Gebeliğe Hazırlık 🌸🌸 2023 Nisan/Mayıs Gebelik Planlayanalar 🌸🌸

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Eklentiler

• IMG_20230410_102933.jpg
    143,2 KB · Görüntüleme: 87
  • IMG_20230407_114322.jpg
    134,8 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20230410_102933.jpg
    143,2 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20230407_114322.jpg
    134,8 KB · Görüntüleme: 86
Çatlatma iğnesi nasıl oluyor anlatır mısınız süreç nasıl ilerliyor
Adetin 2. Yada 3. Günü gidip yumurtalarınıza bakılıyor tesstler yapiliyor adet bitiminde de klomen femara gibi yumurta büyütücü ilaçlar veriyo doktor, sonra yine 5. Gün falan ilaç bittikten sonra gidiyorsun yumurtanın durumuna göre çatlatma iğnesi veriyor sonra ilişkiye göreceğin zaman söyleniyor iğne vurulduktan sonra hep ilişki yaşayıp bekliyosun adet olmayı veya bebek haberini

Çatlatma iğnesi nasıl oluyor anlatır mısınız süreç nasıl ilerliyor
Canım önce elinde hsg rahim emarı falan varsa yanına al bunlar yoksa da doktorun ihtiyaç halinde ister zaten ama olmazsa olmazlardan olan eşinin spermiyogram testi isteniyor mutlaka . Adetin 2. Ya da 3. Günü doktora gidiyorsun adetliyken yapılması gereken kan tahlili muayene falan yapılıyor sonuçlara göre sonra doktor sana göre tedavi başlıyor kişiden kişiye değişir ama adetin 3 , 4 ya da 5. Günü klomen ya da femara adlı ilaca başlatıyor kullanıyorsun kontrole gidiyorsun çağırdığı tarihte . Böylece yumurta takibi yapılıyor . Yumurta istenilen boyuta ulaşmışsa yani genel olarak 18-22 mm aralığındaysa ( bazı doktorlar 23 olunca da yapabiliyor doktora ve kişiye bağlı olarak değişebilir ) ovitrelle yada başka isimli çatlatma iğneleri de var onu yapıyorlar ona göre ilişki takvimi uygulatıyor . İğnenin 7. Günü genelde progesteron bakılıyor benim doktorum öyle yaptı en azından . 14. Yada 15. Günü de beta HCG bakılıyor varsa vardır yoksa yoktur adet oluyorsun. Düşük riski olanlara doktor yumurta çatladıktan sonra progesteron fitili ya da hapı verebiliyor gebelik olursa tutunsun olmazsa adet kolay gelsin diye. Genel olarak yazdım aklına takılan birşey olursa etiketle sor canım

Ay teşekkür ederim ama adetin 2. Yada 3. Gitmek kesin sanırım

Çok güzel anlatmisson canım ağzına sağlık, benim doktorum hiç progesteron baktirmadi bana bu ay kirmilari.gorursen çarşambaya randevu aldım gidip bende denicem

Ne bilm iki gün önce yaptm hiç silik çıkmadı bugün silik çıktı ovülasyon testi biraz umutlandım
Geçen ay benim erken gebelik pembemsi silik çıkarttı ama hamile değildim . Bi de ovülasyon testi hepten yanıltır . Adetin geçti mi geçtiyse kan ver daha sağlıklı sonuç olur

Çok güzel anlatmisson canım ağzına sağlık, benim doktorum hiç progesteron baktirmadi bana bu ay kirmilari.gorursen çarşambaya randevu aldım gidip bende denicem
Rica ederim canım Allah hepimize anne olmayı nasip etsin tez zamanda hayırlısıyla inşallah

Amiin canım, bende şöyle bir durum var Şubat 17 histeroskopi oldum sonra 11 Mart ta adet oldum bugün adet başlama tarihi 4 gün önce test yaptım negatif çıktı bekliyorum bende 3 gün daha sonra zaten Dr randevusu aldım. Varsa kan sayımı kontrol vs olurz yoksa da çatlatma iğnesi tedavisine baslicam,

Belirtilerim ise 10 günü geçti hafif kasık ağrısı, memelerde büyüme ve hassasiyet ama kahverengilik yok sivilcemsi noktalar var, bide tam smdi adet oldum keisn diyorum WC gidince beyaz akıntı görüyorum. Başka da yok. Aslında umutlanmak istemiyorum ama eşim histeroskopi sonrası olduğu için çok umutlu inşallah hayırlısıyla, sağlıkla, kolaylıkla anne oluruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…