- 24 Aralık 2011
- 260
- 4
-
- Konu Sahibi _Elifceee_
teşekkür ederim canım yardımcı olduğun için acaba halılar ve perdeler çeyizle mi gidiyor yoksa dha öceden gidip yerleştiriliyor mu
Daha önceden yerleştiriliyor ama onlar son ana bıraktığı için hepsi o gün yerleştirilditeşekkür ederim canım yardımcı olduğun için acaba halılar ve perdeler çeyizle mi gidiyor yoksa dha öceden gidip yerleştiriliyor mu
beyaz eşyalar halılar ve mobilyalar önceden yerleştirilir cnm ıvır zıvırlar sonradan götürülüyo
Daha önceden yerleştiriliyor ama onlar son ana bıraktığı için hepsi o gün yerleştirildi
Herşeyin gerçekten çok güzel olmuş :)selam kızlar. ben 3 senedir evliyim hatta bir de bebek bekliyoruz ama konuyu görünce yazmadan geçmek istemedimben bu zamanlarımızı çok güzel sorunsuz sıkıntısız yaşamıştım sizinle de paylaşmak istedim.
ben eskişehirden izmir e gelin geldim. ve mobilyalarımız da dahil herşeyimiz eskişehirden alınmıştı (ben koca izmirde beğenememiştim o zaman ne hikmetse) evimizi tutup temizlemiştik , sonra bi kamyonla mobilyalarımız geldi. onları yerleştirdik. halılar perdeler , sonrasında da canım babam bi minübüsle çeyizlerimi getirmişti. onları yerleştirmiştik. biz bunları 5 kişi yaptık. eşim , ben , teyzem , annem ve kayınvalidem. aslında tüm kararları eşimle ben verdik de annemlerde bize yardım etmiş oldular. 3 günde tüm evi baştan aşağı yerleştirmiş gece de evde kaldığımız için çok eğlenmiştik. kimse karışmadığı için hiç de sorun yaşamadık. sonra ne nerdeydi diye hiç aramadık evimizi , çeyizimi görmek isteyenler olur diye düşünüp nikahı düğünden 2 gün önce yaptık. nikah salonu da evimize çok yakındı. nikahın ardından yeni evimizde nikaha davet ettiğimiz misafirlerimizi pide , ayran ve çikolata ikram ettik. hem herşey eşimle benim zevkimize göre oldu hem de herkes herşeyden çok memnun kaldı. misafirlerimizi uğurlayıp evi yine aynı kadroyla derleyip toplayıp düğünümüze hazırlanmıştık
sizler için tek dileğim bu günlerinizi sıkıntısız, stressiz ve tasasız atlatmanız o kadar güzel bir şey ki saçma sapan şeyler için bozulmasın mutluluğunuz
mutfak eşyalarının hemen hemen hepsi yıkanıyor sonuçta kolilerden çıkarılıyor tozlu falan oluyorlar.yatak odası eşyalarının yıkanması nasıl olacak onu bende pek bilmiyorum nevresim takımlarını falan daha önceden mi yıkamak gerekiyor bizden daha tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa bizlerde faydalanırız
Çeyiz serme konusunda yeni evli biri olarak, bilgilerim taze iken şunları aktarabilirim.
Heyecanlı birşey olduğu kesin... Bizim adetlerimizde ve eşimin tarafının adetlerinde de çeyiz alma olayı biraz tantanalı oluyor.
Önceden biz (annem ben, teyzem ve yengem) evde çeyizlerimi hazırladık.
Bütün dantel, nevresim, banyo için gerekli havlular, el işleri vs. ne varsa hurçlara düzgün bir şekilde yerleştirdik.
Danteller ütülendi, nevresimler kutularından çıkartılıp yerleştirildi, yorganlar nevresimlere geçirilerek hurçlara yerleştirildi.
Ailende bunların nasıl yapıldığını bilen mutlaka büyüklerden birileri vardır, benim teyzem ve yengem çok çeyiz yerleştirme gördükleri için, bana inanılmaz destek oldular ve hemen hemen herşeyime koşturdular sağolsunlar. Onlar sayesinde "ne yapıcam şimdi" gibi bir duruma düşmedim, onlar zaten biliyorlardı neyin nasıl olduğunu.
