- 4 Ekim 2012
- 16.336
- 31.907
Aaa bu benim çeyreğimdi demez merak etme, başka kutuya koyabilirsinEvet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aaa bu benim çeyreğimdi demez merak etme, başka kutuya koyabilirsinEvet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Belli zaten üstüne yatacaksın sen o altının. Karşı tarafın gözünde böyle olacaksınız. En azından elinde olanı getirebilirdi diyecekler arkanızdan. Elimde olsa tam alırımları geçin lütfen.Ne biliyosun ki elimde olduğunu
Çeyrek götürmelisiniz, getirdiği çeyreği geri verin.. Yanında Baska bi hediye de getirmiş miydi? Ona benzer bi hediye daha alın..Kızlar selam.
Çok çok iyi bi arkadaşım var. Öyle hesap
kitap yapmaz hiçbi şey için.
Geçen sene düğünleri oldu gittik, nikâhları ayrı olmuştu ona da ayrı gitmiştik (pandemiden dolayı)
Düğünde ben daha fazlasını yapmak istesem de durum uygun olmadığı için gram altın bile değil, böyle ondan da daha az bi altın varmış. Eşim ondan almıştı onu taktık.
Neyse şimdi peş peşe ikimiz de doğum yaptık. İlk onlar bize ziyarete geldiler. Beklemediğim halde çeyrek taktılar bebeğime.
Çok yakın zamanda biz de iade-i ziyaret yapacağız ama şimdi ben ne takacağım ve açıkçası şu an yine bi altın takacak durumum yok. Fiyatlar da malum.
Birincisi; arkadaşım düğünde ona çeyrek taktığımı zannedip ona karşılık mı getirdi?
İkincisi; Öyle sanmadıysa kısa aralıklarla bizim de onlara götürüp çeyrek verme beklentisi olsa, neden getirip çeyrek taksın?
Üçüncüsü; ben ne alıp götüreceğim hediye olarak
(Bu arada arkadaşımın durumu baya iyi)
Ee yatırım yapıyorlar ısteEvet. Biri daha yazmış ama çeyreği götürüceksem neden getirir ki insan. Ama mahcup olmak da istemem...
Kaynimin düğününe bir komşuları çeyrek takmış. Neyse aradan bir zaman geçti kadının oglu evlenmedi. Arayıp kayınvalideme benim arkada evlenecek kimse kalmadı benim taktiğin çeyreği getirir misin diye aradıTrakya bölgesinde bir yer deyim, tabi tüm şehir halkı aynı düzende gitmiyor ama bu semtte genel olarak böyle , daha düşük birşey takılmiyor en azından takılan neyse o gider , yakinimizsa daha fazlasıda yapılabilir tercihe bağlı.
Merak etme insanlar yanilsa bileValla bilmiyorum ki işte gözden mi kaçtı acaba diyorum. Sonuçta malum kalabalık ortam.
Aynen öyle de yapan var , şahit oldum o durumadaKaynimin düğününe bir komşuları çeyrek takmış. Neyse aradan bir zaman geçti kadının oglu evlenmedi. Arayıp kayınvalideme benim arkada evlenecek kimse kalmadı benim taktiğin çeyreği getirir misin diye aradı
Aynen çok ayıp olur öyle , bir daha kimsede birşey takmaz öyle insana .Kırıkkale'de böyle ne takarsan aynısını getirmen lazım bence normal düşünsenize ben size çeyrek takıyorum siz bana gidip 100 TL veriyosunuz
Ya arkadaşınız EFT parasıyla çeyrek almadıysaValla bir arkadaşıma 7 sene önce şehir dışında olduğum için başka arkadaşıma çeyrek parası EFT yaptım düğünde benim taktığımı söyle dedim. Neyse 2 sene sonra düğünüm vardı ortak başka arkadaşımızın da düğünü vardı. Benim düğünüme gelmedi. Diğerinin düğününe geldi ve ona çeyrek taktı yanlış hatırlamıyorsam bana da hiçbir şey. Kusura bakmasın kimse bence takı takılıyorsa karşılığında aynı derecede olmasa da bir şey yapılması lazım. Yani gram o olmazsa daha küçüğü. Ama hiçbir şey almadan olmaz diye düşünüyorum.
