-
- Konu Sahibi romantikqueen
İyide evlenceği garanti değilki..2017de wok tavanın fiyatı 7.90mis Marketlerin 2017'den Önceki Yıllara Ait Kataloglarındaki Ürün Fiyatlarını Görünce Karalar Bağlayacaksınız! markası boyutu okunmuyor şimdi ki markasız wok tavalara baktım 300 den aşağı yok. Altın fiyatlarının artışından daha fazla artış olmus. Sonuçta bir şeye yatırım yapmış zararda değil. kardeşi memur maaşıyla alamıyor baksana kızın eşyalarına göz dikmisler
Malesef kimse kimseye destek olmuyor hele evlendikten sonra. Kardeş için tabi ki fedakarlık yapılır ama herkesin bütçesine göre değişir. Tabak çanak dediğiniz şeyleri heçen sene 40 bine aldı yakın arkadaşım. Şimdi kim bilir kaç para? Yani az bi şey değil, kardeşime çok hediye aldım ama bunlar makul şeylerdi. Yani bence makul değil. Ama tabi durumu çok iyi olur o zaman gözü görmez insanın.Herkesin kendi tercihi ama ben olsam verirdim. Tabak çanak kardeşimden kıymetli değil ya bir daha alınır. Siz evleneceğiniz zaman da kardeşiniz destek olur size
e anlamışsınız işe ilişki şeklimizi...anne kız ve kardeş iletişiminiz kötü belli ki.
biz ailece kim evlenirse elimizden geleni evlenen için yaptık.
hatta teyzelerimiz, halalarımız, kuzenlerimizden ufak da olsa bir destek oldu.
kardeşim benim bebeğim gibi olduğu için açıkçası yaptığım kadarından memnun bile değilim.
bu yüzden sizi anlamam mümkün değil..
Sakın verme gerekirse kavga çıkar yaptığın fedakarlık inanki unutuluyore anlamışsınız işe ilişki şeklimizi...
Bu msj kızgın ifadesi bırakanlar neye kızdı çok merak ediyorum.arkadaşlar merhaba. Direk konuya giriyorum. ben 33 yaşındayım kardeşimde 30 yaşında ben bekarım ve hayatımda biri yok. kardeşim 1 aylık nişanlı. o memur ben işçiyim. annem benim çeyizimdeki havluları tabak çanak vs ne varsa işte kardeşimle paylaştırmak. istiyormuş. ben kendi aldığım hiçbir şeyi vermek istemiyorum. bunun en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum açıkçası ve kardeşimin çeyiz namına çöp aldığı yok. şehir dışında çalışıyor zaten. ben anneme asla vermem dediğim halde dün kaynanaya benim özenle seçip aldığım (ben bunları alırken kardeşim bana kıçıyla gülüyordu) havlulardan 1 tanesini koymuş. çektim aldım haberi yok geri aldığımdan. bir sürü havlumda ortada yok tam bilmiyordum sayısını. annemle de 2 gündür kavgalıyız. konuşmuyorduk dün görünce şok oldum. çektim aldım yerine koydum. ben kıskançmışım nasıl ablaymışım. bir sürü hakaret etti. anlayacağınız zaten yıllardır ilişkim yok annemle. Şimdi de böyle.
sizce ben haksız mıyım? bu çeyizleri ne yapsam nereye kaldırsam? bi akıl verin nolur. bir sürü para oldu şimdi bunlar ben asgari ücretle almışım herkes kendi alsın diyorum sen anne olarak sen al diyorum. sizce?
Nasıl mesela. Bence ev alıp ayrılmalı ailesinden malum ev fiyatları baya uygun. Hatta bir tane de yatırımlık alsın.
ama ev bulana kadar da kirada kalabilir çünkü en lüks semtte kira en fazla 10.000TL
Bu msj kızgın ifadesi bırakanlar neye kızdı çok merak ediyorum.
Herkesin aile ilişkileri farklı olduğu için bir şey diyemiyorum. Ama eğer kardeşim benden böyle bir talepte bulunsa değil 40 bin 400 bin olsa bile verirdim. Ama bilirim ki tam tersi durum olsa ben ondan talep etsem o da bana verir. Benim çeyizde falan pek hevesim olmadığı için de ben olsam verirdim dedimMalesef kimse kimseye destek olmuyor hele evlendikten sonra. Kardeş için tabi ki fedakarlık yapılır ama herkesin bütçesine göre değişir. Tabak çanak dediğiniz şeyleri heçen sene 40 bine aldı yakın arkadaşım. Şimdi kim bilir kaç para? Yani az bi şey değil, kardeşime çok hediye aldım ama bunlar makul şeylerdi. Yani bence makul değil. Ama tabi durumu çok iyi olur o zaman gözü görmez insanın.
Anneniz almış onunki senelerce asgari ücretle kendinden kısarak geleceği için aldıklarını sağa sola hediye vermesi hepsini ondan kaç kat yüksek maaşlı kardeşi için ondan habersiz almasıMesela annem çeyizlik tupper almış. Kardeşimin ve benim çeyizim için yarı yarıya bölüştük. Bir de kardeşim erkek
Annem de benim paramla aldı aslında. Belirttiğim gibi bu konu çok spesifik bir konu. Ben havlunun falan sağa sola dağıtılmasını dert etmezdim. Kardeşim mutlu olacaksa dağıtılsın. Çünkü benim de içime böylesi sinerdi.Anneniz almış onunki senelerce asgari ücretle kendinden kısarak geleceği için aldıklarını sağa sola hediye vermesi hepsini ondan kaç kat yüksek maaşlı kardeşi için ondan habersiz alması
Ben de kabul etmem
"Asıl millet sana diyecek, iki koca kızı var bir havlu kenara çeyiz yapmamış , şu anneye bak diye. Sen o nei derdine yan" desene annene.millet bana ne dermiş kınarmış nasıl ablaymışım kışkannçmışım. gören beni adam sanırmış. o nişanlanmış ben istemezmişim....................
Sonsuza kadar haklısınız.arkadaşlar merhaba. Direk konuya giriyorum. ben 33 yaşındayım kardeşimde 30 yaşında ben bekarım ve hayatımda biri yok. kardeşim 1 aylık nişanlı. o memur ben işçiyim. annem benim çeyizimdeki havluları tabak çanak vs ne varsa işte kardeşimle paylaştırmak. istiyormuş. ben kendi aldığım hiçbir şeyi vermek istemiyorum. bunun en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum açıkçası ve kardeşimin çeyiz namına çöp aldığı yok. şehir dışında çalışıyor zaten. ben anneme asla vermem dediğim halde dün kaynanaya benim özenle seçip aldığım (ben bunları alırken kardeşim bana kıçıyla gülüyordu) havlulardan 1 tanesini koymuş. çektim aldım haberi yok geri aldığımdan. bir sürü havlumda ortada yok tam bilmiyordum sayısını. annemle de 2 gündür kavgalıyız. konuşmuyorduk dün görünce şok oldum. çektim aldım yerine koydum. ben kıskançmışım nasıl ablaymışım. bir sürü hakaret etti. anlayacağınız zaten yıllardır ilişkim yok annemle. Şimdi de böyle.
sizce ben haksız mıyım? bu çeyizleri ne yapsam nereye kaldırsam? bi akıl verin nolur. bir sürü para oldu şimdi bunlar ben asgari ücretle almışım herkes kendi alsın diyorum sen anne olarak sen al diyorum. sizce?