• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz setinin taksidi

Ne guzel, ne kadar uygun herseyiniz:KK68: huzur mutluluk olduktan sonra insan iki tabakla bile omrunu gecirir.. insallah en yakin zamanda kendi evinizi de alirsiniz:KK200:
Sağol canım inan hiç bi eksiğim yok insanın gözü tok olacak, kuzumu kucağıma alıyım evimi de alıcam umarım.
Maasallah. Allah gonlune gore versin insallah.
Sağol canım isteyen herkesin olsun.

Burdan yeni gelinlere sesleniyorum. Çok pahalı çeyiz seti almayın. Ya da taksidi çok yaptırmayın. Milyarlar döküyoruz tabak çanaklara. Hiç gerek yok. Taksidi uzun süreli yaptırmayın. Ben yaptım siz yapmayın. Öde öde bitmiyor. Eşim artık dedi ki düğünden sonra toplu öderim. :KK43: çünkü her ay bunun taksidi diye diye sıkıldık haliyle. Tavsiye de bulunmak istedim kızlar

çeyizi sizin ailenizin yada sizin ödemeniz gerekiyor, eşinizin görevi değil.

Çeyiz seti diye birşeyim yoktu 2013 de evlendim annem 1996 da misafirlik tabak çanak almış mark hesabı:KK53: kenara atmış. evlendiğimde onları verdi. zevkime zerre uymayan tabak Çanaklar tencereler, daha kullanmadan eskimiş hepsi. ama ayıp olmasın anneme diye kullanıyorum onları. geçen Karaca'nın önünden geçiyorken dibim düştü tabak çanakları gördüğümde ama alsam evdekileri napıcam?

Artık ben de bir ara yenisini alıp anneminkileri de olmayan çocuğumun çeyizine diye mi kaldırsam diye düşünüyorum:KK48:

bende de tencere seti var o zamandan alınan çelik, hafif, bekliyor köşede granitlerimi kullanıyorum. :D
Bir de bıçak seti var ki eşim nefret ediyor :D

evet çok şükür hamileyim allah kucagimiza almaya nasip eder inş. Rabbim sizede bebiş nasip etsin inş..:)
evet bebek kısmetiyle gelirmiş.. hayırlısı olsun:) herşey tez zamani var :)
Amin canım. Senin de sağlıkla kucağına almayı ve başarılarını, mutluluklarını görmeyi nasip etsin inşallah
Allah isteyenleri bebişsiz bırakmasın :)

Valla çok şükür herşeyi pahalı olarak alacağım paraya da sahibim,
taksit de çok berbat birşey değil bence yani borç yiğidin kamçısıdır derler :)

Ama ben asla pahalı eşya sevmiyorum, evime gelen insanlar benim canı gönülden dostlarım, ötekilerin de hiçbir önemi yok,

Bende mutfağa masayı 250 tl ye n11 den indirimle 180 e aldım.
Yemek masasasını mudo outletten 750 tl ye aldım, (keşke daha büyük birşey alsaymışım, kendi evime geçersem büyük bir masa alırız bunu da balkon sefasına dönüştürürüz :)
12 kişilik Yemek takımı karaca dan 300 tl ye aldım, 2. kayık tabağı yoktu diye indirimdeydi, sorun etmedim.
Misafirler için çatal kaşık bıçak takımım yok , günlüğü 12 kişilik nehir den aldık, 200 civarı.
Granit tencere takımı 215 tl emsan dan .
Günlük tabak 6 kişilik set hediye geldi ama oda 75 tl lik,

Bardaklar paşabahçeden ama pahaşabahçenin kendi mağazasından alırsanız tekine 24 tl ödüyorsunuz, farklı marketlerde aynı bardak 3 lüsü 12 tl oluyor :)

Harcarken kazanmak diye bir terim var.

Doktor vb olup ayda 12 bin 15 bin para alan, gerçekten mağaza gezmeye vakti olmayan , bu iş için yorulamayan arkadaşlarım tabi ki gitsin alsın,

Ama vakti bol olan bizler için gezip en iyisi ve en uygununu bulmak da bir kazançtır.

Bende onumuzdeki yaz evleneceğim. Çeyizlerimi alıyorum genelde ucuza kaçmadan orta standartları seçiyorum. Çünkü senelerce kullanılacak şeyler aslında. Evet kimisi iki yemek takımı fazla demiş ama uzun yıllar gidiyor. Benim annemin çeyizlik yemek takımları 33 senelik hala maşallahı var hala da çıkarır önemli misafirlerine. Ve antika şeyler değiller kesinlikle. İyi bakmak dikkatli kullanmakta önemli tabii ki. Valla maddi durumunuz el verdiğince en iyisini yapın derim. Tabii ki maddiyat herkesin aynı değil ama para varken hep ucuza kaçmayı da yanlış buluyorum açıkçası.

pazar itibariyle yemek takımı,çkb,tencere seti,günlük yemek ve kahvaltı takımını aldım. 9 ay taksit yaptırdım. özel sektörde çalışıyorum ne olacağı belli olmaz hemen alıp ödeyim dedim.Evimde yemek odası olacağı için özel bir yemek takımı aldım misafir sürekli ağırlamam belki ama geldiklerinde şık bir görüntü olsun. Ama bu çeyiz sektörü aldı başını gitti bir kısmı gerçekten para tuzağı bu konuda haklısınız.

Kesinlikle bir misafirler için bide ayrı günlük yemek takımı şart. Bence iyi yapmışsın. Bir çok marka maalesef parça sayısını düşürdü. Ama almak zorunda kalınca mecbur alıyor insan. Yine de güzel şeyler güle güle hayırlısıyla kullan canım

şuan bende çeyiz alışverişi yapmaktayım... son 1 kac haftadır iyi geceler istanbul home markalı nevresim takımı dikkatmi çekti. kullanan var mı yada duyan araştırdım ama kimse yorum yapmamış. yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Ne kadar az, o kadar iyi. Çeyiz ve ev eşyası alırken felsefem sadece yaşamak için gerekli olan eşyaları almak olacak. Diğerleri kalabalıktan başka bişey yapmıyor evde.

Çeyiz setini ailem alacağı için eşim ödemeyecek bende elimden geldiği kadar aileme masraf yaptırmadan inş uygununu almaya çalışacağım dediğinde haklısın bende milyarlar dökenlere şaşırıyorum

Back