- 18 Mayıs 2008
- 9.807
- 15.912
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zaten konu sahibinin hem düğünün de hem bebeğine altın takılmamış. Konu sahibi arkadaşının düğünü olduğunda hali hazırda evliymiş ve yarım gram takmış. Çeyrek getiren arkadaşı konu sahibinin düğününde yokmuş yani.Iki dogum arasindaki ziyaret cok yakinken gram takin durum esitlensin diyenleri anlayamadim. Bundan 5 10 sene once ceyrek takmis olsaydi gram altinla esitlenirdi. Herkes durumu olcusunde taki takmali diye düşünüyorum. Ama yerinizde olsam hem dugunde hem bebek icin takilandan sonra altinda ezilirdim. Cunku pespese ziyarete gideceksiniz. Kar payini alip gram goturmek bana dogru gelmedi
Ne alakası var düğün ayrı çocuk doğum hediyesi ayrı. Ayrıca takılan takı gözden kaçmaz heleki ltın yani kimin ne takıldığı illa bellidir. Bizde adet düğünde de çocuk hediyesinde de ne takıldıysa onu geri takmaktır. Madem durumunuz yoktu sonuçta onlardan gelen çeyreği kenara koyup geri takmak için kullanılabilir. Sonuçta o çeyrek sizin maddiyatınızı etkilemeyecek. (Sizden çıkmaması nedeniyle)İşte önce biz düğünde onlara taktik ya, onu çeyrek mi sandılar diye düşünüyorum . Öyle sanıp sanmadığını nasıl anlarım ki
Hukukta sacmaliyor desene sanki zorla silah zoruyla verdirtiyorlar getirmeseymis.. ki ben olsam zaten en az getirdigini takardim.. ama bu daha cok bizim karakterimizle ilgili birseydirHukukçu arkadaşlar iyi bilir.
Taktığının aynısı sana gelmezse mahkemeye verip taktığını geri alabiliyormuşsun. Tam bir komedi.
Benim bir sürü kişiyi mahkemeye vermem gerek ozmn şehir dışına düğününe gidip çeyrek taktığım arkadaşımın zarfa 100 tl koymasımı dersin. Hem nişanında hem düğününde çeyrek taktığım can ciğer arkadaşımın hmmm o bana takarken çeyrek bu kadarmış şimdi gram bu kadar deyip gram takmasımı. Hiç dönüş olmayanları saymıyorum bile. Bana 2 sene önce 100 takmış olana bile 200 götürüm ben . İnsanların ufak hesaplar yapması değersiz hissettiriyor asıl konu bu. Birde ben karşılıksız takıyorum hediye ediyorum düşüncesinde biri takı merasımi de gerçekleştirmesin ozaman :)Hukukçu arkadaşlar iyi bilir.
Taktığının aynısı sana gelmezse mahkemeye verip taktığını geri alabiliyormuşsun. Tam bir komedi.
O kadar doğru söylediniz ki arkadaşım dostum dediğiniz kişiler bile aynı karşılığı vermiyor yani insanlar neyse o sizde fazla değer vermeyeceksiniz ki üzülmeyesinizBenim bir sürü kişiyi mahkemeye vermem gerek ozmn şehir dışına düğününe gidip çeyrek taktığım arkadaşımın zarfa 100 tl koymasımı dersin. Hem nişanında hem düğününde çeyrek taktığım can ciğer arkadaşımın hmmm o bana takarken çeyrek bu kadarmış şimdi gram bu kadar deyip gram takmasımı. Hiç dönüş olmayanları saymıyorum bile. Bana 2 sene önce 100 takmış olana bile 200 götürüm ben . İnsanların ufak hesaplar yapması değersiz hissettiriyor asıl konu bu. Birde ben karşılıksız takıyorum hediye ediyorum düşüncesinde biri takı merasımi de gerçekleştirmesin ozaman :)
Evet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Demek istediğim şöyle; onlar geldi ya, 2 3 haftaya kadar da biz gideceğiz zaten
Ay yok bee benim takıldığım nokta hani ne verilirse o alınır diyor ya herkes burda. Zaten öyle. Mesela bizim bebeklerine vaktinde çeyrek götürdüklerimiz çeyrek getirdi. Orda sorun yok. Bu sefer madem öyle ben onun hesabında değilim ama burda diyenler için söylüyorum; bizim düğünde taktığımız az da olsa ne oldu o zaman bu hesapta?
Gram altın takın derimEvet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
E yuh ama. Garip bir zihniyet sizdeki. Merak ettim, bu kişi sizin düğününüzde me taktı size?
Evet ben de sonradan okudum. Ben olsam gram takardımKonu sahibi önce evlenmiş ve o dönemde tanışmıyorlarmış. O yüzden takmamış. Konu sahibi düğünde gramın yarısını takmış. Şimdi ben çeyrek götürürsem ben o gramın yarısı boşa gidecek diye düşünüyor.
İlla tam hesap yapacaksanız arkadaşlar demiş. Çeyrekten yarım gramı çıkartın. O değerde bir künye alın. 1686 tl yerine 1121 tl lik hediye oluyor ama bence bu kadar hesap etmek mantıksız bu bonkör arkadaş için. Zaten arkadaşı çocuğun doğum günlerinde, 2.çocukta onu hayli hayli kapatacağa benziyor.
Yorumunuz için çok teşekkürler. Belki bu yaz yüzyüze görüştüğümüzde sorarım EFT yaptığım arkadaşaBen olsam aklımda soru işareti kalıp içimde kalacağına sorardım ayıp bişey degil ben olsam düğünde başka arkadaşlarım varsa takacak kişiye degil onlara derdim ya ben çeyrek parası yolladım ama arkadaş ne taktı gördünüz mü yada direk ona sor canım sen düğünde iletmişmiydin en azından kendi arkadaşını da karşıdaki ni de tanırsın yakın değilsin diye takmamak da ayıp sen yakın görüp takmıştın ama aklıma türlü senaryo geliyor ama demiyim ben olsam sorardım hoş bişey degil kimse çöpten çeyrek çıkarmıyor
Boyle bir geleneğin olduğunu 2 3 sene önce öğrendim. Çok utanç verici. Ailem bunun derdine düşüyor olsaydı utancımdan ölürdüm.Bizim burada düğünde veya bebeğe takilan borç sayılıyor , ne takildiysa aynen o getirilir , getirilmezse bir süre sonra zaten haber gönderip ben sana bunu takmıştım diye hatırlatılıyor.