nisan/Mayıs Gebelik Planlayanalar 🌸🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım önce elinde hsg rahim emarı falan varsa yanına al bunlar yoksa da doktorun ihtiyaç halinde ister zaten ama olmazsa olmazlardan olan eşinin spermiyogram testi isteniyor mutlaka . Adetin 2. Ya da 3. Günü doktora gidiyorsun adetliyken yapılması gereken kan tahlili muayene falan yapılıyor sonuçlara göre sonra doktor sana göre tedavi başlıyor kişiden kişiye değişir ama adetin 3 , 4 ya da 5. Günü klomen ya da femara adlı ilaca başlatıyor kullanıyorsun kontrole gidiyorsun çağırdığı tarihte . Böylece yumurta takibi yapılıyor . Yumurta istenilen boyuta ulaşmışsa yani genel olarak 18-22 mm aralığındaysa ( bazı doktorlar 23 olunca da yapabiliyor doktora ve kişiye bağlı olarak değişebilir ) ovitrelle yada başka isimli çatlatma iğneleri de var onu yapıyorlar ona göre ilişki takvimi uygulatıyor . İğnenin 7. Günü genelde progesteron bakılıyor benim doktorum öyle yaptı en azından . 14. Yada 15. Günü de beta HCG bakılıyor varsa vardır yoksa yoktur adet oluyorsun. Düşük riski olanlara doktor yumurta çatladıktan sonra progesteron fitili ya da hapı verebiliyor gebelik olursa tutunsun olmazsa adet kolay gelsin diye. Genel olarak yazdım aklına takılan birşey olursa etiketle sor canım 🥰
Mer

Canım önce elinde hsg rahim emarı falan varsa yanına al bunlar yoksa da doktorun ihtiyaç halinde ister zaten ama olmazsa olmazlardan olan eşinin spermiyogram testi isteniyor mutlaka . Adetin 2. Ya da 3. Günü doktora gidiyorsun adetliyken yapılması gereken kan tahlili muayene falan yapılıyor sonuçlara göre sonra doktor sana göre tedavi başlıyor kişiden kişiye değişir ama adetin 3 , 4 ya da 5. Günü klomen ya da femara adlı ilaca başlatıyor kullanıyorsun kontrole gidiyorsun çağırdığı tarihte . Böylece yumurta takibi yapılıyor . Yumurta istenilen boyuta ulaşmışsa yani genel olarak 18-22 mm aralığındaysa ( bazı doktorlar 23 olunca da yapabiliyor doktora ve kişiye bağlı olarak değişebilir ) ovitrelle yada başka isimli çatlatma iğneleri de var onu yapıyorlar ona göre ilişki takvimi uygulatıyor . İğnenin 7. Günü genelde progesteron bakılıyor benim doktorum öyle yaptı en azından . 14. Yada 15. Günü de beta HCG bakılıyor varsa vardır yoksa yoktur adet oluyorsun. Düşük riski olanlara doktor yumurta çatladıktan sonra progesteron fitili ya da hapı verebiliyor gebelik olursa tutunsun olmazsa adet kolay gelsin diye. Genel olarak yazdım aklına takılan birşey olursa etiketle sor canım 🥰
Merhaba bu çatlatma iğnesi düzenli adet gören kişilere de yapılıyor mu yoksa adet görmede problemimiz mi olması gerek. Ben hsg hormon tahlili yaptırdım eşim spermiyogram yaptırdı bu sonuçları doktora gösterdiğimde hiç iğneden bahsetmedi direk aşılama prosedürü için bi kaç şey istedi ben biraz daha beklemeyi tercih ettiğim için yaptırmadım aşılama.

