Çeyiz setinin taksidi

Ben peşin almıştım (Babam sağ olsun)
Ama eşyalar falan taksitle alındı tabii
ben kendi eşyalarimi ailem aldi onlar ödedi.
eşimin ailesi eşyalari taksitle aldilar.
onlari ailesi ödüyor:)
düğün borcu mayısta bitecek inşallah:) ama biz ödemiyoruz :)
ev almişim evlenmeden önce.. onun borcu da haziranda bitecek hayırlısı..
bebek kısmetiyle gelirmiş bakalım hayırlısı:))

Msiafir yemek takımı çatal kaşık tencere bunlardan oluşan çeyiz setleri var ya ondan aldım. Ama tavsiye etmiyorum. Alacaksanız bile uygun alın.
Benim ağzımdan aldın o parayla fon alsaydım şimdi ihtiyaçlarıma harcardım
Görümcemin ay senin takımındayım Yok demesine kızıp aldım
Çok büyük hataymış hisse senedi al fon al
Ah ahhhh

Hem parası çok tutuyor hem de daha sonra konulacak yer bulunmuyor evde (tecrubeyle sabit)
annem saolsun almış biçok şeyi daha ben okurken, bana göstermemiş bile hatta. Zevkim olmayan misafir yemek takımım var şimdi konsolun içine dizdim, resmen yer ziyanlığı bana. İçinde çay fincanı var 6şar tane, kahvaltı takımından da çıktı bi o kadar. iyi de ben çayı ya cam bardakta ya kupada içerim, bunları ne yapacam hiç bilmiyorum :KK45: Porselen çorba tenceresi zaten ayrı olay, kullanılmayınca kırılmıyor da 12 tane tabak koyacağım yeri kaplıyor gereksiz :63:
Kahve fincanı falan da almadım mesela. Yemek takımından çıkanlar var, hediye de gelir herhalde diye bekliyorum. Daha gelmedi ama :KK53:
Tencere seti annem zamanında çelik ve dökme teflon tencerelerden almış zaten. Neyse ki devasa ölçülerde değiller, tam bize göreymişler. Ama granit, seramik onlar son zamanlarda çıktı, almadım. Gerçekten yer sıkıntısı yaşıyorum, elimdekilerin bozulmasını bekleyecem artık :KK53:
Vitrin-büfe falan da yaptırmadım ama eşyalar sığmayınca pişman oldum :KK70: Şimdi mutfaga ekstra bir dolap daha almam lazım, tabak çanak bi şekilde zor da olsa sığdırdım (henüz açılmamız misafir çatal bıça takımım ve kadehlerim, karafım vs var olsa da:lülülü:) Erzak koymak için yerim yok, tencerelerin arası makarna - pirinç dolu :KK70:

valla ben anneme diyorum çeyiz alma onun yerine çeyiz sandığı al içine altınları dolarları bozuk paraları koy. Dantellere vereceği paraya.. tabak çanağa vereceği paraya yazık :işsiz: zaten uçağada almazlar :KK70:
ben giderim üç buçukcudan.. japon pazarlarında... ikinci ellerden alırım çanak tabak.. nasıl olsa kırılcak... danteller kullanılmayacak.. yazmalar takılmayacak milletin iki gözü doysun diye uğraşılmaz.:işsiz:
annemin bi sürü bana dantel ördü de verdi de hepsini kullanamiyom maalesef:D
Anacimin dantelleri kıyamiyom neler ördü bi görsen
kıymet onlar kıymettt..:)
kızım nede olsada kullanmiycak istemiycek diye aman örmeyeyim diyorum:D

Misafirlere ait yemek takımı almadım, evdede mısafır odası yok
niye misafirlere yatırım yapayım kı yahu banane

ben kendi eşyalarimi ailem aldi onlar ödedi.
eşimin ailesi eşyalari taksitle aldilar.
onlari ailesi ödüyor:)
düğün borcu mayısta bitecek inşallah:) ama biz ödemiyoruz :)
ev almişim evlenmeden önce.. onun borcu da haziranda bitecek hayırlısı..
bebek kısmetiyle gelirmiş bakalım hayırlısı:))
Hamile misinnnn? Oh ne güzel Maşallah
Benim anne baba ayrı, babam elinden geldiğince yardımcı oldu Allah razı olsun..
Eşimin ailesi emeklilikleri olmadığı için pek bir şey yapamadı o yüzden kiradayız ama çok şükür yine de halimize.
İnşallah bizim borçlar da mayıs gibi bitecek, sonrasında biz :KK46: de istiyoruz Allah kısmet ederse

