• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz setinin taksidi

Bizim evde kullandigimiz markada 12 + 12 servis tabagi var ben ayni markadan aldim kayinvalidem almsaydida gunluk takim almayacaktim.
Kalan yemekleri bim den 12,5 tl ye aldigim has cevher celik minik 3 tencereye koyuyorum. Bu setler piyasada 200 tl civarinda.
mutfak dedigimiz o setlerden ibaret degilki
tabiki birsuru saklama kabina servis tabagina tahta kasiga ihtiyac var.
ama o setlere milyarlar dokmek ve dolap bekletmek cok sacma.
Bardak bardaktir su takimi olunca altin suyu icmiyoruzki icinde
Yok ben su takimi olayina falan hic girmiyorum benim yok zaten.
Ama 3 tencere 12 tabakla olmuyor onu demek istedim. Ben yapamiyorum yani.
Misal celik bir tencere takimin varsa bir de yapismaz tencere takimin olacak.
Küçük boy pilav tenceren varsa bir de buyuk boy olacak, gerekli yani bunlar.
Simdi biz evde 3 kişiyiz, ucumuze tutup da 10 kisilik misafire pilav yaptigim tencereyi kullanamam ki. Illaki buyuklu kucuklu olmasi gerekiyor yani bazi seylerin.
Ozel gunler icin diye saklamak degil derdim , oyle yeni bir seyim zaten yok hepsini kullaniyorum ben. Ama adet olarak 3-5 taneden fazlasi gerekli yani.
Birçok kisi birkac cesit tabak canakla idare edebildigini yazmis ona istinaden belirttim ben de.

Ya o tencere setleri kandırmaca zaten, işe yarar iki boy oluyor kalan parçalar ayda yılda bir bile kullanılmayacak devasa boyutta tencere tavalar, hani mevlütte falan etli pilav yapılacak boyutta :) Hal böyle olunca sizin dediğiniz gb ayrı tencere almak gerekiyor. Aslında istediğimiz parçalardan set yapabilmemiz lazım ama...
Aynen , o tencere takiminin tek boyunu kullaniyorum normalde. Ama kalabalik misafir gelince de buyuk boy şart oluyor.
Kendimi mutfak delisi gibi hissettim burda yazilan yorumlara bakinca.
Oysaki hic sevmem mutfak esyasi almayi da zuccaciye gezmeyi de.
Herkes nasil idare ediyormus bir takim tencere tabakla onu anlamadim.
Hep gereksiz denmis. Ya da onlarin gereksiz dedigi baska şeyler mi anlamadim.
Benim yok mesela soyle koca koca servis kaselerim falan. Salata servisleri bilmem neler. Ne varsa onlara doldururum susle pusle isim olmaz da tencere tava şart yani :)

Şu taksitle bir şeyler almayı hiç anlayamadım bugüne kadar.
Yani evde buzdolabı bozulsa mecbur takside girilir anlıyorum ama zaruri olmayan şey için neden borca girer ki insanlar?

Ben evlenmeden 10 ay once ceyizleri alip 10 taksit yaptirdim evlendigim zaman ceyiz borcum kalmamisti
Bence bazi seyler pahali alinir bazi seyler ucuz da alinabilir
Mesela catal bicak takimi aldim 12 kisilik biraz da pahaliydi ama pahali diye kenara koymadim. 6 sar tanesini actim gunluk kullaniyoruz. 6 tane yetmeyecegi icin de su renkli pembe olanlardan catal bicak aldim.
Tencere setimi kaliteli aldim cunku onemli ama bi su seti almadim gereksiz geldi. Uygun fiyata renkleri uydurarak bardaklar aldim. Takim gibi duruyor hepsi cunku renkleri uyumlu.
Kase salata tabagi nevresim gibi seyler hediye gelebiliyor bunlari almamistim dusundugum gibi oldu.
En onemlisi evimde gereksiz hicbir sey yok ve kullanmayacagim makineye atilmayacak seyler almam. Zevkli olunca ve renk uyumu olunca ucuz seyler de sik durabiliyor. Evime gelenler tarafindan cok begenildi ama en onemlisi benim Begenmemdi.

Param varsa alırım. Yoksa almam. Taksit sevmem.

