Çeyiz setinin taksidi

12 kisiliklerde var maalesef.

Çok saçma yaa :)

Çeyiz adı altında kap kacak almak güzeldir
Ama böyle ıvır zıvır dolu setlere bin liralar vermek,
gerçekten paraya yazık oluyor.

6+6 2 tane set alacaksın
Hem uygun hem kullanışlı.

Onu bilmiyorum da şu porselen çorbalığı kim kullanıyor?

Üretim arz-talebe göre oluyorsa (gerçi arz etmiyor, ettiriliyoruz artık) kim kullandı bu kadar da bütün takımlarda var ya hu?

Ne yapayım ben bunu, saksı mı?

Padişah hazretlerinin önüne çıkartılmalık gibi :D
Hiç kullanmadım kendisini, yerinde mağrur ve kibirli bir eda ile duruyor öylece

Hiç bir misafir evimin erkeğinden çocuğundan daha kıymetli değil yani evimin insanları neyde yemek yiyosa misafirler de aynı tabakta yer. Sadece misafir havlum temiz bi şekilde bekler. Nikahımız, eşyalarımız da dahil 10-12 bine her eşyimizi aldık kızlar masraf yapmayın boş yere mütevazi olun azıcık.

:KK68::KK68::KK68:

çok imrendim okuyunca. ama nasıl o kadar uyguna eşyaları da halledebildiniz? koltuk takımları en basiti 3 4 binden başlıyor. yatakodası keza öyle. yemek odası sonra beyaz eşyalar. 30 binden aşağı ev kurulmaz diye düşünüyorumo_O

Kesinlikle aynı fikirdeyim.
O çeyiz setini daha öğrenciyken harçlıklarımla karacadan aldım. Nişanlıydım, kayınvalidem çok önem verirdi öyle şeylere, ben de onda görüp heveslenip almıştım. Kesinlikle benim tarzım değil. 1600 liraya çelik tencere takımı düdüklüsü falan, misafir yemek ve çatal kaşık takımı, 1 er takım da günlük almıştım. Ayrıca 450 liraya bardak takımı ve 300-400 gibi bi paraya da kahvaltı takımı. Şimdi bi daha evlensem hayatta almam. Misafir takımlarımı 2,5 sene de 5 kere anca kullanmışımdır

bende dediklerinize 4.000 TL gibi bir şey verdim su takımı falan dahil şimdi duruyorlar öyle BİR GÜN evleneceğim diye kenarda. şimdi ki aklım olsa parayı çatır çatır yerdim. kırılacak şeylere dünyanın parasını saçtım pişmanım

:KK68::KK68::KK68:

çok imrendim okuyunca. ama nasıl o kadar uyguna eşyaları da halledebildiniz? koltuk takımları en basiti 3 4 binden başlıyor. yatakodası keza öyle. yemek odası sonra beyaz eşyalar. 30 binden aşağı ev kurulmaz diye düşünüyorumo_O
Spotçulardan aldım ama kalitelilerini seçtim,
1850 liraya köşe takımı aldım kaliteli güzel memnunum,
1100 liraya yatak odası şifonyer sığmadığı için almadım,
1000 yatak ve baza,
400 halılarım tuttu ikeadan aldım,
Yemek takımı almadım 250 liraya akıllı masa aldım çok memnunum,
Taburelerim 100 lira sonradan aldım,
Beyaz eşyam yanlış hatırlamıyosam 2000 tl tuttu,
Dolap almıştım yine ikeadan 300,
Ayakkabı dolabı aldım 400,
Yatak örtüsü falan almadım annem yıllar evvel pike takımı yaptırmıştı gerektiğinde onu kullanıyorum,
Nevresim takımı aldım bilsem almazdım hiç açmadığım 3 takımım var hep hediye geldi,
Gümüşlük vs beni ıyyy dedirten şeyler canım fazla eşyaya karşıyım,
3-4 binden başlayan takımları ben de beğendim ama bütçeme bunlar uygundu bütçeme uyanların arasından beğendim,
Evim 1+1 kiram düşük birimizin aldığını yiyoruz diğerini biriktiriyoruz ev alma hayallerimiz var,
Nikahımızda altınlarımız bize kaldı iyi ki de böyle yapmışız,
Kendi evimi aldığımda canım ne isterse alırım.
Tavsiye ederim kızlar :KK70:

Bunu birisi bana 5 yıl önce söylese hiç ciddiye almazdım. İnsan kendi evi, kendi çeyizi için çok hevesli oluyor. Şimdiki aklım olsa ıvır zıvır şeylere para yatırmazdım bende.

