• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz setinin taksidi

Ben çeyiz seti değilde tencere seti almıştım. yurt dışına geldiğim için onuda anneme bıraktım.
Buraya gelince burdan kullanacağımız kadarını aldım. Çok gereksiz gelmisti o kocaman setler bana hep.
Ama Türkiye'ye geldiğimde o zuccaciye deniyor dimi?oralara girince kendimi kaybediyorum.
O kadar güzel ev eşyaları var ki dükkanın hepsini almak geliyor içimden.
Burada öyle güzel eşyalar satan mağazalar yok:110:
Şimdi mutfağı yeniliyoruz.Ve ben bunca yıl sonra yeni gelin gibi o harika setlerden bir tane alacağım sanırım.
Hevesim kalmasın diye. :halay:
al tabikii alınmaı aşırıya kaçmadan ben de cok severim ev esyalarını dekorasyonu

Ben evlendikten bir hafta sonra fark ettim annemin çeyiz adı altında aldıklarını. Karnımı doyurmak için kullandığım aracın pek hükmü yok. Hatta anneme "benim tabak çanak var değil mi" diye sormuştum düğüne birkaç gün kala. O da beni bu dünyadan olmamakla suçlamıştı. Ben de buradan yeni evleneceklere sesleniyorum. Dunyalilar her şeyi çok abartiyor. Bir tabak bazen sadece bir tabaktir ahshsjsj.

Nasil gereksiz arkadaslar ya, siz neyle misafir agirliyorsunuz cok merak ettim.
Gunluk yemek takimim( corba kasesi, servis tabagi ve yemek tabagi) var, bir de iste toplu olarak aldigim ceyiz setinin yemek takimi,catsl bicak takimi. Tencere setinden zaten 2 kucuk tava, 4 tane mi ne de tencere cikti.
Bana yetmiyor.
Hadi buyuk tencerede yemek yaptin, kalanini bosaltmaya tencere gerekmiyor mu?tek cesit yemek olmuyor mi diğer tencerede de baska yemek var mesela.
Su an 12 ceyiz setinin+6 adet gunluk takimimin servis tabagi var. Misafir gelince karsi komsudan aldigim oluyor ilk firsatta bir takım daha alacağım.
Size hic misafir gelmiyor mu merak ettim.
Coluk cocuk derken bir suru insan oluyor, mutfak esyam az degil ama yetmiyor yani. Yemek tabaginda servis yapmiyorum tabi oyle yapilirsa olur belki.
Hani su pembe renkli seramik abuk sabuk esyalara gereksiz derseniz anlarim ama yemek takimi vs asla gereksiz degil bence.

Sizin gibi misafir icin ayri kendimiz icin ayri yemek takimi almadim.tek bir yemek takimi aldik esimle biz misafirden daha onemli daha kiymetliyiz dedik.neden misafir iyisini kullansin ki kendimiz kullanalim iyisini dedik.gelen misafire de ayni takimi cikardik biz de o takimla yedik.ama inan simdiki aklim olsa onu bile almazdim.gider 8_10 tabak bikac tencere cay ve su bardagi alirdim olur biterdi.cok gereksiz su tabak canak isleri.sonra onlari koyacak yer bulamiyorsunuz.ilk 1 yil bir hevesle kullanirsiniz sonra bul bulabilirsen bir yer.daha gecen hani yemek takimlarinda olur ya corba koymaya suslu puslu takimin parcasi olan corba kasesi onu apartman temizlemeye gelen bayana verdim.10 yillik evliyim daha bir kere bile kullanmadim onu.bi 10 sene daha durmasin bari dedim.isim yok corbayi bi de tencereden ona bosalticam.zaten sonucta tabaklara konulmayacak mi bu corba.oyleyse niye once ona sonra tabaklara koyalim ki?koy tencereden tabaga olsun birsin de mi ama...
O corba kasesi banada cok anlamsiz geliyo. arkadasim yoğurt mayaliyomus icinde :)

Bende hazırlıklara başladım fiyuatlar acayip pahalı sadece tek birşey almıyorsun ki sıfırdan ev döşüyorsun. Karacadan 900e bulduğum takımı alacağım sanırım,annem bembeyeaz sade bir set oluşturmuştu zaten uygunundan. Fazla masrafa gerek yok okadar parayı vereceğime başka bir eksiğimi kaparım para kolay kazanılmıyor.

Gunluk yemek takimim( corba kasesi, servis tabagi ve yemek tabagi) var, bir de iste toplu olarak aldigim ceyiz setinin yemek takimi,catsl bicak takimi. Tencere setinden zaten 2 kucuk tava, 4 tane mi ne de tencere cikti.
Bana yetmiyor.
Hadi buyuk tencerede yemek yaptin, kalanini bosaltmaya tencere gerekmiyor mu?tek cesit yemek olmuyor mi diğer tencerede de baska yemek var mesela.
Su an 12 ceyiz setinin+6 adet gunluk takimimin servis tabagi var. Misafir gelince karsi komsudan aldigim oluyor ilk firsatta bir takım daha alacağım.
Coluk cocuk derken bir suru insan oluyor, mutfak esyam az degil ama yetmiyor yani. Yemek tabaginda servis yapmiyorum tabi oyle yapilirsa olur belki.
Hani su pembe renkli seramik abuk sabuk esyalara gereksiz derseniz anlarim ama yemek takimi vs asla gereksiz degil bence.

Bizim evde kullandigimiz markada 12 + 12 servis tabagi var ben ayni markadan aldim kayinvalidem almsaydida gunluk takim almayacaktim.
Kalan yemekleri bim den 12,5 tl ye aldigim has cevher celik minik 3 tencereye koyuyorum. Bu setler piyasada 200 tl civarinda.
mutfak dedigimiz o setlerden ibaret degilki
tabiki birsuru saklama kabina servis tabagina tahta kasiga ihtiyac var.
ama o setlere milyarlar dokmek ve dolap bekletmek cok sacma.
Bardak bardaktir su takimi olunca altin suyu icmiyoruzki icinde

Ben tabağa çanağa tencereye üzülmüyorum. Çünkü çok uzun zaman kullanılıyor. Ama annem parayı iğne oyasıymış, nakışlı nevresimmiş, dantelli pikeymiş, saçma sapan şeylere sıvamasaydı ev peşinatım birikirdi diye hep düşünürüm.

Evet yaa onlar da baya para tutuyor..
Havlu kenarları pikoları falan.

Bana yetmiyor.
Ya o tencere setleri kandırmaca zaten, işe yarar iki boy oluyor kalan parçalar ayda yılda bir bile kullanılmayacak devasa boyutta tencere tavalar, hani mevlütte falan etli pilav yapılacak boyutta :) Hal böyle olunca sizin dediğiniz gb ayrı tencere almak gerekiyor. Aslında istediğimiz parçalardan set yapabilmemiz lazım ama...

Onu bilmiyorum da şu porselen çorbalığı kim kullanıyor?

Üretim arz-talebe göre oluyorsa (gerçi arz etmiyor, ettiriliyoruz artık) kim kullandı bu kadar da bütün takımlarda var ya hu?

Ne yapayım ben bunu, saksı mı?
10 yılda iki kez kısır koydum içine..hiç kullanmamış değilim Allahtan..ama saksı yapmakta iyi fikirmiş...

Back