Çeyrek görünümlü gram altın?

Vemoriah

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2014
128
33
selam kızlar, hemen konuya gireyim. Bu pazar yakın arkadaşım evleniyor gelen diğer arkadaşlarıma siz düğünde ne takacaksınız diye sorduğumda çeyrek altın dediler fakat benim şuan çeyrek altın takacak bütcem ne yazıkki yok. Bu aralar biraz sıkışığım. Onlarada söylemek istemedim. Başka arkadaşlarıma danıştığımda orada mahcup olma istersen çeyrek görünümlü gram altınlar var onlardan alır takarsın dediler. Biraz araştırayım dedim fakat çok farklı fiyat aralıkları var. Size sorum şu ki daha önce hiç böyle gram altın aldınız mı? Ortalama fiyatı ne kadardır? Vee çeyrek altına göre görünüşte bir farklılığı var mı? Yani hemen anlaşılır mı? Şimdiden teşekkür ederim

Benimde haftasonu eski iş arkadaşım evlenecek. Farkı şehirde yaşıyor. Eskiden iş yerindeyken çok samimi değildik ama düğün bizim yaşadığımız şehirde olacak. Bir daha yüz yüze ne zaman görüşürüz belli değil. Bende gram ya da daha uyguna ne alabilirim araştırıyorum. Konuyu takipteyim.

Gram altın takın, görünürde çeyrek gösterip arkanızdan laf söyletmeyin.
Ben bu altın yarışlarını-mahcubiyeti inanın hiç anlamıyorum. Kimin bütçesi neye elveriyorsa, gönlünden kopanı yardım maksatlı takar işte, bir başkasının taktığının altında ezilmek gibi niye algılıyorsunuz bunu?

selam kızlar, hemen konuya gireyim. Bu pazar yakın arkadaşım evleniyor gelen diğer arkadaşlarıma siz düğünde ne takacaksınız diye sorduğumda çeyrek altın dediler fakat benim şuan çeyrek altın takacak bütcem ne yazıkki yok. Bu aralar biraz sıkışığım. Onlarada söylemek istemedim. Başka arkadaşlarıma danıştığımda orada mahcup olma istersen çeyrek görünümlü gram altınlar var onlardan alır takarsın dediler. Biraz araştırayım dedim fakat çok farklı fiyat aralıkları var. Size sorum şu ki daha önce hiç böyle gram altın aldınız mı? Ortalama fiyatı ne kadardır? Vee çeyrek altına göre görünüşte bir farklılığı var mı? Yani hemen anlaşılır mı? Şimdiden teşekkür ederim

düğünlerde ille herkes ne takıyorsa onu takmak zorunda değilsiniz. düğünde altın takmanın amacı yeni evlilere kesemizce yardım etmek amaçlıdır. çeyrek görünümlü gram takmak bana göre kandırmadan başka bir şey değil. paşa paşa tak gram altınını gücün neye yetiyorsa dürüstçe yardımını yapmış olursun. bunun mahcubiyetle alakası yok. tam tersine kim kimin ne taktığına bakıyor artık altını taktığın kişi bunu anlarsa daha bile kırıcı bir durum.

Neden çeyrek görünümlü? Arada kaynasın dönüşü çeyrek olsun diye mi? Gram takacaksanız gram takın arkadaş utanılacak ne tarafı var bunun?
Dönüşü olsun diye değil isterse bana hiç bir şey takmasın benim için önemli değil. Sadece arkadaşlarımın yanında mahcup duruma düşmek istemiyorum

Gram altın takın daha iyi olur,yada para takın illa altın takılacak diye birşey yok.

Çeyrek görünümlü gram altın oğlumun sünnetinde takılmıştı görünüş itibariyle fark edilmiyor yani taktığınız zaman kimse fark etmez merak etmeyin, biz hiç fark etmedik. Ama elinize aldığınızda anlaşılıyor çok ince ve hemen bükülüyor, kaça satılır bilmiyorum ama geçen sene biz 130 tl'ye bozdurmuştuk.

Bu şekilde herkesi vebal altına sokmaya gerek yok, bana da bir komşu 3 kişi çıkıp ayrı ayrı 0.25 gr taktılar, insan çok komik duruma düşüyor (anne ve iki bekar çocugu)
Sanırım 0.75 gr takıp 3 gr bekliyorlar.
Durumunuzu kimse yadırgamaz hediyelik altın alın herkes bilsin. Kimse kimseyi yadırgamaz korkmayın.
Kimsede çeyrek 300 tl olmuşken kolay kolay çeyrek almaz

Gram altın takın, görünürde çeyrek gösterip arkanızdan laf söyletmeyin.
Ben bu altın yarışlarını-mahcubiyeti inanın hiç anlamıyorum. Kimin bütçesi neye elveriyorsa, gönlünden kopanı yardım maksatlı takar işte, bir başkasının taktığının altında ezilmek gibi niye algılıyorsunuz bunu?
Çok haklısınız ama aradaki muhabbetler böyle olunca grupta ister istemez bir çekindim. Yarım takanlar bile var. Ne bileyim :KK43:

Onun yerine para takın daha iyi olur. Gücünüz neye yetiyorsa onu verirsiniz. Mahcup olacak bir şey yok.

Benimde haftasonu eski iş arkadaşım evlenecek. Farkı şehirde yaşıyor. Eskiden iş yerindeyken çok samimi değildik ama düğün bizim yaşadığımız şehirde olacak. Bir daha yüz yüze ne zaman görüşürüz belli değil. Bende gram ya da daha uyguna ne alabilirim araştırıyorum. Konuyu takipteyim.
Gramın daha uygunu yarım gramlar var bana düğünümde takmışlardı bende öyle öğrendim:halay:

Ben anlamadım, neden gram takıp çeyrek beklensin ki?taktığınız takılara isim yazmıyor musunuz?gram altın bile taksak isim yazarız biz. Yani o karmaşada ne taktığımızı bilsinler diye.

Notmal küçük külçe gram altınlar var ondan takın.Aradaki fiyat farkıda büyük ihtimal ayar derecelerinden kaynaklanıyo.24 ayarı 22 ayarı filan var onların.

X