Çeyiz setinin taksidi

Bende çeyiz oluşturuyorum,günlük yemek takımım var ama birde misafirlik daha guzel özenli bir şeyler istiyorum. Bazen vazgeçiyorum ama aklıda kalıyor. Özellikle şu instagramda ceyizleri gösteren hesaplara baktıkça :)

Almadım zaten alsamda belki 3 belki 4 kez kullanmış olacaktım ki 12 kişilik yemek hazırladığımı düşünemiyorum zaten. :deli:

Bende çeyiz seti almak istemiyordum annem taksitle aldı çeyiz setimi düğünden sonra koştum bilezikleri bozdurup borcu kapattım taksitten nefret ediyorum

Hiç bir misafir evimin erkeğinden çocuğundan daha kıymetli değil yani evimin insanları neyde yemek yiyosa misafirler de aynı tabakta yer. Sadece misafir havlum temiz bi şekilde bekler. Nikahımız, eşyalarımız da dahil 10-12 bine her eşyimizi aldık kızlar masraf yapmayın boş yere mütevazi olun azıcık.

İkea dan ucuz ucuz aldım çok da şık hiç umrumda değil gerisi. Kırılırsa falan hiç üzülmüyorum

Çok pahalıya almadım hatta set şeklinde aldım ucuza geldi ama yemek takımlarımı bir kere bile kullanmadım kutuda duruyor modası geçecek :D evime onu kullanacak kadar ağır misafir gelmedi hatta evime aileler dışında yemekli misafir gelmedi ve ben 3 kere taşındım en sonunda kutudan bile çıkarmadım :D çatal kaşıkları açtım günlük de kullanıyorum benden kıymetli değil :D ama çok pahalı olmasına ben de karşıyım yazık günah bizi hep şu sunum meraklısı gelinler gaza getiriyor :P

10 yıllık evliyim misafir tabak çanağım yok

Tencereler de küçük güveç takımları eskiden teflon şimdi granit var tava ve pilav tenceresi bir de düdüklü

Dört tane paşabahçe su bardağı almıştım 11,5 yıl önce, 3 tanesi hala kullanımda birini ben düşürüp kırdım

Milyarlar dökmeden de yaşanıyor tecrübe ile sabit ihtiyaç olursa alırım ama 10-12 tabak insanın nerede ise tüm ihtiyacını görür hatta markette 60 tl olan Kütahya porselen 6 lı set var yeter de artar ne olacak 12 kişilik 100 küsur parçalı tabak çatal bıçak restoran mı işletilecek

Tabağımı beğenmeyip bana gelmeyecek kişi hayatımdan uzak olsun eşiğime yanaşmasın

Burdan yeni gelinlere sesleniyorum. Çok pahalı çeyiz seti almayın. Ya da taksidi çok yaptırmayın. Milyarlar döküyoruz tabak çanaklara. Hiç gerek yok. Taksidi uzun süreli yaptırmayın. Ben yaptım siz yapmayın. Öde öde bitmiyor. Eşim artık dedi ki düğünden sonra toplu öderim. :KK43: çünkü her ay bunun taksidi diye diye sıkıldık haliyle. Tavsiye de bulunmak istedim kızlar

Umarım dinleyen çıkar, haklı bir uyarı
Çeyiz, evlilik hazırlıkları dev birer sektör haline dönüştü
Çeyizin aslı ne biliyor musunuz =))
Çok eski devirlerde evlenecek çiftlere insanlar evlerinden hediye verirlermiş yeni evlerini kurmak için
Yokluk varmış eskiden, mutfak eşyaları falan yeni alınmazmış, herkes evinden hediye verirmiş, çeyizin aslı budur
Ama şimdi öyle bir hale geldi ki ne alacağımızı şaşırıyoruz
Üstelik ancak tatillerde misafir gelebilen, iki kişilik evlere...
Tabak,çanak,bardak, örtü orduları oluşturuyoruz gereksiz, emeklerimize günah