Valla bunu da düşündüm öyle birisi değildir. Diğer yakın arkadaşlarımla konuştum sorsam mi diye birisi sor dedi diğeri boş ver dedi. Ama benim aklımda kaldı açıkçası. Yani söylese de o an düğün anında aklında tutamadı belki. Ya da bilmesine rağmen beni çok yakın görmediği için almak istememiş de olabilir. Çeyrek almamıştır muhtemelen direk parayı takmıştır arkadaşım bu arada.Ya arkadaşınız EFT parasıyla çeyrek almadıysa
neden yatmış olsun?konu sahibinin düğününe gelmemişler ki o gitmiş düğüne gram yarısı takmış.sonra da çeyrek getirmiş düğününe gittiği aile.çeyreği götürse yarım gram fazla vermiş olan konu sahibi olacak.ayrıca durumu da yokmuş diğer aile gibi.yanına düşünüp bir bebek kıyafeti bile almamışlar üstelik.valla ben olsam 1 gram altından fazlasını asla götürmem.diğer yarım gramla birlikte neredeyse çeyrek yapıyor.zamanında çok götürdü annem .5 çocuğu olana 5 çeyrek taktı.bana sadece 1 çeyrek getirdiler tüm aile.yapmamak gerekiyormuş anladım.Acaba farketmedi mi bizim gr taktığımızı demeniz çok tuhaf geldi baba.
Farketti ya da farketmedi size sonuçta çeyrek getirmiş.
Bence de bu durumlar illa karşılıklı olması gerekmez , kişinin maddi durumu da önemlidir. Ama size havadan bir çeyrek gelmiş zaten, çıkarıp cebinizden vermeyecekseniz, bunu da yapamayacaksanız siz de çeyreğin üstüne yatmış olursunuz bu durumda.
Ben olsam aklımda soru işareti kalıp içimde kalacağına sorardım ayıp bişey degil ben olsam düğünde başka arkadaşlarım varsa takacak kişiye degil onlara derdim ya ben çeyrek parası yolladım ama arkadaş ne taktı gördünüz mü yada direk ona sor canım sen düğünde iletmişmiydin en azından kendi arkadaşını da karşıdaki ni de tanırsın yakın değilsin diye takmamak da ayıp sen yakın görüp takmıştın ama aklıma türlü senaryo geliyor ama demiyim ben olsam sorardım hoş bişey degil kimse çöpten çeyrek çıkarmıyorValla bunu da düşündüm öyle birisi değildir. Diğer yakın arkadaşlarımla konuştum sorsam mi diye birisi sor dedi diğeri boş ver dedi. Ama benim aklımda kaldı açıkçası. Yani söylese de o an düğün anında aklında tutamadı belki. Ya da bilmesine rağmen beni çok yakın görmediği için almak istememiş de olabilir. Çeyrek almamıştır muhtemelen direk parayı takmıştır arkadaşım bu arada.
Ben tam olarak 5- 10 sene takmış olsaydı diye anlattığınız kısmı anlamadım? Yani bu kişi gram götürürse kendine nasıl kar payı almış oluyor?Iki dogum arasindaki ziyaret cok yakinken gram takin durum esitlensin diyenleri anlayamadim. Bundan 5 10 sene once ceyrek takmis olsaydi gram altinla esitlenirdi. Herkes durumu olcusunde taki takmali diye düşünüyorum. Ama yerinizde olsam hem dugunde hem bebek icin takilandan sonra altinda ezilirdim. Cunku pespese ziyarete gideceksiniz. Kar payini alip gram goturmek bana dogru gelmedi
düğününe takılan çeyrek getiren kişi.konu sahibine takılmamış ki düğününde zatenBen tam olarak 5- 10 sene takmış olsaydı diye anlattığınız kısmı anlamadım? Yani bu kişi gram götürürse kendine nasıl kar payı almış oluyor?
Saçma değil olması gereken o ya. Bizde de öyle olur kim ne taktıysa aynısı geri takılır.Vallahi kesin çözüm bu gibi. Saçma gibi görünse de güzel