Çeyiz setinin taksidi

ben ceyız setı aldım
tabak canak kasık catal havan tencere baharat setı sepet legen rende kırlı sepetı banyo setı aklınıza ne gelırse
3 bın tl tuttu

okadar pahalı urunlerı nıye aldınız kı
6 bın tl yede yemek takımı var 1000 tl yede...

orası öyle de eve gelip de ay şuyu yokmuş ay buyu yokmuş diye dırdır eden teyzeleri arkandan konusan akraba komsuları napacaz yaa

Şu son 2 yıldır çeyiz yapanların tabak çanağa milyarlar vermesine şaşıyorum.

Yaklaşık 3,5 yıl önce evlendim ozaman madame coco english home çok pahalıydı şimdiki gibi indirimler yoktu enfazla yastık yorgan idriyolardı.

Karaca bernardo gibi yerlerde indirim yok denecek kadar azdı.

Ama şimdi ozamanın 2bin liraya satılan çatalkaşık takımını karaca şimdi 200 liraya satıyo.
Yemdk takımları %50 + %50 indirimli . Ozamanlar 1000-1500 arasında gezen seramik tencereler şimdi 199 tl

Hiç araştırmaz alırsanız o borç bitmez

orası öyle de eve gelip de ay şuyu yokmuş ay buyu yokmuş diye dırdır eden teyzeleri arkandan konusan akraba komsuları napacaz yaa

Ne derse desinler, fesat insan illa bir kusur bulur, bu düşünülecek en son şey. Millet konuşacak diye görmemiş gibi herşeyi alacak değiliz ya.

Onu bilmiyorum da şu porselen çorbalığı kim kullanıyor?

Üretim arz-talebe göre oluyorsa (gerçi arz etmiyor, ettiriliyoruz artık) kim kullandı bu kadar da bütün takımlarda var ya hu?

Ne yapayım ben bunu, saksı mı?
Onun bi de altı mumlu olanları falan var, sıcak tutsun diyeymiş :D

Ne derse desinler, fesat insan illa bir kusur bulur, bu düşünülecek en son şey. Millet konuşacak diye görmemiş gibi herşeyi alacak değiliz ya.
görmemiş gibi herşeyi almak değil de yine olması lazım anlamında söyledim gerçi birisi için kendimizi zorlamak ne kadar dogru o da tartısılır

Üretim arz-talebe göre oluyorsa (gerçi arz etmiyor, ettiriliyoruz artık) kim kullandı bu kadar da bütün takımlarda var ya hu?

Ben onu kullanmaya utanıyorum gören garipseyecek diye. :KK70: Yerinden hiç kımıldamadı o yüzden.

Misafir bardaklarını,tabaklarını günlük olarak kullanıyorum
bende emsan ve karacadan almıştım 1200 tl
şimdiki aklım olsa hiç almazdım.
En azından kullanıyorum dolap beklemiyor.

Çeyiz seti almadım. O setlerin içinde asla kullanilmayacak bir sürü ıvır zıvır oluyor. Kahvaltı takımı almadım mesela, yemek takımının tatlı tabakları ne güne duruyor ?
12 kişilik yemek takımı da almadım , farkli farkli iki tane 6 kişilik aldım. Değişik değişik kullanirim diye. Büyük, kapaklı çorba kasesi çok mu gerekli yani ? Bence değil. Çatal bıçak da tek takım aldım. Tencere seti de almadım almayı düşünmüyorum. Zaten yemek yapmaktan nefret ediyorum, yapsam da 20 kişilik yapmayacağım için. 2 tane küçük tencerem var bir tane de pilav tenceresi aldım. Bitti gitti. Düdüklü alırım bir de yeter. Yok granit seti ayrı çelik seti ayrı yazık ya o kadar tencere mutfağa sığmıyor sonra.

ben anneme verdim
porselen uzun çaydanlığıda yağdanlık yaptım

ben de hep o çeyiz setlerine heves etmişimdir. sanki hepsi bir anda alınınca daha uyguna geliyor diye düşünürüm. ama şimdi yazılanları okuyunca ikilemde kaldım. ayrı ayrı alsak daha pahalı olmaz mı ki?

Back