Hepsini bir odaya kaldırdık, benim de bir sandığım var, onu açıkta bıraktık. Sandık ağır olduğu için içine ağır şeyler koymadık.
Teyzem bir fikir verdi, benim gidecek bütün kıyafetlerimi sandığın içine düzgün bir şekilde koyduk.
Katlanması gerekenleri katladık, ütüsü bozulmasın diye elbiseleri askıları ile beraber içine düzgünce koyduk.
Hem sandık ağır olmadı, taşınma açısından, hem de kıyafetlerim düzgün bir şekilde dağılmadan gitti evime.
Bütün mutfak eşyaları vs. kolilere koymuştum.
Zaten çeyiz alışverişi yaptığım zamanlarda her aldıklarımı bir koliye yerleştiriyordum.
Aynı zamanda tabak takımı, tencere takımı, çatal bıçak takımım, günlük takımım vs. gibi bütün kullanılası şeyleri yıkayıp kolilerine kaldırmıştım. Eğer bunları önceden yaparsan sana kolaylık olur. Evine giden eşyalar dolaplarına yerleştirilir ve sen elini attığın zaman hepsini kullanılabilir halde bulursun. Benim için gerçekten pratik oldu. Zaten çalışan bir ev hanımı olduğum için, şimdi düşünemiyorum balayından sonra döndüğümde nasıl yıkardım hepsini diye. Ne kadar bulaşık makinası vs. olsa da, ben şahsen uğraşamazdım.
Çeyiz almaya gelen erkek tarafı 5 araba insanla geldi ve 1 kamyonetle.
Önce eve geldiler, bir kahve servisi faslı yaşadık, onlarda adet böylemiş.
Kız kahve ikram edermiş, 1-2 hoş sohbetten sonra benim kuzenim sandığıma oturdu.
Çeyiz odasındaki çeyizleri bahşiş almadan bırakmadı, sağolsun eşimde cömert davranmış ve sandık evden çıktı.
Sonrasında erkek yoğunluğu olduğu için herşeyi çarçabuk yüklediler kamyonete.
Bizim evden çeyiz sermeye gelecek olan kişiler ve erkek tarafı ile birlikte evime gittik.
Evime vardığımda kayınvalidem ve eşimin halaları evde yemekleri hazırlamışlar bir kenara yerleştirmişler.
Çeyiz serme günü illaki insanlar acıkır ve birşeyler yemek durumunda kalırlar.
Benim bu konuda yaşadığım bir sorun olmuştu, kayınvalidem benim çeyizimdeki tabak ve kaşık-çatallarımı kullanmak istemişti.
Ben önceden kendisine böyle birşeyin kesinlikle olamayacağını, plastik tabak kullanılabileceğini söyledim.
Fakat o kendi evinden getirmiş bütün tabak çanakları, o yüzden o konuda da sıkıntı yaşamadık.
Çeyiz serilirken erkek tarafından hiç kimse hiç birşeye karışmadı, kız tarafından gelenler herşeyi yerleştirdi.
Tabii bende oradaydım ve insan baya yoruluyor, herşey benim istediğim yerde ve düzende olmadı.
Eğer çeyiz sermenin sorunsuz geçmesini istiyorsan bırak herkes istediği ve bildigi gibi yerleştirsin birşeyleri.
Zaten bilemediklerini sana seslenip soracaklardır, sende o zaman istediğin yeri söylersin.
Ben sesimi çıkartmadım herkes bildiği gibi yaptı birşeyleri, ağız tadı ile hiç bir sorun çıkmadan geçti.
İnşallah senin çeyiz sermende güzel ve sorunsuz geçer.
Biraz bu kişilerinde elinde, eğer erkek tarafının çok fazla karışmasını istemiyorsan, nişanlını önceden uyarmalısın bu konuda, ben öyle yapmıştım ve sağolsun eşim annesini karışmamaları konusunda uyarmıştı. Hiç bir tatsızlık çıkmadı böylelikle.