- 1 Mart 2012
- 5.984
- 90
-
- Konu Sahibi _Elifceee_
Halı işini bilmiyorumda bnce kendi paketlerini atma eski eşya getirmiş falan diye laf eden olur ne olur ne olmaz ben herşeyi kendi kutusuyla koyuyorum kutusu olmayanda mecbur gasteye sarıp koliliyorumpeki kzıalr bu yıkama faln gibi şeylere yani çeyiz temizleme işine ne kadar önce girişmeliyim?Ben çalışan biriyim ve annemde tek başın halledemeyeceğine göre sizce ne kadarımı alır?bide herşeyi kolilere mi yerleştireceğim?kendi paketlerini atacakmıyım?
Halı işini bilmiyorumda bnce kendi paketlerini atma eski eşya getirmiş falan diye laf eden olur ne olur ne olmaz ben herşeyi kendi kutusuyla koyuyorum kutusu olmayanda mecbur gasteye sarıp koliliyorum
peki kzıalr bu yıkama faln gibi şeylere yani çeyiz temizleme işine ne kadar önce girişmeliyim?Ben çalışan biriyim ve annemde tek başın halledemeyeceğine göre sizce ne kadarımı alır?bide herşeyi kolilere mi yerleştireceğim?kendi paketlerini atacakmıyım?
İstanbula gelin gidicem bnde büyük ihtimal bnde öyle yaparım o zamaancanım biz şehir dışı yol geleceği ve yıkandıktan sonra sarıldığında yine toz olacağını düşündüğümüz için tabak , çanak , cam eşya vb hiç birini yıkamadık. sadece çarşaf vb tekstil ürünlerini annemle teyzem yıkayıp ütülemişlerdi. 1 aylarını falan almıştı. bence sende sadece tekstil ürünlerini yıka. mutfak eşyaların yerleşmeden önce de yıkanır. biz öyle yapmıştık
kızlar daha öncede yazmıştım buradan da paylaşayım ben çeyizimi kendim parça parça götürüp yerleştireceğim. çünkü yardıma gelebilecek kişilerin temizliğine de yeteneklerine de güvenmiyorum :) önce tüm tadilat bitip temizlik yapılacak, mobilya, beyaz eşya yerleştirme faslından sonra arabamla götürebildiğim kadar götürüp yerleştireceğim annemle. mutfak eşyalarını yeni evde yıkayacağım. nevresimleri ise birkaç tanesini yıkayıp bohçayla götürürüm, kalanları yerleştikçe yıkayıp yerleştiririm. zaten aldığım her şey orijinal ambalajlarıyla duruyor pikeler, nevresimler olduğu gibi bir dolaba konacak öncelikle. kalabalık çeyiz olaylarını sevmiyorum kimin ne yaptığı belli olmuyor sırf o kadar insanın eve girmesi bile evi kirletebilir, kırılan dökülen olur güvenemiyorum :s
Hanımlar burayı okudum, şaşırdım biraz. Çeyiz götürme merasimini hiç duymamıştım, 22 yaşındayım, erkek arkadaşımla da ciddiyiz, bir kaç seneye söz - nişanı halledip, 3 4 sene içinde de evlenmeyi planlıyoruz ( tabi kısmetse, nolucagı belli olmaz )
ne çevremde, ne ailemde, hayatımda böyle bir şey duymamıştım.
Çeyiz hazırlanır ve neden hazırlanıyor, neden o şekilde onu da bilmiyorum, çeyizde normal eşyalarla eve gidip yerleştirilmez mi? illa başkaları veya daha davullu zurnalı mı olur böyle işler? herkesin adetine göredir muhtemelen de, gerçekten çok cahilim bu ceyiz konularında..
o zamanlar geldiğinde eşimin ailesinin öyle bir adeti vardır zaten yardım almak için hepinize yazabilirim :)
merak edip anneme ne zaman sorsam, çok gülüp, artık öyle şeyler mi kaldı diye dalga geçer, sonra da tabi öğrenip biz de yaparız kızımıza der.
peki kzıalr bu yıkama faln gibi şeylere yani çeyiz temizleme işine ne kadar önce girişmeliyim?Ben çalışan biriyim ve annemde tek başın halledemeyeceğine göre sizce ne kadarımı alır?bide herşeyi kolilere mi yerleştireceğim?kendi paketlerini atacakmıyım?