Bende o yüzden doktorum duphaston kullanırdı bana söktürür bebek yoksa dedi. Bende alayım bari ya
şimdi asistanı yazdı bana da, ne var ne yok diye.. adet olmam gerekiyodu dün dedim test yap hemen yarın dedi.. söylemedim test yaptığımı meraklı gibi olmayayım diye :D belirti sordu regl belirtileri var dedim normalde oluyor mu değişik mi dedi biraz daha farklı dedim test bekliyo yarın bu testi atsam negatif der çizgiyi benden başka göre yok :D

Şuan çok köyüyüm bunda da vardır bi hayır nerdeyse 4 gün geçti şubatta kimyasal oldu erken öğrenmiştim yine kimyasal olursa öğrenmeyeyim diye geç test yaptım sonu yine hüsran oldu
Öyle canım üzülmekte haklısın keşke elimizden birşey gelse:( oğlumda 1 kimyasal sonrası hemen hamile kalmıştım ama bende bir türlü kalamıyorum anlam veremiyorum ama allahın bir bildiği vardır diye teselli etmeye calısıyorum kendimi sende öyle yap hiç çocuğunuz var mı başka

şimdi asistanı yazdı bana da, ne var ne yok diye.. adet olmam gerekiyodu dün dedim test yap hemen yarın dedi.. söylemedim test yaptığımı meraklı gibi olmayayım diye :KK70: belirti sordu regl belirtileri var dedim normalde oluyor mu değişik mi dedi biraz daha farklı dedim test bekliyo yarın bu testi atsam negatif der çizgiyi benden başka göre yok :KK70:
Yarın sabah bidaha yap istersen. Belki çıkar ümit kesmeyelim yine biz adet olmadıkça umut varr :)) sadece bu iki gündür benimde kasiklarda ağrı çoğaldı ve uyku hali var akşam 2-3 anc uyurdum saat 10 da gözüm yatağa gidiyor akintim da şeffaf beyaz şeklinde devam ediyor bide gaz sıkıntım var başka hiç belirtim yok 🤣

Yarın sabah bidaha yap istersen. Belki çıkar ümit kesmeyelim yine biz adet olmadıkça umut varr :)) sadece bu iki gündür benimde kasiklarda ağrı çoğaldı ve uyku hali var akşam 2-3 anc uyurdum saat 10 da gözüm yatağa gidiyor akintim da şeffaf beyaz şeklinde devam ediyor bide gaz sıkıntım var başka hiç belirtim yok 🤣
bunlar bende de var ben bi de kasık ağrısı bilmem adet olduktan sonra sökülürken ağrı olur çok bende nolcak sonumuz hiç bilmiyorum :D en erken yarın akşam yapabilirim test

Kizlar 5 gun kala yaptım hasta olduğum için ilaç fln içme durumum var 5 dakka da cikti var mi bilemedim

Eklentiler

• 20230410_141958.jpg
    20230410_141958.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 87
Öyle canım üzülmekte haklısın keşke elimizden birşey gelse:KK43: oğlumda 1 kimyasal sonrası hemen hamile kalmıştım ama bende bir türlü kalamıyorum anlam veremiyorum ama allahın bir bildiği vardır diye teselli etmeye calısıyorum kendimi sende öyle yap hiç çocuğunuz var mı başka
Çocuğum var canım inanki olmadı diye değil üzülmem tabiki vakti gelince Rabbim nasip ederse olur korktuğum şey oldu galiba kimyasal oldu yine diye düşünüyorum o yüzden üzülüyorum

ilkinde hamile kaldinmi ya biraz denedin?
Canım ben 1 yıl kendiliğinden olsun diye bekledim . Sonra olmayınca 3 defa klomen tedavisi gördüm ama çatlatma iğnesi hiç vurmamıştım yumurtaları büyütüp kendiliğinden çatlayıp denedik olmayınca femara ve çatlama iğnesi yaptık onda da ilk femara denemesinde tutmuştu 😊

Merhaba bu çatlatma iğnesi düzenli adet gören kişilere de yapılıyor mu yoksa adet görmede problemimiz mi olması gerek. Ben hsg hormon tahlili yaptırdım eşim spermiyogram yaptırdı bu sonuçları doktora gösterdiğimde hiç iğneden bahsetmedi direk aşılama prosedürü için bi kaç şey istedi ben biraz daha beklemeyi tercih ettiğim için yaptırmadım aşılama.
Yapılıyor diye biliyorum zaten çatlatmada şansın artma sebebi yumurtanın çatladığı gün belli ona göre ilişki oluyor diye şans artıyor . Peki sonuçlar normal miydi sizin ve eşinizin ? Doktora neden aşilama diye sormadınız mı

Back