Valla ben hiç bir şey almadım, Para da biriktirmiyorum , şimdi okudum da yazılanları çok fenaa :dondurma::dondurma::dondurma:

Çeyiz seti diye birşeyim yoktu 2013 de evlendim annem 1996 da misafirlik tabak çanak almış mark hesabı:KK53: kenara atmış. evlendiğimde onları verdi. zevkime zerre uymayan tabak Çanaklar tencereler, daha kullanmadan eskimiş hepsi. ama ayıp olmasın anneme diye kullanıyorum onları. geçen Karaca'nın önünden geçiyorken dibim düştü tabak çanakları gördüğümde ama alsam evdekileri napıcam?

Artık ben de bir ara yenisini alıp anneminkileri de olmayan çocuğumun çeyizine diye mi kaldırsam diye düşünüyorum:KK48:

Konu sahibi cok önemli bi noktaya parmak başmıssın yeni evlenecekler icin gercekten faydalı burda cogu arkadasım yazmıs ekstradan yazmama gerek yok ben de olabildiğince düşük tuttum olayı iki tane günlük takımı birleştirip yemek takımı yapmak gibi ya da şu vitrinlere konan nerdeyse vitrinden daha pahalı tutan takımlardan almamak gibi hatta vitrin almadım sadelik güzeldir benim de bekar arkadaslara tavsiyem şudur sakın annenizi engellemeyin aman anne evleniyo muyum sanki aman anne ben evlenince bunların modası mı kalır demeyin bırakın yapsın ya da siz yapın granitim filan yok annemin zamanında aldıgı teflon ve celik tencerelerim var düğün zamanı en azından onlara masraf yapmadık gayet memnunum ne yaparsak yapalım hayatımızın hiçbir döneminde her şeyim tam kusursuz diyemeyiz eksikliklerle baş edebilmeyi öğrenmek lazım

bunlar peşin alınmalıydı ya da evşenmeden once eşinin haberi olmadan odenmeliydi.kız tarafına ait seyler.ya da çalışıyorsan kendin ödemeliydin
Eşin haberi olmayınca da göze görünmüyor ama. tabak çanak altı üstü denip geçiliyor. annem işte 96 yılında almış benim için sağolsun :KK48: neyse yani yine illa yüklü bişey ödemiştir mark hesabı hangisini kaça aldığını yapıştırmış üstüne. kimbilir şimdiki para ile 3-5 milyar para verdi belki. ama eşim annem onları sokaktan toplamış gibi davranıyor. eşimi öldürsem 1000 TL yi gidip tabağa vermez o yüzden de inanmıyor annemin o fiyata aldığına:KK11:

Kesinlikle su seti almayın. Karaca dan 850 liraya su seti aldım!!!!!!! Neden mi? Çünkü padişah ağırlayacaktım evimde(akılsızlık)........ Bir tame bile kullanmadım. Su setim mutfağa sığmadı vitrin almak zorunda kaldım. Büyük değil küçük ama o da masraf oldu. Sonra çatal kaşık bıçak takımımı setin içindekinden almadım üzerine kat fiyat ekleyip yenisini seçtim. Çünkü aptaldım.yeni evleniyorum diye kendimi bişey sandım :) şimdi sürekli ödüyorum ödüyorum ödüyorum bitmiyor........

Sadece mutfak bile milyarlar tutuyor. Kadının çeyizi çok ya. Ufak tefek görünenler bile çok tutuyor.
Düğünü de yapan sözde erkek oluyor. Sözde kadının olan takilarla zaten kapatıyor açığını erkek.

iyi de bu işler öyle olur zaten. siz daha evlenmemişsiniz ve borç ödüyorsunuz anladığım. hepimiz öyle yaptık yani. hop diye oluvermedi ki herşey. ha her ay adamı arayıp dertleniyorsanız o da napsın düğünden sonra onu da öderiz deyip konuyu kapatmıştır.

valla ben anneme diyorum çeyiz alma onun yerine çeyiz sandığı al içine altınları dolarları bozuk paraları koy. Dantellere vereceği paraya.. tabak çanağa vereceği paraya yazık :işsiz: zaten uçağada almazlar :D
ben giderim üç buçukcudan.. japon pazarlarında... ikinci ellerden alırım çanak tabak.. nasıl olsa kırılcak... danteller kullanılmayacak.. yazmalar takılmayacak milletin iki gözü doysun diye uğraşılmaz.:işsiz:

2 tane 84 parça yemek takımı aldım annemin yüzünden bana kalsa mutfağa verilecek parayla koltuk takımı alırım en azından göze gelir mutfağa Annem yuzunden 10 bine yakın ödedim nisanlimdan ayrıldım diye eski yemek takımını kendim secmedim diye yeni aldirdi hatta o zaman aldigim bazı şeyleri millete hediye etti neymiş o eşyaları onun için almışım 2 yıldır taksitle uğraşıyorum.

Back