Temizleme işinde, hiç bir şeyi kendi kolisinden hariç koyma zaten.
Herşeyin orijinal paketinde olsun, ancak nevresim gibi ürünleri paketlerinden çıkartıp hurçlara koyabilirsin.
Zaten onda "eski getirmiş" diyemezler, artık bütün nevresimlerin de, havlu vb. ürünlerde de kenti etiketleri duruyor üzerlerinde.
Üzerlerinde bulunan etiketlerini çıkartmazsın sadece.
Temizleme işine ben erken başlamıştım.
Düğünüme 5-6 ay kala, bütün herşeyimi temizlemiş vaziyette kolilemiştim.
Sonrasında alınanları da aynı şekilde toplayıp, bir kerede yıkadım koliledim.
Çok rahatını gördüm, bir kaç haftasonumu bu şekilde heba ettim ama, sonrası çok rahatmış.
İyi ki yapmışım diyorum...
5-6 ay mı yani bn şimdiden başlamalımıyımm:)benimde 6 nisan (4,5 ay kaldı yani)sence şimdiden başlamalıyımıyım pek nerdenn
Ben çalıştığım için çok vaktim olmuyordu, bir de yoğun oluyorsun son aylarda.
Ev kiralamak/almak, evi düzenlemek, mobilyasını seçmek, evin temizliği, eksikleri derken elinde var olan zamanda akıp gidiyor.
Bir koşuşturma içinde geçtiği için, ben mümkün olan en müsait zamanlarımda daha doğrusu bu temizleme işini duyar duymaz koyuldum temizlemeye. İyi ki de öyle yapmışım, gerçekten sonrasında hiç bir vaktim kalmadı malesef...
peki bişey sorcam kusurabakmayın bu koularda bi hayli bilgisizimde fikirleriniz bnm için altın değerinde ben nevresimleri yıkacağım ya hurçlara koyduğumda yorganlarına geçirip mi koyacağım
Canım bn arkadaşında dedigi gibi kullancagımız yorganları geçircem nevresimlere yıkıcam ütülücem ,ev yerleştirmede uğraşılmaz çünkü onlarlapeki bişey sorcam kusurabakmayın bu koularda bi hayli bilgisizimde fikirleriniz bnm için altın değerinde ben nevresimleri yıkacağım ya hurçlara koyduğumda yorganlarına geçirip mi koyacağım
Canım bn arkadaşında dedigi gibi kullancagımız yorganları geçircem nevresimlere yıkıcam ütülücem ,ev yerleştirmede uğraşılmaz çünkü onlarla
yorganların alındı mı? havası alınmış hazır yorgan falansa hiç açma yorganını. 2-3 nevresim, battaniyenin temiz olsun evi yerleştirirken orada yorgana geçirirsin. ama çeyiz giderken yorganları da ayrıca bir hurç yaparsın. nevresimleri katlanmış şekilde bohça ya da küçük bir hurca koyarsın.
canım bütün nevresimler için ayrı ayrı yorgan almayı düşünmüyorsun sanırım :S Sadece kullanıcak olduğun nevresimi yorgana geçirceksin, geri kalanı katlayıp hurcuna koyacaksın :S
peki bişey sorcam kusurabakmayın bu koularda bi hayli bilgisizimde fikirleriniz bnm için altın değerinde ben nevresimleri yıkacağım ya hurçlara koyduğumda yorganlarına geçirip mi koyacağım
canım bütün nevresimler için ayrı ayrı yorgan almayı düşünmüyorsun sanırım :S Sadece kullanıcak olduğun nevresimi yorgana geçirceksin, geri kalanı katlayıp hurcuna koyacaksın :S
PembeCeyiz arkadaşın da dediği gibi, ne kadar yorganın varsa, o kadarını nevresimlere geçirebilirsin.
Sonrasında kalan nevresimleri de katlayarak düzgün bir şekilde hurçlara yerleştirirsin.
Bende bir tane annemin yaptırdığı yorgan vardı, kendinden çarşaflı, 1 tane kendim almıştım Yataş'tan, 1 tane de teyzemin yaptırdığı yorganım vardı.
Eve çeyiz sermeye geldiğimizde, yatak odasında kayınvalidem 1 tane yorgan koymuş, yanına nevresim falan.
Onu da mesela kayınvalidemin verdiği nevresime geçirip kaldırdık.
Her nevresimi kullanmaya çalışırsan zaten zor.