Kesinlikle su seti almayın. Karaca dan 850 liraya su seti aldım!!!!!!! Neden mi? Çünkü padişah ağırlayacaktım evimde(akılsızlık)........ Bir tame bile kullanmadım. Su setim mutfağa sığmadı vitrin almak zorunda kaldım. Büyük değil küçük ama o da masraf oldu. Sonra çatal kaşık bıçak takımımı setin içindekinden almadım üzerine kat fiyat ekleyip yenisini seçtim. Çünkü aptaldım.yeni evleniyorum diye kendimi bişey sandım :) şimdi sürekli ödüyorum ödüyorum ödüyorum bitmiyor........
ben de her seyi tefal ve jumbodan almıştım.sonra ne oldu evime gelip ne getirdi ne getirdi oldu.ayy kötü olmak çok zor onu epey çaba harcıyorlar kötü olmak için

2 tane 84 parça yemek takımı aldım annemin yüzünden bana kalsa mutfağa verilecek parayla koltuk takımı alırım en azından göze gelir mutfağa Annem yuzunden 10 bine yakın ödedim nisanlimdan ayrıldım diye eski yemek takımını kendim secmedim diye yeni aldirdi hatta o zaman aldigim bazı şeyleri millete hediye etti neymiş o eşyaları onun için almışım 2 yıldır taksitle uğraşıyorum.
zaten anneler akıllı davransa biz kızları bu durumlarda olmayız

Hamile misinnnn? Oh ne güzel Maşallah
Benim anne baba ayrı, babam elinden geldiğince yardımcı oldu Allah razı olsun..
Eşimin ailesi emeklilikleri olmadığı için pek bir şey yapamadı o yüzden kiradayız ama çok şükür yine de halimize.
İnşallah bizim borçlar da mayıs gibi bitecek, sonrasında biz :KK46: de istiyoruz Allah kısmet ederse
evet çok şükür hamileyim allah kucagimiza almaya nasip eder inş. Rabbim sizede bebiş nasip etsin inş..:)
evet bebek kısmetiyle gelirmiş.. hayırlısı olsun:) herşey tez zamani var :)

Hiç öyle birşey yapmadim zaten ;) 12 kişilik bir takım bide 6 kişilik aldım ama çok ucuzlardı o yüzden aldım 2 tane, istediğimi kullanıyorum yok misafirlik yok bilmem ne hiç sevmiyorum o işleri oldum olası :KK51:

Benim ağzımdan aldın o parayla fon alsaydım şimdi ihtiyaçlarıma harcardım
Görümcemin ay senin takımındayım Yok demesine kızıp aldım
Çok büyük hataymış hisse senedi al fon al
Ah ahhhh
nasıl alınıyor fon? hiç anlamadığım şeyler az bilgilendirsen:)

En az 30 yıl kullanılacak eşyalar alınıyor. Durum el verdikçe insan en iyisini almak istiyor. Şükür biz hepsini bir günde nakit olarak alabildik.

Dert değil ama nasıl olsa taşınır. Ben de tavsiye vereyim.

Kampanyaları takip edin, bahar aylarında bir sürü indirim ya da hediye çeki kampanyası olur. Kaçırmayın...

Benim tek parça ceyizim yoktu. Haziran ayında evlendim, mayıs ayında kampanya yakalayıp her şeyi aldık. Hediye çeki kampanyasıydı, harcadığınız para kadar hediye çeki veriyordu. Yemek ve çatal bıçak takımı aldım geri kalan tencere tavadan kahve fincanına, tuzluktan ekmek kutusuna kadar bütün mutfak gereclerini hediye çeki ile aldım. Kredi kartına da 12 taksit yaptırdım ödendi gitti.