Villeroy&boch yemek takımım.
7000tl'cik.
Ona bakarsan bazısı şu son moda tüylü terlikleri de çok gerekli görüyor onlarda 3000 usd cık
Ali Ağaoğlu ma göre de bir ev 1 mio dolarcık

Aynen , o tencere takiminin tek boyunu kullaniyorum normalde. Ama kalabalik misafir gelince de buyuk boy şart oluyor.
Kendimi mutfak delisi gibi hissettim burda yazilan yorumlara bakinca.
Oysaki hic sevmem mutfak esyasi almayi da zuccaciye gezmeyi de.
Herkes nasil idare ediyormus bir takim tencere tabakla onu anlamadim.
Hep gereksiz denmis. Ya da onlarin gereksiz dedigi baska şeyler mi anlamadim.
Benim yok mesela soyle koca koca servis kaselerim falan. Salata servisleri bilmem neler. Ne varsa onlara doldururum susle pusle isim olmaz da tencere tava şart yani :)

Bi çelik bi granit iki tencerem bir büyük bir küçük iki teflon tavam var. Yetiyor da artıyor bile. Benim için üçer beşer tencere gereksiz gerçekten. Kullanıyorum atıyorum makinaya ertesi gün tekrar kullanıyorum.

Ama 4 tane salata kasem var. Akşam yemeği olarak çok sık salata yapıyorum ikisi onun için tek kişilik büyükçe kaseler, diğer ikisi de büyük boy kayık salata kaseleri misafir için.

İşin özü mutfak eşyası ihtiyaca göre şekilleniyor. Benim ihtiyaçlarıma göre tencere gereksiz size göre salata kasesi.

Bi çelik bi granit iki tencerem bir büyük bir küçük iki teflon tavam var. Yetiyor da artıyor bile. Benim için üçer beşer tencere gereksiz gerçekten. Kullanıyorum atıyorum makinaya ertesi gün tekrar kullanıyorum.

Ama 4 tane salata kasem var. Akşam yemeği olarak çok sık salata yapıyorum ikisi onun için tek kişilik büyükçe kaseler, diğer ikisi de büyük boy kayık salata kaseleri misafir için.

İşin özü mutfak eşyası ihtiyaca göre şekilleniyor. Benim ihtiyaçlarıma göre tencere gereksiz size göre salata kasesi.
Dogru tabi kullanim aliskanliklari da onemli.
Ben tencere seviyorum demek ki :)
Yani şöyle, iki gunluk yemek yaptiysam bugun tencereden aliriz ertesi gun icin kalani daha kucuk bir tencereye bosaltirim.
Bu sekilde 3 cesit yemek olsa ayni gun 6 tencere kullanirim yani:)

Dogru tabi kullanim aliskanliklari da onemli.
Ben tencere seviyorum demek ki :)
Yani şöyle, iki gunluk yemek yaptiysam bugun tencereden aliriz ertesi gun icin kalani daha kucuk bir tencereye bosaltirim.
Bu sekilde 3 cesit yemek olsa ayni gun 6 tencere kullanirim yani:)

Biz tek çeşit yemek yaparız, çok nadir ikinci bir şey olur. Kalmayacak kadar yaparız, olur da bir tabak artarsa saklama kabına aktarır tencereyi makinaya atarım. Tencerelerim zaten olabildiğince küçük benim, daha küçüğüne aktarılmaz. ;)

