Birkaç istisna okul ve bölüm dışında özel üniversiteler çöp, çocuk okul okuyor görünsün diye para verilen yerler. Kaydını sildirirsem eğitimine zarar veririm diye düşünmeyin, olmayan eğitim hayatını, kendi hayatınızdan kısarak, varmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz zaten.
"1 hafta içinde psikiyatriste gidip tedaviye başlayıp hızlıca okula başlamazsan kaydını sildireceğim." diyecek, dinlemezse de 8.günün sabahı kaydı sildireceksiniz. Okumaya gönlü olan hem çalışıp hem okur merak etmeyin.
Annenizin psikiyatrik rahatsızlıkları yüzünden neler yaşamışsınız, kardeşiniz böyle sorunların neye yol açtığını bilmiyor değil ki, çevresine zarar verdiğinin de farkında ama umursamıyor. Kaynar suya patates atarsan yumuşar, yumurta atarsan sertleşir, olay insanın özünde bitiyor bence. Çok çok travmatik çocukluklar geçirip, benim yaşadıklarımı çocuklarım yaşamasın diye çabalayan insanlar da var, onların günahı ne? Geçen biri konu açmıştı, çocukken babası çok kötü davranmış, yaşı 30 olmuş yüksek lisansını uzatmış bitiremiyor, üzerine doktora da yapacakmış, babası para vermiyor diye laf ediyor. Gençler çocukluğumda travma yaşadım deyip bir ömür finanse edilmek istiyorlar. Sizinki de öyle, destek vermeyi bırakın, hayatın gerçekleriyle yüzleşsin, tedavi olmaya ikna olur.