Hangi markadan almıştınız acaba? Kampanyalar var da hediye çekini hiç duymamıştım

O takımlardan bende aldım çok para tutuyor da birazını peşin verip gerisini taksit yaptırabilirsiniz. Aileniz de yardımcı olabilirdi eşiniz niye sonradan toptan ödesin ki onları alamayacağınız şeyleri almayacaktınız ya da daha uygunu olacaktı. Siz çalışmıyor musunuz taksitleri kendiniz ödemiyor musunuz sizin çeyiziniz sonuçta o. Neden eş adayınız sorun yapıyor fazla taksit olmasını.

Ceyiz seti almadim.
Yemek takimini istedigim markadan ideal bir model aldim fincan seti yok yerine buyuk boy on iki adet servis tabagi var kalabalik misafirimde kullanmak icin ideal
Catal bicak takimini annem almis
Ayni gun kayinvalidemde aynilarini ve kahvalti seti almis, ben kahvalti seti almayacaktim parcalari guzel kullaniyorum ama fincanlari dolap bekliyor en azindan evimde cay fincan takimi oldu
Yemek takimini acmadim acmayi dusunmuyorum getirmeyecektim ama son anda aldim kirilmasin diye aldim elimdeki takim isimi goruyor.
Ikinci catal bicak bence gerekli ama ben az parcali alacaktim bosa para verildi
Kahve fincan takimi almadim su an 24 tane var
Su bardagi gunluk almadim 30 tane var evdeki hediyelerden aldim
Su takimi almadim kisa uzun 12 ser bardak aldim ve makinede yikanabilir.
Tanesi 15 tl ye iki tane surahi aldim
Nevresimlerden 3 taneyi evde biraktim bilsem hic almazdim evde alti tane kullaniyorum
tencereler hediye gelmisti tavalarim hediye gelmisti sadece bir tane sahan aldim bir tanede sosluk alacagim
ilerde tefal den duduklu istiyorum once yemekte uzmanlasmam lazim
cay seti almadim eminonunde kesfettigim bi yerden tepsi aldim ve cay bardagi arayisindayim
evimde 10 tane cay bardagi var su anda onlarda hediye geldi.
amaa kendime ve esime bol bol her mevsim icin pijama esofman ic giyim corap ve terlik aldim.
Hic te pisman degilim ilk gunlerde kendimi simartmis oldum tertemiz evde tertemiz kullaniyoruz esiminde cok hosuna gidiyor.
yatak ortusu almadim gorumcem gunluk almisti bin bir arastirma ile ilk kullanmak icin sade acik renk pikeli takim aldim dunya para dokmedim.
Elektronikleri tek tek pesin aldim hepsinden memnunum. Netten aldiklarimda oldu model secip bekleyip indirimden aldiklarimda. Hepsi son cikan modeller
mobilyalari esimin ailesi oduyor ama bizde ara ara destek olacagiz
Dugune dair tek borcumuz balayi
eksikler hic bitmez siz mutlu olmaya bakin..

Ben tabağa çanağa tencereye üzülmüyorum. Çünkü çok uzun zaman kullanılıyor. Ama annem parayı iğne oyasıymış, nakışlı nevresimmiş, dantelli pikeymiş, saçma sapan şeylere sıvamasaydı ev peşinatım birikirdi diye hep düşünürüm.

Ben çeyiz seti değilde tencere seti almıştım. yurt dışına geldiğim için onuda anneme bıraktım.
Buraya gelince burdan kullanacağımız kadarını aldım. Çok gereksiz gelmisti o kocaman setler bana hep.
Ama Türkiye'ye geldiğimde o zuccaciye deniyor dimi?oralara girince kendimi kaybediyorum.
O kadar güzel ev eşyaları var ki dükkanın hepsini almak geliyor içimden.
Burada öyle güzel eşyalar satan mağazalar yok:110:
Şimdi mutfağı yeniliyoruz.Ve ben bunca yıl sonra yeni gelin gibi o harika setlerden bir tane alacağım sanırım.
Hevesim kalmasın diye. :halay:

Back