• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz Serme

14 sayfa okudum hala anlayamadım. Çeyiz sermese kv ve kayın bu kızın evinde kalamayacak mı? O yüzden mi çeyiz sermeee diyorsunuz?

Akrabaları var ve çok uzakta değiller. Bence de onlarda kalabilirler. Hatta orda kalmaları daha uygun. Ama nişanlım onlara siz gidin başka yerde kalın diyemem diyor. Uygun olan benim düğünüme gelen annemin abimin benim evimde kalması diyor.
Diyemem.. Yapamam... Bu ne yahu? Niye hep kiz tarafi annesine ya da kardesine bir seyler ters gittiginde "Hayir anne olmaz." diyorda. Ya da demek zorunda birakiliyor da, peki neden erkek tarafina toz kondurulmuyor? :sinirli:

Başka bir konuya da yazdim bizim düğünde de eşimin ailesi ve neredeyse tüm sulalesi kalmış ti evimde ...Bende istemedim ama bisey diyememistim eşim kırılır diye. ..Keşke deseymisim evimi les gibi yapıp gittiler sağolsunlar...Yedikleri yemeğin bulaşiğını çocukların pislettiği halıları ben ertesi gün temizlemek zorunda kaldım..Umarım seninkiler böyle yapmaz..Ben izin verdim pişman oldum sen bilirsin ama izin verme bence otelde falan kaliversinler...

Arkadaşlar merhaba, size kısaca bi konuyu anlatacam lütfen yorumlarınızı gönderin;(( belki sizin için basit gibi gelebilir ama nişanlımla benim aramda ciddi probleme yol açtı.

Benim kısmetse eğer sonbaharda düğünüm olacak. Nişanlımın ailesi bi anadolu şehrinde benim ailemde İstanbul'a yakın bi şehirde oturuyor ve düğün İstanbul'da olacak. Keza bizde kısmetse İstanbul'da oturacağız.

Problemse şu; bilirsiniz nişandan bir hafta önce çeyiz serilir. Biz eşyalarımız alıp çeyiz sermeye İstanbul'da oturacağımız eve götüreceğiz düğünden bir hafta önce. Ben şu şekilde istiyorum. Çeyizimiz serilsin sonra evde bir hafta boyunca kimse kalmasın. Kalırsa bitek nişanlım kalsın. Çeyizimizi biz düğünden sonra evimize gittikten sonra toplamak istiyorum.

Nişanlım ise düğünden bir iki hafta önce annesi va abisinin düğün için geleceğini ve düğüne kadar bizim evde kalmalarının daha uygun olduğunu söylüyor. Çeyiz serildikten sonra bile. Oysa çeyiz serilen ev artık gelin evi olur ve orada düğüne kadar kimse kalmaz. Nişanlımın annesi ile abisinin kalabilecekleri yakın akraba evleri var aslında ama nişanlım kendi düğünü için gelen 1. derece akrabalarının yani anne ve abisinin kendi evinde kalmasını istiyor. Ben anneme ve abime biim evde çeyiz serili onun için siz diğer akrabalarda kalın diyemem diyor. Oysa annesinin ve abisinin bunu düşünüp başka yerde kalmaları lazım değil mi.

Biz bunun yüzünden baya tartıştık.

Sizden ricam bu konu hakkında yorumlarınızı söyleyin. Ben mi anlayışsız davranıyorum yoksa nişanlım mı. O çeyiz serme adetinin çokta gerekli olmadığını düşünüyor.
düğünden önce eve eşyalar illaki gidecek düğün günü gidecek hali Yok serme olsa da olmasa da o evde senin eşyaların olacak yani kesinlikle senin evinde senden önce eşyaların kullanılması çok yanlış tek gece bile olsa yanlış bnce haklısın annen filan konuşsun yani bir büyük

Aslaaa izin vermeyin. Gerekirse kıyametleri kopartın.
Siz nasıl istiyorsanız öyle olmalı. Evinizde kalırlarsa, yıllar geçsede o siniriniz geçmez. Gitsin akrabalarında kalsınlar.

Back
X