Çeyrek meselesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Butun yorumları okumadım ama çeyreğe çeyrek götürmektir bu işin en şık hareketi.
Ben benden sonra evlenen esimin arkadaslarinin eslerine bile ceyrek goturmustum.
Bu konuda tek bir kisiye gonlumce ne bir hediye goturebildim ne de ceyrek takabildim, o anlik durumumuz elverisli degildi, sonradan goturmeye niyetlendigimde de kismet olmadi diyeyim ama hala icimde kaldi.
Benim niyetim evlenene de dogum yapana da yardimci olmaktir aslinda, karsilik vermekten ziyade ama kimse daldan toplamiyor tabi parayi dolayisiyla donus bekleyenler de vardir.
Buna göre düşünmelisiniz, kimin ne düşüneceğini bilemezsiniz çünkü.

Saçma gelse de çoğu yörede takılar karşılıklıdır,hatta bazı yerlerde düğünlerde anons bile edilir kişinin taktığı takı. Sünnettir,doğumdur ne geldiyse onu götürmeniz olması gerekendir. Karşı tarafın durumu iyi veya kötü fark etmez, karşılığını vermelisiniz. Yarın bir gün kulağınıza gelebilir ben çeyrek götürdüm onlar getirmedi diye konuştukları.

Kızlar selam.

Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.

Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)

Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.

Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.

Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.

Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?

İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?

Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak 🤦‍♀️

(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)
Canım o çeyreği al bide takım al götür kısasa kısas gibi olur sadece çeyrek bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X