Sizin gibi misafir icin ayri kendimiz icin ayri yemek takimi almadim.tek bir yemek takimi aldik esimle biz misafirden daha onemli daha kiymetliyiz dedik.neden misafir iyisini kullansin ki kendimiz kullanalim iyisini dedik.gelen misafire de ayni takimi cikardik biz de o takimla yedik.ama inan simdiki aklim olsa onu bile almazdim.gider 8_10 tabak bikac tencere cay ve su bardagi alirdim olur biterdi.cok gereksiz su tabak canak isleri.sonra onlari koyacak yer bulamiyorsunuz.ilk 1 yil bir hevesle kullanirsiniz sonra bul bulabilirsen bir yer.daha gecen hani yemek takimlarinda olur ya corba koymaya suslu puslu takimin parcasi olan corba kasesi onu apartman temizlemeye gelen bayana verdim.10 yillik evliyim daha bir kere bile kullanmadim onu.bi 10 sene daha durmasin bari dedim.isim yok corbayi bi de tencereden ona bosalticam.zaten sonucta tabaklara konulmayacak mi bu corba.oyleyse niye once ona sonra tabaklara koyalim ki?koy tencereden tabaga olsun birsin de mi ama...

Yemek takımı almadım,ikea düz tabaklardan ve çatal kaşıklardan aldım,gayet işimi görüyor mutluyum onlarla:KK54:Tencere seti almadım kayınvalidem de yedek varmış sağolsun bana verdi,güle güle kullanıyorum hiç gurur yapmadım :KK6:
Çeyizlik ıvır zıvırın hiçbirine para vermedim.Elektronik eşyalarımızı kalitelisinden aldık.
Evlendikten sonra yalnızca beyaz eşyaların az bir miktar ödemesi kalmıştı,kısa zamanda ödedik onu da.
Ben de evlenirken çılgınca para harcamayıp sonrasında rahat edenlerdenim :cool:

Durum yokken mecbur kalıyoruz malesef

Misafire ne gerek var deniyor da 6lı günlük tabak bitebiliyor, misafir takımından kullanmaya başlıyorum. Aynı şekilde 6lı kaşık çatal takımı da bitiyor yine 12liğe geçiyorum. E sadece günlük bir tabak takımı nasıl yeter? Niye gereksiz olsun? Herkes bütçesine göre alsın tabi, toplu halde çok uç tutan şeyi taksitle küçültmeye çalışmayın. Uygun alın, toptan alın.

Misafire ne gerek var deniyor da 6lı günlük tabak bitebiliyor, misafir takımından kullanmaya başlıyorum. Aynı şekilde 6lı kaşık çatal takımı da bitiyor yine 12liğe geçiyorum. E sadece günlük bir tabak takımı nasıl yeter? Niye gereksiz olsun? Herkes bütçesine göre alsın tabi, toplu halde çok uç tutan şeyi taksitle küçültmeye çalışmayın. Uygun alın, toptan alın.
ben de çeyiz dizmeye çalışıyorum da fikirler iyi oluyor o yüzden
belki 12li günlük daha mantıklıdır?
12li çkb de ?

Misafir takımına da binlerce lira dökmeye gerek yok 12 lik orta halli bir takım olsa yeterli, zaten nadiren kalabalık misafire çıkıyor o tabaklar. O yüzden gerek yok. Günlük takım için de 6 kişilik takımlar yeterli. Kırılınca parçasını alabileceğiniz bir set olsun tabii. Bernardo ıkea vs den kendi takımınızı yapabilirsiniz.
Çok fazla tabak çanak tencere ıvır zıvır almanın başka bir kötü yanı da bir süre sonra onlardan sıkılıp modası geçmesi vs. Temel şeyleri alıp diğer ıvır zıvırları evlendikten sonraya bırakmak lazım o çünkü hergün yeni şeyler çıkıyor insanın zevki değişebiliyor. Nevresimdir yatak örtüsüdür bunlarda da geçerli çok alınca zaten kullanılmıyor. Başta iki üç tane alıp sonra beğendikçe almak daha mantıklı.

Back