Spotçulardan aldım ama kalitelilerini seçtim,
1850 liraya köşe takımı aldım kaliteli güzel memnunum,
1100 liraya yatak odası şifonyer sığmadığı için almadım,
1000 yatak ve baza,
400 halılarım tuttu ikeadan aldım,
Yemek takımı almadım 250 liraya akıllı masa aldım çok memnunum,
Taburelerim 100 lira sonradan aldım,
Beyaz eşyam yanlış hatırlamıyosam 2000 tl tuttu,
Dolap almıştım yine ikeadan 300,
Ayakkabı dolabı aldım 400,
Yatak örtüsü falan almadım annem yıllar evvel pike takımı yaptırmıştı gerektiğinde onu kullanıyorum,
Nevresim takımı aldım bilsem almazdım hiç açmadığım 3 takımım var hep hediye geldi,
Gümüşlük vs beni ıyyy dedirten şeyler canım fazla eşyaya karşıyım,
3-4 binden başlayan takımları ben de beğendim ama bütçeme bunlar uygundu bütçeme uyanların arasından beğendim,
Evim 1+1 kiram düşük birimizin aldığını yiyoruz diğerini biriktiriyoruz ev alma hayallerimiz var,
Nikahımızda altınlarımız bize kaldı iyi ki de böyle yapmışız,
Kendi evimi aldığımda canım ne isterse alırım.
Tavsiye ederim kızlar :KK70:
Ne guzel, ne kadar uygun herseyiniz:KK68: huzur mutluluk olduktan sonra insan iki tabakla bile omrunu gecirir.. insallah en yakin zamanda kendi evinizi de alirsiniz:KK200:

Ona bakarsan bazısı şu son moda tüylü terlikleri de çok gerekli görüyor onlarda 3000 usd cık
Ali Ağaoğlu ma göre de bir ev 1 mio dolarcık
Evet sonuçta herkes durumuna göre alır. Paran yoksa takside girmene de gerek yok. Uygununu alırsın.

Ayrıca o gucci tüylü terlikler 3000 usd deil. 3000tl.

Spotçulardan aldım ama kalitelilerini seçtim,
1850 liraya köşe takımı aldım kaliteli güzel memnunum,
1100 liraya yatak odası şifonyer sığmadığı için almadım,
1000 yatak ve baza,
400 halılarım tuttu ikeadan aldım,
Yemek takımı almadım 250 liraya akıllı masa aldım çok memnunum,
Taburelerim 100 lira sonradan aldım,
Beyaz eşyam yanlış hatırlamıyosam 2000 tl tuttu,
Dolap almıştım yine ikeadan 300,
Ayakkabı dolabı aldım 400,
Yatak örtüsü falan almadım annem yıllar evvel pike takımı yaptırmıştı gerektiğinde onu kullanıyorum,
Nevresim takımı aldım bilsem almazdım hiç açmadığım 3 takımım var hep hediye geldi,
Gümüşlük vs beni ıyyy dedirten şeyler canım fazla eşyaya karşıyım,
3-4 binden başlayan takımları ben de beğendim ama bütçeme bunlar uygundu bütçeme uyanların arasından beğendim,
Evim 1+1 kiram düşük birimizin aldığını yiyoruz diğerini biriktiriyoruz ev alma hayallerimiz var,
Nikahımızda altınlarımız bize kaldı iyi ki de böyle yapmışız,
Kendi evimi aldığımda canım ne isterse alırım.
Tavsiye ederim kızlar :KK70:
Maasallah. Allah gonlune gore versin insallah.

Evet sonuçta herkes durumuna göre alır. Paran yoksa takside girmene de gerek yok. Uygununu alırsın.

Ayrıca o gucci tüylü terlikler 3000 usd deil. 3000tl.
Valla işim olmayacağı için o terliklerle tam bilmiyorum
TV de ünlüler veya dizilerdegidiyor alıyor çoğu sponsorluk pazarlama taktiği bak ünlüler böyle yaşıyor bunu almazsam eksik olur gibi özendirici satış teknikleri
çokkkk zengin insan tanıdım işim icabı onlar gösteriş yapmıyordu ama üç beş kuruş alanlar hava atmak için alıyor
Bütçeye göre değil çoğu olmayanda alıyor
Sonra borçlar yığılıyor
Dünyada düğüne en çok harcayan ülkeler arasındayız

Son düzenleme:
Burdan yeni gelinlere sesleniyorum. Çok pahalı çeyiz seti almayın. Ya da taksidi çok yaptırmayın. Milyarlar döküyoruz tabak çanaklara. Hiç gerek yok. Taksidi uzun süreli yaptırmayın. Ben yaptım siz yapmayın. Öde öde bitmiyor. Eşim artık dedi ki düğünden sonra toplu öderim. :KK43: çünkü her ay bunun taksidi diye diye sıkıldık haliyle. Tavsiye de bulunmak istedim kızlar

Borcu ödiycez diye altınlarını bozmasın da

Back